עבור לתוכן

המאוורר של המעבד מסרב להגיע ל-RPM גבוה

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי בעיה עם המאוורר של המעבד (Athlon 64 4200x2, קירור סטוק), שהוא פשוט מסרב להגיע ל-RPM גבוה וכתוצאה מכך במשחקים כבדים המעבד מגיע לטמפ' גבוהה מדי ונכבה

ניסיתי בהתחלה לשים בביוס על Smart Fan ואח"כ Manual Control עם ערכים הגיוניים כך שלפני שהוא נכבה שיגיע למקסימום מהירות, אבל פשוט מהרגע שאני מתחיל לנטר את הטמפ' וה-RPM הוא על 3500RPM, מפעיל תוכנות מאמץ כאלה ואחרות, 2 הליבות מגיעות ל-60-65 מעלות ששם כמובן אני מעדיף לעצור את התהליך, ובכל מקרה המאוורר עדיין על 3500RPM...

אגב- אני יודע בוודאות שהמאוורר מגיע להרבה יותר כי הוא עבד בעבר על Athlon 64 3000+ שדווקא במעבד קריר יחסית כמו זה הוא הגיע ל-4.5-5K סיבובים לדקה..

למישהו יש רעיון ?

תודה מראש.

פורסם

כניראה ש3500 (שזה המון) זה המקסימום שלו ויותר מהר הוא לא יכול להסתובב

תנסה לרענן משחה תרמית/לשפר סרקולציה במארז

אם זה לא עוזר

יש לך קירורים ב100 שקלים +- שיעשו את העבודה מעולה!

(כמו הפריזר פרו 7 לדוגמא)

דיון בנושא קירור מארז סירקולציה ובחירת קירור למעבד , תעשה בפורום אוברקלוקינג וקירור

(או שנה כותרת והוסף תקציב וחכה שיועבר לשמה)

פורסם
  • מחבר

יש לי את הסיבות שלי- אני לא מעוניין להשקיע כסף בקירור על המחשב הזה

בנוסף:

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=1926

"Fan Spec: 3050-6000RPM"

ציינתי את זה בתגובה שלי ועכשיו שערערת לי את הבטחון הלכתי לחפש בגוגל..בכל אופן כנראה שלא דמיינתי שראיתי בעבר 5K RPM עם המאוורר הזה..

עדיין מחכה לתשובה לדיון המקורי

תודה

פורסם

מועבר לאוברקלוקינג וקירור. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

טוב חקרתי קצת באינטרנט, מה שמצאתי זה שהמאוורר זה מאוורר של Delta שמגיב לפי חום ומכוון את ה-RPM בהתאם,

בנוסף מצאתי תגובה של מישהו בפורומים של AMD שאומרת:

My understanidng is that normally the fan speed is adjusted via a voltage regulator on the mobo which responds to the temperature via a temp sensor, increasing or reducing the voltage to the fan to increase/decrease the fan speed as needed.

כלומר כנראה(תקנו אותי אם אני טועה) או שהחיישן של המאוורר שלי נדפק, או שמשהו בלוח לא בסדר..

עכשיו- אם אני קונה בקר פשוט כמו זה:

http://www.audiovideo.co.il/scripts/prodview.asp?idproduct=292

או זה:

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11452

כדי לשלוט במאוורר באופן ידני, אם החיישן של המאוורר לא בסדר, אני מניח שהבקר עדיין יעבוד בסדר גמור, השאלה היא- במקרה השני, שמשהו בלוח אם לא בסדר, האם זה יפריע לבקר ? כי לפי ה-Manual הבנתי שהוא אמור להתחבר קודם כל ללוח אם והמאוורר מתחבר אליו

או שבכלל בקר ומאוורר עם חיישן זה לא הולך ביחד ?

תודה מראש.

פורסם

במאוורר שמותקן יש חיישן טמפ'..קיימת האפשרות שהוא באמת נדפק..

אבל תחילה נסה לחבר את המאוורר ישירות לספק הכוח (עם מתאם)..

תבדוק איזה אפשרויות יש לך בביוס לניטור..כמו כן נסה לערוך את הטמפ' של הSMART FAN..ככה תראה אם המאוורר מגיב בכלל..

לגבי הבקר..אתה פשוט מחבר את המאוורר ישירות לבקר..אין שום חיבור ללוח האם..

פורסם
  • מחבר

במאוורר שמותקן יש חיישן טמפ'..קיימת האפשרות שהוא באמת נדפק..

אבל תחילה נסה לחבר את המאוורר ישירות לספק הכוח (עם מתאם)..

תבדוק איזה אפשרויות יש לך בביוס לניטור..כמו כן נסה לערוך את הטמפ' של הSMART FAN..ככה תראה אם המאוורר מגיב בכלל..

לגבי הבקר..אתה פשוט מחבר את המאוורר ישירות לבקר..אין שום חיבור ללוח האם..

יש לי חיבור 2 פינים(לא על הלוח) כשאני מחבר את המאוורר אליו הוא אמור לעבוד במקסימום מהירות ? כי RPM כנראה אני לא יראה אבל אם הוא אמור להסתובב במהירות מקסימלית הוא יעשה הרבה רעש אז אני יבחין בהבדל

אתה אומר אז שהבקר אמור לעבוד בכל מקרה ?

תודה רבה

פורסם

הבקר יעבוד..אל לפני זה תבדוק את המאוורר בנפרד..וכן אם הוא יעבוד ביותר מ3500RPM תהיה בטוח שאתה תשנע את זה..

פורסם
  • מחבר

אוקיי חיברתי אותו ל-2 פינים ויש לי כאב ראש :xyxthumbs: (הוא רועש כפי שצפיתי)

אני ישיג בקר במינימום השקעה ויחבר..

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים