עבור לתוכן

צילום טקסט באמצעות מצלמת FUJI FD31

Featured Replies

פורסם

יש לי צורך לצלם כמות גדולה של טקסט(טקסט שחור על גבי נייר לבן).

הסיבה לכך,היא שהסורק שלי התקלקל וממילא הטרחה והזמן הכרוך בצילום טקסט באמצעות סורק הופכים

את המשימה ללא פרקטית(כל פעם יש צורך להכניס דפים מתחת למכסה הסורק ולחכות שהמנוע החשמלי יניע את

ראש הסורק לאורך הדף המצולם ובסוף חייבים הרי להוציא את הדף ולהכניס דף חדש על מנת להמשיך בסריקת יתרת הדפים).

אני לא מצפה לתוצאה מושלמת,מספיק לי שאני אוכל להדפיס את הדפים שצילמתי ושהתוצאה תהיה סבירה מספיק

שתאפשר קריאה.

אני לא מבין יותר מדי בצילום ולמעשה עד כה לא התעמקתי יותר ב-MANUALL והסתפקתי במצב "הצילום האוטומטי"

שהפיק ברוב המקרים תוצאות מספקות בהחלט.

ממה שאני כן יודע,הבנתי שעליי לנקוט במספר צעדים כדלהלן:

1.להעביר את המצלמה למצב צילום טקסט שיש לי ב-FD31 .

2.להעביר את המצלמה לצילום בשחור לבן בלבד.

3.להשתמש בחצובה.

4.לצלם באור של שעות הבוקר המוקדמות (בערך כשעתיים-שלוש אחרי הזריחה) או מספר שעות זהה לפני השקיעה,

כך כשהאור "רך" ומאפשר תוצאות אופטימאליות (ה-fd31 מאוד רגישה לאור ולכן דווקא תמונות שצולמו באור יום חזק יוצאות לעיתים בהירות מדי).

5.להשתמש ב-delay של שני שניות,כך שהמצלמה מבצעת את הצילום בפועל כ-2 שניות לאחר הלחיצה על הכפתור).

לצערי הרב עד כה לא הבנתי כיצד להגדיר את ה-DELAY כקבוע ולכן יש צורך להגדיר זאת באופן ידני כל פעם מחדש

לפני כל צילום.

עצות נוספות יתקבלו בברכה.

פורסם

כמובן להשתמש בחצובה.

ועדיף לתלות את הדפים על לוח שעם לדוגמא ולצלם, ולא לצלם מלמעלה (מה שאתה במילא לא יכול לעשות עם חצובה) כדי לא להסתיר את האור.

בנוסף לא צריך לחכות לשעות הבוקר, מספיק פלורסנט/פרוז'קטור או אפילו פלאש, מקסימום מגדירים WB.

פורסם

אתה לא צריך לעשות מזה פרוייקט מטורף... סך הכל צילום טקסט...

מכיוון שאתה במילא שם אותה על חצובה אין חשיבות לכמות האור, נורת פלורסט או נורת ליבון +כיוון WB יעשו תעבודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים