עבור לתוכן

החלטתי ב95% על מצלמה ועכשיו מתלבט לגבי עדשות

Featured Replies

פורסם

המצלמה הנבחרת היא הניקון D80. לאחר צילום ב D70s החלטתי שאין ספק שבין קנון וניקון שעבדתי איתן (בלא מעט דגמים) הניקון פשוט יושבת כמו כפפה על היד.

עכשיו השאלה היא עדשות: מה לקנות.

התקציב לשניהם ביחד הוא סביבות 4000 שקלים, רצוי בתשלומים היכן שניתן.

יש גם חבר בארה"ב כרגע שיכול להביא עדשות משם אם מישהו מכיר מקום שניתן לשלם בו בכרטיס אשראי באופן יחסית גמיש ולשלוח לכתובת בארה"ב, בהנחה שהמחיר משמעותית נמוך יותר (מה לגבי אחריות? בינלאומית? משו?)

השאלון שלי:

* מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? כ-4000 שקלים.

* האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא - קונה מצלמה, עדשה, תיק וכרטיס זכרון.

* האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? כ-1000, אבל מאמין שיכול להרשות לעצמי גם קצת יותר אם הציוד יצדיק את התוספת.

* האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? כן, רק שהמחירים בארץ ממה שראיתי נמוכים במאוד מעט ממחירים של ציוד חדש. :s07:

* האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. לא.

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בכל תנאי התאורה (יום ואור חלש), צילום כללי - נוף, בני-אדם, דברים מיוחדים מפורטים בהמשך.

* האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? ציפורים זו דוגמה מצויינת שניסיתי לצלם בסופ"ש האחרון וה18-70 של ניקון לא סיפקה את הסחורה.

* האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? ספורט מוטורי, באור יום.

* האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? לא ממש.

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא באמת יודע לענות על זה, קראתי על יתרונות הפלאש המוקפץ, הכל שאלה של כסף וסרבול בסחיבה.

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא.

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 ויותר לפלאש חדש. ראו תשובתי הקודמת.

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? לא. אין לי בעיה עם פלאשים בכפוף לתשובה הקודמת על פלאש מוקפץ/חיצוני מול פנימי שכבר קיים.

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? תמונות באיכות לא מספקת ברוב המקרים לקנבסים.

* האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? מסך, והדפסות על קנבס של תמונות נבחרות.

* מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. גם רחב וגם טלה, וכאן בדיוק הבעיה שלי בבחירה.

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? די נעול על ניקון, כמו שפירטתי, עבדתי עם מספר יחסית גדול של מצלמות והניקון D70s פשוט הרגישה הכי נכון.

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות בשניה (בד"כ 3 עד 5) חשוב.

o צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס חשוב.

o מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית) לא יודע לענות על כך.

o עינית גדולה מהממוצע לא חשוב.

o תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום) לא חשוב, יש לי עיניים טובות גם דרך עיינית.

o נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית חשוב מנסיוני פוקוס רב נקודות פשוט יעיל יותר, גם אם לפעמים צריך לבדוק שהפוקוס לא "ברח" למקומות אחרים.

o פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist) חשוב מאוד.

o עדשות עם מנוע פוקוס שקט חשוב.

o אפשרות לגריפ לא חשוב.

o מסך מסתובב לא חשוב.

o מצב צילום ווידאו לא חשוב.

o כמות פיקסלים אני מרוצה גם מה6MP שצילמתי איתן וגם מה10MP אז כנראה שלא ממש.

o יצרן לא חשוב באופן קריטי, למרות שציינתי למה העדפתי את הD80

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור יבואן רשמי או MACK, חשובה לי אחריות טובה.

o תכונות אחרות

פורסם

לפי תיאור הדרישות שלך ה-D80 תפורה עליך. הדבר היחידי שבו היא נופלת מהדרישות הוא בקצב האש - 3 תמונות בשניה, לעומת 6.5 תמונות בשניה בקנון 40D שלא רחוקה מהתקציב. מצד שני, לקנון אין AF assist מובנה וציינת שזה משהו שמאוד חשוב לך.

אגב, לא מעט אנשים שידרגו ל-D90 ול-D300, כך שניתן להשיג D80 ו-D200 בזול יחסית. קנייה מיד-שניה תאפשר לך להכניס בתקציב גם עדשת טלה, וכך לפתור את סוגיית טווח אורכי המוקד. את ה-D80 אפשר להשיג מחיר של 2000 וקצת שקלים (לגוף). את ה-D200 אפשר להשיג במחיר של פחות מ-D80 חדשה.

לגבי עדשות, אין הרבה מה להתלבט. אם התקציב מוגבל, 18-55 (רצוי VR) או 18-70 יד שניה יספיקו בהחלט. עדשת טלה כמו הטמרון 70-300 היא אופציה טובה מאוד אם לא מפריע לך לוותר על המייצב. לניקון יש עדשה מקבילה שכוללת מייצב, אבל לא תוכל להכניס אותה בתקציב שלך. על עדשות טלה שנגמרות ב-200 מ"מ הייתי מוותר. בהרבה מקרים הן לא מספיק ארוכות לצילום טבע וספורט, והחסכון במחיר ובמשקל לא מספיק משמעותי. עדיף לדעתי לחסוך ולקנות עדשת טלה ארוכה יותר בהמשך.

פורסם
  • מחבר

אני אגיד לך למה אמרתי שזה חשוב - אני מצלם הרבה בהופעות, ולא תמיד בא לי להפעיל לפאש חזק כשאני שורה ראשונה ומסנוור את האמאמא של האמן.

גם ככה בהופעות יחסית יש זרקורים, לפעמים על כל הבמה ואז אין הרבה חשיבות, אבל לפעמים רק על היוצר ואם אנעי רוצה לתפוס תמונה רחבה כדי להדגיש את הזרקור אני בבעיה בלי AF Assist.

קצב אש חשוב לי כי אם למשל אני רוצה לתפוס רכב בפוזה מסויימת לפעמים התמונה לא יוצאת בדיוק-בדיוק ברגע שבו הגלגל עלה לאוויר (מה שקורה בדר"כ ללא יותר מחצי שניה) ורצף תמונות יתן לי לבחור את הטובה ביותר.

תקן אותי אם אני טועה ואם יש שיקול טוב יותר לכיוון ה 40D.

מה לגבי קניה מארה"ב? משתלם במיוחד? ואם כן מאיפה?

ועוד קטנה - יש לי יד גדולה ואצבעות דקות, אז אמנם עם ה 40D לא עבדתי אבל עבדתי עם ה 10D והיא גם ישבה מעולה בגלל הגודל. רק טיפהל'ה כבדה.

אחרונה ודי: 2100 מול 2700 זה לא מעט, אבל לוותר על אחריות בשביל זה? לא יודע...

פורסם

לאחרונה קניתי מצלמה מ-B&H.

לא הייתה לי בעיה לשלם בכרטיס האשראי שלי ולשלוח אותה לחבר בארה"ב.

אני לא יודע אם הם הכי זולים...

פורסם
  • מחבר

מצאתי דיל טוב מצלמה משומשת של בערך 1300 קליקים, D80 עם כל החבילה יחד עם

Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED

עם מגן שמש ופילטר UV.

כל זה ב3000. מול חדש זה חסכון של קצת מעל 1000 שקל ואפילו יש אחריות לעוד שנה וחצי.

איך העדשה? הביקורות ברשת טובות, אבל אין VR.

כמה זה קריטי במצב טלה (בינתיים ללא חצובה)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים