עבור לתוכן

שאלה על מקור מתח לטלוויזיה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

קיבלתי מדודים שלי טלוויזיה קטנה שחור לבן. בערך 7-10 אינץ לא יודע בדיוק.

לא קיבלתי אותה עם השנאי, ועכשיו אני רוצה להכין לה שנאי.

הטלוויזיה היא מדגם רוסי כולשהו.

לטלוויזיה יש כניסה של שנאי בעל 4 פנים. ופה הבעיה.

הנה תמונה מהחיבור לחשמל שבטלוויזיה:

http://img155.imageshack.us/img155/9987/2009011084505ic6.jpg

והנה הטלויזיה עצמה:

http://img262.imageshack.us/img262/2727/imgp6718fh5.jpg

אני יודע שרשום ליד הכניסה לחשמל 12B ש B זה וולט ברוסית, וזה נראה מתח נמוך לטלוויזיה בגדול כזה, אבל יש לי שאלה...

האם אני יכול למדוד איכשהו במולטימטר שלי כמה וולט הטלוויזיה צורכת? כי אני רוצה להיות בטוח שזה אכן 12.

ועוד שאלה. שמתי במולטימטר את האפשרות שאם יש מעגל סגור אז המולטימטר יצפצף. לאחר מכן בדקתי מכל ה 4 רגילם בכניסה לחשמל, ורק בשתי הרגלים הימניים מתקבל ציפצוף. האם אני יכול להסיק מזה שזה ה + ו - של הטלוויזיה? איך אני יודע איזה רגל זה הפלוס ואיזה רגל זה המינוס משתי הרגלים הימניות שאפשר לראות בתמונה?

והאם אין שימוש ברגלים השמאליות?

אשמח לתגובות.

פורסם

היה פה עוד מישהו עם כזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=386772.0

אה אופס... זה אתה :)

בכל מקרה, הכי פשוט זה לפתוח ולראות. מניחושים לא יצא כלום. ברוב המקרים הפיוז מחובר מיד אחרי הכניסה ב+, והמינוס מחובר באותה דרך עד לספק כלשהו. קבל ייצוב בכניסה יעזור מאוד לזהות קווים וקוטביות. כך פועלות הטלוויזיות המערביות. בטלוויזיה קומוניסטית הכל יכול להיות הפוך. וכן, יכול מאוד להיות שהיא פועלת רק על 12VDC, זה היה מקובל פעם בגדלים האלו.

פורסם
  • מחבר

פתחתי אותה עכשיו, יא אוראדי מה הולך שם, בית חרושת :lol:

תמונה של הבית חרושת: http://img264.imageshack.us/my.php?image=2009030174739.jpg

אוקי, לפי מה שהולך בפנים אני רואה ששני הרגלים(פינים) הימניים בתמונה שצירפתי מחוברים ביניהם מבפנים והם נוגעים בבסיס המתכת של הטלוזיה( משמע, הפינים הימניים משמשים להארקה). אחד בצבע שחור והשני בצבע סגול.

לגבי שני הפינים השניים שבצד שמאל בתמונה, אני רואה פה שהפינים עוברים(כל אחד בחוט אחר-בנפרד) לסוויטץ של ה on ו of של הטלוויזיה. שני החוטים בצבע אדום.

מהסוויטץ הזה, יוצא עוד חוט אדום שמוביל לאיזה דבר אלקטרוני דיי גדול. הנה תמונה שצילמתי ממצלמת הרשת:

http://img338.imageshack.us/my.php?image=2009030174722.jpg

פה כבר איבדתי את חוש הכיוון.

לפי ההסבר הקטן שלי, האם אפשר לדעת מה הפלוס ומה המינוס?

איזה עוד משהו אני יכול לעשות, בכדי להפעיל כבר את הטלוויזיה הזאת באמצעות שנאי 12V. איך מתקדמים מפה...

[br]פורסם בתאריך: 1.03.2009 בשעה 20:50:58

הוספתי תמונה להודעה, תגדילו אותה ותראו מה רשמתי שם.

אגב, בתמונה אפשר לראות שמוצמד לשפורפרת מין אוזניה גדולה. מזאת הפומפה הזאת?, בכל הטלויזיות עם שפורפרת יש את זה... :nixweiss:

[attachment deleted by admin]

פורסם

נו נהדר. התקדמות. שני הרכיבים העגולים שכינית בשם "זה" אלו הקבלי-ייצוב שדיברתי עליהם. על הקבלים האלו יש בד"כ סימון של +/- וכך קל לדעת מה חיובי ומה שלילי.

פורסם
  • מחבר

הוצאתי את הקבלים ולא רשום עליהם + ו -. אין שום זכר לסימן.

מתחת לכבל גם אין סימן.

מה עושים ???

פורסם

קבלים סובייטיים... בדוק אם אחד הקטבים מקוצר לגוף. אם כן, זה המינוס.

פורסם
  • מחבר

מזאת אומרת מקוצר לגוף?

תודה על העזרה בכל אופן

פורסם

ברב מודד הקטן שלך יש מצב מסויים שמשמיע צפצוף כשיוצרים מגע בין הפרובים. כוון למצב הזה, גע באחד הפרובים בגוף הקבל, ותבדוק איזה מגע נוסף מחובר אליו.

פורסם
  • מחבר

נגעתי פעם אחת בגוף הקבל הראשון עם פרובים, כלומר פעם הפרוב השחור נגע בגוף, והאדום ברגל של הקבל, ופעם להיפך.

בכל המצבים היה ציפצוץ.

גם בקבל השני אותו דבר.

פורסם

נגעתי פעם אחת בגוף הקבל הראשון עם פרובים, כלומר פעם הפרוב השחור נגע בגוף, והאדום ברגל של הקבל, ופעם להיפך.

בכל המצבים היה ציפצוץ.

גם בקבל השני אותו דבר.

כאשר אתה אומר להיפך האם אתה מתכוון לרגל השנייה של הקבל ?

לפי מה שכתבת אתה הצלבת חוטים :(

פורסם
  • מחבר

לא, ההפך זה שהפרוב האדום נגע בגוף...

פורסם

אתה סתם הצלבת חוטים. ברור שיצפצף. התכוונתי עם פרוב אחד בגוף, ואז לראות איזו כניסה מצפצפת. מצד שני, עם מולטימטר של 30 שקל, שתי הכניסות יכולת לצפצף בקבל...

פורסם
  • מחבר

כן, אז בדקתי ובשניהם מצפצף.

פורסם

עוד נסיון. בדוק התנגדות בין כ"א משני החיבורים לגוף, וגם קיבול.

בין המינוס לגוף צריכה להיות התנגדות אפס, וקיבול אפס (או בעצם קיבול אינסופי לפי המולטימטר, כי הוא לא יצליח לזהות קיבול כלל) ובין הפלוס לגוף יש התנגדות משתנה (כתוצאה מהמתח שהקבל נטען בתהליך הבדיקה) וקיבול זהה לזה שמקבלים במדידת קיבול הקבל.

בסוף עוד תדע אלקט' מזה...

פורסם
  • מחבר

אוקי תראה מה עשיתי.

דבר ראשון, תוכל לראות בתמונה שהצמדתי להודעה למה כיוונתי במולטימטר. האם זה בסדר?

בנוסף לכך, ציינתי בתמונה לאיפה חיברתי את הפרובים.

בקשר לבדיקה.

בפעם הראשונה, לקחתי את הפרוב השחור והצמדתי אותו לגוף הקבל, ואת הפרוב האדום הצמדתי לרגל השמאלית של הקבל.

התוצאה הייתה המספר 050 בערך, המספר היה קבוע ולפעמים זז בתחום של 50-60.

כאשר עדיין הפרוב השחור נגע בגוף, הצמדתי גם את הפרוב האדום לרגל השניה ולראות מה קורה, התוצאה היא שהמספר נע בין 1200 ל 1500. כלומר המספר כל פעם זז.

אלו התוצאות כאשר הפרוב השחור נוגע בגוף הקבל.

כאשר הפרוב האדום נוגע בגוף, התוצאה של הרגל הראשונה עם הפרוב השחור היא המספר 49, מספר קבוע לחלוטין, וברגל השניה עם הפרוב השחור - התחיל ב 400 וירד לאט לאט וננעל על 062.

עשיתי את הבדיקה רק עם קבל אחד(השמאלי).

עריכה: רציתי רק להודות לך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים