עבור לתוכן

זקוק לעצה לגבי נייד בתקציב של 1500-2000 דולר, אפשרות להזמנה דרך ארהב דרך MUSTOP

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני חדש בפורום הזה

הגעתי לפה דרך חבר שהוא כתב של האתר ואני זקוק לעזרה

ברמת העיקרון מדובר על מחשב לצרכי לימודים

ואני בתור אחד שהיה לו עד עכשיו מחשב נייח פחות מתמצא בנושא הניידים

מדובר על מחשב עם שימוש של אנט', סרטים, תוכנות כמו VB

ואפשרות להרצת משחקים ברמה גבוהה (ידוע שזו הבעייה המשמעותית)

אי לכך כרטיס מובנה לא בא בחשבון, ויצא לי לשמוע גם על סדרה 8 של NVIDIA

כך שגם היא לא אופציה

אני מעדיף להמנע ממחשבי 15.4 אנצ' בגלל שהם פחות ניידים ודי כבדים

ולמרות שדגמים של 13.3 או 14.1 פחות מיועדים למשחקים

אגב אחריות בי"ל היא חובה מבחינתי

ואין שום בעייה להזמין דרך אתרים רשמיים או פחות רשמיים של חברות ולהשתמש בשירותים של MUSTOP

אשמח לשמוע הצעות

שני דגמים של מחשבים שמצאי הם

ה Studio XPS 13 Notebook של DELL שעם אחריות של כ4 שנים יעלה כ1600 דולר

עם אחריות שנתיים הוא כ1200 דולר

עם GF9500M עם 256 מגה

ידוע שההזמנה + 15.5 מכס מהארץ יעלו את המחיר אבל זה עדיין אפשרי

לגבי האחריות יצרתי קשר עם דל ישראל ועוד לא התקבלה תשובה

בארץ לא מצאתי מחיר שלו אבל אני מאמין שהוא יחרוג משמעותית מהתקציב

דגם נוסף הוא שניתן לרכוש בארץ במחיר של כ6000 שקל הוא ה

Asus N80VN

http://www.qsys.co.il/pl_product~N80VN~12~42.htm

מסך של 14.1 אנצ'

כרטיס מסך יותר טוב NVIDIA® GeForce® 9650M GT with 1GB VRAM

ולא צריך להסתבך עם כל העניין של הייבוא

אני פחות מבין בכל ההשפעה של סוג מעבד על המהירות והאיכות של המחשב

אז עכשיו אני משאיר את הבמה למומחים

ותודה מראש על העזרה

אבישי

פורסם

תבדוק את הדגם הזה:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2471&CatCode=315

LG R410 K.AP18E- מעבד P8600 במהירות 2.4Ghz, זיכרון 4GB וערכת שבבים מונטה וינה (ערכת השבבים הכי חדשה של אינטל נכון להיום).

כרטיס המסך הוא

nVIDIA GeForce 9300M GS

מסך 14.1" ומשקל כ 2.5 ק"ג.

המחיר ,קצת פחות מ 6000 ש"ח.

המפרט הרבה יותר טוב מהאסוס שבקישור שלך והמחיר הרבה יותר זול מהדל, לפי חישוב שלי כולל מע"מ ועמלות שיחרור מהמכס,הדל יעלה לך בארץ כמעט 8000 ש"ח.

קניתי את המחשב הזה לפני חודש והביצועים פשוט מעולים. מחשב שקט מאוד, מסך מצויין, מריץ ויסטה עם ממשק אירו ללא כל בעיות.

ממליץ בחום.

פורסם

תבדוק את הדגם הזה:

המפרט הרבה יותר טוב מהאסוס שבקישור שלך והמחיר הרבה יותר זול מהדל, לפי חישוב שלי כולל מע"מ ועמלות שיחרור מהמכס,הדל יעלה לך בארץ כמעט 8000 ש"ח.

המפרט לא הרבה יותר טוב. בתחום הכי בעייתי מבין הבקשות שלו - כרטיס המסך - ה-Asus מוביל משמעותית. גם הדל מוצלח יותר מהבחינה הזו (וגם מבחינת המשקל).

ה-Asus N80 הוא אחד המחשבים היחידים ב-14.1" עם כרטיס מסך ברמה הזו. עם זאת, מדובר במחשב מגושם למדי בשביל 14.1", הוא מגיע כמעט למימים של מחשב 15.4". אתה לא ממש מקבל רווח משמעותי כלשהו בניידות.

מחשב מאד נייד וכרטיס מסך למשחקים ברמה גבוהה זה פשוט לא שילוב שניתן להשיג (מלבד כמה דגמים בודדים של LG עם בעיות של חימום יתר שלא זמינים בארץ בתקציב שלך ולא זמינים בארה"ב בכלל), תצטרך להתפשר לכיוון כלשהו.

ה-XPS 13 אכן יכול להיות פשרה טובה. שים לב שה-9500m אינו כרטיס מסך אלא מערך SLI של שני כרטיסי מסך. הביצועים שאני מצפה מזה יהיו טובים למדי בשביל מחשב 13.3" אבל כמובן שהם לא ברמה של ה-9650m GT. נקודה נוספת שכדאי לברר היא האחריות בארץ, בכלל לא בטוח שהדגם הזה זכאי לאחריות מלאה.

ה-F6 של אסוס מציע כמה קונפיגורציות עם כרטיס מסך חזק יחסית למה שזמין במחשבי 13.3" אחרים בשלב זה ומפרט מאד חזק במחיר. אולי תהיה אחריות בארץ:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220495

אם אתה מוכן להתפשר על רמת כרטיס מסך בסיסית יותר (לא מובנה) אז בתקציב כמו שלך ישנן אופציות אחרות באיכות יותר טובה ועם חיי סוללה יותר טובים כמו ה-T400 של לנובו או ה-E6400 של דל ב-14.1".

פורסם
  • מחבר

אוקי ממש תודה על העזרה

גם למרטוק על התג' המהירה

וגם לך תמר, מור סיפר לי שאת תותחית :)

בקשר למחשב

באמת המחשב שהצעת נראה עסקה יותר טובה

מה שכן הוא גם קיים בארץ מה שאומר שלא תהיה בעייה של אחריות

ASUS F6VE-B1 13.3" T9550 2.66GHZ 4GB 320GB

אפשר למצוא אותו בלינק : http://www.qsys.co.il/pl_product~F6VEB1~12~41.htm

אגב הכרטיס למחשב הASUS

הוא NVIDIA GeForce 9650M GT

והוא הוכרז לפני כחצי שנה אבל קיבל דירוג יותר טוב מבחינת המהירות (מה שיכול גם לומר שהוא יתחמם) ומגיע עם 1G זיכרון (לא נראה לי משמעותי כמות זיכרון כזו בגדלי מסך כאלה)

הכרטיס של ATI שהוא ATI Mobility Radeon HD 4570

יצא קצת פחות טוב אבל לא בצורה משמעותית ורק עם 512 זיכרון

מה שכן משמעותי הוא ההבדל בין המעבדים

שכן ל ASUS N80VN-A1 יש מעבד T5800

ול F6Ve-B1 יש מעבד T9550

שניהם עובדים על מטח מקסימלי של 35W

אבל זה אומר שה F6Ve-B1 יספק יותר מהירות בטווח הזה (מה גם שהמעבד יותר מהיר)

עכשיו ההבדל המשמעתי הוא שהF6Ve-B1 שוקל בערך 700 גרם פחות

ןגם עם מסך יותר נייד

אז דבר ראשון תודה על הדגם כי ממש עזרת לי

אבל רציתי לדעת מדוע את המחשב ASUS N80VN-A1

הגדרת כמחשב "לא נייד"

כי בהרבה מקומות שבדקתי עליו הוא קיבל ציונים מעולים בסקירות?

ודבר שני

אני חוסך אחרי מיסים וכ50$ משלוח אם אני מייבא את האסוס F6Ve-B1 בערך 1000 שקל

האם חיסכון כזה שווה את כל התהליך או שסביר להניח שיהיו תקלות בדרך (אין לי כרטיס AMERICAN EXPRESS למשל)

פורסם

מה שכן הוא גם קיים בארץ מה שאומר שלא תהיה בעייה של אחריות

לא בהכרח, מומלץ לקבל את זה בכתב מרונלייט.

אבל רציתי לדעת מדוע את המחשב ASUS N80VN-A1

הגדרת כמחשב "לא נייד"

לא הגדרתי אותו כלא נייד, הוא פשוט לא מספק ניידות בסטנדרטים של מחשבי 14.1". המטרה שלך כאן היא למצוא מחשב שיתן יכולת משחק טובה אבל ניידות גבוהה יותר ממחשב 15.4", ה-N80 לא נותן שיפור משמעותי על פני מחשב 15.4" שכן הוא גדול ומגושם בשביל מחשבי 14.1" ומגיע כמעט לרמה של מחשבי 15.4". הוא שוקל כ-2.6-2.7 ק"ג, כמו מחשב 15.4" מהקלים. הסטנדרט למחשב 14.1" זה 2.2-2.4 ק"ג. הוא עדיין קצת יותר קומפקטי מהרוב הגדול של מחשבי ה-15.4" אבל לא יכול להתחרות ב-99% ממחשבי ה-14.1".

אגב, אתה התייחסת לקונפיגורציה ספציפית אבל אפשר למצוא אותו גם עם קונפיגורציות אחרות ומעבדים חזקים יותר במחירים נמוכים למדי:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220488

אני חוסך אחרי מיסים וכ50$ משלוח אם אני מייבא את האסוס F6Ve-B1 בערך 1000 שקל

האם חיסכון כזה שווה את כל התהליך או שסביר להניח שיהיו תקלות בדרך (אין לי כרטיס AMERICAN EXPRESS למשל)

זו שאלה של העדפה אישית והפיננסים שלך אל מול כמה סבלנות יש לך. אני לא הייתי רוצה להתעסק עם העניין הזה בשביל 1000 ש"ח אבל אני עצלנית ומעדיפה לשלם בשביל להפחית בלבולי מח. אמריקן אקספרס אינו רלוונטי כאן במיוחד (זה רלוונטי לקניה אצל לנובו) אבל תצטרך למצוא ברוב המקרים כרטיס אשראי אמריקאי, חברה שמקבלת כרטיסי אשראי בינלאומיים או חברת אמצע. עלולות להיות בעיות עיקוב עם המכס, תלוי במצב הרוח שלהם ובשיטת המשלוח וכמובן שצריך אח"כ לקחת את המחשב לחריטה ולהסדיר את האחריות. שיקול שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקי

אז כרגע ההתלבטות שלי היא בין ה ASUS N80VN-GP011C P8600 2.4G

- http://www.qsys.co.il/pl_product~N80VNGP~12~42.htm

שהוא 14,1 ושוקל כ2,6 ועולה 6700

לבין ה ASUS F6VE-B1 13.3" T9550 2.66GHZ 4GB 320GB

http://www.qsys.co.il/pl_product~F6VEB1~12~41.htm

ששוקל כ1,9 עולה 7400

עכשיו אני הבנתי מחבר

שלתכנות מומלץ מסך לא קטן במיוחד

(אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל)

האם ההפרש בין ה13,3 ל14,1 ישפיע על הנוחות מהבחינה הזאת? :nixweiss:

(להפרש המחיר אין משמעות מבחינתי)

פורסם

עדיף לך לקחת את ה13.3

גם מפרט עדיף, וגם נוח מבחינת ניידות.

בכל מקרה, כמות התכנות שתלמד בהנדסת חשמל, בשנתיים הראשונות היא בהיקף של קורס אחד בלבד.

מה שבכל מקרה יקרה לך, כפי לרוב האנשים שאני מכיר במחלקה שלי, במוקדם או במאוחר אתה תקנה מסך 20"+ ותהפוך את הלפטופ לתחנת עבודה כשאתה בבית, ומתי שתרצה אתה תיקח אותו איתך.

אני על 15.4, ומיציתי אחרי שנה וחצי את הגודל הזה.

עכשיו אני עובד עם 22". (ובמקביל עם ה15.4)

פורסם

בהמשך למה שדנדן אומר - כשרוצים להשתמש במחשב הנייד בתור תחנת עבודה בבית, זה מאוד עוזר כשהנייד תומך בתחנת עגינה, שאליה אפשר לחבר מסך, מקלדת, עכבר וציוד אחר, ואז פשוט מניחים עליה את הנייד ולא צריך להתעסק עם כבלים.

התקציב (במיוחד אם אתה באמת יכול לעלות לסדר גודל של $2000 שהם 8000 ש"ח) מאפשר קניית מחשב איכותי מסדרה עסקית כמו DELL Latitude, HP Elitebook, Lenovo Thinkpad, ועוד עם כרטיס מסך נפרד ותחנת עגינה כלולה במחיר. המחירים ממש ירדו לשפל בחודשים האחרונים: T400 עם כרטיס ATI עולה 7000 שקלים (לדוגמה - חפשו 2765-22G בזאפ) . :screwy: מחשב דומה מסדרת T60 היה נמכר לפני שנתיים ב-11-12 אלף שקלים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שברמה העקרונית אפשר להשקיע עוד קצת ולקבל מחשב עסקי של DELL

או LENOVO

רק שלכל המחשבים הללו יש או כרטיסים בעייתיים מסדרה 8 של NVIDA

או שיש להם כרטיסים מסוג 9300 שהם לא ממש חזקים לא היום ובטח לא לעוד שנתיים

ואפילו בדקתי את העניין לגבי למשל ה XPS-13

בגלל שאני מעוניין אם כבר אני משקיע על מחשב בסכומים הללו

לקבל מחשב עם כרטיס מסך מתקדם שיוכל להריץ משחקים בטווח של השנתיים הקרובות

אני לא ממש גיימר אבל אם כבר אני מוציא 7000+ אז עדיף לקבל תמורה של מכונת ביצועים

וממה שבדקתי ASUS נותנים את התמורה של הביצועים כולל מחשב קל וכרטיס מסך טוב בצורה הטובה ביותר

היחיד שנתן פייט למחשב הזה הוא הXPS-13 (אני מדבר על ביצועים + כרטיס מסך לא מובנה ברמה גבוהה יחסית למחשבי 13,1)

שמצריך ממני ייבוא מחול וייצא קצת יותר יקר, ולגביו ייתכן ותהיה לי בעיה בכיסוי של האחריות הבי"ל,

כי תשובה מהמשרדים של DELL עוד לא קיבלתי בעניין

אם הייתי רוצה מחשב ללא יכולת להפעיל משחקים בכלל,

או ברמה ממש נמוכה הייתי רוכש מחשב בסביבות ה4000-5000 ובהפרש רוכש XBOX למשל

פורסם

ההגיון שלך מובן ומנקודות מבט מסוימות ניתן להצדיקו, אם כי חשוב לשים לב לכמה דברים:

במחשב נייד איכות בנייה ונוחות לעולם תהיה חשוב יותר ממפרט. מחשבים עסקיים מצטיינים בדברים אלה. מה יעזור לך כרטיס מסך אימתני, אם אתה נאבק עם המחשב כל פעם שאתה משתמש בו? מה יעזור לך מפרט מפוצץ אם המחשב ישבוק חיים אחרי שנתיים?

כמובן, אני מקצין. בפועל ההבדלים הם לא ברמה של להיות או לחדול, אבל כן יש יתרונות למחשב עסקי גם בנוחות וגם באיכות וגם בעמידות.

הסיבה שאתה לא מוצא יותר מחשבים בסדר גודל של ה-ASUS עם כרטיסי מסך כאלה היא פשוטה: כרטיס מסך חזק במרחב קטן = התחממות רצינית. הרי Lenovo, למשל, שמה HD3650 ב-T500, אבל רק HD3470 ב-T400. למה? זה לא שהייתה להם בעיית אספקה עם ה-HD3650, אלא פשוט משיקולים הנדסיים הוחלט לא לשים כרטיס חזק וחם במחשב קטן יותר שקשה יותר לאוורר.

אז קח בחשבון שכשאתה קונה מחשב 14" עם 9650M GT, יכול להיות בהחלט שאתה קונה מפזר חום קטן לשולחן ולברכיים שלך. כמובן עם חיי סוללה קצרים, ולך תדע כמה זמן כל העסק יאריך ימים.

דבר נוסף - לדעתי הגישה של מחשב נייד כמכונת משחקים היא בכלל מוטעית, וכמעט אף פעם לא כדאית. מסך קטן, מקלדת לא נוחה ורמקולים גרועים לא תורמים לחוויה. לא בטוח שאחרי חודשים מספר לא תתייאש ותפסיק להשתמש במחשב הנייד ככלי למשחקים (שכן לא לכך הוא נועד).

פורסם

אני, בכללי, מסכימה עם Qttp. אני חושבת שהנסיון לשלב מכונת משחקים עם ניידות מותיר אותך קרח מכאן ומכאן במידה רבה. הנייד לא יהיה נייד ואיכותי כפי שהתקציב מאפשר וגם לא יתן יכולת משחק ברמה גבוהה.

עם תקציב כזה, אפשר לשקול להשקיע בערך חצי מהתקציב בנייח וחצי בנייד איכותי, תוכל לקבל תמורה יותר הגיונית בשתי החזיתות.

פורסם
  • מחבר

אוקי האמת שעכשיו קצת בלבלתם אותי

כי בפועל חשבתי שההחלטה ללכת על המפרט של

ASUS F6VE-B1 13.3" T9550 2.66GHZ 4GB 320GB

הוא הכי כדאי מבחינת ההשקעה

גם מחשב 13,3 אנצ', גם עם הכרטיס של 4570, שמיועד למחשבים קטנים

מהבחינה שהוא הרבה פחות מתחמם (ראיתי בפוסט קודם של TGOLIN אחרי שספרת לי על הדגם)

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=395643.0

ואמור להיות נוח מבחינת מבנה (אפילו הגרסה הכבדה יותר של ה14,1 קבלה בקורות טובות)

יש מחשב בסדר גודל של 4000-5500 עם אכות בנייה טובה

מחשב 13,3 או 14,1

משקל בסביבות 2-2,4

כרטיס מסך לא מובנה (נניח 3470) אבל לא מסדרה 8 הבעייתית של NVIDIA

אבל אחד שעדיין מאפשר יכולת משחקית סבירה

שיהיה נוח מבחינת התחממות, חיי סוללה בארץ אשר עדיף בהרבה על ה

ASUS F6VE-B1 13.3?

ואני כמובן מדבר מבחינת עלות תועלת

כי תקציב יש

אבל באמת שיהיה לי חבל לבזבז אותו על מחשב שאתם מגדירים בתור לא איכותי

איך לדוגמא הDELL LATITUDE D630

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-t8100-nvd.htm

יש לו QUADRO 135M שהוא סביר

והמחשב עצמו אמנם דגם לא הכי חדש

אבל אמור להיות יותר איכותי לא?

יש עוד דגמים מומלצים?

:nixweiss:

פורסם

הדיל שנתת על ה-D630 הוא מצויין והמחשב טוב מאד אבל כרטיס המסך כן שייך לסדרה שממנה אתה רוצה להמנע.

אם קונים בחו"ל אפשר למצוא את ה-E6400 ב-14.1" (המחליף של ה-D630) עם כרטיס מסך נפרד ואחריות בארץ הרבה מתחת לתקרת התקציב ללא בעיה. זה אכן מחשב הרבה יותר איכותי מה-F6 או ה-Xps 13. ב-13.3" מחשבים איכותיים עולים יותר ולא נותנים כרטיסי מסך נפרדים. תראה, אמרת 2000$, זה הבדל משמעותי מ- 5500 ש"ח. בארץ 5500 ש"ח לא יספיק בדר"כ למחשב עם הספסיפיקציות שביקשת, אפשר למצוא במחיר הזה רק מחשבים מדור אחד אחורה ורובם "נגועים" בכרטיסי המסך הבעייתיים. אולי אפשר לחפש את ה-HP 6910p , הוא היה זמין עם כרטיסי ATI ולאחרונה מחירו ירד מאד.

פורסם

אתם שוכחים דבר אחד.

לא כל סדרת ה8XXX דפוקה.

רק דגמים ספציפיים שלה, שבהם הכרטיס המסך ה"חיצוני" עדיין מובנה על הלוח ולא ניתן לפירוק.

במחשבים שכן ניתן לפרק את הכרטיס הזה אין בעיית חימום.

פורסם

דןדן, אני גם ראיתי התייחסויות לאפשרות הזו אבל לא התייחסות רשמית של Nvidia או אפילו עדויות משמעותיות שזה אכן המצב בבירור. אולי יש לך איזה מקור יותר רשמי בנושא? הדבר היחיד שראיתי שתומך בזה זה רשימת הדגמים הפגומים של Dell ועליה אכן התדיינו בזמנו. אולי זה נכון ואולי לא, אבל גם אם כן הרוב הגדול של הכרטיסים אינם ניתנים לפירוק. בכל מקרה, ה-D630 כן נכלל ברשימה שעליה העריכה דל את האחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים