עבור לתוכן

אם הנייד נכבה כל פעם בגלל שהסוללה נגמרת.האם זה בריא לנייד?

Featured Replies

פורסם

לפעמים שהסוללה מתרוקינת אני מתעצל להטעין את הנייד

ואז מגיע למצב שהנייד נכבה בגלל שהסוללה התרוקנה לגמרי

זה קורה פעם בכל כמה ימים

האם זה בריא לנייד?

ומה יכול לקרות?

פורסם

זה לא פוגם במחשב, יש מערכת התראה שמכבה אותו/ מעבירה אותו ל-Standby בצורה מסודרת כאשר הסוללה מגיעה לרמת טעינה מאד נמוכה. לסוללה עצמה זה דווקא לא מומלץ. עדיף שלא לרוקן או בכלל לעבוד על סוללות ללא צורך. אתה יכול לקרוא את הסטיקי בנוגע לסוללות למידע נוסף:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=389428.0

פורסם
  • מחבר

תודה לך על העזרה

פורסם

השאלה היא למה אתה מתכוון באומרך "הנייד נכבה בגלל שהסוללה התרוקנה לגמרי".

האם הנייד נכנס ל-Hibernate כי הסוללה הגיעה ל-2-3%? או שהיא הגיעה ל-0, ואז הנייד נכבה בצורה לא מסודרת, כמו מחשב שהוציאו לו את התקע?

אם זה השני, אז זה כמובן לא מומלץ, שכן זה עשוי לגרום לאובדן מסמכים פתוחים, או לבלאגן בקבצי מערכת ההפעלה. נדיר, אבל קורה.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא למה אתה מתכוון באומרך "הנייד נכבה בגלל שהסוללה התרוקנה לגמרי".

האם הנייד נכנס ל-Hibernate כי הסוללה הגיעה ל-2-3%? או שהיא הגיעה ל-0, ואז הנייד נכבה בצורה לא מסודרת, כמו מחשב שהוציאו לו את התקע?

אם זה השני, אז זה כמובן לא מומלץ, שכן זה עשוי לגרום לאובדן מסמכים פתוחים, או לבלאגן בקבצי מערכת ההפעלה. נדיר, אבל קורה.

אני מתכוון שהגיעה לאפס ונכבה הנייד בגלל זה

אם זה לא מומלץ אז אני ידאג שזה לא יקרה

תודה רבה על העזרה

פורסם

איך אתה מגיע ל-0? ביטלת את ה-Low Battery Alarm? או שזה אחרי שהמחשב כבר עובר ל-Hibernate? פשוט תכוון את זה כך שהמחשב נכבה באחוז מסויים ולא תהיה לך אפשרות להגיע למצב הזה.

פורסם

איך אתה מגיע ל-0? ביטלת את ה-Low Battery Alarm?

אני מבטל את זה תמיד. סתם מעצבן. אני לא רוצה שהמחשב שלי יכבה כשאני על 3%, כי 3% זה לפעמים 10 דקות עבודה. ובהתחשב בעובדה שמד הסוללה נוטה לצאת מכיול, לפעמים זה יכול להיות גם 20 וגם 30 דקות עבודה.

בכלל הדרך היחידה לכייל את מד הסוללה היא לפרוק אותה לגמרי עד ל-0%. ואני אכן עושה את זה מידי פעם.

פורסם

זה עלול להזיק, קרה לי מספר פעמיים שנכבה, כיוון שבטלתי את הכיבוי האוטומטי

אבל בפעם ה..... בום, הלך ההרד דיסק... קח בחשבון.

פורסם

אני מבטל את זה תמיד. סתם מעצבן. אני לא רוצה שהמחשב שלי יכבה כשאני על 3%, כי 3% זה לפעמים 10 דקות עבודה. ובהתחשב בעובדה שמד הסוללה נוטה לצאת מכיול, לפעמים זה יכול להיות גם 20 וגם 30 דקות עבודה.

אוקי, אני מניחה שזה עשוי להציק במקרה כזה. אני מבטלת רק אם אני רוצה לעשות כיול, אבל באמת נדיר שיוצא לי להגיע לרמות טעינה של 3% בזמן עבודה. בכל מקרה אפשר לכוון את זה לאיזה אחוז שרוצים אז אם 3% זה יותר מידי אפשר גם לבחור 1%, כל עוד יש מספיק סוללה על מנת לסגור את המחשב כמו שצריך. פותח הת'ראד, במקרה שתיארת לדעתי הגיוני לשקול להפעיל את זה. לפי מה שהבנתי הבעיה אינה בזמן שימוש במחשב על שרידי הסוללה אלא כשאתה פשוט משאיר אותו דולק על סוללה מעצלנות.

אם אתה מכוון את זה על משהו כמו 1% אז נראה לי שאפילו אם אתה עובד באותו הזמן ורוצה להמנע מסגירה פתאומית של המחשב, רמת טעינה של 1% זה כבר הזמן בו תכבה את המחשב ידנית.

פורסם

יש אפשרות שהמחשב ייתכבה אוטומטית כשהסוללה עומדת להתרוקן? איך מגדירים?

פורסם

ב-XP, תחת Power Options- Alarms. אפשר להכנס דרך ה-Control Panel או דרך קליק ימני על אייקון החשמל/ סוללה ב-Taskbar. ב-Vista כנראה משהו דומה, אין לי אף נייד שמריץ ויסטה אז לא ניסיתי אף פעם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים