עבור לתוכן

בעיה בהרדיסק - השאלה איזה?

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 הרדיסקים WD80GB 8MB. לפני שבוע בערך אחד מהם התחיל להשמיע הרבה תיקים ברצף והמחשב נתקע. הסיפור הזה חוזר על עצמו כמה פעמים. הבעיה היחידה שלי זה שאני לא יודע איזה מהם דפוק.

על אחד יש וינדוס ומלא תוכנות ועל השני יש רק הורדות. בזמן התקיעה המחשב לא עשה כלום כלומר רק אחד מהם היה בשימוש. האם תקלה בהרדיסק שאין עליו מערכת הפעלה יכול לתקוע את הוינדוס?

הרצתי את ה-datalife tool על שניהם בדיקה הכי ארוכה (משהו כמו חצי שעה) ושניהם יצאו ללא שגיאות

פורסם

ההארדיסק השני יכול לתקוע את המערכת כי יש עליו תיקיות של RECYCLE BIN וSYSTEM INFORMATION כך ש XP כותב אליו מדי פעם. (בהנחה שמדובר בXP). הסיכוי שזה יקרה הרבה יותר נמוך מזה שההארדיסק שעליו הPAGE FILE יתקע את המערכת אבל זה אפשרי.

תבדוק שהבעיה היא לא בעית התחממות, קרה לי משהו דומה לפני חודש וחצי כשהיו ימים ממש חמים, ההארדיסק פתאום השתעל, היה לי ERROR בכתיבה לPAGE FILE והכל התחיל לזחול בטירוף, פתאום קלטתי שהטמפרטורות במארז עוברות את ה60 מעלות ואז זה קורה, מבט חטוף הראה לי שהפסיק לעבוד המאוורר הקדמי של המארז, הוא הוחלף והבעיות הפסיקו.

פורסם
  • מחבר

המארז מאד מאד מאורר ככה שזה לא בעיה של חום

זה קרה לי פעם אחת שהייתי מול המחשב ופעם אחת בלילה

הרצתי את הבדיקה המעפנה הכי ארוכה של ה-datalife tools ל-WD (לקח איזה חצי שעה) והוא לא מצא כלום. תהיה לי קצת בעיה עם האחריות כי ההרדיסק נראה תקין ולוקח הרבה זמן עד שהוא עושה שטויות.

פורסם

הכי פשוט יהיה להוציא את הארדיסק הנוסף לזמן מסויים ולראות אם זה עדיין קורה. אם אין עליו דברים לשימוש יום יומי אתה יכול להשתמש בהארדיסק הראשי לכמה ימים לבחון זאת לעומק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים