עבור לתוכן

האם מתח 1.575 למעבד Q6600 יכול לגרום נזק?

Featured Replies

פורסם

ניסיתי להגיע עם Q6600 שלי ל 3.6 והצלחתי לעשות את זה רק עם מתח של 1.575, זכור לי שלא מומלץ לעבור 1.5 אז כרגע אני על 3.45 עם מתח של 1.49

דרך אגב אין שום בעיה עם הטמפ' וגם במאמץ אני לא עובר את 55 מעלות.

האם יש סכנה אמיתית במתח של מעל 1.5 ?

פורסם

כן, או שנפלת על מעבד לא משו, או שצריך לנסות הגדרות אחרות, כי 1.575 זה די הרבה ל3.5

פורסם

אינטל מציינים שעבודה לאורך זמן עם מעבד על 1.5V ומעלה עלולה לקצר את אורך החיים שלו.

באיזה BUS אתה עובד?

פורסם
  • מחבר

כרגע עם מתח של 1.49 אני עם מכפלה 9 ו FSB של 383.

ל3.6 העליתי FSB ל401, יכולתי להגיע לווינדוז גם עם מתח של 1.55 אבל במחבני מאמץ קיבלתי מסכים כחולים והמחשב היה מאתחל.

פורסם

מה הסטיפינג של המעבד ?

פורסם
  • מחבר

stepping B revision G0

פורסם

עם איזו תוכנה את בודק טמפ' ועם איזה קירור אתה משתמש? הטמפ' נראות לי מאוד נמוכות יחסית למתח שכזה...

פורסם
  • מחבר

עם איזו תוכנה את בודק טמפ' ועם איזה קירור אתה משתמש? הטמפ' נראות לי מאוד נמוכות יחסית למתח שכזה...

אני משתמש ב core temp, לגבי המעלות אני משתמש ב PRIME 95 אבל אני לא מריץ אותו יותר מ 15 -20 דקות אז יכול להיות שזה היה מטפס יותר מזה.

הקירור הוא scythe mugen/infinty

פורסם

פותח התרד המתח שלך ממש גובה..ולא מומלץ..ניסת להוריד את המתח ולעלות מתח של רכיבים אחרים בלוח האם ?

מה הטמפ' הסופית ? כמו כן בדיקה של 15-20 דקות..זה משהו רישוני..ולא מספק אינדיקציה אמתית לגבי המצב של המערכת..

פורסם

גם אצלי המעבד דורש המון מתח , 1.6V בערך ל 3.7GHZ

המעבד שלי הוא גם Stepping B Revision G0.

אין מה לעשות

פורסם

אבל הטמפ' מוגזמת..שהיה לי את הQ6600 עם הULTRA 120 הוא דרש מתח של 1.55+- להגיע ל3.6GHZ..

והיה מגיע לאזור ה75+- במאמץ..אני בטוח שהטמפ' יהיו יותר גבוהות בקיץ שלנו... ;D

פורסם

ניסיתי להגיע עם Q6600 שלי ל 3.6 והצלחתי לעשות את זה רק עם מתח של 1.575, זכור לי שלא מומלץ לעבור 1.5 אז כרגע אני על 3.45 עם מתח של 1.49

דרך אגב אין שום בעיה עם הטמפ' וגם במאמץ אני לא עובר את 55 מעלות.

האם יש סכנה אמיתית במתח של מעל 1.5 ?

חסר פרטים על המערכת המלאה...איזה לוח אם?

נכון - לא מומלץ לעבוד במתחים כאלה גבוהים...אבל עם קירור נאות אני עדיין לא חושב שיש באמת ממה לחשוש.

גם לי יש את Q6600 REV B STEPPING G0 - ואני צריך 1.425V בביוס ע"מ להריץ את המעבד על 3.6GHZ.(לאחר מבחני יציבות) - אז כנראה שיש ווריאציות רבות מאוד בטיב מעבדי G0, אבל עדיין ניראה לי שיתכן וניתן "לחסוך" קצת מתח - תן לנו יותר אינפורמציה לגבי המערכת.

פורסם

אצלי Q6600 G0 VID 1.2875 מעלה וינדוס עם 1.46-7 אבל בשביל יציבות בPRIME95 הוא צריך בערך 1.525 אולי קצת יותר.

אני מדבר על כיוונים בביוס כמובן, אחרי VDROP זה פחות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

שאר המערכת- לוח: asus p5q-e זכרונות - ocz reaper 800 mhz 1 gb X 2 קשיח - seagate 500 gb 32 mb x 2 raid 0 ספק - corsair 550W vx כרטיס מסך 7300 gt קירור - scythe mugen

העליתי מתחים גם לשאר החלקים במערכת, הזכרונות בתדר נמוך יחסית באזור 900 אז לא נתתי שם יותר מדי (1.94) לגשר הצפוני העליתי ל 1.38 ולדרומי 1.3

דרך אגב בדקתי VCORE בהגדרות יצרן והוא לא נמוך בכלל 1.285

פורסם

למה הזיכרונות על 900 ? נסה לקבוע מחלק של 1:1..מה שיתן לך 400X2 לזיכרון ו400X9 למעבד..

יש סיכוי טוב שהם הגורם לבעיה...בין היתר..

כמו כן מה המתח לFSB/PLL ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים