עבור לתוכן

צילום במועדונים עם פלאש מובנה בלבד

Featured Replies

פורסם

יש מספר הופעות של חברים שאני מעונין לצלם.

הבעיה היא שההופעות מתקיימות במן מועדונים, וקשה לצלם עם עדשת הקיט ופלאש מובנה.

הבעיה עם העדשה היא שהצמצם הפתוח ביותר שלי הוא 3.5, וגם זה רק באורך מוקד מינימלי.

בעיה שניה היא שהתמונות פשוט לא יצאו חדות, גם עם פלאש, וגם בלי, אני לא מדבר על רעשים, כי הרי צילמתי עם 1600ISO, אבל לפחות שיראו טיפה חדות...

(ניסיתי להשתמש בנקודות פיקוס באופן אוטומטי, והיו גם תמונות שבחרתי לבד כדי לוודא על מה אני מפקס, זה לא עזר)

הבעיה עם הפלאש היא, שהיא מסנוורת את העולם כמובן, ושבמקרה הטוב (אם זה לא שורף את האנשים) זה מאיר רק את מי שנמצא מלפנים, ומאחור הכל שחור.

ניסיתי את הטכניקה של פלאש עם מהירות תריס נמוכה, כדי להקפיא את התמונה ולתת לאור להכנס.

לא יצא לי טוב (בלשון המעטה)

אין לי כיום תקציב לעדשה חדשה או לפלאש חיצוני, (וגם אם כן, אני משער שהרכישה הבאה שלי תהיה טמרון 70-300, לא יעזור לי הרבה) וראיתי את הפלאש הזה שדיברתם עליו בDX.

הוא יעזור לי?

האם הפיתרון טמון בפלאש חיצוני?

יש דרכים לייעל את התמונות עם המצב הקיים?

הנה כמה תמונות כדי שתוכלו להבין על מה אני מדבר, התמונות רק עברו הקטנה, בלי חידוד (מצד אחד רצוי לחדד, מצד שני רציתי שתראו את התמונה כמו שהיא, אז הנה הורדה)

פלאש ישיר וחשיפה של חצי שניה, כמו שרואים...

copyofimgp3151.jpg

ללא פלאש, כבר יצא טוב, אבל עדיין לא חד.

copyofimgp3155.jpg

עוד תמונה מקרוב יותר, לא חד...

copyofimgp3146.jpg

(אם מישהו שואל את עצמו למה כל התמונות מתחילות מהמותניים ומעלה, זה משום שמתחת יש הרבה ראשים, שלא רציתי לצלם)

יש אפשרות להגיד איפה נקבעה נקודת הפיקוס? זה רשום בEXIF?

פורסם

הפתרון טמון בצילום כך -

עם מהירות בינונית - 1\30.

עכשיו לגבי המצב הקיים,תשמש בפופ אפ פלאש מחוסר ברירות.גם עדשה F\2.8 לא תעזור לך בתנאים חשוכים,ובכלל המצלמה לא משהו ב-ISO גבוהה.אני ממליץ על פלאש חיצוני.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

נראה לך שיש טעם לקנות את הפלאש הזה?

יש אפשרות להשכיר פלאש מחנות צילום? כמה לדעתכם זה יכול לעלות?

(שאלה קטנה- לכמה פלאשים יספיקו רבעיית סוללות רגילות חדשות?)

פורסם

לא רואה שום טעם לבזבז 100 שקל על זה.

שים בצד ותתחיל לחסוך לפלאש חיצוני.

לגבי השכרה.פנטקס היום בארץ למיטב ידעתי אין מאיפה להשכיר.אבל.

מיוגנד אתה יכול להשכיר 1000D+ EX580 במחיר של 200 ש"ח.

בכל מקרה,לכמה זה יספיק?

150 לפי דעתי.

פורסם
  • מחבר

150? לא הרבה...

לא יעזור לי להשכיר מצלמה, משום שאני רוצה להתנסות עם המצלמה שלי.

אני מכיר איזה צלם, אני אבקש ממנו, אני רק מקווה שיש לו משהו שמתאים לפנטקס.

תודה

אשמח לעוד עזרה ;)

פורסם

ובכלל המצלמה לא משהו ב-ISO גבוהה.

על מה אתה מדבר? זו אחת מהמצלמות עם איכות הצילום הטובה ביותר ב-ISO גבוה.

D0ri, אם לרגע חשבת שתוכל לצלם תמונה חדה (או בכלל, "נורמלית") של אנשים זזים, בחשיפה של חצי שניה (המון!) ואני אפילו לא נכנס לעניין ההחזקה מהיד - אתה צריך לתת לעצמך סטירת התעוררות ולחזור לבסיס.. :)

עם פלאש מובנה אין לך הרבה מה לעשות, אתה יכול לנסות להחליש אותו מאוד (מין פשרה בין שימוש בפלאש ובין ביטול שלו לגמרי, האופציה העדיפה בצילום מהסוג הזה) ולקוות שזה יעזור לך בצילום הדמות המרכזית.

לגבי מהירויות התריס, תנסה לצלם במהירויות שקרובות יותר לאיזור ה-1/30 כמו ש-Satlan אמר.

אם אתה מצלם עם פלאש, אתה יכול לרדת לאיזור ה-1/20 עד 1/10 ואפילו קצת פחות אם אתה יציב, ואם לא אכפת לך שהרקע יצא מטושטש.

אה, כן, וטיפ קטן - הכל טמון בקומפוזיציה.

תנצל תאורה קיימת. צלם תמיד כשיש תאורה מאחורי הדמות שלך, והתמונה תצא מוארת. אם תצלם מישהו כשמאחוריו יש הרבה כלום חשוך, שום פלאש (ישיר) לא יעזור לך למנוע מצב של דמות מוארת על רקע שחור.

פורסם
  • מחבר

לאדע, אמרו לי חשיפה ארוכה עם פלאש, כנראה לקחתי את זה רחוק מדי ;D

הקטע עם הקומפוזיציה היא ממש בעיתיית, משום שבמיוחד במקום שבו אני מצלם, אין מקום לזוז, והגישה לקדמת הבמה היא לא קלה.

ניסיתי לעשות את הקטע עם התאורה מאחור, אבל תמיד איזה ספוט נכנס לי לפריים וכמו שאתה יודע לצלם מול מקור אור זה לא אופטימלי.

בנוסף יש את הקטע שחייבים להיות מהירים, לזוז ממקום למקום כדי לתפוס כמה שיותר מהנגנים, קומפוזיציות שונות...

אני צריך איזה פיתרון אופטימלי, שלא אצטרך לבדוק איך יצא אחרי כל תמונה, ופשוט לצלם (לא עד כדי כך שאני סתם אירה תמונות, אבל עדיין...)

פורסם

יש לי את הפתרון האולטימטיבי:

אני מוכר לך פלאש SIGMA EF500DG SUPER במחיר שיגרום לך להראות ככה: :jump:

פורסם
  • מחבר

אין כסף.. אין כסף בכלל

צריך לשלם עוד על שיעורי נהיגה.

בינתיים אני צריך להסתדר עם מה שיש (או אין)

פורסם

בצילום הופעות מהסוג הזה אתה בכלל לא צריך פלאש, אתה צריך פשוט לצלם ב-ISO גבוה עם צמצם פתוח (אכן בעייתי עם עדשת קיט) ומהירות תריס באיזור ה-30 או כמה שמתבקש בהתאם לתנאי השטח (פשוט תנסה ותראה מה מתאים).

פורסם
  • מחבר

אוי נהייתי Junkie

חשבתי על הדבר הבא - מה עדיף:

לצלם באורך מוקד קצר עם צמצם 3.5 ולקרופ, או לצלם עם אורך מורד ארוך יותר וצמצם 5.6/4.5?

פורסם

תלוי :nixweiss:

קח בחשבון שהאיכות לא תמיד תהיה להיט בתנאי תאורה קשים, ו-crop מתמונה גדולה רק יבליט את זה.

פורסם
  • מחבר

תלוי במה?

מה אתה היית עושה?

פורסם

בדיוק סוג התמונות שהתכוונתי אליהן בת'רד שלי, וגם אני לא בטוח שהפלאש הזול ההוא ייתן תוצאות טובות.

אם לא אכפת לך שאני מתערב:

יש לי את הפתרון האולטימטיבי:

אני מוכר לך פלאש SIGMA EF500DG SUPER במחיר שיגרום לך להראות ככה: :jump:

מה המחיר / כמה ישן ובאיזה מצב / למה אתה מוכר / איפה אתה גר?

פורסם

אני גר ביהוד, מוכר כי קניתי את הפלאש של הפנטקס שהוא יותר טוב ואין לי מה לעשות עם הישן...

יש לו בעיה שהכרטיס הלבן תקוע בפנים אבל אני אתגמש בהתאם. תציע מחיר בפרטי אם אתה מעוניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים