עבור לתוכן

צריך עזרה בהגדרת פיירוול על מנת לשלוח קבצים במירק..

Featured Replies

פורסם

טוב...

הקמתי רשת ביתית שחולקת אינטרנט בלבד (דרך HUB) ובתוך התיכנות של הROUTER (מסוג אלקטאל) הוקם פיירוול פנימי. ובטח רובכם יודעים שכשיש פיירוול, שליחת קבצים בMIRC וקבלת קבצים בICQ אינה אפשרית. אומנם יש אופציה לבטל את הפיירוול הפנימי בתוך הפרוטוקול של הROUTER. הפקודה הולכת בערך ככה:nat defserver addr 10.0.0.2 כש10.0.0.2 זה האיי פי שלי.

ובכן. הביטול של הפיירוול עבד מצויין והצלחתי שנית לשלוח קבצים בMIRC (מה שאיפשר לי להריץ שרת DCC) ולקבל בICQ, אומנם המחשב השני שמחובר לרשת (שעובד על Windows 98 SE) איבד את הגישה לאינטרנט.

נאלצתי להחזיר את הפיירוול. אני יודע שיש דרכים לפתוח פורטים מסויימים ובכך בעצם ליצור "תעלה" בתוך הפיירוול אבל קראתי יותר מדי מקורות שטוענים דברים שונים. אני צריך שיעשו לי סדר בבלאגן, כדי שאני יוכל גם לשרת קבצים בMIRC וגם שיהיה אינטרנט במחשב השני (והאם השניים בכלל אפשריים, וביחד?). בנוגע לICQ פחות דחוף לי. אני רק חייב לסדר את שליחת הקבצים בMIRC.

אם צריך לפתוח מספר רב של פורטים, בבקשה תפרטו לי איזה תוכנות מסוגלות לבצע זאת, וכמובן מה אני מגדיר בMIRC ואיפה.

פירוט טכני:

PIII 866

128 MB SD-RAM

Windows XP Pro.

אני עובד בMIRC 6.03 תחת הסקיפט SYSRESET

פורסם

המירק עובד על פורט אחד: 6667.

אתה צריך לנתב אותו למחשב המתאים.

תגיע לאופציית ה-nat בטלנט (עדיף בלי לעבור למצב Expert. זאת אומרת, בלי להקליד את הפקודה td prompt ולהכניס את הסיסמא של המודם).

תרשום את הפקודות הבאות, אנטר אחרי כל שורה:

create

tcp

10.0.0.2

6667

0.0.0.0

6667

save

זהו.

הפורט של המירק ינותב באופן קבוע למחשב 10.0.0.2.

בקשר לאייסיקיו, זה סיפור אחר. כי השליחת קבצים באייסיקיו עובדות על פורטים רנדומאליים, בטווח של 2000-4000. לכן, לא הגיוני שתפתח 2001 פורטים ידנית בשביל זה. הדרך היחידה פה היא להפנות את כל הפורטים למחשב 10.0.0.2, ע"י הפקודה defserver.

(** אנא שים לב, הפקודה הזאת לא מבטלת פיירוול. היא מפנה את כל הפורטים אוטומטית לכתובת מסויימת. הפיירוול של האלקטל זה משהו אחר לגמרי שבכלל לא נגעת בו ולא צריך לגעת בו.)

אבל, מניסיון שלי שליחות באייסיקיו לא נתקלות בשום בעייה, גם אם לא מגדירים defserver למחשב הזה. וגם אינטרנט לא צריך להיות מושפע מזה. אצלי הוא קיים על שני המחשבים בכל מקרה.

תבדוק, בשביל האייסיקיו, שהוא מוגדר ככה:

LinkPhoto?GUID=56d935d9-2003-3861-4233-7e111ee77af3&size=

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! עכשיו המירק שלי שולח קבצים שוב...

רק שפתחתי גם את הפורטים 6668, ו6669 כי לפעמים המירק מתחבר גם דרכם.

בנוסף בחוצץ DCC -> OPTIONS

רשמתי את הפורטים מ6667 עד 6669. לא יודע כמה זה משנה. חוץ מזה השרת IDENT שלי מתחבר.

לא יודע מה מהם עושה את הקסם, אבל הכל עובד עכשיו (חוץ מכניסה של עצמי לתוך השרת שלי, וכניסה לשרת שלי דרך המחשב השני ברשת... אבל כל עוד לאחרים זה עובד... הכי חשוב...)

תודה על העזרה! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים