עבור לתוכן

תואר בלוגיסטיקה, מה זה בעצם?

Featured Replies

פורסם

שלום,

האם למישהו יש ידע, נסיון או חברים שלומדים לוגיסטיקה?

חבר ששוקל ללמוד שמע שזה די מקביל לתעשיה וניהול, אני מפקפק..

במה עובדים באזרחות? יש ביקוש?

ערב טוב.

פורסם

תעשיה וניהול הוא תואר שבבסיסו מכשיר אנשים להיות מנהלי פרוייקטים, או מה שנקרא "מהנדסי ייצור". זה כביכול האינטגריציה בין המחלקות השונות ע"מ להגיע למוצר.

לוגיסטיקה הוא תואר שמכשיר אנשים לתחום הלוגיסטיקה גרידא, כלומר ניהול רכש, שינוע, תחזוקת וניהול מלאים וכדומה.

אין קשר אמיתי בין התארים, הם מכשירים לקראת עבודות שונות וברמות שונות.

יש לי חבר שלמד את התואר הזה בעתודה, לפני כמה חודשים הייתה לו את האפשרות לעזוב את הצבא ולמצוא מקום עבודה באזרחות או להשאר בצבא. הוא סיפר לי שכמות מקומות העבודה והשכר היחסי למתחילים בתחום הם ברמה כזאת היום שהיה עדיף לו להשאר בצבא. יתכן שעד שחבר שלך יסיים אזשהו תואר המשבר הכלכלי יחלוף ויהיו מקומות עבודה, ואני יודע מאנשים שפגשתי שאדם עם נסיון ועבודה במקום גדול יכול להרוויח ממש לא רע. אז מה שיותר חשוב זה האם התחום הזה מעניין אותו כלל.

פורסם

בתור בוגר לוגיסטיקה בבר-אילן תן לי לענות לך תשובה טיפה יותר מדוייקת.

התואר בלוגיסטיקה "הומצא" ע"י צה"ל ע"מ להכשיר עתודאים וקצינים לחיל התחזוקה או כפי שהוא נקרה כיום אט"ל (עם אני לא טועה).

בהתחלה הוא נפתח רק בבר אילן ותוך מספר שנים צבר פופולריות רבה גם בקרב סטודנטים "אזרחים" וכיום אפשר ללמוד אותו בעוד מקומות.

התואר מבוסס בגדול על תכנים שנלמדים בהנדסת תעשייה וניהול, כך שהחבר שלך צודק בהשוואה בין השניים. מרבית הקורסים מקבילים וכוללים: כלכלה, ניהול פרוייקטים, חקר ביצועים, מימון, ניהול, מלאי, ייצור, ועוד.

עם זאת יש כמה הבדלים מהותיים שעשויים להוות שיקול מבחינתך:

1. בתעו"נ אתה מקבל תואר מהנדס בעוד שהלוגיסטיקה הוא BA

2. בתעו"נ נלמדים קורסים ברמה הרבה יותר טכנית מאשר בלוגיסטיקה ולכן נדרשת יכולת גבוהה יותר בתחום הריאלי.

3. בתעו"נ לומדים 4 שנים ובלוגיסטיקה 3.

4. ישנם נושאים שנלמדים הרבה יותר לעומק בתעו"נ כגון ניהול הייצור, וניהול פרוייקטים.

בגדול קיים ביקוש לשניהם בתעשייות גדולות / בינוניות. מניסיון אפשר ללכת על ג'ובים של תעשייה וניהול גם עם תואר בלוגיסטיקה, אבל ברור שלמהנדס תעו"נ יש יתרון על בוגר לוגיסטיקה בכל תחום, מכיוון שכל הנושאים שנלמדים בלוגיסטיקה מכוסים ע"י תעו"נ.

אני בעצמי התקבלתי לעבודה בתעשייה גדולה, לתחום הרכש עוד כשהייתי סטודנט. בזמנו הם חיפשו ספציפית אנשי לוגיסטיקה לרכש. לאחר כמה שנים התחלתי לגלוש לאט לאט לתחום ניהול הפרוייקטים, וכיום אני מבצע תפקידים המוגדרים למהנדסי תעשייה וניהול, ואין הבדל משמעותי מבחינת שכר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים