עבור לתוכן

בעיה מהותית ומעיקה מאוד: לקום בבוקר לבי"ס

Featured Replies

פורסם

פותח הדיון עזוב אותך משטויות, לקום לבית ספר זה דבר מיותר.

במקום זה לך לאסוף בקבוקים ברחובות, בכל מקרה רוב הסיכויים שתגיע לשם עוד כמה שנים, למה ללכת סחור סחור ?

לפחות תוכל לתפוס ספסל מראש...

• תגובות 34
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבעיה שהבנדאם צריך לקום לבצפר... אז זה לא יעזור שהתוכנה תעיר אותו מה שכדאי (לא לדבר על זה שזה בולשיט טהור.. כן?)

הם טוענים שהתוכנה בודקת מתי הכי טוב לקום בחלון של 20 דקות לפני המועד שקבעת...

פורסם
שנת רע"מ מכונה שנת חלום. גם אנשים הטוענים שאינם זוכרים חלומות יודעים לתאר היטב את שחלמו, אם מעירים אותם באמצע שלב הרע"מ. חלומות רע"מ הם בדרך כלל חזותיים ועשירים. נראה שהם נמשכים זמן רב, כ-90 עד 120 דקות מצטברות ללילה. בעלי חיים שניטל מהם מרכז המוח האחראי על שיתוק הפעילות המוטורית בשנת הרע"מ, מתהלכים ופועלים כרגיל, אך מתוך חלום. נראה, אם כן, שהמוח מוציא מכלל פעולה את השרירים במהלך שנת הרע"מ, מחשש שהאינטנסיביות של שינה זו וחזיונות החלום המופיעים בה ימריצו את בעל החיים לפעילות שטומנת בחובה סכנה כשלא נעשית מתוך ערנות. בשנת רע"מ ישנה ירידה משמעותית ברגישות לגירויים שונים (רעש, טמפרטורה וכדומה), אך באופן פרדוקסלי, גירויים בעלי אופי אישי (למשל השמעת שמו של הישן) עשויים לגרום להתעוררות באופן מיידי.

מתוך ויקיפדיה, סתם לידע כללי (הערך של שינה התברר כממש מעניין).

מחקרים הוכיחו שעדיף להתעורר במצב של שינה קלה, לעומת שינה עמוקה שמתוכה אתה תקום עצבני.

אך עושים את זה ?

www.sleeptracker.com

פורסם

פותח התרד, יש לי פתרון פשוט ויעיל בשבילך (וגם בשבילי), אבל בשבילו אתה צריך מישהו בבית שיקום לפניך (עדיפות לאמא/אבא).

הנה העקרון: אתה אומר למי שהולך לקום לפניך לבצע מספר שלבים:

למרות שזה נשמע קצת ילדותי, תבקש שידגדגו אותך. ברקע ינגן השיר שאתה הכי אוהב. ככה אתה לא תהיה עצבני במשך היום, ופשוט תהיה לך הרגשה כ"כ טובה שתרגיש צורך לשיר או משהו.. (עם כל הילדותיות, אני מדבר מנסיון). אם זה לא עובד, תעבור לשיטה קשה ועצבנית (אבל יעילה מאוד), אשר מכילה את השלבים הבאים:

א. תגיד לו שיפתח את החלון, גם כי יש שמש ובמקרה גם חורף והבוקר קר (ברררר).

ב. אם זה לא עוזר, תגיד שיורידו לך את השמיכה וישימו רחוק ממך שלא תוכל להגיע.

ג. אם אפילו זה לא עוזר תגיד שישימו לך סמרטוט/מגבת רטוב/רטובה על הפרצוף.

ד. אם אפילו, אפיייילו זה לא עובד, תגיד שישימו עליך (בטן/גב) קרח. אתה תקפוץ כמו באזעקת מלחמה.

במידה וכל השלבים הנ"ל לא עובדים, לך לרופא לבדוק את הנושא.

אם הרופא לא יעזור-תתאבד.

פורסם

השיטה שלי הייתה בתיכון זה מערכת\מחשב על ולליום מטורף ככה שאומנם כל מה שהייתי צריך זה לקום לכבות אבל קמתי בכזה פחד ובהלה שלא יכלתי לישון אחרי זה :xyxthumbs:

בצבא זה כבר נפתר, התעוררתי בקלות, עכשיו אני מתעורר מהשעון מעורר הכי חלש שיכול להיות וקם בכיף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים