עבור לתוכן

בעיה מהותית ומעיקה מאוד: לקום בבוקר לבי"ס

Featured Replies

פורסם

קודם כל ערב טוב :)

רק אתמול היה לי מקרה שפשוט לא קמתי לבי"ס (רקע קטן וקצר: אני בן 17 תלמיד כיתה י"א). למה זה קורה לי? כי "אין לי כח לקום".

לפני כמה שנים השעון המעורר היה פשוט מעיר אותי והייתי קם, אבל גם הייתי ישן יותר באותה תקופה. הייתי מתמתח וכו', ואז הייתי קם כאילו זה אמצע היום. בזמן האחרון (מלפני שנה בערך) אני פשוט משתיק את השעון וחוזר לישון. למעשה אני לא באמת קם. גם אם השעון לא ליד המיטה ואני צריך לקום על הרגליים אני פשוט אשתיק אותו ואחזור למיטה הנחמדה שלי. בקיצור, הגוף שלי (כן, המודעות שלי שואפת ל0 באותם רגעים, אם היא הייתה גדולה מ0 הייתי פשוט קם, כי כששיקול הדעת שלי עובד כמו שצריך, אני עושה את מה שאני יודע שטוב לי) יעשה כל דבר בערך כדי שיוכל לחזור לישון. אני לא יודע אם זה רק בגלל שאני הולך לישון מאוחר פה ושם (למרות שנראה כי המכנה המשותף של הימים בהם אני לא קם הוא כי לילה קודם לא ישנתי הרבה מאוד). אבל אני לא מדבר על 3-4 שעות - את זה אני בד"כ לא עושה. מה שאמרתי שקרה לי אתמול היה אחרי שינה של כ-7 שעות (שזה דיי מספיק לגיל שלי, בהנחה שגם לא התאמנתי באותו יום). בקיצור, אני חותר לזה שאני מחפש פתרון יותר אוניברסלי מאשר ללכת לישון מוקדם, יותר בכיוון של לפתח לעצמי רפלקס מותנה לקום כשאני צריך לקום, או למצוא שיטה שבה אני לא יוכל לחזור לישון ואהיה חייב לקום. כי הרי לא נראה לי הגיוני שאם לא תהיה לי בררה ללכת לישון מאוחר יחסית אני לא אקום.

עכשיו לפואנטה: הפתרון צריך להיות או משהו כמו לגרום לעצמי פשוט לקום כשאני שומע את השעון המעורר. או לחלופין: דרך שבה לא תהיה לי בררה אלא לקום. חשבתי בכיוון של תוכנת מחשב שאפשר לתכנת לשעה מסויימת שנניח שואלת אותך שאלה מסויימת, או נגיד אתה רואה טקסט מסויים ואתה צריך להקליד אותו. עד שאתה לא מסיים להקליד אותו, הוא לא מפסיק לעצבן אותך (צליל מסויים שחוזר על עצמו). אבל עצם השימוש במחשב כשעון מעורר מסוג זה דיי פסול, רק מעצם העובדה שבלחיצת כפתור אני יכול להשתיק את הרמקולים. או קצת יותר טכני: יהיה נחמד אם יש משהו בסגנון הנ"ל למכשיר SYMBIAN S60 3RD EDITION.

וגם מעניין אותי אישית האם גם לכם יש כרגע/נתקלתם בעבר בבעייה כמו זו שציינתי, ואיך בדיוק אתם מתמודדים איתה. לצורך העניין, הגיל לא בדיוק משנה, יכול גם להיות מדובר בסיטואציה של לקום לעבודה או לקום למכון כושר, מבחינתי ההבדל לא מהותי יותר מדי. כל עוד אתם לא בני 12 ומטה זה נראה לי רלוונטי.

• תגובות 34
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לך אח קטן?

אם כן אני בטוח שהוא ישמח לכפכף אותך, לעצבן אותך על הבוקר עד שתקום על הרגליים.

פורסם

דבר ראשון, זמן השינה המומלץ לגיל שלך הוא 8-9 שעות, ככה שאתה נמצא בחוסר שינה. לישון שעה אחת יותר באמת יכול לעשות נפלאות.

דבר שני, מומלץ ללכת לישון ולקום בדיוק באותו הזמן כל יום (אפילו בשבתות) כדי שהגוף שלך ילמד לכוון את מחזורי השינה שלו באופן אופטימלי.

פורסם

לגיל שלך מומלץ 8 שעות, לישון יותר לא מומלץ.

שינה מרובה - כאבי ראש, עייפות יתרה.

פורסם

בתור התחלה - לישון בכפולות של שעה וחצי, הכי טוב להתעורר לקראת סוף של אחד המחזורים (מחזור שינה כל שעה וחצי)

דבר שני, יש סוגי אנשים - כאלו שצריכים הרבה שינה וכאלו שצריכים מעט, זה תלוי בבנאדם, אני למשל צריך איזה 9 שעות שינה לפחות...

דבר שלישי, יש כל מיני שעונים מעוררים שפרסמו פה בפורום^^ כמו זה שצריך לירות בו, או זה שמעיף חתיכות פאזל לכל עבר ואתה צריך להרכיב את הפאזל כדי להשתיק את השעון

דבר רביעי, יש לך חתול במקרה? מישהו בבית מתעורר לפנייך? בקש ממנו לזרוק לך את החתול לחדר ולסגור אותו שם, אני רוצה לראות אותך ישן עוד 10 דקות בלי שתצטרך לקחת את החתול בידיים ולהעיף אותו מהחדר...

[עובד רק אם יש לך חתול מציק נורא כמו שלי]

ודבר אחרון, תקשיב למה-שמו, 2 הודעות מעליי

פורסם

ביוטיוב ראיתי סרטון ונדמה לי שבתחנת כיבוי אש (בפ"ת נראה לי), העירו כבאי עם מסור דיסק :smile1:

פורסם

אחי אתה לא לבד

כל מי שלמיד תיכון ככה

אישית אני כל יום יושן בשעה 1 בלילה משהו כזה(אני לא משוויץ בזה אל תקפצו)וקם כל יום ב7:45 הבית ספר מתחיל ב8 וחצי אצלי

אני תמיד קם כולי שפוך לוקח לי 5 דקות להתעורר גם שאני בבית ספר עוד לא התעוררתי ואני לא ערני כל כך אני עוד נורמלי אחרי שעה ככה

בקיצור זה טבעי אחי זה לא רק לך זה לעוד מיליון ואחד ילדים פה בארץ

פורסם

אני לא מכיר מישהו שאוהב לקום בבוקר :P

אבל כמו שהזכירו פה, אם אתה מרגיש ממש חולשה, וסימפטומים נוספים של עייפות במהלך היום, יכול להיות שמדובר בגורם בריאותי כלשהו. מחסור ב-B12, מחלת היאפים (כמו שהוזכר) או עוד מיליון ואחד דברים. לא יזיק לעשות בדיקת דם שיגרתית, לראות שהכל נמצא בנורמה, ולשתף את הרופא משפחה במצב.

פורסם

גם אני ככה ..

יש לי תוכנת שעון מעורר אם אתה רוצה .. אבל אתה כמוני.. אתה תקום, תלחת על הכפתור של הרמקולים ותחזור חזרה לישון ..

כל כמה זמן אני מוצר פיתרון חדש ..

נסה לישון עם חלון פתוח/תריס פתוח

כשיהיה אור, אתה תקום .. רק תזהר שלא תקום תסגור את התריס ותחזור לישון :P

אני למשל משלב הרבה דברים .. אמא שלי מעירה אותי, השמש מעירה אותי והפלא מעיר אותי ..

לא קורה הרבה שאני ממשיך לישון .. אלה אם ישנתי ממש קצת באותו לילה

פורסם

אני זוכר שההיתי בגילך (אחחח :) ) היתה לי את השיטה הכי יעילה.

פשוט ההיתי מבקש מאמא שלי שתעיר אותי 20 דקות לפני שאני צריך לקום ואחרי 10 דקות היא פשוט מעיפה לי את השמיכה.

תאמין לי זה מעצבן אבל מקים אותך ממש טוב :)

שבהצלחה

פורסם

וואלה גם אני מתוסבך...ואני עוד בצבא יש לי כבר איזה 3 נפקדויות על זה..

אני שם 3 שעונים מעוררים ב5 דקות הפרש וזורק כל אחד בפינה בחדר זה די עוזר

פורסם

אחי אתה לא לבד

כל מי שלמיד תיכון ככה

אישית אני כל יום יושן בשעה 1 בלילה משהו כזה(אני לא משוויץ בזה אל תקפצו)וקם כל יום ב7:45 הבית ספר מתחיל ב8 וחצי אצלי

אני תמיד קם כולי שפוך לוקח לי 5 דקות להתעורר גם שאני בבית ספר עוד לא התעוררתי ואני לא ערני כל כך אני עוד נורמלי אחרי שעה ככה

בקיצור זה טבעי אחי זה לא רק לך זה לעוד מיליון ואחד ילדים פה בארץ

חמש דקות להתעורר? אתה עוד במצב טוב. אני לא מסוגל להזיז שריר בגוף במשך 20 דקות (אני מגזים קצת... אבל כן לוקח לי 20 דקות לקום מהמיטה.)

אצלי פשוט אמא שלי צועקת לי כל שתי דקות שאני צריך לקום, מתישהו אני משתגע וקם. עם שעון מעורר בחיים לא הייתי מתעורר.

פורסם

קודם כל פיתרון אוניברסלי לא תמצא ואיך שלא תנסה להתחכם לא תצליח אם לא תרצה אני אומר מניסיון כמו שאתה, אומר להקיש סיסמא במחשב... כשה אתה רוצה לישון הכל על ה*** אתה תקום ותנתק את המחשב מהחשמל כדי לא לבזבז זמן.

אין לך שום מחלה ביולוגית. במילה אחת זה ניקרה "עצלנות"

תאמין לי גם אני סבלתי מי זה ועדיין . גם לי לא היה כוח לקום והיתי מוכן להבריז בכל יום.

אז איך מתחילים בריפוי... חושבים האם באמת חשוב לך להגיע לביצפר... או שסתם לצאת מידי חובה. כי אם לא בא לך אז אל תקום וואלה באמת למה???

בצבא למדתי מה זה לקום ב5 בבוקר אחרי 6 שעות שינה במקרה הטוב ושנאתי כל שניה וחשבתי וואו כמה טוב היה בביצפר שפשוט יכלתי לדפוק ברז. אז כשה רוצים אז יכולים. תתחיל לחפש את התשובה עם עצמך ולא לשאול אחרים. כי כל השאר ימליצו לך על שיטות שיטחיות בלבד.

פורסם

גם אצלי זה ככה. מניסיון, כל עוד אתה מצליח לפתוח עין בבוקר ולהיות מודע(גם טיפה לסביבה) זה סימן שאתה ער. תנצל את זה ותתפוס את עצמך בידים וישר תקום. בשבילי זאת הדרך היחידה. פשוט תתישב/תקפוץ/תעמוד ישר. ועוד משו לא פחות חשוב, אל תלך לישון אחרי 1 ( בהנחה שאתה צריך לקום ב7 וחצי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים