עבור לתוכן

הטמפרטורה של המעבד מגיעה ל 113 לא מאמין? כנס ותראה....

Featured Replies

פורסם

הרכבתי היום מחשב חדש הכל היה ניראה טוב ויפה עד שגיליתי שיש תקלה מטרידה.

קניתי ב IVORY מעבד Q8200 התקנתי אותו והמחשב מצפצף לי בהתחלה ורושם שהטמפרטורה של המעבד גבוהה!

ניכנסתי ל BIOS וראיתי שהיא 68-56 שזה מטורף!! אין לי מושג מה לעשות ולמה זה קורה... הורדתי את התוכנה Speed fan כדי לראות טמפרטורות והיא מראה לפעמים מינוס 1לפעמים 58 ושיא של 113 מעלות! שאין לי מושג איך זה הגיוני!. המאוור של INTEL משמיע רעשים נוראיים וניראה כאילו הוא עובד, אבל כל 5 שניות מפסיק ותוך שניה ממשיך לפעול.

האם קרה למישהו בעבר? או שהוא יודע איך לפתור את זה?

אין לי מושג בכלל אם יש לי אחריות על ה CPU שקניתי היום.

helpy.png

תודה רבה לעוזרים! :-[

פורסם

הקירור המקורי של אינטל הוא לא משהוא, אבל הטמפרטורה עדיין נשמעת לי גבוהה. ומן הסתם speedfan לא קורא את החיישן הנכון...

יכול להיות שהחיישן נדפק (בלי קשר ל-speedfan) תבדוק בנתיים רק לפי הביוס, ותגע בגוף הקירור כשהוא רושם 60 מעלות אם זה כל כך חם שבקושי אפשר לדעת בזה אז החיישן לא מזייף וצריך להחליף גוף קירור, אבל אם זה רק חמים, תחזיר את הלוח, כי החיישן נדפק (או יכול להיות שהגוף קירור לא יושב טוב או בלי משחה טרמית).

פורסם

Speedfan מזייפת, זו תוכנה ששייכת לעבר, אני לא יודע איך עדיין משמתמשים בה / ממליצים עליה..

תבדוק טמפ' בתוכנות יותר אמינות כמו CoreTemp.

פורסם
  • מחבר

הקירור המקורי של אינטל הוא לא משהוא, אבל הטמפרטורה עדיין נשמעת לי גבוהה. ומן הסתם speedfan לא קורא את החיישן הנכון...

יכול להיות שהחיישן נדפק (בלי קשר ל-speedfan) תבדוק בנתיים רק לפי הביוס, ותגע בגוף הקירור כשהוא רושם 60 מעלות אם זה כל כך חם שבקושי אפשר לדעת בזה אז החיישן לא מזייף וצריך להחליף גוף קירור, אבל אם זה רק חמים, תחזיר את הלוח, כי החיישן נדפק (או יכול להיות שהגוף קירור לא יושב טוב או בלי משחה טרמית).

שמתי משחה טרמית ואפילו הרבה :) לגעת בגוף קירור שהוא עובד זה בטוח? איפה נימצא החיישן של הטמפרטורה? במאוור עצמו?

האם יש סיכוי שזה בעיה של לוח אם או משהו אחר? ודבר כזה ניכלל באחריות? (הרבה שאלות כי המעבד חדש וזה ממש מבאס)

תודה[br]פורסם בתאריך: 24.02.2009 בשעה 23:45:39

Speedfan מזייפת, זו תוכנה ששייכת לעבר, אני לא יודע איך עדיין משמתמשים בה / ממליצים עליה..

תבדוק טמפ' בתוכנות יותר אמינות כמו CoreTemp.

לא המליצו וטוב שאמרת לי (פעם הייתי משתמש בה)

הינה תמונה עדכנית, האם זה תקין ודרך אגב אח שלי קנה היום אותם החלקים והרכבנו ביחד אצלו ב BIOS הטמפרטורה 26 אצלי זה 64 האם זה תקין? וגם ב SPEED FAN זה מראה אצלו שהכל תקין. אז האם זה רק חיישן או שהמעבד שלי תקול?

help2.png

פורסם

החיישן שהביוס קורא נמצא בלוח אם מתחת למעבד, coretemp קורא את החיישן שנמצא בתוך כל ליבה.

הטמפ' יותר הגיוניות, אבל אני ממליץ שתקנה גוף קירור יותר נורמלי, כי בקיץ זה היה מעל 65. וחוץ מזה אתה לא רוצה לעשות OC?

פורסם
  • מחבר

החיישן שהביוס קורא נמצא בלוח אם מתחת למעבד, coretemp קורא את החיישן שנמצא בתוך כל ליבה.

הטמפ' יותר הגיוניות, אבל אני ממליץ שתקנה גוף קירור יותר נורמלי, כי בקיץ זה היה מעל 65. וחוץ מזה אתה לא רוצה לעשות OC?

OC חחח לא ניראה לי אני גם ככה בקושי משחק במחשב... יותר בקונסולות.

יש לך המלצות לגוף קירור איכות ושקט במיוחד? תקציב עד 300¤

פורסם

לדעתי כל עוד הרעש לא מפריע לך (שאצלי אגב, הקירור סטוק חרישי) אני לא רואה כל סיבה להחליף את הקירור..

פורסם
  • מחבר

הרעש מפריע לי מאוד, בחיים המחשב שלי לא היה רועש כל כך.

בכל מקרה זה לא כיף שהמחשב כל פעם עולה ורשום שיש בעית התחממות ב CPU ויש ציפצופים, אני רוצה ליפתור את זה.

השאלה היא אם אני יחליף גוף קירור המחשב יהיה יותר שקט ובלי ציפצופים.

פורסם

בקשר לציפצופים, תבדוק את ההגדרות בביוס, יכול להיות שזה מוגדר לטמפ' נמוכה מדי.

ד"א, תנסה לבדוק טמפ' גם ב Realtemp, היא צריכה לזהות Tjmax הרבה יותר טוב.. אני לא מאמין שה Tjmax של המעבד שלך הוא 100C.

בעניין הקירור, Arctic Cooling Freezer יעשה את העבודה.

פורסם

איזה מארז יש לך??

אני ממליץ על להחליף קירור אבל לפי מה שאתה אומר אני חושב שהבעיה בסריקולוציה של המארז.

פורסם

לתוכנה Speed fan יש בעיות בקריאת טמפ' במעבד יC2D וC2Q.

כמו שאמרו לך לפני כן,תבדוק בCORE TEMP.

חוץ מזה אני ממליץ לך לקנות קירור אחר גם בגלל השקט וגם בגלל שהקירור סטוק לא מקרר טוב.

:xyxthumbs:

פורסם

פותח התרד תבדוק קודם אם ישנו עדכון ביוס..ותעדכן בהתאם..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד תבדוק קודם אם ישנו עדכון ביוס..ותעדכן בהתאם..

עידכנתי את הביוס שניה אחרי שסיימתי להתקין XP PRO...

השאלה שאף אחד לא ענה לי היא האם הלוח אם שלי תקין? יש מצב כמו שאמרו שהחיישן תקול.

כי אם הביוס מראה 60-75 אז כנראה שיש בעיה, הוא מראה את זה גם אם המחשב לא עבד כמה שעות ואז הדלקתי אותו.

אם זה החיישן שנימצא בלוח אם והוא תקול אז יש לי אחריות ואני יקח את הלוח ויחליף.

הלוח בן כמה ימים ובאף מחשב שהרכבתי לא קרה לי שמעבד מגיע לטמפרטורות כאלה (גם עם מאוור של INTEL).

XP Pro

לוח אם P5QC

מעבד Q8200

GigaByte 9800GT

ספק כוח Corsair 450W

מארז Raidmax sagitta 2 עם מאוורים שהחלפתי למאוד שקטים

זיכרון OCZ 1066

הינה תמונה של הטמפרטורה ---> האם זה תקין?

helpm.png

פורסם

תקין

פורסם

הטמפ' תקינות אבל אם הלוח מראה (בביוס) הבדל של יותר מ-5 מעלות כלפי מעלה, אז תחליף לוח. כדי אבל שתתקשר קודם לחנות, שלא תפרק אותו סתם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים