עבור לתוכן

חוות דעת על ThinkPad X41

Featured Replies

פורסם

היי

חברה שלי רוצה לקנות טאבלט וחבר הציע את הX41 של IBM

למי יש ניסיון עם המחשב הזה? אשמח לשמוע חוות דעת עליו.

פורסם

אין לי ניסיון עם הדגם הספציפי הזה של IBM, אבל אם אתה מחפש טאבלט למה לא ללכת על זה של HP ?

לפני כחודש קניתי אותו (HP Pavilion TX2620EJ )ב 5000 שקלים ואני נהנה מכל רגע, בחצי מהמחיר של טאבלטים אחרים מקבלים מחשב עם מעבד חזק וכ. מסך טוב יותר.. ה HP מגיע עם ויסטה ( יכולות טאבלט טובות יותר ) ויכול אפילו להריץ סרטי HD בצורה טובה ( MKV ) .

יש עליו בקורות משתמשים באתר הזה.

פורסם

לדגמי ה X41 יש הארדיסק של 1.8" ולא 2.5 , ושהם יצאו הם לא עברו את המהירות של 4200 RPM. מה שאומר שהם לא זזים (מנסיון) ושכמעט בלתי אפשרי לשדרג את הדיסק הזה במחיר סביר.

בנוסף בתור אחד שמחפש לקנותת X31 ועובר הרבה על יד2, כמעט ולא ראיתי את הדגם הזה בשוק.

בנוסף כמו שאמרו ל XP יש יכולות טבלט מאד מאד חלשות.

פורסם
  • מחבר

יש לי Acer שמיועד למשחקים כשאני מחוץ לבית,אבל לצערי הדרישות שלי השתנו ואינני דורש מחשב שכזה,לכן גם אני מחפש להחליף.

היא מחפשת מחשב שיחזיק המון זמן,קל משקל,איכות חומרים טובה,וכמובן טבלט,אין בעיה להתקין שם WIN7 בכדי שתשתמש בFULL TABLET

בשבילי שמתי עין גם על הX41 וגם על הThinkpad T60 Z60T מQttp יצא לי גם להשתמש בו כמה דקות ממישהו שהביא אותו לעבודה ומאוד התרשמתי ממנו.

איכות חומרים מעולה וקל משקל.

פורסם

ה-X41 Tablet הוא מחשב איכותי ועמיד מאוד. אבל חסרונותיו, כמו חסרונותיה של כל סדרת X4x - מעבדי LV איטיים והכי גרוע, כמו שנאמר - דיסק 1.8 ב-4200RPM, איטי מאוד, לא ניתן כמעט לשדרוג, ואם חס וחלילה צריך להחליף - גם יקר מאוד.

אפשר לפתור בעיה זו באמצעות השתלת SSD במקום הדיסק הקשיח, אבל זה סיפור מהת*ת (שכן צריך מתאם IDE-SATA והמון התעסקות), וגם המחיר בשמיים, כך שזה יוצא מאוד לא כלכלי ולא משתלם ביחס לקניית טאבלט מהיר יותר, כמו ה-X60T/X61T.

אם יש תקציב, הייתי בפירוש ממליץ על X60 Tablet יד שנייה. חבר שלי קנה לאחרונה את ה- X61 Tablet ומאוד מרוצה ממנו. ה-X60 לא נופל ממנו במאומה, מלבד ביצועי מעבד (קצת).

ה-HP שהומלץ הוא דרך טובה לקבל טאבלט חדש וזול עם ביצועים טובים, אבל האיכות שלו לא מתקרבת לאיכות של טאבלט נורמלי (איכות בנייה ובמיוחד מסך).

פורסם
  • מחבר

אישית אני מעוניין מאוד בIBM בתור מחשב לטווח ארוך,אין לי דרישות גבוהות בתוכנה וגם לחברה אין :)

מסנגר,מייל,אנטרנט מבחינת החוזק והעמידות בהחלט יש דרישות,כשעבדתי בטייסת הייתי רואה מה היה קורה לניידי THINLPAD והתרשמתי מאוד

מהעמידות שלהם.

העיניין הוא שאני מחפש גם מחשב קל משקל ומסך 12.1,לגבי חלקי חילוף ניתן לרכוש דרך EBAY (חחח כבר נהייתי "מומחה לעינייני BAY)[br]פורסם בתאריך: 24.02.2009 בשעה 17:40:45

ה-HP שהומלץ הוא דרך טובה לקבל טאבלט חדש וזול עם ביצועים טובים, אבל האיכות שלו לא מתקרבת לאיכות של טאבלט נורמלי (איכות בנייה ובמיוחד מסך).

לא אהבתי את הHP בכול מקרה,אהבתי את הפוג'טסו והJETWAY (טבלט)

מה הHD המקסימלי שאפשר לשים לו?

ניתן לשים לו HD של 5400rpm? או שאין דבר כזה 1.8" במהירות 5400RPM?

פורסם

יש דיסקים של 5400RPM ב-1.8", אבל אין לי מושג כמה הם עולים ואני גם לא סגור על התאימות שלהם (האם החיבור סטנדרטי).

פורסם

אני חיפשתי לקנות כזה למחשב שלי לא מזמן, גישושים ראשוניים ,עוד לפני בדיקת התאימות, העלו שהם יקרים למדי אז בינתיים ירדתי מזה (נדמה לי שהדגמים הכי זולים של 80gb או 60gb שמצאתי היו משהו בסביבות ה-130$, בארץ בכלל לא ראיתי את זה) וגם לא קל להשיג. אם אתה מחפש לראות את הדגמים האפשריים, נסה אצל טושיבה. לדעתי הם החברה העיקרית שמייצרת כאלה.

דווח אם אתה מוצא משהו מעניין במקרה :)

פורסם

אני לא יודעת האם כל כונן 1.8" יתאים, אבל בכל מקרה הכונן שציינת אינו של 5400rpm.

פורסם

חברים יקרים .. אתם קצת מפספסים פה ..

לא רק שהדיסק קשיח בסדרת איכס 40 \ 41 הוא 1.8" ... ה 1.8 שיש בו הוא גם בצורה ובגודל לא סטנדרטיים .. מעין HALF SIZE כזה ..

ממש רחוק מהתצורה שקיימת בדיסקים של האייפודים למיניהם (לדוגמא) ...

הכי גדול שקיים לדיסקים הנ"ל זה 60 גיגה , ואפשר למצוא באיביי בכ- 200 דולר עד לא מזמן (מצאתי פה גם ב 100) לפני שילוחים ומע"מים וכו .. אם בכלל יש .. וכמעט ואין .. :(

אין דיסק פלאש כלשהוא שאפשר להתאים למחשב הזה בשום צורה כלשהיא ..

כבר פתחתי במעבדה שלי כמה וכמה מחשבים כאלה , והדיסק הוא בצורה ייחודית לסדרה הזאת של מחשבים ..

מצרף לפה לינק לדוגמא שתבינו איזה צורה לא סטנדרטית יש לזה ..

http://cgi.ebay.com/1-8-Hitachi-Hard-drive-HD-Harddrive-fits-IBM-X40-X41_W0QQitemZ280316355450QQcmdZViewItemQQptZPCC_Drives_Storage_Internal?hash=item280316355450&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

כמו שידידי פה אמר , אם כבר אז מומלץ בחום לעלות לסדרת X6X למיניהם , גם מעבד ליבה כפולה ברמה סבירה ביותר, וגם הדיסק קשיח הינו 2.5" סאטה בגודל סטנדרטי ... שאותו בהחלט ניתן לשדרג לפלאש אם תרצה - מתאם מ 2.5 ל 1.8 , או לשים דיסק רגיל עד 500 גיגה ...:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים