עבור לתוכן

עריכת תמונות מצילום דיגיטלי, ושליחתם לפיתוח - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

לאחר הצילום אני רוצה לערוך את התמונות בפוטושופ, להחזיר אותם לכרטיס זיכרון ואז לפתח אותם.

האם זה אפשרי?

זה התנאי שלי לקניית מצלמה דיגיטלית .

פורסם

למה אתה לא רוצה לצלם לערוך ולצרוב על דיסק וללכת אם הדיסק לפתח?

ולא נראה לי שאפשר לכתוב על כרטיס זכרון דרך המצלמה , תוכל לעשות את זה אם קוראי זכרון USB

פורסם

זה אפשרי, אבל זה לא עובד ככה.

אחרי שאתה מצלם התמונות עוברות (תלוי באיזו מצלמה מדובר, ישנם מס' דרכים. המקובלת: חיבור USB) למחשב.

אתה עורך אותן עם פוטושופ או כל תוכנה אחרת שאתה רוצה, ואז שולח לפיתוח.

לא צריך את הכ. זכרון עצמו בשביל הפיתוח.

מה שצריכה המעבדת פיתוח הינו קובץ התמונה בלבד. (אפשר על דיסקט 1.44, CD, וכו')

נ.ב.

שנה את הכותרת כדי שתהיה עניינית!

פורסם
  • מחבר

ידוע לכם מה התשלום על פיתוח כזה? האם הוא עולה יותר מפיתוח פילים רגיל?

תודה מראש !

פורסם

פעם אחרונה שאני פיתחתי עלה 1.5 שקל לתמונה

טיפה יותר יקר ממצלמה רגילה רגיל.

רק שים לב שיש שרוב המקומות מדפסים בפורמט של 3:2 ככה שאתה צריך להעביר את כל התמונות בעצמך ל-3:2 אחרת זה פשוט יהיה לך חלק לבן בהדפסה. כמעט כל המצלמות מצלמות ב-4:3 כברירת מחדל.

פורסם

אני מפתח רק במקומות שזה מ-1.20 ומטה (מעל אני לא מפתח).

פורסם

רק שים לב שיש שרוב המקומות מדפסים בפורמט של 3:2 ככה שאתה צריך להעביר את כל התמונות בעצמך ל-3:2 אחרת זה פשוט יהיה לך חלק לבן בהדפסה. כמעט כל המצלמות מצלמות ב-4:3 כברירת מחדל.

צודק.

מנסיון.

אני מפתח בעלות של 1 ש"ח בדיוק.

(בבית-שאן. מי בא?)

פורסם

שאלתי עכשיו את אבא שלי והוא אומר שהוא שילם 1.1 שקל לתמונה (לפני שנה), זה היה קצת יותר יקר מפיתוח רגיל בזמנו.

האיכות פשוט מדהימה, נייד איכותי של קודק פשוט לא רואים בהבדל (מצלמה Nikon 4MP)

פורסם

לגבי השאלה המקורית - כן בטח שאפשר , אחד הפלוסים הכי גדולים הוא האפשרות לעבד את התמונה, להעיף אנשים מיותרים מהצילום וכו' ;D

בתכלס אתה יכול להחזיר את התמונות למצלמה , וכן , המצלמה משמשת ככונן כרטיסים לכל דבר ואפשר לכתוב ולמחוק בעזרתה ואפילו להעתיק סתם קבצים על הכרטיס בעזרת המצלמה. אני למשל פעם העברתי תמונות ממצלמה של פוגי לכרטיס של המצלמה של האולימפוס והיא הראתה את התמונות , אבל זה כבר לא קשור....

לגבי עלות פיתוח , הסטנדרט הוא 1.5. בתכלס לא חסרים מקומות של 1.2 ואפילו של 1 שזה בד"כ בכמויות (בד"כ נותנים הנחה על כמויות). בכללי זה יוצא יותר יקר מפיתוח תמונת פילים אבל בתכלס אין לך עלות של פיתוח הפילים עצמו (בד"כ עולה 10-15 ש"ח) ואתה לא מפתח גם תמונות שיצאו לא טוב ואפשר גם לפתח תמונה בודדת , מה שבעיקרון מוביל לזה שלא יוצא ממש יותר יקר לפתח בדיגיטלית.

לגבי פורמט , זה חצי נכון שיצאו לך פסים לבנים בצד ,אבל במקום נורמאלי תהיה לך אפשרות לבחור : או פסים לבנים בצד או חיתוך מלמטה או/ו למעלה או פשוט חיתוך של הצדדים הלבנים ואז זה יוצא תמונה של 14X10 שזאת לרוב האופצייה הכי נורמאלית.

לגבי ההמלצות להמרה ל 3:2 לפני (ואני מניח שאתם מדברים על חיתוך - קרופ ולא על עיוות של התמונה) - באיזה תוכנה/דרך אתם עושים זאת ? (סתם מעניין אם יש כלי אוטומטי לזה...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים