עבור לתוכן

מחפש המלצה ללפטופ לצורכי עבודה - תקציב 4,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני פונה אליכם בבקשת עזרה כי אין לי שום מושג בתחום המחשבים הניידים וגם בגלל שבזכות המלצתכם בעבר יש לי מחשב נייח מעולה שאני מרוצה ממנו מאוד!

אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי, למרות שבעיקרון השימושים שלה נייחים רוב הזמן, היא רוצה לפטופ.

הסיבה שהתקציב לא מוגבל, היא בגלל שהיא חייבת את המחשב הזה, וכמה שיעלה - יעלה. אבל כמובן שזה לא אומר שאנחנו הולכים לקנות את המחשב היקר ביותר בשוק - אלא פשוט את המחשב הטוב ביותר שניתן להשיג לשימושים שלה, בלי שדרוגים ותוספות מיותרים.

השימושים שלה הם: עבודה בכל תוכנות מייקרוסופט אופיס, אינטרנט, אימייל וכו' - עבודה משרדית.

חשוב מאוד שזה יהיה מחשב אמין, גם אם זה "מותג" שיעלה יותר רק בשביל השם שלו - שיהיה משהו שידוע שמחזיק הרבה זמן, שהוא השקעה לטווח ארוך ושיש לו אחריות ארוכה.

עדיפות למסך גדול ככל האפשר (הבנתי מהמדריך שזה 15.4) שיהיה לה יותר קל לעבוד על המחשב ושלא יהיו בו השתקפויות שיפריעו לעבוד.

לגבי המעבד באמת אין לי מושג מה צריך, אני מניח שלא את הטוב ביותר - אבל שיחזיק להרבה שנים.

לשיקולכם אם צריך 1 ג'יגה או 2 ג'יגה זיכרון... אני באמת לא מבין בזה, אבל שוב - חשוב שהמחשב ישאר רלוונטי הרבה שנים.

אני מאמין שלא נדרש דיסק קשיח עם נפח גדול בכלל... לדעתי גם 160GB זה הרבה מדי, אז אם יש פחות וזה מוזיל את המחיר אין סיבה שלא.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי דברים שאפשר לוותר עליהם ולהוזיל את המחיר בזכותם, כי אין בהם צורכים לשימושים האלו וגם לגבי דברים שלא הייתם מוותרים עליהם לא משנה מה.

תודה רבה מראש לכל הממליצים והעוזרים! :yelclap:

פורסם

לקנות לפטופ כשלא מניידים אותו זה לא חכם. איכות ונוחות העבודה נפגעת ובאופן כללי אפשרויות השדרוג הרבה יותר מוגבלות. שיקול שלך.

ב-15.4" תסתכלו על ה-Dell E6500:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6500.htm

ה-Lenovo T500:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=716768

שניהם מחשבים באיכות גבוהה ועם עמידות גבוהה שמכילים מסכי מט בהתאם לדרישות שלך ומגיעים עם אחריות של שלוש שנים. אלו המחשבים הטובים ביותר שניתן למצוא לשימושים שלה שעומדים בדרישות, ללא תוספות ושידרוגים מיותרים - כבקשתך. שני הלינקים הם דוגמאות וניתן למצוא את המחשבים עם מגוון של מפרטים וב-T500 מגוון רחב של מחירים. כדאי שתחליט על העדפותיה בנוגע לרזולוציה למשל. בתחום המפרט, מעבד P8400 ו-2gb זכרון יספיקו בהחלט, זכרון תמיד ניתן להוסיף בהמשך בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

לקנות לפטופ כשלא מניידים אותו זה לא חכם. איכות ונוחות העבודה נפגעת ובאופן כללי אפשרויות השדרוג הרבה יותר מוגבלות. שיקול שלך.

ב-15.4" תסתכלו על ה-Dell E6500:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6500.htm

ה-Lenovo T500:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=716768

שניהם מחשבים באיכות גבוהה ועם עמידות גבוהה שמכילים מסכי מט בהתאם לדרישות שלך ומגיעים עם אחריות של שלוש שנים. אלו המחשבים הטובים ביותר שניתן למצוא לשימושים שלה שעומדים בדרישות, ללא תוספות ושידרוגים מיותרים - כבקשתך. שני הלינקים הם דוגמאות וניתן למצוא את המחשבים עם מגוון של מפרטים וב-T500 מגוון רחב של מחירים. כדאי שתחליט על העדפותיה בנוגע לרזולוציה למשל. בתחום המפרט, מעבד P8400 ו-2gb זכרון יספיקו בהחלט, זכרון תמיד ניתן להוסיף בהמשך בכל מקרה.

תודה רבה על התגובה המהירה - אבל נראה לי שאולי לא הסברתי את עצמי נכון בתגובה הראשונה.

מחיר של 6000+ נראהלי מופקע ביותר בשביל מחשב שמיועד לכזה מגוון פשוט של שימושים.

אני אשנה את נוסח הבקשה שלי - אני מחפש מחשב שיהיה מצויין לשימושים שציינתי קודם, אבל כמובן בעלות כמה שיותר נמוכה שניתן. שיהיה כמה שיותר זול - מבלי להתפשר על האיכות, האמינות והתפקוד שלו. כלומר, אם לשימושים שציינתי אפשר למצוא מחשב שיעבוד מצויין ב-3000 אני אעדיף אותו בהרבה על אחד שעולה 6000 אבל אני לא מנצל רבע מהיכולות שלו. מקווה שהבהרתי את עצמי כמו שצריך הפעם.

ושוב, אני לא מבין הרבה מדי... אבל זה לא מיותר דברים כמו אפשרות לשדרוג ל-8 ג'יגה זיכרון? וכרטיס מסך? לא מספיק כרטיס מסך מובנה כזה בלוח אם? מהפשוטים ביותר?

ומה השיקולים שאני צריך לקחת בחשבון לגבי רזולוציה?

תודה רבה שוב!!! :P

פורסם

מהצהרה על תקציב בלתי מוגבל אנחנו מגיעים לזה ש-6,000 ש"ח, שהם מחיר יחסית צנוע למחשב נייד טוב זה יקר לך?

אתה לא משלם 6,000 ש"ח עבור "אפשרות לשדרוג ל-8 ג'יגה זכרון", אתה משלם את הסכום הזה עבור מחשב שיעמוד פיזית בתלאות הזמן, ושנהנה משירות ואחריות עסקית, וזמן סוללה מצויין.

אם 6,000 ש"ח זה יקר לך, נא להוסיף את התקציב המקסימלי לכותרת.

פורסם
  • מחבר

עוד פעם אני אסביר - אין לי בעיה לשלם 6,000 ש"ח על לפטופ, אם אכן זה נדרש. זאת הסיבה שאני לא מגביל את התקציב, כי אני לא כל כך יודע לאיזה סכום זה אמור להגיע.

אבל - מה שאני כן יודע זה שהשימושים שהצגתי הם כל כך בסיסיים ופשוטים, שפשוט אולי המטרה הראשונית צריכה להיות הרכבת מפרט שלא "יורה גבוה מדי". כלומר - להבין איזה עוצמה של מעבד אני צריך, אם 1 ג'יגה זיכרון מספיק וכל הדברים האלו. אח"כ, אני אתמודד עם כל מחיר שלא יהיה. אבל הבעיה נובעת מהצעת מפרט בעלות 6,000 ש"ח, בלי לדעת אם אני באמת צריך לשימושים הבסיסיים האלו את כל הדברים שהמפרט מציע.

אפשר לבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט עם החלקים שבאמת נדרשים למחשב עם שימושים מהסוגים שציינתי, מבלי להתייחס למחיר? אם לא, אנסה לגבש תקציב...

שוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

מחשב נייד אינו רק מפרט.

מבחינת המפרט שימושיך אכן בסיסיים וכמעט כל מחשב, גם הזול ביותר, יספק אותם ברמה סבירה לחלוטין. ישנם גורמים אחרים שמעלים את המחיר כפי שראול ציין.

שום דבר אינו "נדרש", זה תלוי במה אתה רוצה להשקיע. לא נתתי לך הצעה למחשב מוגזם עם מפרט שלא מתאים לצרכים ושבתכונותיו אמך לא תוכל להשתמש אלא למחשב עם מפרט הגיוני לחלוטין לצרכים (וכרטיס מסך מובנה, אגב) שנותן איכות ואחריות ברמה גבוהה. מחירו אינו מופקע והמפרט לא יורה גבוה מידי, אתה מקבל משהו שמתאים למה ששילמת. אתה עצמך אומר שאתה לא רוצה להתפשר על האיכות ומדגיש את האמינות והעמידות לאורך זמן, אי אפשר למצוא מחשב ב-3000 ש"ח שנותן איכות כזו. אם אתה לא מוכן לשלם על הגורמים הללו אז בבקשה, אנא הגדר תקציב מירבי ונוכל להמליץ על המחשב המוצלח ביותר בתקציב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי... אז בואו נגיד שהתקציב הוא 4,000 ש"ח. אבל הוא גמיש - תחשבו שאתם הייתם קונים את המחשב הזה, אם יש משהו שממש חשוב לדעתכם שלא נכנס במחשב הזה בגלל התקציב - אני מוכן להגדיל אותו בשביל זה.

תודה שוב!

פורסם

DELL Vostro A860 עם הרחבת אחריות לשלוש שנים, הרחבת זיכרון ל-2GB, ושלום על ישראל.

לאופיס ואינטרנט זה יישאר "רלוונטי" כפי שאתה מגדיר זאת גם אחרי ביאת המשיח.

פורסם
  • מחבר

תוכל לתת לי בבקשה לינק להמלצה שלך?

ואשמח לשמוע עוד המלצות מאנשים נוספים.. תודה! :hi:

פורסם
  • מחבר

תודה :)

עכשיו ראיתי הבדלים בין המפרט האחרון שהצעת לבין הראשון... מה ההבדל בין מעבד Core 2 Duo ,Core Duo, Dual Core וכו'?

אני מצטער שאני מציק לכם כל כך הרבה... אבל אני ממש מבולבל לגבי כל הנושא הזה...

אני לא מבין איך מ- 6,000 ש"ח קפצתם פתאום למחשב שמספיק לי בהחלט ב- 3,000 ש"ח (לפחות בלי הרחבת האחריות)... על מה וויתרת בדרך? והאם זה חכם לוותר על זה בהתחשב שהתקציב שלי בסה"כ גמיש? או שיש עוד משהו שעדיף לכלול...?

תודה שוב ומצטער על הניג'וס.. ???

פורסם

ויתרת על מחשב עמיד יותר, שבנוי מחומרים טובים יותר, נותן זמן סוללה טוב יותר, אחריות ארוכה יותר ושירות טוב יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים