עבור לתוכן

פרויקטנט מודיעין / יד' הנדסאי ?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי שאלה ממש גורלית אני חושב שאני יכול לקרוא לזה כך.

האם כדאי לעשות את המסלול של ההנדסאי? הקדים ואציין שהתקבלתי לכל החיילות במסלול הפרוייקטורה (מודיעין,תקשוב,ח"א)..

ויתרתי כבר על ח"א ועל תקשוב, מסיבות שלי ואני שלם איתם.

בקשר למודיעין הבצפר הודיע לי שהתקבלתי בטוח, אבל אין לי אפשרות לברר את היחידה.

עכשיו השאלה היא האם להמשיך עם המסלול ולסיים את היג' ולהתחיל עכשיו ישר את היד' ?

זאת ממש דילמה בשבילי, כי התכנון היה להכנס ליג' רק בשביל להתקבל לבסמ"ח ולא התקבלתי, אני נמצא ברזרבה מה שזה לא יהיה, אבל זה לא.

אז המטרה שאיתה באתי כבר לא ממש קיימת.

בנוסף צריך לזכור שיד' זה עוד שנה מלאה, ויש להוסיף את הקבע של השנתיים של המסלול של הפרוייקטנט.

יש עוד סיבות שמהם אני חושש לבחור זאת, שהם כלכליות שיד' זה עוד 8אלף ושנה שלמה שלא ממש לומדים בה תכנות

ואני רוצה תכנות, חומרה פחות מעניין אותי... עזבו את זה שאני כבר מתחיל להתערער על הבחירה במקצוע למרות שאני מצטיין בו.

במידה ואני פורש ורק מסיים את היג' אני מתגייס במאי, ואני צריך לעשות פרוייקט שאין לי בעייה עם זה, בגיוס אני כבר ישובץ כנראה

ליחידה כלשהי, ואני בטוח שייהיה לי תפקיד כלשהו, ושאני אעשה משהו, יש לי קב"א ודפר גבוהים, ויש לי את האופציה להיות קרבי גם

אם לא יציאו לי משהו שימשוך אותי אני חושב. אז זאת הדילמה וכל זה אני צריך להחליט היום ולוהדיע לבצפר אם אני ממשיך או לא.

זה הדאדליין, ממש אודה לכל מי שינסה לעזור ולהביע את דעתו.

תודה :)

פורסם

תסיים עם זה כבר, בסמ"ח נהפך לבדיחה כבר לפני מספיק זמן אני לא מבין למה עדיין זה כלכך תופס חזק אצל מלש"בים. מבחינת הצבא אתה במילא הנדסאי גם אם לא תסיים את התואר יכולים להשאיר אותך על זה קבע. הנדסאי עם גמו"ש ב שזה מה שיהיה לך עד שתכנס לקבע מרוויח לא רע, ורוב היחידות גם נותנות להנדסאים מענק 20 לשנתיים של הקבע שלהם, מה שמקפיץ את המשכורת לסביבות ה7000 נטו(ממש לא רע לסמ"ר בקבע :smile1:).

כמו כן אין יותר מידי יחידות במודיעין שעוסקות ישירות בתכנות, אני מכיר רק 3 יחידות גדולות שמעסיקות פורייקטנטים בצורה נרחבת ובכולן תיהיה לך עבודה הרבה יותר מעניינת מלתכנת איזה BI מסכן בחיל הירוק...

פורסם

אני ממליץ על הנדסאים . יהיה לך בעיה אחר כך להשלים מטכנאי להנדסאי .

פורסם
  • מחבר

דובי זובי, למה לא לתפוס מבסמ"ח ? איזו בדיחה נהיה ממנו אם אפשר לשאול?

מבחינת הצבא אני נחשב עכשיו לטכנאי, ויש לי אכן קבע אבל קצר של 9 חודש, ככה שאם אני יוצא לקצונה זה בכלל לא מתווסף לי על הקבע אם לא אעשה יד'

ומה זה "מענק 20"?

הממ אני חקרתי ממש קצת וגילתי 4 יחידות גדולות במודיעין של תכנות, אהבתי את 8200 ואת 81 האמת...

וביררתי ויש לי סיכוי להכנס למודעין לאחת היחידות גם אם אני "אפרוש" מהמסלול של העתודה הטכנולוגית (כמובן שזה סיכוי ולא בטוח כמו היד)..

ובקשר ללהמשיך להנסדאי אחר כך ? בשביל מה לי? זה לא שווה כלום הריי

אם כבר אני אעשה את התואר, זה לא רואה את ההנדסאי, אז אין לזה בכלל שימוש לדעתי, וכאן עוד בעייה מה עדיף? תואר או להמשיך במסלול?

אההה ואם אני אבחר בקרבי בשינוי קיצוני, שזה כבר גם אפשרות, הקבע לא תופס, רק לתפקידים בתחום

פורסם

אני ראאיתי כאלה שהשלימו מטכנאי להנדסאי , וזה לא ההפרש של החצי שנה . כול מה שלמדת בחצי שנה לבקושי מבחן מה"ט 1 . זה בעצם 3 מבחני מה"ט (חשמל זה 2 ) . הרבה נוסחאות מורכבות יותר . יש חלקים שמדלגים בטכנאים שצריך להשלים . התקבילת והסיפרתית בטכנאים מלמדים מאין חצי יחידה עד 3/4 מהיחידה שהשאר זה ההתמחות . ויש מקרים שהיחידה שבחצי שנה זה בעצם 2 מתוך ה3 יחידות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים