עבור לתוכן

יש כאן אנשים מגבעתי?

Featured Replies

פורסם

תמיד יש יוצא מין הכלל . אבל הצבא לא בדיוק שואל אותך לאן לשלוח אותך . קודם הוא בורר את אלה שהכי מתאימים למקצועות בעלי הדרישות הגבוהות . כמה אנשים ראית שאמרו לא לקורס טיס בצבא ? שים לב שבחירניקים יש הכי הרבה חיילים בעלי פרופיל קרבי שאינם מתאימים לשום מקצוע אחר בעלי אותו טווח פרופיל בלי לעליב . לדעתי יג' יותר גרועים מאלה שמורידים פרופיל רק כדי לא לשרת ביחידות קרביות . או שאתה לומד הנדסאי ומעלה או שאתה הולך למקצוע שהולם את הפרופיל שלך . בעיניין איפה שירתי תקעו אותי על 45 נירולוגי (אי אפשר לזייף נירולוגי ) ככה שאצלי זה מחוסר בררה לאיפה ששלחו אותי אני הייתי הראשון שהולך להיות קרבי .

פשוט תגובה גרועה :nixweiss:

אני מכיר המון עם בגרות מעולה וקב''א 54+ שפיספסו ימי סיירות והגיעו לגדודים

אני עזבתי קורס ממר''ם בשביל קרבי למרות שיש לי קב''א 56 ודפ''ר 90

והאם עלה בדעתך שיש אנשים חכמים שלא מצליחים להגיע לסיירות המובחרות בגלל שבתיכון הם למדו ולא התעסקו בכושר ובגלל זה לא הגיעו\עברו

גיבושים פיזיים

אני יודע על 3 אנשים מהשכבה שלי - שניים התגייסו לסיירת מטכ''ל ואחד לשלדג והם אנשים מגעלים(גישה כמו של הספורטאים בתיכון בסרטים האמריקאים) , טיפשים (אנשים שמתלהבים ממגן 80 בתנ''ך ) ושלא מסוגלים להגיד למה הם מעדיפים את ביבי על לבני חוץ מזה שביבי יותר שונא ערבים

אז לפני שאתה פותח את הפה תחשוב קצת

פורסם

^^^^

לא אמרתי שלא . ופגשתי אותם והרבה (לא כדאי לדבר איתם מה הם עשו בצבא . ממש יעיל להכיר את כול הישובים בצפון כשאתה במרכז ...) .

פורסם

שמע אני הייתי בגבעתי, ויש ערסים ויש רוסים "כבדים" ויש הכל מהכל ויש גם הרבה אנשים מגעילים אבל זה בכל מקום ככה בצבא ובאזרחות ותאמין לי שבגבעתי זה לא יותר משום מקום אחר בצהל.

בסופו של דבר אחרי שתמצא שם את החברים האמיתיים שלך אתה תהנה מהשירות ותשתחרר עם תחושת סיפוק ושירות בקרבי לדעתי רק יכול לתרום לך.

אותי זה שינה לגמרי בתור בן אדם גרם לי להיסתכל על החיים בצורה שונה והרבה יותר טובה וזה לא רק אני. היו איתי אנשים שבאזרחות בקושי סיימו בית ספר באמת אנשים מגעילים שבתחילת השירות שלהם הם רק דאגו לתחת של עצמם ואיך לעשות את החיים שלהם יותר קלים בסופו של דבר רובם הפכו להיות מפקדים חלקם עד עכשיו משרתים בתור קצינים והיום הם אנשים שונים לגמרי.

בכל מקרה עם תרצה לדעת עוד פרטים על גבעתי אתה מוזמן לשלוח לי הודעה בפרטי אני יעזור לך בכיף :)

פורסם

ערס=pimp

פורסם

^ ^ ^

You=Stupid

פורסם

תמיד יש יוצא מין הכלל . אבל הצבא לא בדיוק שואל אותך לאן לשלוח אותך . קודם הוא בורר את אלה שהכי מתאימים למקצועות בעלי הדרישות הגבוהות . כמה אנשים ראית שאמרו לא לקורס טיס בצבא ? שים לב שבחירניקים יש הכי הרבה חיילים בעלי פרופיל קרבי שאינם מתאימים לשום מקצוע אחר בעלי אותו טווח פרופיל בלי לעליב . לדעתי יג' יותר גרועים מאלה שמורידים פרופיל רק כדי לא לשרת ביחידות קרביות . או שאתה לומד הנדסאי ומעלה או שאתה הולך למקצוע שהולם את הפרופיל שלך . בעיניין איפה שירתי תקעו אותי על 45 נירולוגי (אי אפשר לזייף נירולוגי ) ככה שאצלי זה מחוסר בררה לאיפה ששלחו אותי אני הייתי הראשון שהולך להיות קרבי .

אם יש לך קב"א גבוהה ופרופיל גבוהה, תקבל זימונים לעתודה, יום סיירות ולטיס. אני מניח שלזה התכוונת כשאמרת שצה"ל קודם בורר אותך למקצועות בעלי הדרישות הגבוהות. אבל אל תשכח שאם אתה לא רוצה אתה לא הולך לשם, והם גם לא ירדו על 4 בשביל שתבוא. אולי אתה לא מתלהב כלכך מחי"ר, אבל זה דבר אישי, כל אחד ומה שמתאים לו, אני לא רואה תפקיד אחר שיתן לי סיפוק גבוה יותר מחי"ר, ואני ממש לא יוצא דופן.

אני ממש לא אוהב שאתה אומר שרוב החירניקים נמצאים איפה שהם נמצאים מחוסר ברירה, אני בטוח שזו טעות מרה. זה ממש לא בעיה להגיע לכל מני תפקידים אחרים שיחסית לחי"ר בעלי חשיבות הרבה יותר נמוכה, אבל בהם אתה לא תסכן את חייך(!) ותיהיה הרבה בבית. ממש לא בעיה להוריד פרופיל או קצת ללחוץ על הצבא ולהיות ג'ובניק מסכן שלא עושה כלום( שלא תטעה, אני לא מזלזל בתפקיד, אלא במי שנותן את השירות ). צה"ל ממש לא צריך אנשים עלובים בראש כוחותיו!

הדוגמא ש-giloman נתן מצוינת ואפילו שכיחה. המון אנשים רוצים להגיע מבחירה(!) לחי"ר, ואם הם לא קיבלו משהו ביום סיירות מה שנשאר להם זה ללכת לגולני/גבעתי/צנחנים/נחל ודרך שם אולי להגיע לפלס"ר או משהו בסגנון. הזלזול שלך פשוט לא במקום, תחשוב לעומק לפני שאתה כותב על נושאים רגישים כאלה.

ד"א, אני ממש לא בטוח שכל אחד רוצה מטכ"ל למשל, מספר המשימות שיצא לך לעשות בשירות שלך יכול להסתכם ב-1, אפילו במקרים נדירים יותר ב-0. וזה כי הם עובדים על מבצעים בחשיבות עליונה וברמת עדינות גבוהה מאוד שדורשים תירגולים שהותאמו למשימה מסוימת שיכולים להערך יותר משנה. אני אישית פגשתי אדם ששירת במטכ"ל ואמר שהסיפוק שלו מהשירות לא היה גבוה כמו שחשב ושהיו לו חברים ששירתו בפלס"ר גולני וגבעתי ושהוא רואה שהם מסופקים הרבה יותר ממנו.

בנוגע לי'ג, אני לא רואה משהו רע בזה. לא מעט אנשים בעלי פרופיל גבוה רוצים להגיע לאיזה יחידה מובחרת בתחום מסוים שכנראה רוצים בו כמקצוע לעתיד, אולם בגלל הפרופיל הם לא יכולים להגיע ישירות בלי לעשות י'ג ודרך שם להיבחן ליחידות כמו ממר"ם או 8200, אלו הם דברים מובחרים שהתרומה שלהם למדינה היא ברמה גבוהה ביותר. אני לא רואה שום דבר פסול כאן, תרומה עילאית הן בפן המקצועי אישי והן בפאן המדיני.

וזה שיש הרבה ערסים בחי"ר, זה לא שצה"ל מחפש ערסים לחי"ר, וערס שהולך לחי"ר סביר להניח שכן רוצה לתרום למדינה ולהילחם בשבילה, אחרת הוא לא ילך לתפקיד כלכך מסוכן. אתה שוכח את רמת הסיכון שיש בחי"ר, אני לא חושב שמישהו ימהר לסכן את חייו אלא אם כן הוא ממש חפץ בתפקיד.

niv251: מה שאמרת בנוגע לתרומה האישית של דברים כמו ממר"ם וגמ"א זה נכון. אבל אתה שוכח שזה יותר בפן המקצועי.

אל תזלזל במה ששירות בקרבי יתן לך בפן האישי יותר. יוציא ממך החוצה תכונות שלא הכרת בעצמך. בעיקר אם תיהיה קצין ועוד בגדוד רגיל עם משמעת פחות טובה מאיזה סיירת מובחרת. אתה לא לומד רק לרוץ בקרבי, אתה הופך לשורד, עצמאי, לא מאבד שליטה במצבים קשים ואני מאמין שעוד הרבה דברים לא זניחים שאני אדע עליהם רק אחרי השירות.

פורסם

בעיניין היג מרביתם עושים זאת בגלל שאינם רוצים לשרת בחיר . אחרת אין שום העדפה על יג על פני הנדסאים . חוץ מעיניין שיג קצר בחצי שנה מהנדסאים .

פורסם

תבחר נח"ל אם אתה רוצה כמה שפחות ערסים.

פורסם

מי שהולך ל-י'ג לא רוצה חי"ר מן הסתם, אבל העניין שהוא לא שואף לתפקיד פשוט אלא השאיפה היא גבוהה מאוד בד"כ, העניין הוא שלא כולם מגיעים לשאיפה הזו ואז הם הולכים לתפקיד שיחסית זוטר, אולם במצב כזה יש גם לא מעט שהולכים אח"כ לקרבי ( אני מכיר אחד כזה שפשוט לא הרגיש שהוא יהיה מסופק מהתפקיד ).

בד"כ מי שהולך לי'ג עושה את זה בשביל אפשר לומר, להבטיח לו את העתיד המקצועי שלו וברמה גבוהה, תפקיד כזה בצבא תורם המון למדינה ולכן אני לא מוצא סיבה לזלזל במי שהולך לי'ג. כי אם זה היה סתם להתחמק מקרבי בלי מטרה גבוהה אחרת, לא חסרות דרכים לעשות זאת בלי "לבזבז" כמעט שנה מהחיים שלך.

bm1125: ממש שטות מה שאתה אומר. אין מה לעשות זה הכל מזל על מה טיפול. מזל כמה אנשים מסריחים יהיו איתך ( לא חייב להיות ערס בשביל להיות זבל ) ומזל כמה אנשים איכותיים יהיו איתך.

בנוגע לנחל, דווקא לפי מה שהבנתי הם הכי פחות מוכיחים את עצמם בהשוואה לגולני, גבעתי וצנחנים ( לא מבחינת ערסים או לא ערסים, אבל ביצועים ).

אולם אם הייתי צריך להמר, הייתי מהמר על צנחנים. זה פשוט והגיוני- בגלל שיש גיבוש לצנחנים, כל מי שיתקבל עובר מבדקים וסינונים, לא יקבלו כל אדם ( למרות שהבדיקות הן לא כאלה יסודיות ) וסביר להניח מי שיבוא ויעבור את הגיבוש יהיה אדם יותר רציני והגון שאכפת לו ונתן חשיבה טרם גיוסו.

ובכלל, תרדו כבר מעניין הערסים לא ערסים! אתם נשמעים כאילו עברתם טראומה רצינית בחיים ( בלי לפגוע אישית ), בכל מקום בחיים תמצאו חרא של אנשים, ולא צריך להיות ערס בשביל להיות אדום שנוא ומגעיל שלא נעים להיות בסביבתו. אין מה לעשות זה עניין של מזל.

פה אולי יש יותר ערסים, שם יש יותר מתנשאים וצבועים ובמקום אחר יש יותר אגואיסטים שיפילו אותך בשביל להרים את עצמם.

אני לא רואה איך ביחידה קרבית שמקריבה את חייה ביחד, יהיה שנאה בין החיילים וחוסר אמון. אתה תשים את החיים שלך בידי אנשי הצוות שלך.

זה אולי יהיה יותר מציק בהתחלה בטירונות.

פורסם

אני ואח שלי פגשנו הרבה הנדסאים (אני חיל חימוש והוא חיל האויר ) ואצלם הבחירה ה1 במקצוע הוא שהם אוהבים את המקצוע. ואצל הטכנאים התנאי של פטור מחיר הוא הרבה יותר מאשר אהבת המקצוע וזה מגיע לעדיפות הרבה יותר גבוהה מאשר אהבת המקצוע .לדוגמא פגשתי 2 שהם הפכים גמורים שלמדו טכנאי .1 ממש מפגר ש1 הסיבות שלמד טכנאי זה בגלל שהוא ואימא שלו שמעו שטכנאים מקבלים פטור מחיר . וה2 הצטער שלא למד הנדסאים מראש .

פורסם

אז יש מהכול, בגלל זה לא צריך ישר לזלזל ב-י'ג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים