עבור לתוכן

מבקש עזרה ממי שמתמצא בנתוני מצלמות- מה קובע איכות וידאו ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מתלבט בין 2 דגמים, בעלי אותה רזולוצית וידאו (840 על 480 UHQ ב30 FPS )

על איזה נתונים, חוץ מהנתון הנ"ל אני צריך להסתכל כדי לקבוע מי מבין המצלמות תתן איכות טובה יותר ?

תודה ! אם זו לא חוצפה, אודה לכל תשובה מהירה כי יש מבצע ממש טוב באופיס דיפו של "ללא מע"מ)

למי שרוצה להיות איתי עוד יותר לארג' ולהסתכל בעצמו על נתוני המצלמות, למרות שאני מסוגל לעשות את זה לבד עם קצת הבנה, הדגמים הם CASIO EX-Z77 וCASIO EX-Z80

תודה רבה ! :yelclap:

פורסם
  • מחבר

טוב, ההודעה כבר בת כמה ימים אז תרשו לי להקפיץ

לדעתכם, כל עוד שהרזולוציה, האיכות (UHQ) והFPS זהים, האיכות תהיה בערך אותה איכות ? איזה עוד נתון (ISO, יצוב וכו' ) יכול לגרום למצלמה לצלם יותר טוב ?

SIDE TO SIDE COMPARE

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=casio_exz77%2Ccasio_exz80&show=all

הוידאו אותו דבר, זה טעות באתר.. שאר הנתונים אני ממש לא מבין..

בעמוד המוצר באתר רשום שלEX80 יש FACE DETECTION וAUTO SHUTTER, מה של77 אין, האם זה חשוב שיהיה במצלמה ?

תודה

פורסם

לדעתכם, כל עוד שהרזולוציה, האיכות (UHQ) והFPS זהים, האיכות תהיה בערך אותה איכות ? איזה עוד נתון (ISO, יצוב וכו' ) יכול לגרום למצלמה לצלם יותר טוב ?

אני יכול לחשוב על עוד כמה פרמטרים:

- גודל החיישן. חיישן גדול מאפשר בד"כ לקבל סרטונים איכותיים יותר באור חלש. החיישנים בשתי המצלמות הנ"ל הם בגודל זהה.

- מפתח הצמצם של העדשה (גם הוא משפיע על צילום באור חלש).

- סוג הקידוד (של ה-stream), רמת הדחיסה שלו ופורמט הקובץ (ה-container) - משפיעים על גודל הקובץ המתקבל ו/או על האיכות שלו עבור כמות מ"ב/שניה נתונה, כמו גם על הצורך להתקין קודקים ו/או נגנים ספציפיים

- איכות הקול - תלויה באיכות המיקרופון, באיכות קידוד הקול והדחיסה שלו, ובאפשרות להקליט קול סטריאופוני

- רזולוציה וכמות פריימים בשניה

- ייצוב

- טווח דינמי (היכולת לקבל פרטים בו זמנית גם באיזורים מוצלים וגם באיזורים בהירים בתמונה)

- מגבלות שונות - בחלק מהמצלמות של קנון הווידאו מפסיק לאחר 1GB

- ארטיפקטים ובעיות אחרות - יש מצלמות שבהן מוקדי אור חזקים גורמים ל-streaks אנכיים; במצלמות אחרות שינוי ברמת התאורה גורם לשינוי לא הדרגתי בבהירות (מאין "קפיצות" בבהירות); בעיות סנכרון קול

- אפשרות לשינוי זום אופטי תוך כדי צילום

הוידאו אותו דבר, זה טעות באתר..

המספרים לבד לא בהכרח מגלים את כל הסיפור, אבל אני מסכים שעל פניו האיכות של שתיהן צריכה להיות דומה.

בעמוד המוצר באתר רשום שלEX80 יש FACE DETECTION וAUTO SHUTTER, מה של77 אין, האם זה חשוב שיהיה במצלמה ?

זיהוי פנים יכול להיות נוח, אבל הוא קיים בשתי המצלמות. הפיצ'ר השני הוא לא יותר מגימיק. קח בחשבון ששתי המצלמות כוללות עדשה מאוד מגבילה שמתחילה ב-38 מ"מ. הסבר מדוע עדיפה עדשה רחבה יותר (למשל 28 מ"מ) תוכל לקרוא כאן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המקצועית !

אם כן, אתה מסכים שלא אמור להיות הבדל רציני.

הסיבה לשאלה היא שיש EX77 באופיס דיפו ב480 ש"ח ללא מע"מ, והEX80 מתחיל ב650 אבל יותר לכיוון 700 לחנות נורמלית.

אני מניח שגם לא שווה להוסיף..

פורסם

אלא אם אני מפספס משהו, את ההשוואה במחיר של שתי המצלמות צריך לעשות לאחר חישוב המע"מ (בשתיהן).

פורסם
  • מחבר

אלא אם אני מפספס משהו, את ההשוואה במחיר של שתי המצלמות צריך לעשות לאחר חישוב המע"מ (בשתיהן).

יש מבצע רק למחר באופיס דיפו, מצלמות ללא מע"מ ! בגלל זה היה לי קצת דחוף.

האפשרויות שלי:

EX-Z77 ב480 ש"ח חדשה מאופיס דיפו כולל אחריות *רק למחר*

או

EX-Z80 ב650 מהארץ, או 400 משומשת בלי אחריות מארה"ב

איזה אופציה היית בוחר ?

אני מקווה ש7 מגה פיקסל זה מספיק, אני לא הולך להדפיס פוסטרים, רק לראות במחשב.. אז אני מניח שזה לא משנה אם זה 2 או 12, לא ? וגם אם הייתי מדפיס, אלה מצלמות עם עדשה של פלאפון, כנראה עדיף להשאיל מצלמה רצינית לצורך פוסטר לא ?

מצטער על שאלת הFINISH IT OFF, אני אוהב STAMPS :)

שוב- באמת תודה על הנתונים, זה תמיד מאוד עניין אותי ! זה יותר מסובך ממחשבים... כמה מספרים :nixweiss:

פורסם

תראה, שתי המצלמות הן לא בדיוק כוס-התה שלי, אבל אם הייתי צריך לבחור בינהן הייתי הולך על הדגם הזול. ההבדלים נראים לי זניחים, והנזק הכספי כשתמכור אותה ותעבור למצלמה רצינית יותר יהיה קטן יותר ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים