עבור לתוכן

איך לבחור מסך "24 - איזה סוג של פנל מתאים לצרכים שלי?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני לא מבין גדול במסכים ובטכנולוגיות שלהם, מה שכן אני מבלה המון זמן מול המסך.

אני סטודנט לתואר שני במדעי המחשב, מה שאומר שאני מבלה המון זמן בקריאת מאמרים ובתכנות, שני דברים שדורשים לבהות במסך וגם להתרכז בו וגם דורשים שטח תצוגה גדול, לכן החלטתי לקנות מסך "24 עם אפשרות לסיבוב PIVOT

ארגונומיה מאוד חשובה לי, בנוסף מאוד חשוב לי שקריאה ועבודה רצופה מול המסך תיהיה כמה שפחות קשה לעיניים.

בקשר לכל השאר (משחקים, סרטים, גרפיקה וכו') זה לא כל כך רלוונטי.

כרגע אני עובד עם מחשב נייד ואני רוצה להקים לי פינת עבודה בבית אליה אחבר את הנייד. המסך של הנייד ממש מעייף לי את העיניים, אני רוצה משהו שיהיה יותר "בריא" ופחות מעייף.

לא הצלחתי להבין האם אני צריך מסך עם פנל חדיש ויקר, כמו ה Philips 240PW9EB

או שמספיק לי פנל TN כמו ה LG W2442PA.

הסתכלתי גם על ה DELL 2408WFP.

בקיצור, אני מוכן להוציא יותר כסף בשביל פנל איכותי יותר אבל רק אם אני באמת צריך אותו כי אני לא גרפיקאי ולא משחק משחקים וכו'.

מישהו יכל להמליץ לי על משהו שמתאים לצרכים שלי?

תודה :)

פורסם

ברוך הבא לפורום. :hi:

תערוך בבקשה את הכותרת ותוסיף את התקציב שלך.

בעיקרון, אם התקציב שלך מאפשר רכישת פאנל איכותי יותר, זה תמיד כדאי. במיוחד אם אתה שוקל pivot. כשמסובבים את המסך ל-portrait, זויות הצפיה הצרות של מסכי TN מתחילות באמת להפריע (כי זוויות אופקיות חשובות יותר מאנכיות).

אגב, אני לא סבור לחלוטין ש-24" הוא הגודל האופטימלי עבורך. במצב portrait מסך כזה עשוי להיות ארוך מידי מכדי להיות נוח. מסך 20" לא רחב הוא האפשרות האידיאלית למצב portrait, והוא עדיין נותן שטח עבודה גדול מאוד (1600X1200). לא כמו ה-1920X1200 של מסך 24", אבל בהחלט עשוי להספיק למרבית העניינים.

פורסם

אני עובדת עם תלת מימד ויש לי את ה-2408WFPוDell ואני ממש מרוצה ממנו (בניגוד למחשב שלי..חחח)

פורסם
  • מחבר

בקשר לתקציב שלי, הוא גמיש, כלומר כמובן שאני מעדיף להוציא 1500 ש"ח ולא 4000 אבל מכיוון שמסך משרת אותי כמה שנים טובות ורוב שעות היום, אם ההבדל למטרות השימוש שלי הוא משמעותי (כלומר יהיה לי יותר נוח ופחות כואב בעיניים אחרי יום עבודה) אני מוכן להשקיע.

בנוסף אני נוסע לארה"ב די הרבה ושם המסכים הרבה יותר זולים אז אוכל להביא משם.

נועה, בקשר לדל, אמרו לי שהוא קצת נמוך ולא עולה גבוה מעל השולחן, זה נכון? מה הגובה המקסימלי (הרווח בינו לבין השולחן)? זה מקשה לסובב אותו ל Pivot ?

תודה :)

פורסם

אני חושבת שמשהו בסביבות העשר ס"מ, ולא קשה לסובב אותו בכלל.. אני מרוצה ממנו. יש גם לסמסונג דגמים לא רעים.. אבל אני מרוצה מהדל...

פורסם

תמיד יש לך גם את האופציה שלא מפסיקים לדבר עליה לאחרונה באתר...

הDELL 2209WA.

למרות שהוא 22, יש לו גם PIVOT

ובמחיר של ה24" אתה יכול לקנות 2 כאלה (אם יהיה לך נוח...)

וכמובן הוא לא TN...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=387661.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=394293.0

פורסם

ה-2209WA מסך טוב, אבל למי שרוצה הרבה שטח עבודה הוא פחות מומלץ מאשר מסך 20" ב-4:3 ובטח פחוץ מ-24".

פורסם

אבל אם אתה מסתכל גם על שיקול כלכלי, אז עדיף אפילו 2 של 22" ואפשר לעבוד בצורה נוחה ככה, מאשר את ה24"...

בנוגע ל20 לא רחב, עם PIVOT במחיר נורמלי שהוא לא TN, יש לך המלצה?

פורסם

אין המלצות מעבר ל-L2000CP, LP2065 ו-2007FP.

פורסם
  • מחבר

הדל 2209WA נמכר בארץ בסביב ה 1700 ש"ח בפנדה או 1550 ביבוא אישי ואז הבנתי שיש בעיה באחריות.

אני יכל להביא את ה 2408WFP של דל מקנדה (אני נוסע לשם די הרבה) ב 2200 ש"ח, השאלה אם כדאי.

קודם כל ראיתי של 2408WFP יש סוג פנל אחר, אני ממש לא מבין שום דבר בפנלים או בטכנולוגיות של מסכים אבל מקריאה ברשת קיבלתי את הרושם שמשום מה סוג הפנל הזה נחשב פחות טוב, מישהו יכל להגיד על זה משהו?

אני מתלבט גם בעניין הגודל, 2 אינטש זה לא מעט, זה אותו הבדל כמו לעבוד במסך 17 או לעבוד במסך 19 וכולנו זוכרים איזה שדרוג זה היה כשיצאו מסכי 19 במחירים נורמלים בזמנו.

כמו שכבר ציינתי מה שהכי חשוב לי זה ארגונומיה ויכולת קיראה/התמקדות במסך לשעות כל יום, שלא יכאיב לי בעיניים כמו מסך TN שמוציא לי את העיניים מהמקום

ותודה על כל העזרה :)

פורסם

הדל 2209WA נמכר בארץ בסביב ה 1700 ש"ח בפנדה או 1550 ביבוא אישי ואז הבנתי שיש בעיה באחריות.

מעניין מאיפה הבנת את זה שיש בעיה באחריות. ???

אני יכל להביא את ה 2408WFP של דל מקנדה (אני נוסע לשם די הרבה) ב 2200 ש"ח, השאלה אם כדאי.

אתה כולל מע"מ/מכס במחיר, או שאתה מתכוון לעבור במסלול הירוק במכס, ומקווה שיעזבו אותך לנפשך? מה גם שאם אתה קונה בקנדה, אז באמת כנראה תהיה לך בעיה לממש אחריות בארץ.

קודם כל ראיתי של 2408WFP יש סוג פנל אחר, אני ממש לא מבין שום דבר בפנלים או בטכנולוגיות של מסכים אבל מקריאה ברשת קיבלתי את הרושם שמשום מה סוג הפנל הזה נחשב פחות טוב, מישהו יכל להגיד על זה משהו?

אם הוא נחשב פחות טוב, זה ממש קצת, ולא עקרוני לסוג השימושים שציינת. רק לעבודה עם תמונות/גרפיקה יש לזה משמעות כלשהי.

אני מתלבט גם בעניין הגודל, 2 אינטש זה לא מעט, זה אותו הבדל כמו לעבוד במסך 17 או לעבוד במסך 19 וכולנו זוכרים איזה שדרוג זה היה כשיצאו מסכי 19 במחירים נורמלים בזמנו.

ההתלהבות הייתה בעיקר כי אנשים תמיד מתלהבים מגדול יותר. ת'כלס, מסכי 19" נותנים בדיוק אותו שטח עבודה של מסך 17" (1280X1024). היתרון הוא טקסט קצת יותר גדול, ויותר כיף בסרטים/משחקים (שם הגודל כן משחק תפקיד).

בהשוואה בין 20-22" ל-24", זה לא רק גודל. הרזולוציה הגבוהה של 24" נותנת כ-30% יותר שטח עבודה, וזה די משמעותי. רק שהייתי ממליץ לך בכל מקרה לנסות לראות איך יתאים לך מסך 24", כי לחלק מהאנשים זה דווקא יכול להיות גדול מידי (פיזית), במיוחד במצב portrait.

כמו שכבר ציינתי מה שהכי חשוב לי זה ארגונומיה ויכולת קיראה/התמקדות במסך לשעות כל יום, שלא יכאיב לי בעיניים כמו מסך TN שמוציא לי את העיניים מהמקום

אם מסך TN מוציא לך את העיניים, זה כנראה כי לא כיווננת אותו נכון. אני לא סובל מסכי TN, אבל לא יכול לומר שהם מוציאים לי את העיניים. פשוט לא כיף לעבוד מולם.

פורסם
  • מחבר

מעניין מאיפה הבנת את זה שיש בעיה באחריות. ???

אני רואה בהרבה מקומות הודעות על כך שהאחריות ביבוא אישי נחותה מאחריות יבואן רישמי, אולי זו רק פרסומת של היבואנים.

אתה כולל מע"מ/מכס במחיר, או שאתה מתכוון לעבור במסלול הירוק במכס, ומקווה שיעזבו אותך לנפשך? מה גם שאם אתה קונה בקנדה, אז באמת כנראה תהיה לך בעיה לממש אחריות בארץ.

אני מתכוון לעבור במסלול הירוק ומניח שאם המסך לא יראה חדש (לא יהיה באריזה ועם ניילונים) יעזבו אותי. בקשר לאחריות, זה שיקול אבל כמו שאמרתי אני נוסע לשם פעם בחודש אז בהנחה שזה מסך אמין, שיזדקק לאחריות מעט ושאני מתכוון רק לחבר את הנייד שלי אליו (אז מקסימום עובדים חודש רק עם המסך של הנייד) משתלם לי לחסוך את ה 1500 ש"ח הפרש שגובים עליו בארץ

ההתלהבות הייתה בעיקר כי אנשים תמיד מתלהבים מגדול יותר. ת'כלס, מסכי 19" נותנים בדיוק אותו שטח עבודה של מסך 17" (1280X1024). היתרון הוא טקסט קצת יותר גדול, ויותר כיף בסרטים/משחקים (שם הגודל כן משחק תפקיד).

בהשוואה בין 20-22" ל-24", זה לא רק גודל. הרזולוציה הגבוהה של 24" נותנת כ-30% יותר שטח עבודה, וזה די משמעותי. רק שהייתי ממליץ לך בכל מקרה לנסות לראות איך יתאים לך מסך 24", כי לחלק מהאנשים זה דווקא יכול להיות גדול מידי (פיזית), במיוחד במצב portrait.

טקסט יותר גדול הוא מאוד משמעותי בשבילי, בעיקר כמי שבעיקר קורא מאמרים בכתב די קטן ומתכנת שגם כאן מדובר בנוחות גדולה שבאה עם אותיות גדולות. לשני הדברים האלו גם מאוד עוזר שטח תצוגה גדול שמאפשר לראות יותר מהקוד או לחזור אחורה במאמר בלי להתחיל לדפדף למעלה ולמטה.

אני בהחלט מתכוון להקשיב לעצה שלך וללכת לחנות לנסות מסך "24, ובהזדמנות זו אם מישהו יכל להמליץ על חנות שמחזיקה מגוון כלשהו של מסכי 24 באזור באר שבע אני אודה על ההמלצה. אין לי כל כך מושג כמה או אם בכלל אשתמש ב portrait כי מעולם לא השתמשתי בזה בעבר (לא היה לי) אני אנסה ואראה אם זה נוח לי, מה שכן, זה נראה כמו פיצ'ר עם פוטנציאל לשפר נוחות למטרות שלי אז יהיה נחמד שיהיה אותו במסך אם אני כבר משקיע כסף בשביל מסך טוב.

אם מסך TN מוציא לך את העיניים, זה כנראה כי לא כיווננת אותו נכון. אני לא סובל מסכי TN, אבל לא יכול לומר שהם מוציאים לי את העיניים. פשוט לא כיף לעבוד מולם.

סביר להניח, לא כיוונתי אותו בכלל, אני מאוד אשמח לקבל איזה לינק להדרכה איך מכוונים מסך, יש לי מסך של נייד של HP מדגם nx8220, אם זה מסובך מידי להפנות אותי להוראות כיוון למסך הספציפי הזה אני אשמח לקצת עצות על איזה מילים בכלל לחפש ואולי איזה מדריך כללי לגבי מה זה בכלל לכוון מסך.

תודה רבה גדולה, ממש כיף שיש אנשים שעוזרים ותורמים ידע וניסיון :)

פורסם

משתלם לי לחסוך את ה 1500 ש"ח הפרש שגובים עליו בארץ

לא ממש 1500, יותר כמו 1000, אבל לא משנה, זה עדיין סכום בלתי מבוטל. אגב, תבדוק גם מה אורך האחריות שאתה מקבל במחיר של 2200 שקלים (לעיתים מוכרים את המסכים האלה עם אחריות בסיסית של שנה בלבד).

סביר להניח, לא כיוונתי אותו בכלל, אני מאוד אשמח לקבל איזה לינק להדרכה איך מכוונים מסך, יש לי מסך של נייד של HP מדגם nx8220, אם זה מסובך מידי להפנות אותי להוראות כיוון למסך הספציפי הזה אני אשמח לקצת עצות על איזה מילים בכלל לחפש ואולי איזה מדריך כללי לגבי מה זה בכלל לכוון מסך.

באופן כללי - דבר ראשון והכי חשוב - להוריד בהירות. מרבית המסכים באים מהמפעל עם בהירות מפוצצת. כלל אצבע אומר - הבהירות צריכה להיות בערך כמו בהירות של דף לבן בחדר מואר היטב. בהתחלה זה יכול אפילו להיראות חשוך מידי, אבל אחרי זמן מה מגלים שהעיניים מתעייפות הרבה פחות.

דבר נוסף - מיקום המסך. יש למקמו כך שהעיניים נמצאות בגובה חלקו העליון (בגובה המסגרת או קצת מתחתיה). באופן זה, המבט פונה קצת כלפי מטה (פחות מעייף), והעיניים מכוסות חלקית ע"י העפעפיים, מה שמונע התייבשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים