עבור לתוכן

התעלפויות מדם, הנקודות השחורות וכו'.

Featured Replies

פורסם

נכון..

הלחץ דם יורד כתוצאה ממשהו שראית או העברת לעצמך בראש, איזה משהו שכנראה אתה חושש או מודאג ממנו.

אז הראייה מתטשטשת, האוזניים יכולות קצת להיסתם, ומרגישים פתאום חולשה כללית מעצבנת כזאת שנותנת לך הרגשה שעוד שנייה אתה מתעלף..

עם הזמן גם, כשתעבור כל מיני דברים, אתה תלמד לקחת דברים בקלות ולא להתרגש מהם יותר מידי.

• תגובות 33
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סלידה מדם זה דבר ידוע..גם חבר שלי סובל מזה...הוא רואה מזרק שנכנס לבשר נגיד שעשו לו חיסון אז הוא התעלף כי יצא לו טיפה של דם..

אגב הוא לא היה מודע לכך עד שהוא ראה טיפה של דם, בילדות זה לא קרה לו...כנראה שזה קורה לפעמים, אגב אני לא חושב שהסיבה ידועה.

פורסם
  • מחבר

הלכתי לבית חולים, עשיתי בדיקת דם, ישבתי, העסיקו אותי בדיבור ולא הסתכלתי לכיוון המזרק, הכל עבר בשלום עד שבאו לבדוק לי את הגובה והמשקל, בדקנו ובידיוק שבאתי לרדת מזה התחלתי להרגיש את זה וראיתי כבר את הנקודות השחורות צצות להן, אז אמרתי לאמא שלי שאני רואה אפור, היא אמרה לי לשבת ומאז אני לא זוכר כלום. התעלפתי, ופתאום אני רואה את עצמי על הריצפה והרופאה שואלת אותי אלון אתה בסדר? ואמא שלי בלחץ...

ובוא נגיד שהרופאה הזאתי הכניסה לי את המחט מאד עמוק.

פורסם

:lol:

לא נורא זה קורה הרבה..לאחד הח'ברה שלנו קיבל מכה באמצע יום כיפור ואז התחיל קצת דם מהיד שלו..אותו חבר מתעלף וסלידה מדם ראה את זה... :lol:

מזלו שהוא לא צם בכיפור אז לא היה איכפת לו ללכת לבית ולישתות המון

פורסם

במקום לעשות לאמא שלך התקף לב פשוט תשב...

אם אתה קם והלחץ דם שלך נמוך אתה תתעלף.

ולצורך העניין, אם אתה רוצה לטפל בזה תסתכל על המחט ועל הדם שלך ופשוט תרגיע את עצמך.

פורסם

מה שאתה מתאר נקרא רפלקס ואזווגאלי כתגובה לגירוי כלשהו - במקרה שלך זה דם , זה לא קורה כשאתה רואה סרט כי זה לא מוחשי ומעבר לזה יש לדם גם ריח אופיני שהגוף שלך מרגיש , יש אנשים שאצלם זה תגובתי לדקירה עצמה.

במצב בו אתה מיובש יחסית אתה מועד לארועים כאלו (עקב כך שקיים מחסור יחסי בנפח דם ) , ולכן זה קורה כשלוקחים לך בדיקת דם בבוקר .

כדי שזה יקרה פחות מומלץ לשתות מיים זה לא מפריע לבדיקות הדם , פרט לכך אל תקום מספר דקות לאחר לקיחת הדם כי מעבר תנוחה מחדד את זה .

ככול שתחשף יותר לדם כך זה יעבור ( כמו לראות איך לוקחים תרומות דם במד"א וכו.....)

טיפול שיכול להיות יעיל לזה הוא טיפול בהיפנוזה - אם אתה סובל כל כך מזה תבקש מרופא המשפחה שלך הפניה לטיפול כזה.

פורסם
  • מחבר

מתי שיקרה מקרה עם דם אני ירגיע את עצמי, עד שאני יראה שאני לא מצליח לטפל בעצמי אני אפנה לרופא או מישהו.

פורסם

רק עכשיו ראיתי את התארד הזה, ואני מאוד מזדהה איתך.

גם לי יש את אותו הדבר...בבית ספר כשעשו לי חיסון הפכתי להיות לבן מרוב שהייתי חיוור..לדוגמה.

אבל מה שמוזר הוא, שהייתי ילד מאוד שובב והייתי נפצע הרבה והיה יורד לי דם..לא הזיז לי.

לא יודע מה קרה פתאום ובגיל מסויים לא יכולתי לראות מחטים ודם באותה פעולה, אין בדיקת דם שהייתי עושה ולא היה קורה לי משהו..

אבל אם זה דם של מישהו אחר, אני בסדר ואפילו יכול לעזור לפצוע השני.

מישהו פה הציע לחשוב על משהו אחר בזמן שזה קורה אבל.........זה ממש ממש קשה מניסיון.

פורסם
  • מחבר

רק עכשיו ראיתי את התארד הזה, ואני מאוד מזדהה איתך.

גם לי יש את אותו הדבר...בבית ספר כשעשו לי חיסון הפכתי להיות לבן מרוב שהייתי חיוור..לדוגמה.

אבל מה שמוזר הוא, שהייתי ילד מאוד שובב והייתי נפצע הרבה והיה יורד לי דם..לא הזיז לי.

לא יודע מה קרה פתאום ובגיל מסויים לא יכולתי לראות מחטים ודם באותה פעולה, אין בדיקת דם שהייתי עושה ולא היה קורה לי משהו..

אבל אם זה דם של מישהו אחר, אני בסדר ואפילו יכול לעזור לפצוע השני.

מישהו פה הציע לחשוב על משהו אחר בזמן שזה קורה אבל.........זה ממש ממש קשה מניסיון.

אתה מנסה לשלוט על זה אבל לאט לאט אתה לא מרגיש את הגוף... הרגשה כזאת מעצבנת אין אין פשוט בא לך למות!

אתה רואה את הכדורים האפורים או שזה נעלם או שאתה סתם מתעלף.

לפעמים כשאני מקבל מכה זה קורה לי גם שאני רואה ת'כדורים המעצבנים ומרגיש את ההרגשה של הסחרחורת וכו'.

פורסם

לא... זה לא תמיד קורה בגלל דם.

כשאני רואה סרטי אימה, אני רואה הרבה דם ואני מרגיש בסדר... (מתוח וכו')

אני אראה מה הרופא יגיד על זה.

שאלה לי אליך-

אתה בן 14, עד הצבא ועד הרגע בו לא תעבור שעה ללא דם יש לך עוד 4 שנים למה אתה שואל עכשיו?

ועוד שאלה- למה אתה שואל כאן? עם דברים כאלה הולכים לרופא, לכל אדם יש ראש אחר לכן לא כל אחד יכול לעוץ עצה מועילה.

פורסם

אתה מטריד את עצמך בדבר מאוד שולי יחסית בחיים כי מספר הארועים בהם אתה רואה דם הם קטנים מאוד, בכול מקרה גם בצבא אתה לא רואה דם כל יום בשום אופן לצורך העניין זהו אפילו ארוע די נדיר (ולי יש שנים של נסיון בצבא ), בקשר להמלצה שלי אם זה מפריע לך אז היפנוזה או טיפול פסיכולוגי (בצורה של הצפה וכו..) יכול לעזור .(וזו לא עצה מכל אחד כי זו העבודה שלי ).

פורסם

אתה מטריד את עצמך בדבר מאוד שולי יחסית בחיים כי מספר הארועים בהם אתה רואה דם הם קטנים מאוד, בכול מקרה גם בצבא אתה לא רואה דם כל יום בשום אופן לצורך העניין זהו אפילו ארוע די נדיר (ולי יש שנים של נסיון בצבא ), בקשר להמלצה שלי אם זה מפריע לך אז היפנוזה או טיפול פסיכולוגי (בצורה של הצפה וכו..) יכול לעזור .(וזו לא עצה מכל אחד כי זו העבודה שלי ).

תגיד לי מאיפה הבאתה את זה שלא רואים הרבה דם בצבא ?

אפילו בטירונות הוא יראה הרבה דם ולך תדע אולי הוא גם ירצה ללכת לתפקיד קרבי .

פורסם

מזדהה איתך מאוד

מבחינת הצבא אני על תת משקל [ככה זה אצלנו במשפחה..רזים]

ובבדיקת דם האחרונה שלי לא ישנתי הרבה בלילה כי אני שונא את הדברים האלה

תמיד מאז שאני קטן אני מקיא אחרי בדיקות דם

אסור לי גם לתרום דם בגלל המשקל אבל זה מחוץ לעניין

בכל מקרה לא ישנתי והלכתי לעשות את הבדיקה

כרגיל דיברתי עם האחות הנחמדה ובהיתי בחלון מולי ופתאום לאט לאט השדה ראייה שלי הצטמצם הכל ניהיה שחור וראיתי ברקים לבנים ::)

שתי שניות אחרי זה מצאתי את אבא שלי נקרע עליי מצחוק ומגרד אותי מהכסא

מאז אני שונא מחטים

כשחליתי במחלת הנשיקה סירבתי בתוקף שייקחו לי את כל המבחנות דם שרצו להוציא ממני

בסוף זה נגמר שהוציאו לי מבחנה אחת לספירת דם וזהו

זה היה בשכיבה ככה שהייתי מסטול אבל זה נגמר טוב

בעיקרון בימינו כשיש פלאפונים עם מוזיקה אתה יכול לשמוע מוזיקה בזמן לקיחת דם

נורא מרגיע [רק תשתדל שאם זה מטאל או רוק כבד אל תקפוץ...]

פורסם

לגבי הצבא, מהנסיון שלי לראות דם בצבא לרוב זה לא דבר יומיומי ואני עושה עדיין מילואים (יותר מחודש בשנה )בחי"ר והגיל שלי יותר מכפול מהגיל שלו , נכון אפשר בצבא לראות פצועים או פציעות אבל זה לא שיגרתי .

לגבי הקושי בראיית דם , נראה שפיתחת פוביה ממש אם זה מאוד מעסיק אותך אז ההמלצה שלי היא שתבקש יעוץ מקצועי לצורך העניין רופא המשפחה יכול להפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר (לא צריך לפחד ממנו הוא מטפל גם בפוביות) דרך קופת החולים והם יכולים לתפור לך פתרון , היפנוזה למשל זה מספר פגישות וזה עובר ונפתרת מהבעיה , או טיפולים התנהגותיים , חלק מדברים הללו מכוסים בביטוח המושלם של קופת החולים כך שלא צריך להוציא על זה הרבה כסף.

פורסם

אתה מנסה לשלוט על זה אבל לאט לאט אתה לא מרגיש את הגוף... הרגשה כזאת מעצבנת אין אין פשוט בא לך למות!

אתה רואה את הכדורים האפורים או שזה נעלם או שאתה סתם מתעלף.

לפעמים כשאני מקבל מכה זה קורה לי גם שאני רואה ת'כדורים המעצבנים ומרגיש את ההרגשה של הסחרחורת וכו'.

גם אני רואה את הנקודות השחורות ואיך שאתה מרגיש את הלחץ דם יורד...הדם כבר לא מגיע לפנים...ויש לך אפילו קצת זיעה קרה..

אני יספר לך על מקרה שלי,פעם אחת בבית ספר נחתכתי באצבע בקושי שמתי לב, אבל כשהיסתכלתי על זה לרגע ראיתי שזה דיי עמוק (עדיין לא ירד דם אז יכולתי לראות ..) ואני מתחיל להרגיש "חולשה פתאומית" אז התחילו לי הנקודות וטיפה סחרחורת (חברה שלי הייתה ליידי, ואכלתי פדיחות שלא תחשוב שאני איזה ילד קטן)

ישבתי על הריצפה נישען על הקיר ופשוט נלחמתי לא להתעלף,הצלחתי לא להתעלף (לא היה קל) אבל לקחו אותי לאחות לשכב קצת והרגשתי יותר טוב.

אני חושב שזה אומר שזה באמת בראש שלנו, מה אתה חושב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים