עבור לתוכן

איזה מעבד מומלץ מבין השלושה?

Featured Replies

פורסם

המעבד יישב על מחשב עם 4GB זכרון וכרטיס מסך:

ASUS nVIDIA GeForce GTX 260 896MB DDR3

המחשב הזה אמור להפעיל משחקים אשר נתמכים ע"י כרטיס המסך למעלה.

איזה מעבד עדיף מבחינת ביצועים:

Intel® Core i7 Processor I7-920 2.66GHz 8MB 1333MHz

Intel Core2 Quad Q9550 2.83Ghz 1333MHz, 12MB

Intel Core2 Duo E8400 3.00Ghz 1333MHz, 6MB

תודה

פורסם

דבר ראשון במידה ואתה לוקח I7 אתה צריך לקחת גם לוח אם אחר וזיכרונות DDR3.

והQ9550 עדיף, הוא מעבד מצוין למשחקים, ולא פחות טוב מI7 920 ויותר חזק מE8400.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם ה Q9550 באמת מנצל את כל 4 הליבות במשחקים.

זאת מכיון שמחירו כפול לעומת E8400

פורסם

כרגע אין הרבה משחקים שמנצלים את ה-4 ליבות,

אבל לטווח הרחוק הQ עדיף.

פורסם
  • מחבר

אז מאותה סיבה בדיוק

של חשיבה לטווח ארוך

ה I7 לא עדיף על ה Q?

פורסם

כן, אבל זאת במידה ואתה קונה מערכת שלמה עכשיו שמבוססת לוח אם מודרני עם הצ'יפסט החדש ועם עבודה מול זכרונות DDR3'

עכשיו השאלה היא האם זה שווה לך.

לדעתי לא מהסיבה הפשוטה שעד שהI7 יתמוך במשחקים יצאו עוד ועוד דברים, תחשבו על זה.

פורסם

i7 פשוט לא משתלם, לך על Q9550.

פורסם
  • מחבר

תודה על הייעוץ

אני אבחר ב Q

פורסם

ההבדלי מחיר בין ה-Q לבין ה-I7 לא כאלה גבוהים וכבר עדיף לקחת את ה-I7 אם יש תקציב.

בעתיד הכל יהיה על Q לפחות--כפי שרואים המשחקים כבר מתחילים לנצל את ה-QUAD ולא יקח הרבה זמן עד שהם יתחילו לתמוך ב-I7.

אם אין תקציב תקח את ה-QUAD ואל תחשוב על ה-DUO עם מחשב כזה.

פורסם

אין כרגע הרבה משחקים שתומכים בארבע ליבות ולכן אני מציע-

תשקיע עכשיו ב-E8400, בעתיד תעשה אוברקלוק ויותר מאוחר תשקיע ב-I5/7/PHENOM2 מה שישתלם ויהיה הכי אטרקטיבי שלא כמו ה-Q9550 וה-I7 כרגע.

פורסם
  • מחבר

ההבדלי מחיר בין ה-Q לבין ה-I7 לא כאלה גבוהים וכבר עדיף לקחת את ה-I7 אם יש תקציב.

בעתיד הכל יהיה על Q לפחות--כפי שרואים המשחקים כבר מתחילים לנצל את ה-QUAD ולא יקח הרבה זמן עד שהם יתחילו לתמוך ב-I7.

אם אין תקציב תקח את ה-QUAD ואל תחשוב על ה-DUO עם מחשב כזה.

ההבדל בין ה Q וה I7 הוא 200 ש"ח בערך, אבל ההבדל האמיתי במחיר הוא שדרוג ללוח אם תומך וזכרונות. לכן זה יוצא קפיצה של 800 ש"ח בערך בהשקעה

פורסם

^

800 ש"ח ? הרבה יותר,

תחשוב שרק הלוח שתומך במעבדים האלה מתחיל במינימום 1100 ש"ח והוא נורמלי ,והזכרונות יקרים בטירוף, אז......

בכל אופן, בשנה וחצי הקרובות לא תצטרך יותר מ E8400-8500 עם OC בהמשך ,ואז כבר תשדרג למשהו מודרני, E8400 הוא מעבד מאוד איכותי ועמיד, אני סומך עליו שיעשה לך את העבודה בטופ לפחות בשנה - שנה וחצי הקרובות, הוא מאוד מוצלח.

חוץ מזה ששילוש של E8400 בשילוב עם לוח טוב בסכום של 500 ש"ח בערך ועוד 4GB זיכרון יצא לך בערך 1600 ש"ח לעומת שילוש מבוסס I7 שיוצא מינימום 3300 ש"ח ובנוסף 3GB זיכרון DDR3 ,שווה? לא נראה לי, במחיר של שילוש כזה אתה יכול לבנות מפרט מבוסס E8400 עם 4870 בקלות ,חבל על הכסף.

זה הכל!

פורסם

אם אתה לוקח את המעבד i7 כדאי שתיקח בחשבון משהו מאוד קריטי-

ה-i7 פועל בטכנולוגיה של heyper therding בניגוד למעבד ארבע ליבות מהסדרה הקודמת. כלומר שבעצם כל ליבה מחלקת את העבודה לשניים וב-tesk meneger רואים את החלוקה לשמונה- זה בעצם נראה כמו שמונה ליבות! הבעיה היא שגם תוכנות שכבר הותאמו למעבד ארבע ליבות לא יודעות לחלק את העבודה של כל ליבה, ומה שבעצם קורה זה שכל ליבה מנצלת רק חצי שלה, ואז בעצם העבודה היא כמו של מעבד שתי ליבות!

אפשר להגדיר בביוס את הפונקציה של ה-heyper therding ככה שהוא יפעל כמעבד ארבע ליבות רגיל, אבל הכל חסר טעם.

כרגע, אין כמעט תוכנות שתומכות בחלוקה מהסוג הזה,heyper therdin למעט תוכנות שיצאו ממש לאחרונה, ואת רובן קשה עדיין להוריד.מה שכן, ברגע שכל היישומים יותאמו לחלוקת הליבות אז יהיה אפשר לראות את הביצועים האמיתיים של המעבד, כרגע יש לי רק תוכנה אחת שיודעת לנצל את הפונקציה של חלוקת הליבות והתוצאות מדהימות, אבל שוב פעם, רוב התוכנות לא תומכות בזה,אני משתמשת לדוגמא בתוכנה שיצאה רק לפני חצי שנה בגירסה הכי מעודכנת, והיא עדיין לא יודעת לנצל את זה. אבל אם אתה קונה משהו לתווך הארוך אז זה כן שווה את זה. רק צריך קירור טוב.

פורסם

מה זה tesk meneger ו heyper therding ? ויותר חשוב זה מה כל שאר השטויות שרשמת שם ?

פורסם

המון ישומים מתופת ה p4 תומכים ב h.t לכן לרוב התוכנות הרגילות לא אמורה להיות בעייה לנצל את ה i7 .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים