עבור לתוכן

זקוק לעזרתכם בגיבוש מפרט חלקי עד 2000ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בעקבות ניוד מחשבים יש צורך במפרט חלקי חדש, השימושים כוללים צפייה בתכני HD בפורמט avi/mkv 1080-720, ושימוש בתוכנות תיב"ם SolidWorks ו NX6. מדי פעם ייעשה שימוש בפוטושופ אבל לא בצורה מאסיבית כך שזה לא צריך להיות עיקר המפרט.

התקציב הוא עד 2000 ש"ח, דגש על מערכת מבוססת AMD פאסיבית במידת האפשר.

מעבד:

התכנון המקורי שלי היה ללכת על כפול ליבה (סביבות ה 5200), האם השיפור בביצועים מצדיק את התוספת מחיר למשולש או מרובע?

לוח אם:

ראיתי שחלק מהמומלצים משתמשים בלוח של ג'יגהבייט וחלק באסוס, שניהם נראים כמעט זהים- יש עדיפות לזה או אחר? יש לי מסך 2408WFP כך שאני אוכל לנצל את הדיספלייפורט אם זה משנה את ההחלטה.

זכרונות:

2 או 4 ג'יגה?

מארז:

כרגע יש לי את ה NSK2480, אבל אני עכשיו צריך מארז עומד, סולידי שקט ומאוורר.

חשבתי על ה Three Hundred - אני אוהב את המראה שלו והוא נראה מאוורר, לא מפריע לי שאין מסילות ודברים כאלה אבל איך הוא מבחינת רעש?

יש דגמים אחרים ששווה לשקול באותה רמת מחירים?

קירור:

כרגע יש לי את הנינג'ה מיני והוא מקרר פסיבית עם שני מאווררי מארז 120 שבקושי מסתובבים.

בגלל שהמארז גדל אני יכול להכניס קירור אפילו יותר גדול, השאלה היא אם את הנינג'ה הרגיל או את ה HR-01 (או משהו אחר לגמרי?).

ספק כוח:

יש- Antec TruePower Trio 430.

כונן אופטי:

יש- 2014.

דיסק קשיח:

יש- שילוב שלAAKS וABYS.

כרטיס מסך בינתיים לא צריך, אולי יהיה צורך בעתיד.

מסך מקלדת ועכבר גם יש, אין צורך בהרכבה, לא מתוכננת המהרה.

רמקולים יש, אבל אם יש מערכת 2.1 זולה וטובה שיכולה לקבל שני מקורות שמע שונים במקביל או עם בורר אז זה בהחלט ייתקבל בברכה.

אשמח לשמוע שינויים ועדכונים שכדאי לעשות...

פורסם
  • מחבר

מעיון נוסף והשוואה בין הלוחות- ג'יגהבייט מציינים שהם משתמשים בקבלים איכותיים ל VRM, אסוס מציינים שהם משתמשים בקבלים איכותיים על כל הלוחות האחרים בקטגוריה (ועל הדגם הזה לא מצויין דבר כזה).

מישהו יודע אם יש סיבה לזה או אם זה שווה התייחסות?

פורסם

למה הרצון להתבסס על מערכת AMD?

* אני מציע לך לבדוק את תמיכתן של ה-SW וה-NX6 בריבוי ליבות אם כי אני כמעט בטוח שהן אינן תומכות אבל הנושא שווה בדיקה.

* כמות היזכרון תיקבע בהתאם לדרישות התוכנות העיקריות שאתה עובד איתן, PS נהנת מכמות זיכרון גדולה לגבי ה-SW וה-NX6 תצטרך לבדוק.

מפרט ראשוני מבוסס על ה-E8400 המצויין אך נתון לשינויים בהתאם לבדיקות שלך לגבי התוכנות:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤934

לוח אם:

GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤369

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤266

כמות:2

מארז:

ANTEC NSK4400 w/o PSU ¤217

מחיר סופי: ¤2052

שים לב:

* אפשר לרדת במעבד בהתאם לדרישות הסף של התוכנות שהזכרת.

* הלוח כולל כרטיס מובנה איכותי ומירב אם לא כל היציאות שקיימות היום בשוק.

* 4GB בהנחה שהעבודה שלך עם התוכנות הנ"ל מאסיבית אבל שוב נתון לשינוי בהתאם לדרישות.

* מארז מצויין ושקט שיבוא ביחד עם הספק המצויין שיש לך כבר.

פורסם
  • מחבר

יש לי חיבה לאנדרדוגים וסלידה מאינטל...:)

ממה שמצאתי און ליין, SW לא מנצלת יותר משתי ליבות (לפחות לא בצורה יעילה). לגבי NX6 שהיא גם השימושית יותר מבחינתי מצאתי תשובה לא חד משמעית:

NX can take advantage of up to 4 threads. Actually it's Parasolid that is doing all the work in this case as the kernel will continue to parse out work to the available treads up to a maximum of 4. However that being said, do not be mislead into thinking that quad-cores are therefore the best solution, as that is not the case.

From a purely raw NX performance point of view (or really ANY SMP enabled software) the order of performance, best to worse, is as follows (this is assuming that all else is equal, such as clock-speed, memory, IO bus-speed, etc.):

1) Four single-core CPU's in 4 sockets

2) Two dual-core CPU's in 2 sockets

3) Two single-core CPU's in 2 sockets

4) One dual-core CPU in 1 socket

5) One quad-core CPU in 1 socket

6) One single-core CPU in 1 socket

Now 4 & 5 could go either way depending on the actual part models and what was being done, but the reason for THIS ORDER OF PROGRESSION is that dual- and quad-core CPU's share a lot of resources and so very little is gained if anything (as the number of cores on the same CPU goes up, the actual performance of any one core goes down even if the clock speed was the same) for an application like NX even if it can theoretically use all four threads, which is also why multiple CPU, multiple socket systems will ALWAYS be superior, albeit at a much higher cost for hardware. Now this may change over time, but for now, this is about how it all shakes out.

בהקשר אחר נאמר שיש ייתרון ביותר משתי ליבות בהנחה שיישומים אחרים רצים במקביל (וזה המצב אצלי).

לגבי הזכרון- אין ספק שהן מנצלות אפילו 16G בצורה יעילה, לפי המפרט שלך יש 8 שמסודרים בארבע יחידות:

השאלה הראשונה היא לגבי הנפח- רוב המפרטים המומלצים הם עם 4, השאלה השנייה היא לגבי הסידור- לא עדיף לשים שתי יחידות של 4?.

נתקלתי גם באמירה פחות מבוססת שטוענת ש NX6 רצה בצורה יותר טובה עם כרטיסים של Nvidia- יש לוח אם מקביל ברמה ובתכונות עם צ'יפסט שלהם?

לגבי המארז שהצעת, ראיתי אותו כבר לפני אבל כבר היום יש לי לפחות 3 ואולי 4 דיסקים קשיחים, ואני רוצה להשאיר גם מקום להתרחבות עתידית... רוב הביקורות שקראתי היו חיוביות בנוגע ל Three Hundred יש סיבה מסויימת שבגללה לא כדאי לבחור בו?

אני מוכן לשלם יותר כדי לקבל קירור כמעט פסיבי (שני מאווררי 120/140 על המהירות הכי איטית)- יש אופציה יותר טובה מה HR-01plus?

כרגע המפרט הוא כזה:

מעבד AMD Phenom X4 9550 Box

¤702

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1235

לוח אם ASUS M3N78-EM

¤485

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31637

זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP

¤233

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996558

מארז ללא ספק Antec Three Hundred

¤335

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=THREE-HUNDRED

קרור למעבד Thermalright HR-01 PLUS

¤260

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HR-01-PLUS

סה"כ מחיר לכל המוצרים:2015¤

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

מבחינת המעבד אני עוד לא בטוח אם לא שווה לרדת לכפול ליבה ולחסוך 300ש"ח, ולגבי הלוח אם גם עוד לא ברורים לי ההבדלים בין השניים....

מעבד AMD Athlon 64 X2 5600 Box

¤405

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1222

לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

¤492

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38510

בכל אופן תודה על התגובה, אשמח אם תוכל להסביר לי איזה עוד שינויים כדאי לעשות...

פורסם

המפרט של יותם עדיף משמעותית מבחינת ביצועים למחיר.

הייתי נשאר עם המארז הקודם, במידה ויש איפה לשים אותו. שים לב שהוא בדרך כלל מגיע עם ספק 380W, ולא 430W (לוודא שאין בלבול). בנוסף הייתי לוקח קירור למעבד 8400 כגון שוריקן (פרופיל נמוך)

פורסם

יש לי חיבה לאנדרדוגים וסלידה מאינטל...:)

לגבי הזכרון- אין ספק שהן מנצלות אפילו 16G בצורה יעילה, לפי המפרט שלך יש 8 שמסודרים בארבע יחידות:

השאלה הראשונה היא לגבי הנפח- רוב המפרטים המומלצים הם עם 4, השאלה השנייה היא לגבי הסידור- לא עדיף לשים שתי יחידות של 4?.

:lol:עד עכשיו הייתי בטוח שכללתי 2GBX2 אי הבנה קטנה אבל בכל אופן זה יתברר לטובה אני בטוח שהתוכנות הנ"ל יעבדו מצויין גם עם 4GB וכמות הזיכרון צריכה להיבחר לפי אופי השימוש (מאסיבי,בינוני,קליל)

נתקלתי גם באמירה פחות מבוססת שטוענת ש NX6 רצה בצורה יותר טובה עם כרטיסים של Nvidia- יש לוח אם מקביל ברמה ובתכונות עם צ'יפסט שלהם?

הלוח הנ"ל מגיע עם צ'יפסט של NVIDIA.

לגבי המארז שהצעת, ראיתי אותו כבר לפני אבל כבר היום יש לי לפחות 3 ואולי 4 דיסקים קשיחים, ואני רוצה להשאיר גם מקום להתרחבות עתידית... רוב הביקורות שקראתי היו חיוביות בנוגע ל Three Hundred יש סיבה מסויימת שבגללה לא כדאי לבחור בו?

תקציב.

אני מוכן לשלם יותר כדי לקבל קירור כמעט פסיבי (שני מאווררי 120/140 על המהירות הכי איטית)- יש אופציה יותר טובה מה HR-01plus?

קשה לי להאמין שקירור פאסיבי יחזיק את ה-5200 כמו שצריך במיוחד כשהוא יהיה על Full Load.

נסה להתייעץ בפורום המתאים לגבי העיניין הספציפי הזה.

בכל אופן תודה על התגובה, אשמח אם תוכל להסביר לי איזה עוד שינויים כדאי לעשות...

מערכת מבוססת E5200 תעלה פחות ועם OC קליל תביס כל מערכת AMD בכל תקציב.

Zrizi צודק שכחתי לכלול ספק, אפשר לקחת את ה-FSP 350W.

פורסם
  • מחבר

יש ספק, וזו לא טעות, ה380 המקורי יושב במחשב אחר- במחשב הזה יישב הטריו 430W.

אין אפשרות להישאר עם הקודם, הוא עדיין יהיה בשימוש פשוט בחדר אחר.

לגבי הקירור הפאסיבי- העברתי את השאלה לפורום אחר, נראה מה ייצא מזה...

אם אנחנו נסנן לצורך הדיון את כל שאר הרכיבים, ונניח שיש לנו 1000-1200 ש"ח למעבד ולוח אם, אז לפי מה שאתה אומר אני אמור למצוא רק אינטלים בטווחים האלה בין המומלצים נכון?

השילוב שאני הצגתי (פנום 9550+אסוס) מופיע במפרט של קולנוע ביתי עד 6000, ויש אפילו פנומים חזקים יותר במפרטים זולים יותר- לפי זה פנומים יהיו עדיפים לתכני HD ואינטלים לעריכה גרפית?

(זה לא נסיון להתווכח איתך- אני באמת מנסה להבין את ההבדלים, והסיבות להבדלים)

פורסם

לא אמרתי מי עדיף.

רק הצגתי יחס עלות תועלת עדיף בהרבה ל-E5200.

שעולה חצי מהפנום שהצגת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, לאחר בירור הנושא בפורום קירור- כנראה שלא תהיה לי בעיה אפילו עם מעבד עם TDP של 125W.

מבירור אחר שעשיתי- אין מבחינתי שום ייתרון למרובע, אני צריך כפול עם 2MB. האופציה המקובלת היא E5200, ו 7750 בהתחשב בזה שהוא עולה בדיוק אותו הדבר ולפי רוב הביקורות יותר טוב (לפני אוברקלוק- מה שלא מתוכנן בכל מקרה).

עדיין לא מצאתי תשובה חד משמעית לגבי מי עדיף בין הלוחות (Asus M3A-EM vs. Gigabyte GA-MA78GM-S2H), יש סיבה ששניהם מופיעים במומלצים- כל אחד במפרטים אחרים?

ההוזלה הזו במפרט היא מבורכת אגב כי מסתבר שיש צורך בעוד (!!) דיסק קשיח, וזה עוד לפני שייתברר סופית אם אין צורך בכרטיס מסך ייעודי נוסף...

פורסם
  • מחבר

עוד דבר- באותה רמת מחירים (מספר שקלים לכאן או לכאן) של זכרונות 800CL5 אני יכול לקנות או 800CL4 או 1000CL5- מה עדיף?

ולגבי ההרדיסק- מדובר בהרדיסק שאמור לטחון מידע נון סטופ, רוב היום הוא מוריד הרבה מאוד קבצים מתוכנות טורנט, ונח רק כדי לעבוד ב NX6. ראיתי שיש שניים מומלצים ה F1 וה Black (FALS מי משניהם עדיף למטרה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים