עבור לתוכן

עזרה בFIREFOX

Featured Replies

פורסם

אני נורא רוצה לעזוב את אקספלורר לטובת פיירפוקס אבל יש דבר אחד בפיירפוקס שמעצבן אותי וזה שאין אפשרות פשוטה כמו באקספלורר פשוט ללחוץ על הכוכבית בצד ולקבל את המועדפים..

יש איזה תוסף שיעזור לי בנושא הזה?

פורסם

תעדכן את הכותרת של הדיון כדי שיהיה מובן על מה אתה מדבר.

מי אמר לך שזה לא אפשרי? ctrl+b או להוסיף כפתור של bookmarks לסרגל כלים של הדפדפן.

פורסם

הוא דפדפן טוב, אבל לפעמים אני לא מבין את ההגדרות ברירת מחדל שלו (כל הסיפור הוא שצריך באמת להוסיף כפתור מועדפים בהגדרות ולא ברור בדיוק למה זה לא הברירת מחדל).

פורסם
  • מחבר

הוא דפדפן טוב, אבל לפעמים אני לא מבין את ההגדרות ברירת מחדל שלו (כל הסיפור הוא שצריך באמת להוסיף כפתור מועדפים בהגדרות ולא ברור בדיוק למה זה לא הברירת מחדל).

האמת שאני עכשיו עליו ולא מרגיש שום הבדלי מהירות ניכרים.. אם כבר מרגיש שהאקספלורר יותר חלק

פורסם

הבדל מהירות ?

על מה אתה גולש על 486 ? 128 מגה זיכרון ? נראה לך שבשביל גלישה באמת צריך מחשב חזק ? כל עוד יש לך מספיק זיכרון (ז"א לא 512 מגה) אתה מסודר.

השאלה היא האם באקספלורר הרגשת איטיות ? כי אם לא - אז לאיזה שיפור מהירות אתה מצפה בדיוק ?

החסרון הגדול של האקספלורר הוא שהוא ניתקע, וקופא וקורס - ומשום מה זה נהיה גרוע עם הזמן (אני מדבר על גירסה 7). אם אין לך את הבעיות האלו (וברוב המחשבים האקספלורר כן עושה שטויות) אז זה באמת לא קריטי לעבור לפיירפוקס. במחשבים חלשים וישנים הפיירפוקס שהוא יותר קליל וצורך הרבה פחות משאבים - הוא יתרון ניכר, אבל אם יש לך מחשב מודרני, אז אין סיבה לחפש שיפור מהירות למשהו שכבר עובד טוב, אלא אם כן אתה חווה את הקריסות והתקיעות (שגם איתם אפשר לחיות איךשהו אבל בפיירפוקס זה עדיין קורה הרבה פחות).

פורסם
  • מחבר

הבדל מהירות ?

על מה אתה גולש על 486 ? 128 מגה זיכרון ? נראה לך שבשביל גלישה באמת צריך מחשב חזק ? כל עוד יש לך מספיק זיכרון (ז"א לא 512 מגה) אתה מסודר.

השאלה היא האם באקספלורר הרגשת איטיות ? כי אם לא - אז לאיזה שיפור מהירות אתה מצפה בדיוק ?

החסרון הגדול של האקספלורר הוא שהוא ניתקע, וקופא וקורס - ומשום מה זה נהיה גרוע עם הזמן (אני מדבר על גירסה 7). אם אין לך את הבעיות האלו (וברוב המחשבים האקספלורר כן עושה שטויות) אז זה באמת לא קריטי לעבור לפיירפוקס. במחשבים חלשים וישנים הפיירפוקס שהוא יותר קליל וצורך הרבה פחות משאבים - הוא יתרון ניכר, אבל אם יש לך מחשב מודרני, אז אין סיבה לחפש שיפור מהירות למשהו שכבר עובד טוב, אלא אם כן אתה חווה את הקריסות והתקיעות (שגם איתם אפשר לחיות איךשהו אבל בפיירפוקס זה עדיין קורה הרבה פחות).

אתה יכול לרדת מהעץ דיברתי על מהירות גלישה ( טעינת אתרים)..

דרך אגב היית יכול לראות את המפרט שלי בצד אם היית בודק לפני שהתחלתי לכתוב את הסיכומום הזה..

פורסם

וואו - רק באתי לעזור :). אני לא צריך לראות את המפרט - אני מניח מראש שהוא מספיק חזק למצות את אקספלורר או פיירפוקס (המחשב הכי חלש היום הוא סופר אוברקיל בשביל אקספלורר) - השתמשתי בהומור לגבי מחשבים חלשים אם לא הבנת. ולמען שאר הקוראים אציין שזה נכון כמובן מחשב מתוחזק - אם המחשב שלכן לא מתוחזק ומזובל ומדופרג ברמות - שום דבר לא יעזור ובמקרה כזה תוכנה כמה שיותר קלה זה יותר טוב (כמו פיירפוקס) אבל זה עדיין לא יהיה תרופת פלא.

ואם חשבת לרגע שדפדפן קשור למהירות גלישה - אז תן לי רגע לחזור למעלה לעץ אחרי שהורדת אותי ממנו, אין שום קשר. מהירות רשת פועלת לפי הרכיב הכי איטי שמגביל אותה - המחשב שלך והדפדפן שבו הוא האחרון להיות הכי איטי. במחשב שלך מיועד להיתעסק עם תעבורת מידע של פי כמה אלפים ממה שרשת האינטרנט מספקת לך בימינו אנו.

פורסם

הבדל מהירות ?

היכולת של מפתחי כלים ואתרים חדשים לעשות את הבלתי אפשרי מדהימה אותי כל פעם מחדש.

בעזרת שיטות מתוחכמת מאין כמוהם נוספים יום יום עוד אתרים באינטרנט שמסוגלים לגרום גם למחשב החזק ביותר להזיע.

פורסם

למחשב חזק להזיע ? מבחינת מה ? כוח עיבוד ? זיכרון ? אני מסכים שקוד קלוקל יכול להיות בעייתי - אבל אז הוא בעייתי לא משנה מה. "בגלל שמייקרוסופט שוכחים לשחרר זיכרון באיזו תוכנה - זו לא סיבה לקנות עוד 4 גיגה או להתחיל לסגור את האנטיווירוס ברקע".

אתה יכול לתת דוגמה ? אתה יכול להעריך בכמה אחוזים מכלל האתרים הניגלשים מדובר ?

(זה נישמע כאילו אתה מדבר על אתר של מייקרוסופט :lol: ).

פורסם

יש אתרים שמשתמשים בכל מיני קודים פלוס הרבה פרסומות מתחלפות שזוללות משאבים.

ואם משאירים את הדפדפן פתוח עם כמה מהדפים האלה תוך כמה זמן באופן רקורסיבי הדפים יאיטו את המערכת לכדי זחילה עד כדי קריסות בדרגות שונות אם זה רץ מספיק זמן.

היתה תקופה שYNET למשל גרם לתופעה הזאת.

אחד הדברים שעוזרים מאוד ובגלל זה כבר לא יוצא לי להיתקל בדברים כאלה הרבה, זה כל חוסמי הפרסומות ותכני WEB שעושים עבודה טובה בליקטום את רוב המפלצות מהסוג הזה.

אני מניח שגם אתה משתמש בחוסמי פרסומות וPOPUPS שאולי יש בהם גם חוסמי תכנים אחרים שקשורים לתופעות.

מי שלא משתמש בכלים האלה חוטף לא מעט צרות, במיוחד אם אתר או שניים שיכולים לגרום לזה נמצאים ברשימת האתרים שניגשים אליהם הרבה.

על אותו נושא וגם קשור משהו לכותרת הדיון, הPLUGIN לFIREFOX שחוסם זבל עושה עבודה מעולה, באמת כל הכבוד על התוצאות היפות.

פורסם

מהרגע שוואלה שינו את העיצוב שלהם , לפני כמה חודשים

השימוש של המעבד והזמן טעינה של העמוד עלו באיזה +60%

עכשיו משום מה אני מרגיש את זה פחות , יכול להיות שתיקנו את זה , אבל בימים הראשונים זה היה בלתי נסבל

פורסם

יש אתרים שמשתמשים בכל מיני קודים פלוס הרבה פרסומות מתחלפות שזוללות משאבים.

ואם משאירים את הדפדפן פתוח עם כמה מהדפים האלה תוך כמה זמן באופן רקורסיבי הדפים יאיטו את המערכת לכדי זחילה עד כדי קריסות בדרגות שונות אם זה רץ מספיק זמן.

היתה תקופה שYNET למשל גרם לתופעה הזאת.

אחד הדברים שעוזרים מאוד ובגלל זה כבר לא יוצא לי להיתקל בדברים כאלה הרבה, זה כל חוסמי הפרסומות ותכני WEB שעושים עבודה טובה בליקטום את רוב המפלצות מהסוג הזה.

אני מניח שגם אתה משתמש בחוסמי פרסומות וPOPUPS שאולי יש בהם גם חוסמי תכנים אחרים שקשורים לתופעות.

מי שלא משתמש בכלים האלה חוטף לא מעט צרות, במיוחד אם אתר או שניים שיכולים לגרום לזה נמצאים ברשימת האתרים שניגשים אליהם הרבה.

על אותו נושא וגם קשור משהו לכותרת הדיון, הPLUGIN לFIREFOX שחוסם זבל עושה עבודה מעולה, באמת כל הכבוד על התוצאות היפות.

נו - ומה בדיוק אמרתי לפני זה - זה בדיוק מה שתיארתי לגבי אקספלורר 7, וזה לא היה בתקופה בעבר אלא זה קורה עדיין היום - עם פיירפוקס זה לא קורה. אינטרנט לא דורש מחשב חזק (ואני מדבר על גלישה לא על אפליקציות) - זה שהדפדפן דפוק או הקוד של האתר בעייתי - זה כבר לא קשור לדרישות מחשב - זו בעייה שתהיה בכל מחשב וחבל לחזור בדיוק על מה אמרתי בפוסט קודם *אם אתם רוצים לקנות עוד 8 ליבות על כל פאשלה של מיקקרוסופט, חברה אחרת - או קוד קלוקל שמגיע מהאתרים עצמם - אז תפאדל, אתם פראירים ובגללכם דרישות חומרהכל הזמן עולות - יותר קל שהלקוח יקנה מחשב חזק מאשר שהמתכנתים ישקיעו מאמץ בתוכנה או באתר לא ? ;)

פורסם

לי מאוד חשוב קוד יעיל והבזבזנות וניפוח של ישומים מעבר לכל פרופורציה כבר מזמן מביא לי את הסעיף.

בכל זאת... זאת המציאות ולפעמים טוב שיש מחשב חזק שמסוגל להתמודד אם מה שלא היה אמור להיות אבל קיים בכל זאת.

ובאותה מידה שמתקינים FIREFOX עם איזה פלוג ופותרים את הבעיה חלקית, אפשר גם להתקין MAXTHON שמגיע עם פלוג מובנה שמביא תוצאות טובות גם כן.

מה שבטוח, לעבוד עם הIE כמו שהוא הגיע עם הוינדוס זה לא עסק.

פורסם

כן - IE7 זו תוכנה כושלת, יותר מדי בעיות (למרות שאני עדיין משתמש בה :lol: ).

בכל מקרה - מה שטענתי לגבי הבעיות הוא שלא משנה כמה המחשב שלך חזק, רוב הבעיות פשוט תוקעות ומקריסות כל מחשב אפילו אם זה מחשב על, ולכן אמרתי שמחשב חזק לא קשור פה - זה לא מה שפותר קוד קלוקל. אם משהו נכנס ללופ שלוקח לך 100 אחוז CPU - אז מה זה משנה כמה חזק יהיה הCPU ? אפס אחוז משאבים פנויים זה אפס אחוז משאבים פנויים בכל מחשב - זו משווה מתמטית טהורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים