עבור לתוכן

מפרט מחשב לקנייה - המלצת הגולשים והמומחים מחיר עד 6000 כולל מסך

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

ראשית שבת שלום לכולם!

מצויין מפרט מחשב שבניתי הייתי רוצה לקבל א) תגובות חיוביות :xyxthumbs: ושליליות לגביו :s05:, הייעוד של המחשב יהיה בעיקר לעבודה גראפית ותיכנות עם מערכות מידע, מדי פעם גם משחקים לא יזיק לשחק(כדוגמת GTA IV , CS וכו') .

התקציב הוא עד 6000 ש"ח כולל מסך מחשב. אני מאוד מתלבט לגבי כרטיס המסך ,המארז וספק הכוח..ב) תרגיעו אותי בנושא... :)

חשוב מאוד לציין - נוסף על מחשב חזק אני מחפש כמובן שעוצמת רעש המאווררים והאקוסטיקה של המארז יעניקו עוצמת רעש נמוכה מאוד , לכן אם אתם רואים לנכון מארז אחר בכיף ציינו אותו.

אגב בנימה זו - ישנו מארז עם ספק כוח של החברה והדגם:Antec Sonata III 500W ג) מה אתם אומרים עליו?

המפרט:

מעבד - Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB

לוח אם - ASUS P5QL-E

זכרונות - DDR2 800MHz - 2x2GB Corsair DHX TwinX CL4

כרטיס מסך Sapphire HD 4850 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E

דיסק קשיח - WD5000AAKS 500GB 16MB BUFFER

צורב - Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata

מאווררים וגופי קירור למעבד - Artic Cooling Freezer 7 Pro

מארזים - Gigabyte iSolo 230 ATX Black (No PSU)

ספקי כוח - Corsair HX 520W Active PFC 12cm Fan Modular

מסך - Samsung T220 22'' LCD 2ms 1:20000 DVI WideScreen

רכיבים נוספים:

כרטיס טלויזיה - AverMedia AVerTV Super 007 FM

תודה ענקית לעוזרים ושוב שבת שלום!

ארבל

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

ציין באיזה תוכנות אתה עובד ואם יש לך מושג האם הן תומכות בריבוי ליבות על מנת שנוכל להתאים לך את המעבד בצורה אופטימלית.

ברמת העיקרון יש איפה לחסוך במפרט הנ"ל.

* ה-SONATA 3 מארז מצויין ושקט אם כי אפשר לקבל שילוב מעט זול יותר אך עדיין שקט אם הדבר חשוב.

כמו כן מומלץ שתציין מהי חשיבות השקט (תוכל לציין בסולם של 1-10 למען הנוחות).

פורסם
  • מחבר

שבוע טוב!

למנהל הפורום - אני מצטער על שתי ההודעות שנוצרו - פעולה זאת נגרמה בטעות!(ללא ידעתי אגב!)

לגבי המשך השאלה שלך - אני במקצועי מהנדס מחשבים , לגבי השימושים השונים עם המחשב - עבודה רבה עם עריכה גראפית(ווקטורית) ומערכות מידע לדוגמא,

תוכנות עריכה גראפית - פוטושופ , אילוסטראטור , עבודה רבה עם פלאש- עבודה גראפית ווקטורית - (חישובי מעבד רבים)

עבודה עם מערכות מידע - כדוגמת Access - תיכנות בסביבה הזאת, ובאופן כללי תיכנות.

כמו שציינתי כמובן שמדי פעם אני אחליט לשחק במשחקים כאלו ו/או אחרים כדוגמת GTA IV ,אך ההתמקדות היא מה שציינתי לעיל.

מבחינת המעבד ההחלטה שהגעתי אליה=מעבד כמו שציינתי כיוון שזכרון המטמון הוא פרמטר חשוב מבחינתי ,בהתאם לעבודה בה אני מתעסק,

בהתחלה בחרתי את המעבד Q6600 ,אך בעקבות מלאי חסר , הולצתי לבחור את המעבד הנ"ל , כל מעבדי הליבה הרביעית מדגם

Q6600 (לא כולל הדגם הנ"ל) עד Q9550 (לא כולל הדגם הנ"ל ) הם מעבדים עם ארבע ליבות עם התמקדות על מהירויות שעון בין 4 הליבות , כשזכרון המטמון בהם עם ערך נמוך יחסית!

א) לפי מה שציינת , אמרת כי יש מקום לחסוך כסף במחשב הנ"ל - אנא ציין היכן.

ב)אגב מה לדעתך על דגם המסך T220 ?

ג)וכמובן מה לדעתך על דגם כרטיס המסך?(שים לב לחברת הבת - Sapphire)

ד) חשוב מאוד שאדע גם על המארז שציינתי של GIGABYTE ISOLO ,דעתך?

תודה רבה על עזרתך,

ארבל

פורסם

1. T220 הוא מסך מצוין, בגבולות מסכי הTN, אם דיוק הצגת הצבעים חשוב לך מאד, אולי שווה להשקיע יותר במסך יקר יותר עם פאנל S-IPS.

2. אלא אם יש לך צורב בפיצ'ר ספציפי בלוח, הEP43-DS3L יהיה לוח משתלם יותר.

3. כרטיס SAPPHIRE HD4850 אינו שקט.

4. הספק שבחרת הוא מצוין, אפילו מיותר במידת מה. הVX 450W של CORSAIR יהיה מצוין פה, אפשר גם את הMODU 425W של ENERMAX אם המודולריות חשובה.

5. הISOLO מארז מצוין ואייכותי מומלץ כמארז, אבל יקר יחסית, במחיר הזה יש לא מעט מארזים מומלצים אחרים והנה מספר בולטים בינהם:

ANTEC 300

COOLERMASTER 690

הTRITON של GIGABYTE שפשוט מעוצב אחרת

אני מתנצל על כל אלו ששכחתי.

פורסם
  • מחבר

שבוע טוב,

לגבי הכרטיס מסך , ציינת כי הדגם הספציפי הזה הוא לא שקט , אני מחפש מאוד את המילה שקט במחשב הנ"ל.

לדעתך , איזה כרטיס מסך יכול להיות מתאים לדרישות שהצבתי , כשהמגמה היא לבחור את כרטיסיי ה- ATI?

אנא רשום דגמים של כרטיסי מסך - ATI ו נוידיה - נא שים לב לחברות הבת(GIGABYTE,SAPPHIRE,HIS וכו') וכמובן לעוצמת רעש המאווררים

שבוע טוב,

ארבל

פורסם

מצטער על הקטנוניות, אבל החברות שאתה מציג אלה לא חברות בת (של נוידיה ו- ATI) אלא "בתי" חומרה או חברות קצה.

ברמת העיקרון אין הבדל בין כרטיס של חברה אחת לחברה אחרת שמריץ את אותה ליבה באותה תצורה.

למרות שיכולים להיות שיפורים כאלה ואחרים. [בעיקר מהירות הכרטיס(כמות האפיקים), סוג קירור (דבר שישפיע על השקט לדוג') המהרה מהמפעל וכו']

בנוגע לשאלתך, אני אומנם לא מבין גדול בכרטיסי מסך אבל לדעתי HD4850 עם קירור פאסיבי יענה לדרישותך (יש כזה ל- GB אם אינני טועה)

כרטיס מסך טוב (מנסיון) שיריץ היטב את האפלקציות שאת מתעד לעבוד איתם.

לגביי מארז וספק אני מסכים עם ידידי פה:

4. הספק שבחרת הוא מצוין, אפילו מיותר במידת מה. הVX 450W של CORSAIR יהיה מצוין פה, אפשר גם את הMODU 425W של ENERMAX אם המודולריות חשובה.

5. הISOLO מארז מצוין ואייכותי מומלץ כמארז, אבל יקר יחסית, במחיר הזה יש לא מעט מארזים מומלצים אחרים והנה מספר בולטים בינהם:

ANTEC 300

אני אישית הייתי הולך על ה- ANTEC יחד עם הספק של ENERMAX למרות שיש ספקים שקטים יותר, מארז מאוורר שיהיה מספק במיוחד לדרישות שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים