עבור לתוכן

"מרום טכנולוגי" של חיל האוויר , משהוא מכיר?

Featured Replies

פורסם

שלום, הציעו לי ללכת לפרויקט של חיל האוויר "מרום טכנולוגי" ששיך לחיל האוויר.

שזה אומרי לימודי הנדסאי ( יג יד)

זה המסלול

http://www.iaf.org.il/Templates/General/General.aspx?lang=HE&lobbyID=70&folderID=1505&subfolderID=70&docfolderID=1509&docID=23966

שח"ק אני חושב שקוראים לזה. (עריכה: בעצם שחק זה לבוגרי טכנולוגי עם 7 יחידות.. אבל הבנתי שבסוף מגיעים לאותו המקום)

יש פה משהוא שמכיר את המסלול, או שסיים אותו? שווה לעשות אותו?

פורסם

יש לי כמה חברים שסיימו את המסלול הזה

הם התגייסו לחיל האוויר כמובן וטוחנים... אתה תהיה במגזר הטכנולוגי של חיל האוויר ז"א להיות כנראה טכנאי אלקטרוניקה מסוג שהוא

יכול להיות שתיפול למקום טוב ויכול להיות שתידפק...

פורסם

שמע, אני לומד בטכני בחיפה למי שמכיר..

אני לא מכיר ת'תוכנית אבל יש אצלנו אופציה להמשיך יג' יד'- הנדסאים. אני אישית לא רואה משהו מי יודע מה כי זה הנדסאי, בכל זאת זה לא מהנדס שזה מה שאני רוצה לעשות בעתיד.

לעומת זאת תכך בחשבון ת'עובודה שזה דוחה לך את הצבא בשנתיים ונראה לי טיפה משעשע להיתגייס לצבא בגיל 20 ולא 18 ולסיים עם "החרא" הזה מוקדם יותר ואז ללכת ללמוד הנדסאים/ יותר חכם ללכת ללמוד מהנדס.

אני פשוט רואה את זה ככה שאת השנתיים של ההשקעה של הנדסאי עדיף שתשקיע בלעשות מהנדס כבר, השנתיים שתעשה הנדסאי יוכלו להקנות לך באוניברסיטה כבר חצי תואר מהנדס שכבר כמו שאמרתי- לדעתי משתלם יותר (כל זאת בערבון שבו אתה תעשה תואר ב-3-4 שנים).

אחרי שתסיים את המסלול של יג'-יד' ותצא עם תואר הנדסאים אתה מן הסתם לרוב תגויס לחיל האוויר כג'ובניק מתקן אלקטרוניקה בבסיס X ואז אתה אולי תקבל עוד כמה פרוטות בחודש כי יש לך תואר הנדסאי שזה "נחשב" יותר בצבא.

לפי הטענות שהמורים והמדריכים וכל הזיבולי שכל אחרי שתעשה את המסלול הנדסאים אתה תסיים צבא והכל כל חברות ההיטק והתעשייה האווירית ירצו אותך מהר מאוד. לא יודע עד כמה זה נכון אבל לך תדע.. (ההרצאה שהיתה לי בנושא הייתה לפני המשבר הכלכלי ככה שהיום המצב שונה..)

עכשיו תחליט אם אתה רוצה ללכת למסלול או לא, זה נתון בידיים שלך ותראה איך זה משתלב לך בחיים כדי שתראה אם אתה מעוניין בזה בכלל. אם יש במקרה יום פתוח שאתה יכול לבוא לראות הייתי ממליץ לך ללכת לבדוק.. ;)

פורסם

עשיתי את המסלול ואני אוטוטו משתחרר.

95% מהאנשים טוחנים ברמות אדירות כמו שח"א יודע לעשות, אני במקרה הגעתי למקום שטוחנים קצת פחות (ב-5% הנותרים), לתפקיד מעניין.

שאל אותי היום אם אני הייתי עושה את אותו מסלול עוד פעם לולא היתה האפשרות?

לא בטוח, רק אם כל שאר התפקידים שצה"ל הציע לך לא מתאימים.

ורק אם איכשהו תיפול בכך שתעסוק במעבדה בבמצ"א (108) או מקום דומה בתחום האלק', כי כל השאר זו טחינה בטייסות/בסיסים מרוחקים ומה לא...

אין יותר מידי מה לעשות עם ההנדסאי, לפחות מראות עיניי אחרי שגם אני "סונוורתי" על צה"ל-ח"א על המסלול וה"יוקרה" - זה הבולשיט המשווק ביותר ! שתבין לקראת סוף לימודי ההנדסאי ובחודשיים הראשונים לשירות שלך.

פשוט לא יאמן כמה הם משקיעים בשביל להעביר שטיפת מח לנערים ("ילדים") בני 17-18.

בזמן שכל החברים כבר השתחררו, והבנות בחבר'ה כבר מסיימות/סיימו שנה שנייה ללימודים באונ' - זה מרגיש באסה לגמרי...

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המפורטות :xyxthumbs:

נראה לי שאני יחשוב על זה קצת, למרות שנראה לי המסלול הזה.. כי אין לי אלקטרוניקה יש לי 5 יחידות בחשמל (זה בעצם 6 חוץ מבחירה ג') ושם יוכלו להשלים לי את כל החור בלימודים ואחריזה להשלים למהנדס.

אבל הקטע הזה של הטחינות דיי מבעס, יש דרך אולי לוודא את תפקידי בצבא לפני שהולכים למסלול, כשחותמים קבע (שלא ממש חובה) עם חיל האוויר?

ואיזה תפקידים טובים יש שאפשר להתקבל אליהם? (ובבקשה בלי הרבה ראשי תיבות :P)

פורסם

לא לא ולא

אני גם ניצול של שחק (יותר נכון אני משתחרר עוד כמה חודשים).

וכמו ש CHEVY אמר יש רק כ 5% שממש מרוצים

למזלי אני בניהם.

רק שתדע ה 5% האילו הם עושים יומיות.

שאר 95% טוחנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים