עבור לתוכן

עבודה עם 2 מסכים במקום עם אחד.

Featured Replies

פורסם

הי,

ראיתי לא פעם אנשים שעובדים עם 2 מסכים במקביל שעומדים אחד ליד השני...

אם למשל אני לוחצת על תמונה עם העכבר, אני יכולה להעביר אותה למסך השני. [או למשל תמונת רקע אחת שמשלימה את עצמה עם המחשב השני].

השאלה שלי מה הם היתרונות? חסרונות?

האם זה נוח?

למה זה משמש? האם גם אני יכולה לעשות ככה, או שאין טעם אלא עם כן אני עוסקת במשהו שדורש את זה?

תודה.

פורסם

זה מאפשר שטח עבודה גדול יותר מאשר מסך אחד וגם חלוקה לוגית פשוטה יותר של כמה יישומים (כל חלון על מסך מלא). נגיד לי עכשיו יש דפדפן פתוח במסך אחד, שבו אני גולש, וסביבת פיתוח במסך אחר, שבה אני מתכנת.

פורסם

זוהי לא רק שאלה אישית של תחושה, אלא גם שאלה של מעשה, חשיבה ומרחב. כשאני עסוק לפתח פרוטוקולים או מוצרים אני מעדיף לעבוד עם מסך אחד. המסך השני מהווה הסחה עבורי (למרות ששותף שלי מצליח לעבוד בשניהם - כאשר במסך אחד הוא מתכנת בPHP, ובשני הוא רואה את המוצר).

כשאני עושה פעולות שדורשות מעקב (כמו מסד נתונים נגד אפליקציה) - זה המקרה היחיד שאני מעדיף לעבוד עם 2 מסכים.

יש לשים לב שהמסכים יהיו זהים (כי העין לעולם לא תאפשר עבודה עם שני מסכים שהמראה שלהם שונה), ויתרה מזו אני חושב שעדיף פשוט מסך WIDE עם רזולוציה נורמלית - כי משטח עבודה שמתפזר על 2 מסכים נהיה מהר מאוד קשה לתפעול ולמעקב. או מה שנקרא עדיף בלאגן אחד גדול במקום אחד מרוכז.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה.

האם זה דורש תוספות מיוחדות חוץ מקנייה של מסך נוסף?

פורסם

זה דורש כרטיס מסך שיש לו שתי יציאות. לכל כרטיס מסך נורמלי כיום יש, אבל לכרטיסים ישנים, לכרטיסי משולבים בלוח אם, ולמחשבים ניידים עשוי שלא להיות.

פורסם

גם אני לא מבין..

איך אפשר לעבוד עם מקלדת ועכבר אחד על שני מסכים?

פורסם

אפשר, למה לא? מערכת ההפעלה מגדירה מסך וירטואלי שמורכב משרשור של השניים. כשגוררים את סמן העכבר מעבר לקצה של מסך אחד, עוברים לשני.

פורסם

מנקודת מבטו של המפתח:

זה נוח לעבוד עם 2 מסכים בצורה אקסטראורדינארית.

חלוקת העבודה בצורה לוגית עוזרת מאוד.

לדוגמא, כאשר במסך אחד הדוקומנטציה פתוחה, ובשני הקוד.

דוגמא נוספת היא אפליקציות(כמו אפליקציות של DX) שתרצו שירוצו במסך מלא על מסך אחד, ובשני תוכלו לדבג.

ד.א. נסו לסובב את המסך שלכם ב- 90 מעלות. תגלו שנכנס הרבה יותר קוד, ואפשר לגלול פחות את המסך.

פורסם

אל תשכחו שזה מצריך מקום על השולחן :)

פורסם
  • מחבר

אוקי עכשיו הדברים יותר ברורים לי, המקום בשולחן זו פחות בעיה אני בדיוק לפני בניית ספרייה חדשה,

מעולה תודה רבה !

פורסם

השאלה טניה היא האם את צריכה באמת מסך שני...?

את עוסקת באיזה מקצוע שבאמת מצריך מסך שני?

סתם ככה...זה ביזבוז מוחלט...רוב האנשים שענו כאן עוסקים במקצוע שבלי מסך שני זה דיי בעיה ולא נוח...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים