עבור לתוכן

מישהו יכול אולי להסביר מה זה EAX?

Featured Replies

פורסם

לא ממש הבנתי מהאתר של קריאטיב מה זה ::) , ואיך זה מופעל ומשפיע על הסאונד במשחקים.?

;D

פורסם

זה צליל הקפי!!!

פורסם

הEAX "מגדיר" מחדש (לפי Creative) את כל מה שקשור לאודיו (משחקים, סרטים, מוזיקה ועוד........),

התכונה של הEAX באה להתאים את המוזיקה שאתה אוהב (סרטים ומשחקים כנ"ל) באיך שתרצה לשמוע אותה או איפה אתה רוצה שתתנהל,

התכונה העיקרית שהיא באה להציג במשחקים היא מן מימד נוסף יחד אם ניצול מירבי של יכולת הרמקולים

[ניצול המירבי של יכולת הרמקולים תקפה לגבי כל הדברים (מוזיקה, סרטים ועוד........)]

זה בערך ההגדרה.

פורסם
  • מחבר

הנה האתר הרשמי http://www.eax.creative.com/

פה תוכל לקרוא מה זה http://www.eax.creative.com/eax.asp

הגירסה החדשה ביותר של ה EAX נקראת EAX Advanced HD ומופיעה בכרטיסי הקול Audigy, Audigy2

http://www.eax.creative.com/advanceeax.asp

תודה על ההסברים.

קראתי את כל זה , אבל זה לא אומר הרבה.

"התכונה של הEAX באה להתאים את המוזיקה שאתה אוהב (סרטים ומשחקים כנ"ל) באיך שתרצה לשמוע אותה או איפה אתה רוצה שתתנהל"

מה זה אומר?

כי הפעלתי ב CHASER את ה EAX ולא שמתי לב לשום הבדל , הסאונד היה מדהים לפני וגם אחרי.

פורסם
"התכונה של הEAX באה להתאים את המוזיקה שאתה אוהב (סרטים ומשחקים כנ"ל) באיך שתרצה לשמוע אותה או איפה אתה רוצה שתתנהל"

זה אומר שאתה יכול לבחור לדוגמא לראות סרט ושכל הסרט ישמע כאילו הוא מוצג במערה (יותר הד). אחד המאפיינים של כל ה EAX הזה הוא שהוא מאפשר לך להתאים לעצמך כמעט הכל. אתה יכול לבחור את כמות הבאס, הטראבל, האם רוב הקול יבוא מהרמקולים הקדמיים או האחוריים ועוד הרבה...

הנה כמה דוגמאות שאני שמתי לב אליהם עם הכרטיס שלי (שעובד על EAX Advanced HD):

ה EAX מאפשר צליל נקי יותר כלומר זה התבטא אצלי לדומגא במחיקת הציפצופים שמופיעים לך לפעמים בקבצי מוסיקה.

הצליל ההקפי נשמע לי יותר טוב בהיטמן 2 אחרי שהפעלתי את ה EAX.

ה EAX נותן צליל אכותי וריאליסטי יותר לדוגמא כאשר מכונית נוסעת מצד אחד לצד השני, המעבר של הקול מרמקול שמאלי לימיני (ולהפך) נשמע טוב יותר.

הוא מאפשר לך להשמיע את הקבצי קול במקומות שונים כמו מערה, שרותים, מטוס,כנסייה, תאטרון....

אחד הדברים שהכי הבחנתי בהם (ו Creative מתפארת בהם) הוא CMSS - Creative multi speaker surround שמאפשר לך לשמוע קובץ סטריאו (MP3, WAV) בסראונד.

ה CMSS 2 מאפשר לך לשמוע קובץ סטריאו בסראונד של 6.1

אלה כמה דברים מרכזיים שה EAX מציע, כמובן שיש עוד...

ה EAX גם מתחיל לתפוס תאוצה בתמיכה של משחקים כמו Hitman 2, Raven Sheild, Enter The Matrix, ועוד...

פורסם

דבר נוסף שרציתי להבהיר בקשר לנושא זה,

התכונה של הEAX באה להתאים את המוזיקה שאתה אוהב (סרטים ומשחקים כנ"ל) באיך שתרצה לשמוע אותה או איפה אתה רוצה שתתנהל,

,

שאתה יכול לשנות את מצבי הEAX דרך הSurround Mixer (אני מתאר לעצמי שאתה יודע את זה אבל רציתי בכל זאת להיתייחס לזה),

למשל אני במוזיקה שומע על מצב "Pop" מכיוון שלדעתי הוא טוב לכל סוגי המוזיקה ולרוב אני שומע מוזיקה שחורה,

עצם השימוש בEAX נותן למוזיקה (סרטים, משחקים ועוד...) להישמע הרבה יותר טוב מאשר בלי.

רציתי לחדד דבר נוסף ממה ש"StinkO" אמר,

הCreative multi speaker surround נותן לך הכן לשמוע קובץ שקודד ב2 ערוצים (סטיראו) לשמוע אותו ב7 ערוצים (6.1),

ואתה יכול לשלוט בזה דרך הCreative PlayCenter אתה לוחץ על החץ שבצד ימין והא מציג לפניך תפריט נרחב יותר בין הדברים אתה תשים לב למטה יהיה רשום CMSS אתה לוחץ על זה ושם אתה יכול לשלוט על זה אם זה יהיה חובה או כבוי (אני משאיר את זה כבוי מכיוון שלדעתי משהו שקודד מחתחילה ב2 ערוצים לא יכול להשמע טוב אם 6 ערוצים (5.1) לאומת זאת הוא יכול להשמע הרבה יותר טוב ב-5 ערוצים (4.1).

פורסם
  • מחבר

או קיי , תודה עכשיו הבנתי מה זה EAX.

אבל שי לי כרטיס קול OB של NFORCE2 שהוא לא SS אפילו, ואני משתמש ביציאה האופטית שלו .

אבל המפענח החיצוני של ה 5700 כן תומך בEAX אז האם התוכנה של CREATIVE אם כל ההגדרות של ה EAX , תעבוד אצלי?

ויש לי את ה CMSS לסרטים ומוזיקה כשני האפקטים במפענח.

פורסם

או קיי , תודה עכשיו הבנתי מה זה EAX.

אבל שי לי כרטיס קול OB של NFORCE2 שהוא לא SS אפילו, ואני משתמש ביציאה האופטית שלו .

אבל המפענח החיצוני של ה 5700 כן תומך בEAX אז האם התוכנה של CREATIVE אם כל ההגדרות של ה EAX , תעבוד אצלי?

ויש לי את ה CMSS לסרטים ומוזיקה כשני האפקטים במפענח.

בשביל התוכנה הנ"ל אתה צריך גם כרטיס קול של Creative (מסדרת הAudigy),

נ.ב

אני מתפלא עליך אתה הולך להשקיע 2500 שקל על רמקולים ואתה משתמש אם כרטיס O\B שילוב גרוע ביותר.

פורסם
  • מחבר

בשביל התוכנה הנ"ל אתה צריך גם כרטיס קול של Creative (מסדרת הAudigy),

נ.ב

אני מתפלא עליך אתה הולך להשקיע 2500 שקל על רמקולים ואתה משתמש אם כרטיס O\B שילוב גרוע ביותר.

אני לא הולך להשקיע אלה כבר השקעתי. ;D

וכמו שאמרתי אני משתמש ביציאה האופטית של הכרטיס ולכן המפענח החיצוני עושה את כל העבודה.

הכרטיס מעביר דרכו כל תוכן מקודד.

ונראה טיפה יותר מאוחר אולי אני יוסיף אודיג'י למפרט :P איך ה:Creative Sound Blaster® Audigy de/se

פורסם

אני לא הולך להשקיע אלה כבר השקעתי. ;D

וכמו שאמרתי אני משתמש ביציאה האופטית של הכרטיס ולכן המפענח החיצוני עושה את כל העבודה.

הכרטיס מעביר דרכו כל תוכן מקודד.

ונראה טיפה יותר מאוחר אולי אני יוסיף אודיג'י למפרט :P איך ה:Creative Sound Blaster® Audigy de/se

1) אבל בכל זאת אין מה להשוות את הAudigy יחד אם הEAX לNforce 2 (שהוא אחד הכרטיסים הטובים בקרב כרטיסי הO/B אבל לא כמו

הAudigy)

2) בתור אחד שמשתמש בו כבר שנה,

אני יכול להגיד לך שזה אחד הכרטיסים היותר טובים שנתקלתי והוא ישתלב מצוין אם הCreative Inspire 5700,

יש לך חיבור קוקסיאלי במפענח של ה5700?

אם כן זה טוב כי זאת הדרך היחידה לחבר את הרמקולים לAudigy 1,

בAudigy 2 יש כבר חיבור אופטי.

ה DE זה טעות של Zigzag לא היה ולא נברא דגם כזה,

הSE זה הדגם הרגיל שמגיע אם אריזתו המקורית יחד אם דיסק ההתקנה של הכרטיס,

ישנם עוד דגמים כמו הX-Gamer והMp3 שמגיעים אם משחקים או תוכנות (לדעתי ממש לא צריך את זה אלה אם כן אתה רוצה לזרוק כסף לחינם).

פורסם
  • מחבר

1) אבל בכל זאת אין מה להשוות את הAudigy יחד אם הEAX לNforce 2 (שהוא אחד הכרטיסים הטובים בקרב כרטיסי הO/B אבל לא כמו

הAudigy)

2) בתור אחד שמשתמש בו כבר שנה,

אני יכול להגיד לך שזה אחד הכרטיסים היותר טובים שנתקלתי והוא ישתלב מצוין אם הCreative Inspire 5700,

יש לך חיבור קוקסיאלי במפענח של ה5700?

אם כן זה טוב כי זאת הדרך היחידה לחבר את הרמקולים לAudigy 1,

בAudigy 2 יש כבר חיבור אופטי.

קואקסיאלי דיגיטלי יש.

אבל ה Audigy2 כבר יקר אני לא יודע אם אני רוצה להוציא עוד כסף על המחשב אחרי שביזבזתי לא קצת גם ככה. :-\

עריכה(אחרי שראיתי את העריכה שלך): הבנדל ממש לא מה שמושך אותי , לדעתי דיסק אם דרייבר זה הדבר היחידי שצריך.

פורסם

קואקסיאלי דיגיטלי יש.

אבל ה Audigy2 כבר יקר אני לא יודע אם אני רוצה להוציא עוד כסף על המחשב אחרי שביזבזתי לא קצת גם ככה. :-\

אתה יכול להוסיף עוד 50 שקלים מהSE ולקנות את הAudigy 2 Bulk (שבה אם אריזה OEM ודיסק דרייברים)

נ.ב

תסתכל על ההודעה הקודמת שלי פירטתי על החבילות של הAudigy 1 ומה יש בהם.

עריכה:

עריכה(אחרי שראיתי את העריכה שלך): הבנדל ממש לא מה שמושך אותי , לדעתי דיסק אם דרייבר זה הדבר היחידי שצריך.

הגעת למסקנה הנכונה

פורסם
  • מחבר

הנה כן יש גם את ה Audigy 2 Bulk: http://www.pch.co.il/docs/pd929388361.htm

תודה על הייעוץ אני כבר יראה אולי באמת כדאי להשקיע בזה כדי להוציא את המקסימום מהסט.

יש חיבור מיוחד שיש למפענח שנקרא Digital Din והוא משמש לחיבור במיוחד לכרטיסי ה Audigy.

והחיבור הזה יכול להעביר את כל הפורמטים (Dolby Digital , DTS , PCM) אחרי שהפיענוח נעשה על ידי תוכנה.

בכל הביקורות שקראתי על ה 5700 אמרו שהמפענח החיצוני מבצע את העבודה יותר טוב מפיתרון התונכה, ובגלל זה אני לא בטוח ששווה

להשקיע בכרטיס כש כל מה שהוא יעשה זה להעביר את הסאונד דרכו.

(הדבר היחידי שהוא ישפר זה את ה EAX HD)

פורסם

אין הבדל בין כרטיסי קול בשימוש בחיבור דיגיטלי.

אל תשקיע עוד אגורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים