עבור לתוכן

מעוניין לרכוש מצלמה דיגיטלית (בערך 1000-1200 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

1000-1200 , כרטיס זיכרון יש לי 4 ג'יגה SD, וסוללות גם יש..

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

בעיקר צילומי נוף ואנשים, בעיקר באור יום, לפעמים יהיו תנאי תאורה חלשים יותר (לילות, בתים וכו'..)

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

לפעמים..

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

לא

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

כן!

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

כן, יש לי מצלמה ישנה של KODAK הC330.. בעיקר החסרון העיקרי שלה הוא רוחב התמונה הקטן יחסית לטעמי, איכות התמונה ולפעמים בעיות ייצוב.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

כן, לטעמי עד 20*30 בערך.. לגבי המסך, בדרך כלל מסך מחשב 19 אינץ'.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

28 מ"מ.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

זה פחות קריטי לי.. באיזשהו מקום יש העדפה למצלמה קטנה יותר, אבל אחרי שאני חושב על זה שרוב הזמן כשאני עם מצלמה אני גם עם נרתיק, אז זה נראה לי פחות משנה.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא..

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשוב.

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) פחות חשוב.. אם יש אפשרות זה יהיה נחמד.

תמיכה בפורמט RAW לא יודע מה זה.

מצב M מלא לא יודע מה זה..

אפשרות לפוקוס ידני פחות חשוב..

היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) לא יודע מה זה..

תושבת לפלאש חיצוני לא צריך..

מסך מסתובב לא צריך..

עינית אופטית או אלקטרונית לא יודע מה ההבדל

מצב צילום ווידאו מיוצב חשוב, במידה פחותה משאר הדברים.

כמות פיקסלים חשוב

יצרן לא משנה..

האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? לא יודע מה זה.

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? לא יודע מה זה..

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות?

כן.

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור ככה"נ אקנה בחו"ל ככה שזה פחות משנה..

תכונות אחרות

פורסם

הפנסוניק TZ5 הכי תתאים לדרישות. יש לה עדשה עם טווח שימושי מאוד (28-280 מ"מ), איכות התמונה שלה טובה, מהירות הפוקוס גבוהה מהממוצע והיא קומפקטית במידה סבירה. אם לא תמצא אותה בתקציב, אז חפש את ה-TZ4 שדומה מאוד ועולה מעט פחות. ההבדלים קטנים ולא צריכים להיות רלוונטים לך. תוכל לקרוא עליהם בדיונים קודמים בפורום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה :)

איך היא לעומת הFuji F100FD?

ואמנם לא ציינתי את זה, אבל נראה לי שאני מעדיף סוללות אצבע..

אם היא רמה אחת מעל אז נתפשר.. פשוט חבל לי שהסוללה תיגמר מהר..

פורסם

איכות התמונה של ה-TZ5 פחות טובה, בעיקר באור חלש שבו תראה יותר רעש בצילומים ב-ISO גבוה. הטווח הדינמי שלה מצומצם יותר, דבר שגורם לכך שבאחוז גבוה מהצילומים תקבל שמיים בהירים וחסרי פרטים בהשוואה לפוג'י. גם הגודל שלה פחות קומפקטי. מצד שני, מממשק המשתמש שלה עדיף, היא מהירה יותר, יש לה זום הרבה יותר ארוך (280 מול 140 מ"מ) והווידאו שלה איכותי יותר ומיוצב.

פורסם
  • מחבר

איכות התמונה של ה-TZ5 פחות טובה, בעיקר באור חלש שבו תראה יותר רעש בצילומים ב-ISO גבוה. הטווח הדינמי שלה מצומצם יותר, דבר שגורם לכך שבאחוז גבוה מהצילומים תקבל שמיים בהירים וחסרי פרטים בהשוואה לפוג'י. גם הגודל שלה פחות קומפקטי. מצד שני, מממשק המשתמש שלה עדיף, היא מהירה יותר, יש לה זום הרבה יותר ארוך (280 מול 140 מ"מ) והווידאו שלה איכותי יותר ומיוצב.

יש אולי אתר שמאפשר לראות תמונות שמצולמות ע"י מצלמות מסוימות?

ואיך ה Canon SX10 IS לעומתן?

אמנם היא יקרה בהרבה, אבל אני לא יודע מה יהיו המחירים בארה"ב...

פורסם

אם אתה רוצה תמונות מהTZ5 אתה יכול לעשות חיפוש בפורום ויהיו לך המון תוצאות(גם שלי)

ואם לא תמצא מה שאתה רוצה אני יכול לשלוח או להעלות לפורום קצת תמונות.

פורסם
  • מחבר

אפשר גם תשובה לגבי הCanon? :) ואם יש מצלמות יותר טובות ממנה במחיר שלה (1700).

פורסם

יש אולי אתר שמאפשר לראות תמונות שמצולמות ע"י מצלמות מסוימות?

http://imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

ואיך ה Canon SX10 IS לעומתן?

חיה שונה לחלוטין. ה-SX10 היא מצלמה גדולה יותר, עם זום הרבה יותר ארוך והרבה יותר אפשרויות (מסך מסתובב, תושבת לפלאש חיצוני, שליטות ידניות). מבחינת איכות תמונה היא דומה לפנסוניק ונופלת מהפוג'י.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים