עבור לתוכן

משחקים של dos in win2000pro

Featured Replies

פורסם

היי אני לא מצליח לשחק במשחקים של dos קראתי שיש בעיות תמיכה אבל אני בטוח שיש פה אנשים יצריתיים ען רעיונות מצויינים איך להתגבר על זה.

יש לי שאלה נוספת למקרה שזה לא יצליח, רציתי לדעת העם אפשר לשים dos 6.22 ומאיפה אני יכול להוריד את זה כמערכת הפעלה , כך שייחייה בשלום עם win וכאשר אני אלחץ f8 יעלה לי תפריט בחירה של שני מערכות הפעלה.

בבקשה עם משיהו יכול לעזור לי.

תודה.

פורסם

אין דוס חיצוני בווינדוס 2000 ו-XP. אם אתה רוצה דוס חיצוני, אתה צריך דיסק/דיסקט איתחול שמכיל עליו דוס, ואז להגדיר בביוס boot מהדיסק/דיסקט.

אתה יכול גם לנסות להפעיל את האפליקציות עם ה"דוס" המדומה שנמצא בתוך הווינדוס.

Start >> Run >> cmd או command

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אבל "הדוס הפנינמי של win2000 לא מצליח להריץ אף משחק ותוכנה כמעט שיש לי, שנית רציתי לדעת איך אני יכול להכניס דוס לא מדיסקט איתחול אלא כמערכת הפעלה, בבחירה שלי ננניח כמו שאתה מתקין win 98 u win2000

ואתה מקבל מסך בחירה...איך אני מבצע את זה האם מישהו יודע?????

פורסם

תודה על התגובה, אבל "הדוס הפנינמי של win2000 לא מצליח להריץ אף משחק ותוכנה כמעט שיש לי, שנית רציתי לדעת איך אני יכול להכניס דוס לא מדיסקט איתחול אלא כמערכת הפעלה, בבחירה שלי ננניח כמו שאתה מתקין win 98 u win2000

ואתה מקבל מסך בחירה...איך אני מבצע את זה האם מישהו יודע?????

DOS ב2000 הוא לא ממש DOS כי 2000 מבוססת על NT שעובדת עם ליבה של KERNEL

ב-98/95/ WINDOWS MEהוא כן

נסה לעשות run in separate memory space במאפייני הישום - סתם הימור אבל...אולי זה יעבוד...

זה קצת בלאגן להתקין 98 אחרי 2000 כי 98 חייבת לעלות ממחיצת fat שנמצאת בPRIMARY MASTER

2000 אחרי 98 יותר קל

אבל זה אפשרי

בהנחה שמחיצת C היא FAT

אבל אתה רוצה להתקין DOS.....

פורסם

נסה את התוכנה CONNECTUIX VIRTUAL PC כמדומני שהיא עדיין חינמית.

היא מאפשרת לך להתקין מחשב ווירטואלי על גבי W2K ובו להתקין מערכת הפעלה כבקשתך ( דוס , W95 ואפילו LINDOWS ).

פורסם

אם אתה רוצה שיופיע לך DOS בתפריט שלפני העלייה של ה-Windows, אתה יכול לנסות את הדרך הבאה:

קודם כל אתה צריך לוודא שני דברים:

אחד, שכונן C שלך (המחיצה הראשונה ב-Primary Master) הוא FAT (ורצוי שלא תהיה יותר מדי גדולה, אני לא יודע מה הגודל המקסימלי של מחיצות FAT32 ש-DOS יכול לקרוא. עד 32GB נראה לי בטוח).

שניים, שיש לך דיסקט איתחול של Win98 (של 95 לא יהיה טוב כי הוא לא יתמוך ב-FAT32).

אח"כ אתה עושה Boot מהדיסקט, ונותן את הפקודה:

Sys C:

הפקודה לעיל תשכתב את ה-Boot Sector של כונן C לגירסא של 7.10 DOS (בשלב זה התפריט של 2000 יעלם ורק DOS יוכל לעלות במחשב).

אח"כ אתה מכניס את ה-CD של 2000, נותן למחשב לאתחל ממנו, נכנס ל-Repair ומשם ל-Recovery Console, בוחר את המ"ע, מכניס סיסמא של Administrator, ואז כותב את הפקודה:

Fixboot C:

זה ישכתב את ה-Boot Sector בחזרה לזה של Windows 2000.

עכשיו תאתחל את המחשב מחדש. התפריט יחזור, ויהיה לך שם אופציה להיכנס ל-DOS (ככל הנראה זה יקרא Previous Operating System, אבל אתה יכול לערוך את הקובץ Boot.INI ולקרוא לו איך שתרצה).

אם אתה בוחר עכשיו ב-DOS, אתה נכנס ל-DOS הישן והטוב, ויכול לערוך את קבצי ה-MSDOS.SYS, Config.SYS ו-Autoexec.BAT ככה שיעלו את ה-DOS כמו שאתה צריך.

רק לידע כללי, מה שעשינו בכל זה, זה יצרנו קובץ בשם Bootsect.DOS שמכיל את ה-Boot Sector של DOS. ואז התפריט של 2000, כאשר אתה בוחר להעלות DOS, מעלה בעצם את הקובץ הזה, והוא מעלה את IO.SYS, אח"כ את MSDOS.SYS ואח"כ את Command.com.

חוץ מזה, כדי להימנע מכל התהליך שלעיל, תמיד לפני שאתה מתקין מערכת הפעלה מחדש (XP או 2000), כדאי לעשות :SYS C, ואז ההתקנה אוטומטית תוסיף את ה-DOS לתפריט של ה-XP/2000.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים