עבור לתוכן

Windows XP Embedded להתקנה על CF - מישהו מכיר?

Featured Replies

פורסם

בהמשך לדיון על FIT-PC שפתחתי ב"ניידים":

בוודאי שאתה כן יכול לשים WIN2K וגם WINXP על CF, בתנאי שיש מספיק מקום על הכרטיס.

מבחינת מערכת הפעלה זה שקוף. הבעיה היא הכרטיס עצמו.

כרטיסי CF מסוגלים לשרוד רק כמות כתיבות מצומצמת (כמו USB Disk-on-key בעצם), ולאחר מכן "נשרפים".

עם כמות קריאות אין בעיה - היא כמעט בלתי מוגבלת, ואם אתה קורא מהכרטיס בלבד, הוא יחזיק גם 10 שנים.

WIN2K וגם WINXP כותבים הרבה ל-File System, וזה גורם ל-"שריפה" בטרם עת של הכרטיס.

עם LINUX זה לא קורה כי LINUX כותב ל-File System רק כשבאמת צריך.

אתה יכול לקרוא ביותר פירוט באנגלית באתר הזה: http://www.pcengines.ch/cfwear.htm

גירסה יחידה של WINDOWS שמותאמת במיוחד לכרטיסי CF היא Windows XP Embedded. גם גירסאות עתידיות של אותו כיוון מותאמים כמובן.

לכן יש לך 4 אפשרויות:

1. להתקין WindowsXP Embedded על כרטיס СF. חסרון - נדרש רישיון ל-XP Embedded. לי אין את הרישיונות האלה, והם עולים בערך פי 2 מ-WindowsXP Home - משהו כמו 85$ לרישיון.

2. להתקין LINUX על כרטיס CF. החיסרון כאן שזה LINUX למרות שיש לך שם OpenOffice.

3. להתקין Win2K כמו שרצית אבל על דיסק קשיח. החיסרון כאן שאתה צריך דיסק קשיח ולא CF :)

4. לנסות את מזלך ולהתקין Win2K על CF בכל זאת. החיסרון כאן שיכולה ללכת לך המצגת שהייתה שמורה רק במחשב הזה. וגם הוצאה כספית לקניית CF חדש במקום זה שנשרף.

מישהו יכול לספר על הגרסה הזו? היא פשוטה להתקנה? תומכת ב-PowerPoint2003 וסרטי XVID באופן מלא (נאמר עם VLC למשל)?

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה... כבר ראיתי בריפרוף את הנאמר שם. יש לך ניסיון עם הגרסה הזו?

פורסם

אני יכול גם לענות על XP Embedded בעצמי אם יורשה לי :)

במערכת הפעלה זו עקרון הרכישה וההתקנה אחר לגמרי מ-XP רגיל.

למרות ש-EMBEDDED כן תומך בכל דבר ש-XP רגיל תומך (זה לשאלתך השניה).

אז עקרון הרכישה וההתקנה הולך ככה:

1. אתה קונה מ-MICROSOFT ערכת "פיתוח" - שזה בעצם סביבת עבודה ליצירת IMAGE של EMBEDDED. ערכת פיתוח כזו עולה כ-900$

2. אתה יוצר בעזרת הערכה הזו IMAGE של XP EMBEDDED שמותאם במיוחד למחשב שאתה הולך להתקין עליו את המערכת.

3. אתה קונה רישיונות של XP EMBEDDED - כמו שכתבתי, 85$ לרישיון.

4. אתה מתקין את ה-IMAGE שיצרת בעזרת ערכת פיתוח על המחשבים שלך.

5. יש לך אפשרות ליצור כמות תצורות בלתי מוגבלת של IMAGES בחינם עם הערכת פיתוח שאתה קנית. זאת אומרת, אם יש לך 2 מחשבים מסוג A ועוד 5 מסוג B, ועוד 100 מסוג C, אתה רק משלם 900$ פעם אחת ועוד 85$ 107 פעמים (בלי קשר לכמות IMAGES שעשית אלא כתלות בכמות מחשבים).

שורה תחתונה: אתה צריך לפנות למישהו שכבר יש לו "ערכת פיתוח" כדי שיצור לך IMAGE, ואז אתה משלם רק 85$. כי מחיר ערכת הפיתוח "בטל בשישים" אם אתה צריך להתקין XP EMBEDDED על 2000 מחשבים. אבל אם זה למחשב אחד, אז זה יוצא 985$ ולא 85$ בעצם.

פורסם
  • מחבר

תודה... אני הולך לקרוא קצת בעניין.

פורסם

אני יכול גם לענות על XP Embedded בעצמי אם יורשה לי :)

במערכת הפעלה זו עקרון הרכישה וההתקנה אחר לגמרי מ-XP רגיל.

למרות ש-EMBEDDED כן תומך בכל דבר ש-XP רגיל תומך (זה לשאלתך השניה).

אז עקרון הרכישה וההתקנה הולך ככה:

1. אתה קונה מ-MICROSOFT ערכת "פיתוח" - שזה בעצם סביבת עבודה ליצירת IMAGE של EMBEDDED. ערכת פיתוח כזו עולה כ-900$

2. אתה יוצר בעזרת הערכה הזו IMAGE של XP EMBEDDED שמותאם במיוחד למחשב שאתה הולך להתקין עליו את המערכת.

3. אתה קונה רישיונות של XP EMBEDDED - כמו שכתבתי, 85$ לרישיון.

4. אתה מתקין את ה-IMAGE שיצרת בעזרת ערכת פיתוח על המחשבים שלך.

5. יש לך אפשרות ליצור כמות תצורות בלתי מוגבלת של IMAGES בחינם עם הערכת פיתוח שאתה קנית. זאת אומרת, אם יש לך 2 מחשבים מסוג A ועוד 5 מסוג B, ועוד 100 מסוג C, אתה רק משלם 900$ פעם אחת ועוד 85$ 107 פעמים (בלי קשר לכמות IMAGES שעשית אלא כתלות בכמות מחשבים).

שורה תחתונה: אתה צריך לפנות למישהו שכבר יש לו "ערכת פיתוח" כדי שיצור לך IMAGE, ואז אתה משלם רק 85$. כי מחיר ערכת הפיתוח "בטל בשישים" אם אתה צריך להתקין XP EMBEDDED על 2000 מחשבים. אבל אם זה למחשב אחד, אז זה יוצא 985$ ולא 85$ בעצם.

בעקרון נכון, אבל אם עושים הכל כשר אז בפעול אסור להוציא רשיון מחוץ לארגון, אפשר לקנות רשיונות Resale במסגרת חוזה OEM מול MS אבל התמחור שלהם שונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים