עבור לתוכן

האם מייקרוסופט הולכים לרכוש את 3DV ?

Featured Replies

פורסם

התחילו להתפרסם היום ידיעות לפיהן מייקרוסופט בשיחות מתקדמות לרכישת 3DV חברה מקומית מיקנעם.

איך זה נוגע לנו ?

3dv היא חברה שעוסקת בפיתוח של מצלמת משחקים חדשה (בסגנון האייטוי אבל יותר טובה (: )

השאלה עכשיו היא האם מייקרוסופט תבצע תרכישה ואם כן מתי (אם בכלל) היא תשלב אותה באחת מקונסולת המשחקים שלה (360 או הדור הבא?)

http://it.themarker.com/tmit/article/5849

http://kotaku.com/5155476/microsoft-to-buy-motion+sensing-company

פורסם

יותר מידי מאוחר לשלב את הטכנולוגיה ב360 בצורה טובה

מקסימום זה יהיה מוצר נישה כי לרוב בעלי ה360 אין מצלמה וגם מפתחות המשחקים לא עשו התאמות לזה

אבל אם MS תמשיך בדור הבא של הקונסולות היא צריכה שליטה שתתחרה בשליטה שיש בWII היום

ככה שזה יכול להיות פרויקט לדור הבא

בנוסף לזה יכול להיות שהטכנולוגיה תחליף שלט של המדיה סנטר שזה מצוין

תחשוב על מצב שאתה לא יכול לאבד את השלט ולא ניגמרות לו הסוללות בגלל שהשלט בעצם מצלמה שמחוברת לטלוויזיה

פורסם

קרירין - עם המצב בעולם כרגע לא הייתי מהמר שיחליפו קונסולות בקרוב כ"כ בדור חדש.

דווקא כל המיתון והבלאגנים וקיצוצי תקציבים לדעתי מכוונים חברות יותר לפתח מוצרים קיימים ולהוזיל יצור מאשר להשקיע תקציבי ענק בהחלפה לדורות הבאים.

ליביו

פורסם

מי אמר שזה הולך להיות בקרוב ?

ברור שזה לא הולך להיות בקרוב לסוני ייקח איזה 200 שנה להוציא קונסולה חדשה (מגזים למי שלא הבין )

והיא תנסה למזער נזקים אם הPSP והPS3 אני חושב שהPSP כבר ריווחי למרות שלא מוכר הרבה והPS3 או ריווחי או על הסף של ריווחיות

לMS אין כרגע סיבה להוציא קונסולה חדשה ואם תמשיך בתחום אני חושב שייקח לה מינימום עוד שנתיים אבל כניראה 4-3 שנים

עד שתוציא קונסולה

ונינטנדו בקצב מכירות שלה לא תשנה הרבה בקרוב מבחינת חומרה

אבל אני כן חושב שכמו שנינטנדו משקיעה כרגע המון כסף במחקר ופיתוח מיקרוסופט גם רוצה להשקיע במחקר ופיתוח אם יש להם תכנון לקונסולה עתידית

הם ראו שבדור הזה להוציא קונסולה סטנדרטית ראשונים והרבה תקציב פירסום ותמיכה של חברות צד שלישי זה לא מספיק

במיוחד שהם לא עשו מספיק הבדלה מהPC

לכן רעיון של מצלמה לשלוט על דברים רעיון שדרך אגב קיים עוד לפני המצלמה של הPS2 יכול להיות לטווח ארוך מאוד טוב מבחינתם

אבל אני לא חושב שמצלמה לבד תפעל טוב במשחקים כי אין יתנגדות ואין רטט

יכול להיות שהם יעשו שילוב של מצלמה וגימפאד שהמצלמה נותנת את הזיהוי תנועה והגימפאד את כל הדברים האחרים

השאלה אם זה יצליח 1ל1 כי שנינטנדו תוציא את המושין + יהיה לה שליטה של 1ל1 ואני מעריך שבדור הבא זה יהיה הסטנדרט

פורסם

תאמין לי קרירין - מדהים איך בהכל נינטנדו מעורבים ישירות (או ברי השוואה) , והכלכלה אצלך היא ברמת מרצה.

אני לא אכנס בדיוק למה נכון ומה "נבואות קרירין" , אבל אני אסכם בזה שהקריאה שלך של השוק + עירבוב הסמי - עובדות האלו מדהים לפעמים.

אבל לא תמיד משקף את המציאות.

המציאות היא שכרגע MS בקיצוצים גדולים במחלקת הXBOX (אם אני זוכר נכון - 30% פלוס מינוס) , סוני מפטרת 10% מהכח עבודה העולמי ונינטנדו יחסית סבירה , אבל מציגה הפסדים גדולים במניות בעצמה.

אף חברה לא משקיעה עכשיו בצורה כבדה בדור הבא (גם אם אלו היו תוכניות לפני חצי שנה או מתווה דרכים מלפני שנה) , המצב של השוק הישתנה , גם ליצרני המשחקים ובתקופה הקרובה אתה תראה ניסיון בעיקר למיקסום רווחים על חשבון מוצרים קיימים.

אבל נחכה ונראה , עוד שנה נחזור לתרד הזה או קיי?

ליביו

פורסם

נינטנדו לא סבירה היא מאוד ריווחית ולא מזמן היא הכריזה על השקעה ענקית ב"מחקר ופיתוח " ככה שאתה יכול לזלזל אבל אני צודק

ואם לא יצא לך לקרוא בגימספוט נינטנדו קונה איזה מתחם גדול קרוב למשרדים שלה שישמש למחקר ופיתוח

זה שהמניות ירדו לא קשור בכלל לרווחים וחשבתי שאתה מבין בכלכלה בסיסית

יש סיבה שנינטנדו לא הלכו לקיצוצים כי בניגוד לסוני ומיקרוסופט שירדו בריווחיות נינטנדו ממשיכה לספור דולרים

(כן כן מיקרוסופט עדיין מרוויחה הרבה יותר אני יודע אבל היא ירדה בריווחיות שלה )

פורסם

קרירין,

תבדוק מה מקורות המימון של נינטנדו - רמז - לא רק רווחים רבעוניים.

ליביו

פורסם

ליוויו הWII מוכרת קרוב ל2 מיליון כל חודש ברווח

מבחינת תוכנה הWII היום הניחת שמוכרת הכי הרבה משחקים בחודש

והDS אפילו מצליח יותר

נינטנדו כיום החברה הכי ריווחית בתחום הזה

תאמין לי שאין להם בעיות מזומנים אם היה להם בעיות לא היו מוצאים המון על מחקר ופיתוח

פורסם

לפי דעתי ראשי נינטנדו לא קוראים בפורום הזה,ככה שכל ההתלקקות אליהם לא תעזור לך להשיג משרה שם..סורי

משחקים וקונסולות הם מוצר נישה,פנאי,וכשבכל העולם,ואני חוזר,בכל העולם, סופגים הפסדים כאלה או אחרים זה טבעי שמוצרי פנאי יפגעו ראשונים ובצורה גדולה יותר,משמע,אין שום סיכוי שהחברות הללו ימשיכו כאילו "כלום לא קרה",כי תהיה פגיעה,ואם לשפוט על פי המצב ביפן,שהיא השוק הגדול ביותר של נינטנדו,ששם המשבר הוא פשוט עצום(בעיקר מכיוון שרוב הטכנולוגיה הגבוהה שיפן מייצרת ומייצאת היא טכנולוגיית פנאי),אז גם נינטנדו הולכים לסבול,ולא קצת..

אז כמו שליביו אמר,וצדק,כל החברות מבצעות "הבראות",מפטרות עובדים,ויושבות מכונסות בשקט בפינה בתקווה שהסערה תחלוף..אז אנא ממך,די עם כל המנטרה של "נינטנדו-לא!",כי אתה עושה מעצמך צחוק..

פורסם

דווקא פה תה ל בידיוק צודק ולא סתם שוק הקונסולות הוא בן היחידים שהראה צמיחה בסוף 2008 בזמן שהכל נבלם.

כשמחשבים את התמורה בשעות מול המחיר - התמורה מצויינת , ובעוד להרבה אין כסף בשביל להוציא מחוץ לבית - בידור פנים ביתי לכל המשפחה נחשב יחסית זול ונגיש.

כמובן שנחכה ונראה - כי רוב הפגיעה כנראה תיהיה בתחום הCASUAL GAMER שלא בטוח שימשיכו להשקיע את אותם סכומים.

החלק השני לגבי מצב שוק ההון ביפן - בהחלט.

כמו שאמרתי - נחכה ונראה.

ליביו

פורסם

לפי דעתי ראשי נינטנדו לא קוראים בפורום הזה,ככה שכל ההתלקקות אליהם לא תעזור לך להשיג משרה שם..סורי

משחקים וקונסולות הם מוצר נישה,פנאי,וכשבכל העולם,ואני חוזר,בכל העולם, סופגים הפסדים כאלה או אחרים זה טבעי שמוצרי פנאי יפגעו ראשונים ובצורה גדולה יותר,משמע,אין שום סיכוי שהחברות הללו ימשיכו כאילו "כלום לא קרה",כי תהיה פגיעה,ואם לשפוט על פי המצב ביפן,שהיא השוק הגדול ביותר של נינטנדו,ששם המשבר הוא פשוט עצום(בעיקר מכיוון שרוב הטכנולוגיה הגבוהה שיפן מייצרת ומייצאת היא טכנולוגיית פנאי),אז גם נינטנדו הולכים לסבול,ולא קצת..

אז כמו שליביו אמר,וצדק,כל החברות מבצעות "הבראות",מפטרות עובדים,ויושבות מכונסות בשקט בפינה בתקווה שהסערה תחלוף..אז אנא ממך,די עם כל המנטרה של "נינטנדו-לא!",כי אתה עושה מעצמך צחוק..

מי שעושה מעצמו צחוק זה אתה שלא יודע עובדות

בדור הזה יפן זה האזור הכי חלש של נינטנדו משלושה האזורים הגדולים שהם מתיחסים אליהם

האזורים הבאמת גדולים של נינטנדו הם אמריקה ואירופה שם הם מוכרים הכי הרבה חומרה ומשחקים

אבל זה לא משנה כלום כי עובדה שנינטנדו לא ניפגע כרגע מהמשבר ולא צפויה ליפגע בקרוב

אם יש דבר שיכול כרגע לפגוע באמת בנינטנדו זה ההצלחה שלה כרגע

הDS נימכר בכמויות כאלו גבוהות שהם היו חיבים להוציא גירסה משודרגת -DSI להמשיך למכור את החומרה שלו

והWII למרות ההצלחה המאוד גדולה כרגע יהיה בבעיה שכולם יעברו למסכי HD גדולים וזה יקרה תוך שנתיים שלוש

ככה שנינטנדו תיהיה חיבת פיתרון גם לזה וגם להתחיל לפתח או לקנות מנועים גרפים לקונסולה העתידית שלהם שמין הסתם תתמוך בHD הפעם

פורסם

קרירין שלחתי קו"ח שלך לנינטנדו. כמובן שיש דברים שלא כתבתי (כתובת , שם מלא וכו') יחזירו לך כנראה תשובה על גבי דפי הפורום.

פורסם

כן מיאמוטו כבר טילפן ואני מחר יוצא ליפן לעבוד על STAR FOX הבא -אופס לא הייתי צריך להגיד את זה

זה עוד לא הוכרז

פורסם

אם כבר העלת נקודה מעניינת סוף סוף - הDSI - נראה עכשיו קרב "הוגן" יותר מול הPSP , גם מבחינת כח מחשוב שהוכפל.

עכשיו כבר אין תירוצים לטקסטורות מבישות והיצמדות ל2D בהמון משחקים , ונראה אותם גם מתחרים בתמחור גבוהה כמו של הPSP מהרגע שיפסיקו למכור DS LITE.

ליביו

פורסם

קודם כל ה2D עשה רק טוב לDS

אבל מה שאתה אומר לגבי זה שאין תרוץ אתה טועה יש 2 תרוצים גדולים

1-הDSI לא הגיע להחליף את הDS ובגלל זה רוב המשחקים יפותחו בסטנדרט הרגיל

למעשה בכלל לא בטוח שלDSI יהיו משחקים מיוחדים שהם לא להורדה ככה שלא צפוי שיפור בגרפיקה חוץ ממסכים גדולים יותר

2-השטח איכסון במדיות של הDS מאוד נמוכות יחסית להיום

זה לא כמו הPSP אם אחד וחצי גיגה במדיה ככה שאתה לא יכול לדחוף הרבה לDS

ובעניין המחיר הם רמזו שזה הולך להיות זמני

למעשה הם אמרו שהם לא יכולים למכור את הDSI לצד הDSL באותו המחיר אז כניראה תיהיה תקופת מעבר

עד שהDSL ינוקה מהחנויות \מחסנים ושזה יקרה אם הביקוש לא יהיה גדול מחיר הDSI יקטן

ככה שאם כבר סוני צריכה להוריד מחירים אבל במקום שהPSP נימצא היום אין לא הרבה סיכוים חברות צד שלישי די נטשו אותו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים