עבור לתוכן

עבודה כעצמאי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לשאול שאלה קצת חריגה אולי...

אני מתכנן להתחיל לעבוד כעצמאי בתחום התכנות. אני רוצה לעבוד דרך אתרים כגון www.getacoder.com ו-www.rentacoder.com וכד'. העניין הוא שאין לי ממש מושג איך עובדים מול רשויות המס ומע"מ במקרים כאלה. יש לצייין כי באתרים הנ"ל יש לכל משתמש "חשבון" שאליו הלקוחות יכולים לשלם והמשתמש (קרי, המתכנת) יכול בסופו של דבר למשוך את הכסף לחשבון הבנק באחת מכמה דרכים: למשל PayPal, העברה בנקאית, שיק, וכו'. כמו כן, האתר לוקח סכום מסויים (כ-10%) מכל עסקת תיווך ביני לבין לקוח.

האם יש בעיה עם כך שהכסף נכנס לבנק דרך האתר ולא דרך הלקוח באופן ישיר? האם זה עלול לעורר חשד או בעיות? איך עובדים עם חשבוניות במקרה כזה? האם יש לגבות מע"מ (מכיוון שהלקוחות הם בעצם מחו"ל)? האם עליי לדרוש שהלקוח עצמו ישלם לחשבון הבנק שלי באופן ישיר?

אשמח לשמוע מאנשים שיש להם ניסיון עם עבודה דרך אתרים כנ"ל ובכלל על כל תשובה מוסמכת בעניין.

פורסם

יש 2 אפשרויות:

1. לפתוח תיק "עובד פטור" במס הכנסה. זה במקרה וההכנסה השנתית מהעסק שלך לא עולה על 67 אלף ש"ח (נדמה לי, אבל הסדר גודל נכון). במקרה כזה, אתה לא יכול להוציא חשבוניות מס, אלא רק קבלות.

2. להרחיב את התיק של "עובד פטור" ברגע שאתה מגלה שעברת את הסכום הזה (או מלכתחילה, אם מתחשק לך). במקרה כזה, אתה מרוויח מספיק בשביל לשלם כמה אלפים בשנה לרו"ח רציני שיעשה עבורך את העבודה הזאת... ;)

פורסם

בתחום העיסוק הזה לא ניתן להיות עוסק פטור בכלל.

פורסם

למיטב ידיעתי, מתכנת יכול להיות עוסק פטור. מי שלא יכול להיות זה "בעלי מקצועות חופשיים":

הגדרות

"בעל מקצוע חפשי" - נישום/עוסק העוסק במקצוע של אגרונום, אדריכל, הנדסאי,

חוקר פרטי, טוען רבני, טכנאי, טכנאי שיניים, יועץ לארגון, יועץ לניהול,

יועץ מדעי, יועץ מס, כלכלן, מהנדס, מודד, מנהל חשבונות, מתורגמן, עורך

דין, עורך פטנטים, רואה חשבון, שמאי וכן בעל מעבדה כימית או רפואית.

אני לא רואה כאן מתכנת ;)

תקרת עוסק פטור לשנת המס 2009 היא 70605 שקלים.

הינה קישור למסמך של רשות המיסים: http://ozar.mof.gov.il/customs/hozer1-2009.doc

יש לציין שגובה התיקרה היא על הכנסה ולא על רווח.

כלומר אם הכנסה שלך מיליון שקל בשנה, והוצאה היא 999000 שקל, אז הרווח רק 1000 שקל בשנה אבל לא תוכל להיות עוסק פטור.

עריכה: מי שצריך רואה חשבון זה רק חברה בע"מ על פי החוק. עוסק מורשה לא צריך רואה חשבון, אפשר להסתפק במנהל/ת חשבונות. אפשר גם להגיש את כל הדוחות לבד, אבל לא מומלץ אם אתה לא בעל קורס בהנהלת חשבונות כי אם תעשה טעויות, תשלם יותר קנסות מאשר תשלם למנהל חשבונות. רק חברה בע"מ אסור לה לעשות את הדוחות לבד והיא חייבת (ממש חייבת על פי חוק) לשכור רואה חשבון.

כמה עולה מנהל חשבונות / רואה חשבון?

עוסק פטור - בערך 50-100 שקל לחודש + בערך 500-1000 שקל לדוח השנתי. סה"כ 1000-2000 שקל בשנה כולל דוח שנתי.

עוסק מורשה - משהו כמו 5000 שקל לשנה כולל דוח שנתי.

חברה בע"מ - משהו כמו 15000-20000 לשנה כולל דוח שנתי. לכן אם אתה לא מרוויח ממש ממש הרבה, לא מומלץ לך לפתוח חברה בע"מ.

בשביל לפתוח עסק שהוא לא חברה בע"מ (דהיינו, עוסק פטור / מורשה), אתה הולך למע"מ ופותח שם תיק על שם שלך, ואז עם פתק של מע"מ אתה הולך למס הכנסה ופותח גם שם תיק.

אתה יכול להוציא קבלות (אם אתה עוסק פטור) או חשבונית מס / קבלה (עוסק מורשה) גם ללקוח בחו"ל ולשלוח להם בדואר / בדוא"ל למשל.

אם הלקוח שלך לא צריך קבלה, אתה יכול את מקור הקבלה לשים בפח אפילו, אבל העתקים אתה מוסר למס הכנסה / מע"מ (לבד או דרך מנהל/ת חשבונות).

אני לא יודע איך זה עובד עם 10% עמלה - אני עבדתי עם אתר דומה, והאתר עצמו נותן חשבונית / קבלה לקונה.

הקונה מן הסתם משלם את כל הסכום כולל 10%. לכן הקונה יכול גם להשתמש בחשבונית של האתר ולא צריך חשבונית שלך.

אתה מצידך, יכול נראה לי לרשום קבלה על הסכום שאתה מקבל מהאתר בפועל (כלומר בניכוי 10%).

תבדוק באתר - אמורה להיות שם גם אופציה להדפיס את התקבולים שלך במרוכז. אתה יכול לצרף את זה לקבלות שאתה מגיש למע"מ / מס הכנסה.

פורסם
  • מחבר

אני מודע לפרוצדורה של הרישום כעצמאי. השאלות שלי יותר נוגעות לאופן ההתנהלות מול הרשויות (קבלות, דיווחים וכו') לאחר הרישום כעצמאי בהתחשב באופי העבודה דרך האתרים הללו.

אני פשוט לא יודע האם יש בעיה עם העובדה שהלקוח משלם דרך האתר ואת הכסף אני בסופו של דבר מקבל דרך האתר. ניסיתי לברר בחלק מהאתרים אבל לא ממש קיבלתי תשובה משביעת רצון. מה גם שאלו אתרים בחו"ל ולא בהכרח מותאמים לעבודה בישראל מכיוון שהחוקים שונים.

פורסם

רואה החשבון שלי אמר שבמקצוע הזה לא ניתן (וזה גם בכלל לא כדאי) להרשם כעוסק פטור.

אגב, אני משלם לרואה החשבון הרבה פחות מהרשום.

פורסם

אממ...למה להסתבך בזה? בעיקרון זה עבודה דרך חו"ל,פשוט שלם כל חודש לביטוח לאומי וזהו

פורסם

אני מודע לפרוצדורה של הרישום כעצמאי. השאלות שלי יותר נוגעות לאופן ההתנהלות מול הרשויות (קבלות, דיווחים וכו') לאחר הרישום כעצמאי בהתחשב באופי העבודה דרך האתרים הללו.

אני פשוט לא יודע האם יש בעיה עם העובדה שהלקוח משלם דרך האתר ואת הכסף אני בסופו של דבר מקבל דרך האתר. ניסיתי לברר בחלק מהאתרים אבל לא ממש קיבלתי תשובה משביעת רצון. מה גם שאלו אתרים בחו"ל ולא בהכרח מותאמים לעבודה בישראל מכיוון שהחוקים שונים.

לא אמורה להיות בעיה עם זה כל עוד אתה משלם מיסים מזה.[br]פורסם בתאריך: 18.02.2009 בשעה 14:25:59

רואה החשבון שלי אמר שבמקצוע הזה לא ניתן (וזה גם בכלל לא כדאי) להרשם כעוסק פטור.

אגב, אני משלם לרואה החשבון הרבה פחות מהרשום.

אז מה יש לך? עוסק מורשה או חברה בע"מ? תוכל לומר כמה אתה משלם?

אולי שווה לכמה אנשים יהיה לעבור לרואה חשבון שלך ;)

פורסם

אני שכיר, והשנה גם פתחתי תיק במע"מ ומס הכנסה כעוסק מורשה.

לפתיחת התיקים שילמתי 200 ש"ח, וכל רבעון יוצא משהו כמו 400 ש"ח.

דו"ח שנתי - לא זוכר, השנה יהיה הראשון.

פורסם

אני שכיר, והשנה גם פתחתי תיק במע"מ ומס הכנסה כעוסק מורשה.

לפתיחת התיקים שילמתי 200 ש"ח, וכל רבעון יוצא משהו כמו 400 ש"ח.

דו"ח שנתי - לא זוכר, השנה יהיה הראשון.

אני מבין. אובכן, עלות דו"ח שנתי בנפרד לא מצאתי פחות מ-600 שקלים, גם אחרי שבדקתי אצל מספר גדול של מנהלי חשבונות.

600 ש"ח זה היה לעוסק פטור, אני מניח לעוסק מורשה זה טיפה יותר גדול, בסביבות 1000 ש"ח.

להוסיף לזה 400X4 = 1600 ש"ח שאתה משלם על ניהול שוטף, יוצא בין 2200-2600 ש"ח.

אני מודה שכשרשמתי 5000 זה לא היה בהכרח משקף. 2500 נראה יותר הגיוני לעוסק מורשה.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שעבודה כזאת בהכרח נחשבת עבודה בחו"ל או משהו כזה. זה אולי עבודה עבור לקוח מחו"ל אבל גם על זה ניתן להתווכח כי זה נעשה דרך האינטרנט... בכל מקרה, העובדה של לפטור את הנושא כ"הכל בסדר כל עוד אתה משלם מיסים" לא ממש מניחה את דעתי. אם משלמים לי ובמיוחד אם יום אחד יבקשו ממני לפתוח ספרים או משהו בסגנון, לא ממש מתחשק לי להיכנס לבלגנים ובעיות בגלל כאלה דברים. בגלל זה אני מנסה להקפיד בעניין. אני יודע שאולי זה נראה כקפדנות יתר, אבל האמת היא שבאמת אין לי מושג איך מתנהלים מול הרשויות בצורת העבודה הזו....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים