עבור לתוכן

שמעתם על ה FinePix F200EXR החדשה של פוג'י?

Featured Replies

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שלום ציון,

קראתי על המצלמה הזאת,ואכן,מדובר בשיפור משמעותי לעומת ה- F100 ובכלל.

מבחינת הממשק שלה,היא יותר נוחה מה- F100 - למשל ,לא צריך 2 פעולות כדי לפצות חשיפה,וה- PURPLE BANDING שהיה ל- F100 לא קיים.

בכלל,נכון להיום ולבדיקות שנעשו ,העדשה שלה "סובלת הרבה פחות" מה- Purple Finging שקיים במצלמות אחרות של חברה זאת.

בנוסף ,יחסית למתחרות,המצלמה הזאת היא שיפור משמעותי לייבול מצלמות ה- P&S שקיימות כיום:

למצלמה יש 3 אפשרויות צילום -

צילום ברזולוציה מלאה של 12MP ,כמו מצלמות אחרות

צילום ברזולוציה של 6MP ב- Dynamic Range priority -

אפשרות זאת מאפשרת להעלות את הטווך הדינאמי,עד פי 8 (!) ולקבל תמונות חשופות נכון ועם מגוון צבעים ,שבמצלמות אחרות חלקים מהן היו "שרופים" ו"דהויים".

האופציה הזאת שימושית מאד באור יום מלא (שנתברכנו בו ,בארצנו הקטנה והחמה),ויכולה להיות שימושית במצבים אחרים שבהם רוצים מגוון צבעים ב- ISO נמוך.

צילום ברזולוציה של 6MP ב- Signal to Noise priority -

באפשרות זאת,כל זוג פיקסלים "הופכים" לאחד ,מה שמאפשר צילום איכותי ב- ISO גבוה,וזאת תוך שמירה טובה על פרטים.

לפי הטסטים שנעשו ,גם ISO1600 של המצלמה הזאת שימושי,וה- ISO800 שלה קרוב מאד באיכותו (ויש כאלה שטוענים שעולה על) האיכות של ה- Fuji F31fd האגדית.

אבל מה?

כפי שאתם יודעים,המצלמה הזאת לא מושלמת:

אם נשווה אותה למתחרות שלה,בטווך המחירים הזה,כמו ה- G10 של קנון וה- LX3 של פנאסוניק ,הרי ש- 2 האחרות מתעלות עליה בתחומים הבאים:

עדשה - לקנון יש מפתח צמצם מירבי של 2.8 ולפנאסוניק יש מפתח של 2.0. לפוג'י יש מפתח מירבי של 3.3 ,מה שמחייב להעלות ISO בצילום בתנאים זהים ,מול המצלמות האחרות (כחצי סטופ מול הקנון,ויותר מסטופ מול הפנאסוניק).

בנוסף להעדר המייצב על העדשה,שקיים במתחרות (ויש כאלה שטוענים שהוא אפקטיבי יותר מהמייצב על החשיין שקיים בפוג'י),כמו בפוג'י F100 ,לעדשה זאת רק 2 צמצמים "אמיתיים" של 3.3 ושל 5.1,ובשאר הצמצמים ,המצלמה משתמשת ב- ND filter שמצוי בה,כדי לדמות פיצוי חשיפה של צמצם.

מה זה אומר?

זה אומר שלא ניתן לשלוט על עומק השדה ,אם למשל ,רוצים להשתמש בצמצם סגור מאד.

(בפועל ,זה כמעט ולא בשימוש ,כי ממילא למצלמה הזאת עומק שדה ענק,ואולי,חוץ ממצבי מאקרו קיצוניים,מגבלה זאת לא משמעותית).

חוץ מזה,היו דיווחים שלעדשה יש עיוותים משמעותיים בזוית רחבה ,ורכות בפינות.

לגבי זה - עוד מוקדם לקבוע,ונמתין ל- reviews באתרים מקצועיים כדי להחליט.

ממשק - לפוג'י יש תמיכה ב- auto,program ,שימוש ב- Aperture priority ,ו- Manual.

אין לה Shutter priority.

אין לה manual focus,live histogram ,שליטה על עצמת הפלאש ,ותמיכה ב- RAW.

בנוסף,חסרים לה מתגים וכפתורים לפעולות שונות (כמו הג'ויסטיק שיש ב- LX3 ,והגלגלת שיש ב- G10) ,

ומהבחינה הזאת היא נחותה משמעותית מ- 2 המתחרות שלה.

אז מה יש לנו?

מדובר במצלמה קטנה ופשוטה יחסית (נכנסת לכיס בקלות) ,עם חיישן מהפכני,ואם אתם מוכנים להתפשר על הממשק המוגבל,ועל העדר אפשרויות צילום מתקדמות,הרי שמדובר במצלמה מצויינת.

בהשוואה ל- LX3 ,היא קצת יותר קטנה,וטווך הזום שלה יותר גדול.

לגבי ISO גבוה - יש לה ייתרון לעומת ה- LX3 ,אולם העדשה של ה- LX3 מפצה על כך ויותר (בגלל ההבדלים בעדשות ,במצבים שצריך להעלות ISO ל- 800 ב- F200 ,ב- LX3 אפשר להשתמש ב- ISO400 ,וייתכן שפחות מכך).

בהשוואה ל- G10 ,ה- ISO הגבוה שלה מתעלה מעל ISO400 (ואולי פחות מכך - נמתין ל- REVIEWS),אולם ,כמו שהיה רשום מעל,ל- G10 יש ממשק עדיף בהרבה ,וב- ISO נמוך ,ה- G10 נותנת הרבה יותר ,מבחינת פרטים ,מהפוג'י (ויש כאלה שטוענים שגם יותר מחלק ממצלמות DSLR ).

הבדלים נוספים -

חיי סוללה קצרים יותר

בעיה באחיזה בהקשר לפלאש (בגלל מבנה המצלמה ,יש כאלה שהאצבעות שלהם מסתירות את הפלאש)

מבנה שנותן תחושה זולה (בנויה בציפוי פלסטיק)

לסיכום -

מי שהרפתקן - מוזמן להזמין את המצלמה ולהתרשם -

אין ספק שיהנה,אולם שלא יצפה ליותר מדי,מבחינת הממשק.

ומי שלא - שימתין ל- reviews מקצועיים ונראה עד כמה היא טובה.

כרגיל,המחיר שלה גבוה (נכון להיום ,בין 400 ל- 500 דולר בחו"ל) ,ויירד בחודשים הבאים.

ולפי מה שקראתי ,פוג'י רוצים לראות איך המצלמה הזאת תתקבל בשוק,ולפי זה הם יפעלו בעתיד (מה שאומר שיהיו דגמים מתקדמים יותר עם החיישן הנפלא הזה - אמן ואמן).

זהו...

מקווה שהסקירה שלי תעזור למישהו להחליט אם המצלמה הזאת שווה לרכישה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מתי כבר היא תגיע לארץ ??? אני כבר מתיאש..

פורסם

הייתי היום באחת מחנויות הצילום באיזור ת"א

(בלי פרסומות)

הם עובדים עם היבואן הרשמי ,ואמרו שבמהלך השבוע הזה צריכות להגיע המצלמות הראשונות.

המחיר: בסביבות 1700-1800 ש"ח ,כך שיש לצפות שהוא ירד

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

agf יש לך כמה טעויות הg10 אינו מצויד בחיישן גדול במיוחד ביחס למגה פיקסל והצפיפות של החיישן היא גבוהה יחסית לlx3 ולפוג'י שמאוד קרובות.

מעבר לכך לפוגי ולקאנון יש עדשה שמאוד דומה ביחס של זום וזוויות למרות שהעדשה של קאנון עדיפה בזכות המפתח.

בנוסף להכול כרגע הפוגי היא הקטנה ביותר והזולה ביותר מבין השלוש אז ניתן להתייחס אלייה כך.

הקומפקטית עם התמונה הכי טובה או החובבנית הקטנה ביותר שתביא תמונה טובה אבל ללא שליטה ידנית ובפחות חדות.

הנה ביקורת מיקצועית למדי.

אני ממש שם עין עלייה כרגע.

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/finepix_f200exr-review/index.shtml

פורסם

עדשה - לקנון יש מפתח צמצם מירבי של 2.8 ולפנאסוניק יש מפתח של 2.0. לפוג'י יש מפתח מירבי של 3.3 ,מה שמחייב להעלות ISO בצילום בתנאים זהים ,מול המצלמות האחרות (כחצי סטופ מול הקנון,ויותר מסטופ מול הפנאסוניק).

בנוסף להעדר המייצב על העדשה,שקיים במתחרות (ויש כאלה שטוענים שהוא אפקטיבי יותר מהמייצב על החשיין שקיים בפוג'י),כמו בפוג'י F100 ,לעדשה זאת רק 2 צמצמים "אמיתיים" של 3.3 ושל 5.1,ובשאר הצמצמים ,המצלמה משתמשת ב- ND filter שמצוי בה,כדי לדמות פיצוי חשיפה של צמצם.

מה זה אומר?

זה אומר שלא ניתן לשלוט על עומק השדה ,אם למשל ,רוצים להשתמש בצמצם סגור מאד.

(בפועל ,זה כמעט ולא בשימוש ,כי ממילא למצלמה הזאת עומק שדה ענק,ואולי,חוץ ממצבי מאקרו קיצוניים,מגבלה זאת לא משמעותית).

חוץ מזה,היו דיווחים שלעדשה יש עיוותים משמעותיים בזוית רחבה ,ורכות בפינות.

לגבי זה - עוד מוקדם לקבוע,ונמתין ל- reviews באתרים מקצועיים כדי להחליט.

מהיכן הבאת את המידע הזה על 2 תחנות צמצם בלבד?

ו- ND פילטר? יש לך איזה מקום שפירק וניתח את העדשה? נשמע לי ממש מוזר...

פורסם

מהיכן הבאת את המידע הזה על 2 תחנות צמצם בלבד?

ו- ND פילטר? יש לך איזה מקום שפירק וניתח את העדשה? נשמע לי ממש מוזר...

תאמין לי שחרשתי את הפורומים של DPREVIEW ,וזה מה שמשתמשים כתבו,אבל אם אתה רוצה סימוכין -

אתה יכול להוריד את הספר שלה ,ולראות את זה כתוב בעמ 108,אבל אני אצטט:

Aperture F3.3/F9.O (wide angle), F5.l/F14 (telephoto), uses Neutral Density (ND) lilter[br]פורסם בתאריך: 17.04.2009 בשעה 23:06:40

agf יש לך כמה טעויות הg10 אינו מצויד בחיישן גדול במיוחד ביחס למגה פיקסל והצפיפות של החיישן היא גבוהה יחסית לlx3 ולפוג'י שמאוד קרובות.

מעבר לכך לפוגי ולקאנון יש עדשה שמאוד דומה ביחס של זום וזוויות למרות שהעדשה של קאנון עדיפה בזכות המפתח.

בנוסף להכול כרגע הפוגי היא הקטנה ביותר והזולה ביותר מבין השלוש אז ניתן להתייחס אלייה כך.

הקומפקטית עם התמונה הכי טובה או החובבנית הקטנה ביותר שתביא תמונה טובה אבל ללא שליטה ידנית ובפחות חדות.

הנה ביקורת מיקצועית למדי.

אני ממש שם עין עלייה כרגע.

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/finepix_f200exr-review/index.shtml

לגבי החיישן - איפה כתבתי של- G10 יש חיישן גדול במיוחד? ואכן,כמו שכתבת ,החיישן של ה- G10 קטן מזה של הפוג'י וצפוף יותר.

לגבי השאר - מסכים בהחלט.

זאת אופציה מצויינת למי שרוצה מצלמה קטנה עם ISO גבוה איכותי,וצילום טוב בתנאי אור-יום.

אולם,אני אישית מעדיף לחכות למצלמה עם אותו חיישן אבל עם ממשק שיודע לנצל יותר טוב את היכולות שלו -צילום ב- RAW,היסטוגרמה חיה,שליטה על עצמת הפלאש ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים