עבור לתוכן

ת'רד אינפורמציה על Pentax K200D בפרט וצילום בכלל

Featured Replies

פורסם

אהה אבל לא אמרתי שלא ???

בסדר ש18 לא הספיק לי, אבל הכל יחסי, וכמו שאמרתי:

למה? בשניהם זה אותו 28.

תסכים איתי שעדשת זום שמתחילה ב28 היא הרבה יותר אטרקטיבית מאחת שמתחילה ב70.

וזה יחסוך ממני לא מעט פעמים לקחת 2 עדשות ולהחליף, דבר שאני גם לא מת עליו (אני בקושי מצליח לנקות את האבק מהפילטר אז מה שחסר לי זה גם אבק על החיישן)

אבל אם אתה אומר שהטמרון טובה יותר, אז זה כבר לא משנה

אני לא משווה את הסיגמא לקיט, אני משווה בין הסיגמא לטמרון

• תגובות 489
  • צפיות 43.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אבל אם אתה רוצה שעדשה הטלה תהיה גם העדשה הרחבה שלך, ולא תצטרך להחליף עדשות, למה לא ללכת על ה-18-250 וזהו?

פורסם
  • מחבר

אם אתה בצפון ואין לך אפשרות להגיע למרכז כדי להפגש עם קונים אז זה באמת בעייתי. מצד שני, האופציה האחרת במקרה שלך היא לקנות ישר עדשה שעולה יותר מכפול ושלא בהכרח יש לך צורך בה, וזאת נראית לי אופציה פחות הגיונית (אלא אם אתה ממש משוכנע שעדשה כזו תשרת אותך טוב יותר).

בדיוק :-\

"טבע דומם" זה שם קצת מטעה. הכוונה שלי היא בעיקר למה שנקרא בלעז tabletop still-life. צילומים כאלה מצלמים כמעט תמיד עם חצובה, ומהרבה סיבות שאין טעם להכנס אליהן כרגע.

לא נראה לי שאכפת לי מצילומים כאלה.. הם גם ככה נראים כאילו אחרי שאני אקנה חצובה אני אגלה שאני צריך גם סטודיו. אבל לא ישר. קודם אני אגלה שצריך איזו מטריית תאורה. אחרי שאני אקנה אותה אני אגלה שצריך פרוז'קטור. אחרי שאני אקנה פרוז'קטור אני אגלה שצריך עוד אחד. אחרי שאני אקנה עוד אחד, אני אגלה שאני צריך לקנות מסך רקע. אחרי שאני אקנה מסך רקע...................

גם החצובה וגם השלט שימושיים להרבה מאוד נושאים. בשביל התחלה, תוכל להסתפק (אולי) בציוד שעולה כמו הזמנה טיפוסית מדומינוס פיצה:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5483 - שלט ב-17 ש"ח

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4758 - חצובה ב-58 ש"ח

שני המחירים כוללים משלוח.

אני לא זוכר אם כבר כתבתי את זה פה, אבל אני לא אוהב להסתפק (אולי) בציוד זול בשביל התחלות. אחרת הייתי קונה איזו P&S מודרנית בשביל התחלה. זה מרגיש כמו ביזבוז כסף, כי אני דיי בטוח שאני ארצה משהו איכותי יותר. בדיוק כמו עם הפלאש הזול מ- DX. בסופו של דבר כל ההוצאות הקטנות האלה זה מאות שקלים, אז עדיף לחסוך כל שקל לציוד נורמלי. מצד שני, אולי הייתי יכול ללמוד צילום ולהגיע לאותן תוצאות בדיוק עם איזו P&S, בלי כל הביזבוז האינסופי הזה על ציוד חצי מקצועי.

גיליתי שעוד חודשיים יש לי הזדמנות להביא דברים מחו"ל. לדוגמה את הגריפ BG3 (שבארץ עולה ~600 ש"ח, ב- B&H בערך 400 ש"ח, ובאמזון מחיר מגוחך של ~120 ש"ח שאני עד עכשיו לא מבין אותו), אני יכול להביא בעלות סופית של 260 ש"ח. אני יודע שלא כדאי להסתכל על עדשות, אבל הפנטקס 55-300 ב- ~1,400 ש"ח זה מפתה. אותו מחיר בערך ל- 540FGZ אגב.

פורסם
ובאמזון מחיר מגוחך של ~120 ש"ח שאני עד עכשיו לא מבין אותו)

מה? איפה ראית את זה?

עריכה: הנה.. http://tinyurl.com/dc5fk4

מוזר, זה לא הופיע בחיפוש רגיל.

נראה מעניין ביותר.

מעניין מה זה המספר הלא קשור הזה באמצע השם של המוצר?

"Pentax 39687 Battery Grip BG3 (for K200D)"

פורסם
  • מחבר

כן, גם אני תהיתי בנוגע למספר. לא רק זה, אתה גם נכנס לבתי העסק שכתוב באמזון שמהם מגיע המוצר, והם רוצים עליו פי 3 לפעמים. וגם מבחינה "אבסולוטית" זה מחיר מגוחך. פשוט הזוי..

פורסם

איזה עלוב הוא נראה (ומתנהג) לעומת הגריפ של ה-K20.. אוף. אין לא כפתור ירוק, ואין לו שום גלגלת, אפילו לא אחת..

פורסם
  • מחבר

אני ידעתי שכל מה שיש בו זה אחיזה אופקית, מקום לסוללות ושאטר ריליס (ונדמה לי מקום לשלט). נראה לי זה סבבה. מצד שני אף פעם לא היה לי גריפ (בכלל) עם כפתור ירוק וגלגלות, אז אין לי ממש למה להשוות. תחשוב גם על החסרונות - אני מניח שהוא כבד יותר ויקר יותר.

פורסם

בשביל מה אתה צריך גריפ?

לדעתי תשקיע את הכסף במשהו שימושי יותר כמו פלאש או חצובה.

אבל אם אתה רוצה שעדשה הטלה תהיה גם העדשה הרחבה שלך, ולא תצטרך להחליף עדשות, למה לא ללכת על ה-18-250 וזהו?

אני כבר לא זוכר איך העדשה הזאת, אבל אין לה מאקרו לא?

בנוסף אני מעדיף את ה50 אקסטרה בזום, וללכת מדי פעם עם עוד עדשה, כי ללכת עם עוד עדשה זה אפשרי, ה50 או שיש או שאין.

פורסם

ה-50 בצד הרחוק הם דיי זניחים.. הטווח בין 18 ל-28 הרבה יותר קריטי בעדשת all-rounder.

פורסם
  • מחבר

סוף סוף קצת דברי חוכמה ;D

אגב למה אתם לא עושים קנייה קבוצתית מ- B&H? אם יש מספיק אנשים אפשר לחלק את דמי המשלוח ככה שלא תרגישו אותם בכלל.. או שאני טועה וזה כן נעשה?

פורסם

אולי כי לאף אחד לא ממש אכפת..

אני גם ככה לא מרגיש את דמי המשלוח, הם סבירים למדיי דרך UPS.

עגלת הקניות שלי שם כוללת כרגע מוצרים ב-890 דולר, והמשלוח מוסיף בסך הכל 79 דולר נוספים.. לא קריטי, בטח שלא שווה את המאמץ והמשלוח השני בתוך הארץ רק בשביל לחסוך כמה עשרות שקלים בודדים במשלוח של UPS.

פורסם
  • מחבר

מעל 300 ש"ח.. כל אחד והסכומים שהוא מרגיש או לא מרגיש :)

עגלת הקניות שלך מפוצצת ואתה שותק? יאללה, אני רוצה לקבל רשימה מפורטת.

פורסם

80 דולר משלוח.. אם אתה מזמין עם עוד מישהו חסכת (בהנחה שהמשלוח לא יגדל בגלל ההזמנה המנופחת) 40 דולר, שהם קצת פחות מ-200 שקל אחרי מיסים. אבל עכשיו החבילה הגיעה רק לאחד מכם, ואתם צריכים להיפגש בשביל לחלק את המוצרים (בהנחה שאתה בכלל סומך על הצד השני שלא יגנוב לך אותם.. חח.. למרות שאת זה אפילו למנוע ע"י זה שהבחור שמקבל את החבילה גם צריך לשלם על הכל, ואז זה האינטרס שלו להיפגש איתך..), והנה הצטמצם לו גם ההפרש הזה.

אז כל הכאב ראש הזה בשביל לחסוך בסופו של דבר 100 שקל, בהזמנה של מעל 4,000? לא קריטי.

לגבי הרשימה, היא לא כזאת מדהימה..

יש בה בסך הכל K20 (אני צריך גוף שני לגיבוי, ואני מתלבט בין שדרוג מיידי ובין המתנה לדור הבא), גריפ ל-K20, סוללה נוספת (לגריפ מין הסתם), כרטיס זיכרון 8GB, ו-Omni-Bounce לפלאש.

מבחינת מחירים, זה הולך ככה:

גוף - 670 דולר

גריפ - 130

סוללה - 40

זיכרון - 33

מפזר - 17

---------------

היי, הרגע נכנסתי במקרה ל-ushops (שקניתי דרכם בזמנו את המטען והסוללות דרך אמזון, כי היה לי שם תלוש מתנה ושילמתי רק על המשלוח של ushops..) וגיליתי שהם נותנים 7$ הנחה לכבוד החג :)

מגניב, נראה לי שאני אזמין את הגריפ ל-K200 בכל זאת. במחיר כזה קשה לעמוד בפיתוי..

במקרה כזה כנראה שאני אזמין גם את ה-Omni-Bounce מאמזון, הוא עולה שם 14.56 דולר :)

עריכה נוספת: בבדיקה שניה, מדובר בשתי חנויות שונות ולכן המשלוח כפול. נוותר על ה-Omni כרגע.

פורסם
  • מחבר

אם ניקח מצב קיצון - אתה רוצה רק את האומניבוס, אתה מתחיל ב- 60 דולר משלוח. ככה שהעלייה עם כל מוצר פחות משמעותית, הסכום ההתחלתי למשלוח הוא הבעיה. במקרה שלך זה לא משמעותי באחוזים, אבל תחשוב על מצב אחר, נגיד כמה חבר'ה שגרים במרכז ומכירים דרך הפורום / סומכים אחד על השני, וכל אחד רוצה איזשהו פריט, רק שלהזמין לחוד ולשלם על משלוח 250 ש"ח במקום נגיד 50 ש"ח, מקרב אותם למחיר של הארץ במידה כזו שהם מתפתים לקנות פה בשביל האחריות - זה יכול לצאת משתלם. את האומני לדוגמה בכלל אין בארץ, אם זה המוצר היחידי שמעניין אותך, אתה בחיים לא תזמין אותו כשרק המשלוח יעלה לך פי 3.

[br]פורסם בתאריך: 12.04.2009 בשעה 18:35:20

אולי די כבר עם התלושים האלה?? גם אני רוצה :'(

תן לי אבל מספר, מה תהיה העלות הסופית של הגריפ..?

פורסם

לפי מה שאני רואה, המחיר הסופי באמזון (כולל משלוח בתוך ארה"ב) הוא 38 דולר. לפי מחשבון העלויות של ushops, המחיר הסופי יהיה 57 דולר (כולל מיסים) עד פתח הבית דרך הים, או 64 דולר דרך האויר (מהיר יותר מין הסתם).

בשקלים מדובר על 234 או 262 ש"ח, לפי דולר 4.1.

האמת שזה לא כלכך משתלם, כי המשלוח עולה כמו הגריפ עצמו (שזה הגיוני, כי 30$ למשלוח לארץ זה סביר לחלוטין..).

אבל בשביל מה אתה בכלל צריך גריפ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים