עבור לתוכן

לכל מי שיש מזגן אלקטרה (בעצם לכל מי שיש מזגן בחדר)

Featured Replies

פורסם

בקיץ האחרון רכשתי מזגן אלקטרה קלאסיק, ויש לי איתו איזו בעיה, אז רציתי לברר האם זאת באמת בעיה או שככה זה במזגנים.

כאשר אני מדליק אותו על חום, לוקח לו איזה 10-15 דקות עד שהוא מתחיל להוציא אוויר חם, ואז הוא מוציא ל5 דקות, מפסיק לאיזה רבע שעה, ואז מוציא עוד 5 דקות, ואז שוב הפסקה, וכך הלאה. כל פעם האוויר חם יותר, וככה בעצם רק אחרי שעה הוא מגיע לטמפ' הרצויה.

מישהו נתקל בתופעה?

• תגובות 37
  • צפיות 32.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אותה תופעה אצלי בתדיראן ..

פורסם

אצלי אני מדליק, מחכה5-10 דקות עד שיתחיל לפעול,

כשהוא פועל אז הוא מוציא אוויר חם באותה הטמפ לא משנה כמה מעלות תקבע לו.

גובה הטמפ משפיע על הזמן שהוא יפעל עד שהוא יגיע לטמפ הרצויה. וישמור עליה.

בעיקרון אחרי שהוא מגיע לטמפ הרצויה הוא מפסיק ואז כל 15 דקות (נראה לי, לא מדדתי.) הוא שוב פועל לכמה דקות בשביל לשמר את הטמפ.

אצלי בחדר עשיתי טעות, הרכבתי אותו גבוה מדי (החדר עם תקרה גבוה יחסית) והוא לא מחמם כל טוב (כמו שהוא יכל במצב אידיאלי). אבל ברמת הסביר.

פורסם

מצב זהה אצלי

פורסם

לרוב המזגנים יש הגדרות חיסכון/i feel/שם מופלץ אחר. בעיקרון זה אומר שהמזגן מחמם את החדר לטמפ' X ושומר אותו בטמפ' הזאת בלי לפעול כל הזמן. בדרך כלל אפשר לבטל את זה.

פורסם
  • מחבר

^ הקטע שהוא לא מגיע לטמפ' הזאת, לפחות לא בהתחלה.

זה מעצבן, אני מדליק לפני שאני נכנס למקלחת, וכשאני מגיע לחדר המזגן עוד לא התחיל לפעול.

לפחות בבוקר אפשר לשים שעון, ואז שקמים החדר כבר חם ;D

קראתי עכשיו בחוברת של המזגן, וכתוב ש"מצב שבו מזג האוויר קר מאוד, המזגן לא יהיה אפקטיבי כ"כ " (לא ממש במילים האלו)

אז מה הקטע?!?! דווקא שקר מאוד אני רוצה מזגן :bash:

פורסם

תכלס

למרות שבבוקר הוא גם לא ממש עוזר. השיטה הכי טובה שהגעתי אליה היא לקחת את השמיכה עד לארון ולהתלבש :silly:

פורסם
  • מחבר

להה

שים את המזגן על 30 מעלות 20 דקות לפני שאתה מתעורר, ותראה איך החדר ממש חם.

הטריק הוא לכוון את השלבים על הארון, ואז אפשר להתלבש בשקט (יש לי דלתות הזזה אז לפעמים אני שוכח את הארון פתוח וזה מחמם לי את הבגדים, להיט ;D )

פורסם

זה ככה בכל המזגנים - במצב חימום היחידה החיצונית פולטת קור והפנימית חום.

אם המזגן יעבוד הרבה זמן אז יש חשש שיווצר קרח על הרדיאטור של היחידה החיצונית. בגלל זה הוא מפסיק מדי פעם כדי להפשיר.

פורסם

אותה בעיה עם תדיראן. שאלתי טכנאי מזגנים שבא לתקן את המזגן של הסלון והוא אמר לי שבמזגנים הקטנים מתקמצנים על ה"פיקוד" (יחידת

הבקרה) ולכן יש לה נטיה להשתגע (בעיקר בחימום כי אז היא משתמשת בחיישן יחיד ולא בשנים) הוא אמר שלהחליף פיקוד זה בסביבות ה800

ש"ח כך שזה לא משתלם.

פורסם

אצלי המצב זהה לחלוטין כמו של Dori.

ד"א - איך מפעילים את הטיימר במזגן אלקטרה (אין לי מושג דגם מדוייק..כתוב רק ELCO והוא לא מהחדשים במיוחד..קניתי אותו לפני איזה 5 שנים בערך).. ואין לי את החוברות.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

תשמע, לי יש מזגן ישן (מאוד) של תדיראן - מהסוסים האלה שדבוקים לרצפה, וכשאני מדליק אותו על חימום הוא מעיף סילונים בטמפרטורה שלא הייתה מביישת מייבש שיער, ואז בסוף החודש אני חוטף חשבון חשמל של איזה 1000 ש"ח. רוצה להתחלף?

פורסם
  • מחבר

תשמע, לי יש מזגן ישן (מאוד) של תדיראן - מהסוסים האלה שדבוקים לרצפה, וכשאני מדליק אותו על חימום הוא מעיף סילונים בטמפרטורה שלא הייתה מביישת מייבש שיער, ואז בסוף החודש אני חוטף חשבון חשמל של איזה 1000 ש"ח. רוצה להתחלף?

אני אוותר חח.

נראה לי כדאי לך לרכוש מזגן חדש, אתה תחזיר את ההשקעה תוך עונה.

אצלי המצב זהה לחלוטין כמו של Dori.

ד"א - איך מפעילים את הטיימר במזגן אלקטרה (אין לי מושג דגם מדוייק..כתוב רק ELCO והוא לא מהחדשים במיוחד..קניתי אותו לפני איזה 5 שנים בערך).. ואין לי את החוברות.

תודה :xyxthumbs:

אין לך כפתור TIMER בשלט?

אם כן, תלחץ עליו, תבחר שעה, ותלחץ על SET

פורסם

לפותח הדיון.

אין לך שום בעיה עם המזגן, הוא תקין.

ישנם שני רגשי טמפרטורה במזגן.

אחד בכניסת האויר למאייד והשני נמצא בשלט.

בתכונת החיישן האישי (i-feel) עובד הרגש בשלט, ורגש היחידה מנותק.

לכן שים לב היכן אתה מניח את השלט. כמו כן וודא שתכונה sleep לא מופעלת.

אגב מה דגם המזגן?

אצלי בחדר עשיתי טעות, הרכבתי אותו גבוה מדי (החדר עם תקרה גבוה יחסית) והוא לא מחמם כל טוב (כמו שהוא יכל במצב אידיאלי). אבל ברמת הסביר.

חבל מאוד, ביזבוז אנרגיה.

קראתי עכשיו בחוברת של המזגן, וכתוב ש"מצב שבו מזג האוויר קר מאוד, המזגן לא יהיה אפקטיבי כ"כ " (לא ממש במילים האלו)

אז מה הקטע?!?! דווקא שקר מאוד אני רוצה מזגן :bash:

מדובר בטמפרטורות של מתחת לאפס.

אם המזגן יעבוד הרבה זמן אז יש חשש שיווצר קרח על הרדיאטור של היחידה החיצונית. בגלל זה הוא מפסיק מדי פעם כדי להפשיר.

שוב, רק אם הטמפרטורות בחוץ קיצוניות ויש רטיבות על המעבה.

ב- 90% מהמצבים האחרים שיש קרח על המעבה, זה סימן לחוסר גז.

אותה בעיה עם תדיראן. שאלתי טכנאי מזגנים שבא לתקן את המזגן של הסלון והוא אמר לי שבמזגנים הקטנים מתקמצנים על ה"פיקוד" (יחידת

הבקרה) ולכן יש לה נטיה להשתגע (בעיקר בחימום כי אז היא משתמשת בחיישן יחיד ולא בשנים) הוא אמר שלהחליף פיקוד זה בסביבות ה800

ש"ח כך שזה לא משתלם.

:nixweiss:

לא שמעתי על דבר כזה. זה יותר מריח כמו קומבינה להוציא מלקוח 800 ש"ח.

ואין עבודה מקבילה של שני רגשי טמפרטורה באותו זמן.

פורסם

למה להפעיל מזגן על חום? פשוט תלבש משהו ארוך.. מזגנים יוצרים אוויר מחניק בטירוף .. לא מבין איך אנשים סובלים את זה :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים