עבור לתוכן

יש לי סיכוי להתקבל לגאמא?

Featured Replies

פורסם

יש לי פרופיל 97 וקיבלתי מנילה של יחידות שדה.

אני נמצא כרגע במיונים למסלול גאמא בחיל המודיעין ואני עדיין מועמד לאחד מהמסלולים (שאני לא יודע איך קוראים לו).

עברתי כמה ראיונות וגם תחקיר ביטחוני.

רציתי לדעת אם יש לי סיכוי בכלל להתקבל לגאמא עם פרופיל 97.

כל פעם אומרים לנו שפרופיל לא משפיע על הקבלה, אבל לי נראה שזה דווקא כן משפיע ופשוט לא אומרים לנו (שמעתי על מישהו שהעיפו מגאמא בגלל "שיקולי יחידה").

יש לי סיכוי?

אתם מכירים כאלה שהתקבלו עם פרופיל 97?

פורסם

פרופיל לא אמור למנוע ממך להתקבל.

אני מכיר אנשים שהתקבלו, אבל זה לא היה לאחרונה.

פורסם

חוק הרמטכ"ל, בין אם כתוב או לא:

"אם יש לך פרופיל 97, אתה קרבי"

יש לי חבר שכרגע צלם בשביל בטאון חיה"א, שהתקשרו אליו להגיד שהם רוצים אותו לשם, אמרו לו שיש בעיה והוא לא יכול להצטרף כי הוא פרופיל 97.

שלא יעבדו עליכם- פרופיל 97 חוסם אוטומטית חלק מהתפקידים הלא קרביים.

אני ממליץ לך דחוף להוריד פרופיל.

פורסם

^

יש מסלולים "עוקפי פרופיל", כמו עתודה, ומסלולים שונים במודיעין, כמו גאמא, ובחילות אחרים כמובן (תלפיות של חיל האויר למשל, ויש עוד).

רשמית הם לא אמורים להעיף אותך בגלל פרופיל, מעשית אם תתמודד מישהו עם פרופיל עורפי, ובסופו של דבר יהיו לכם נתונים דומים, הם כנראה יעדיפו את זה עם הפרופיל העורפי, כמובן בהנחה ושניכם מתמודדים על מקום אחד.

זה כמובן לא אומר שאם יש לך פרופיל קרבי לא תתקבל (באופן אישי אני מכיר מישהו שהתקבל ויש לו פרופיל קרבי).

בכל מקרה, אם עברת כבר תחקיר בטחוני, יש סיכוי לא רע שאתה בפנים. התוצאות של התחקיר לפעמים יכולות לקחת לא מעט זמן ולכן אתה צריך להמתין בסבלנות...

פורסם

מחזק את מה שיואב אמר בקשר לתחקיר הבטחוני. אם הגעת לשלב הזה כנראה שהשיבוץ שלך ביחידה די מובטח.

פורסם

עברתי את כל הראיונות המבחנים והתחקיר הבטחוני אבל שבוע וחצי לפני ניפו אותי החוצה כי מספיק אנשים עברו ולי יש פורפיל "קרבי" -72

פורסם

אני עברתי 3 ראיונות (מתוך איזה 6-7) ותחקיר בטחוני ואיזה בדיקת אישיות הזוייה בהרצליה פיתוח, ויש לי פרופיל 97 עם "קשיי הסתגלות קלים במהלך השירות. לא תשובץ כלוחם, אלא אם תביע רצון לכך בשאלון ההעדפות שישלח לביתך", קיבלתי מנילה של קרבי לפני איזה שבוע, סימנתי הכל הכי נמוך חוץ מ"באיזו מידה אתה רוצה לשרת בצבא במקצוע אותו למדת?" שסימנתי 5.

מישהו שמבין בנושא יכול להגיד לי מה הסיכויים שאני כבר בטוח בפנים או לא בפנים?

לי כבר נראה שבשלב כזה אני דיי בטוח שמה. אבל הם אף פעם לא נותנים לך התחייבות.. הכל מסתורי :cool2:

פורסם

אני עברתי 3 ראיונות (מתוך איזה 6-7) ותחקיר בטחוני ואיזה בדיקת אישיות הזוייה בהרצליה פיתוח, ויש לי פרופיל 97 עם "קשיי הסתגלות קלים במהלך השירות. לא תשובץ כלוחם, אלא אם תביע רצון לכך בשאלון ההעדפות שישלח לביתך", קיבלתי מנילה של קרבי לפני איזה שבוע, סימנתי הכל הכי נמוך חוץ מ"באיזו מידה אתה רוצה לשרת בצבא במקצוע אותו למדת?" שסימנתי 5.

מישהו שמבין בנושא יכול להגיד לי מה הסיכויים שאני כבר בטוח בפנים או לא בפנים?

לי כבר נראה שבשלב כזה אני דיי בטוח שמה. אבל הם אף פעם לא נותנים לך התחייבות.. הכל מסתורי :cool2:

ענית לעצמך. אתה לעולם לא יכול להיות בטוח עד שמגיע אלייך אישור סופי כלשהו מגורמי המיון של המודיעין.

פורסם

אני גם מתמיין לגמא לשני מסלולים שאני לא בטוח אפשר להגיד את שמם...

אחד עוסק יותר בתכנות, והשני יותר בחומרה ורשתות,

בראיונות שמסלול של התכנות הם דורשים דיי הרבה ידע מוקדם, וכנ"ל במסלול השני שבו הלך לי יותר טוב...

לפרופיל אין חשיבות ביחידות עילית טכנולוגיות.

בוגר אחד המתיכון שלי משנה שעברה משרת שם והוא 97.

אבל זו יחידה דיי קטנה אז אני לא יודע כמה הסיכויים גדולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים