עבור לתוכן

מעוניין לשדרג זכרון ישן של 512MB (מהירות 166) ל-1GB בתקציב 300 ש"ח-האם זה כדאי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מחשב ישן (AMD Athlon 2800) שעד היום שירת אותי נאמנה.

הזכרון שיש לי במחשב לפי CPU-Z הוא 512MB DDR במהירות 166MHZ (סטיק אחד).

השימושים העיקריים שלי איתו הם עבודה עם MATLAB ועם VISUAL STUDIO 2005.

עכשיו, עד היום הוא איכשהו הריץ אותם להפתעתי בצורה סבירה, אבל הוא מראה סימני עייפות בעיקר עם תוכניות עמוסות ב-VS.

מסיבות תקציביות נראה לי שאני אוכל לקנות מחשב חדש רק עוד כחצי שנה, ולכן אני רוצה לנסות לשדרג אותו בינתיים.

בלוחות אם אני לא מבין, מה שיש לי, שוב לפי התוכנה, זה K7 Motherboard שך ECS דגם M825G צ'יפסט KM400. בהוראות שלו כתוב שיש לו שני סלוטים לזכרון, סה"כ מוגבל עד 2GB ול-DDR במהירויות 266/333 (שזה לא תואם את מהירות הזכרון שיש לי ???).

חשבתי על שתי אפשרויות לשדרוג. הראשונה היא לקנות סטיק של 1GB ולהחליף או להוסיף על הקיים. במקרה הזה, מכיוון שהזכרון הקיים איטי, האם כדאי להחליף אותו או להוסיף עליו (יש סלוט אחד פנוי)? ואיזה זכרון כדאי להוסיף/להחליף?

אפשרות שניה היא לקחת זכרון שיש לי במחשב ישן אחר, שזה סטיק של DDR 256MB 400MHZ PC320 ולהוסיף על הקיים, וכך לא להשקיע כסף בכלל.

אז קודם כל, האם הסטיק הזה יתאים בכלל למרות הנתונים השונים, והאם יהיה הבדל משמעותי בין 768MB ל-1GB שמצדיק תוספת כסף?

תודה מראש לכל העונים על ההודעה הארוכה...

פורסם

היה הבדל ידידי...

אבל!!

אני חושב שכדיי לך לבדוק אם ב768MB המחשב היה יותר מהיר בשבילך אז אולי כדיי לחקות לעוד חצי שנה מבלי להוציא כסף כלל לבינתים..

הבנתה?

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אז אתה אומר שכדאי לי לנסות להרכיב את הזכרון שכבר יש לי, אבל האם הוא נראה לך תואם ללוח אם הזה? האם יש עוד נתונים שצריך לבדוק?

פורסם

הבנתי.

אז אתה אומר שכדאי לי לנסות להרכיב את הזכרון שכבר יש לי, אבל האם הוא נראה לך תואם ללוח אם הזה? האם יש עוד נתונים שצריך לבדוק?

מבלי לבדוק הרבה נראה לי שכן!

מקסימום לא אז תחזיר את הכל לקדמותו ;D

תבדוק רק שהזכרון יושב טוב ויפה בחריץ! ושהו בלי אבק!

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אנסה את זה, תודה!

פורסם

בבקשה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים