עבור לתוכן

עזרה עם OC למעבד E8400

Featured Replies

פורסם

ובכן ניסיתי להגיע ל4000 (לפני זה היה לי 3800 ,עשו לי בחנות OC) אבל בCPU-Z הוא מראה לי עכשיו 2600 MHZ , ובSUPERPI קיבלתי יותר גרוע ממה שהיה עם ה3800 (לא בהרבה , אבל גרוע...) לפני זה היה לי 12.044 ועכשיו זה יצא 12.124...

הרצתי אבל S&M , הוא רשם לי הכל PASSED , הטמפרטורה המקסימלית הייתה 53 (לפי REAL TEMP) (אבל זה היה כאשר הוא היה על 4000MHZ , הוא כל הזמן השתנה , והראה לי 2600 והטמפרוטה שלו, ואז פתאום 3330 והטמפרוטה ו4000 ף כל פעם הוא גם החליף מכפלה , 6 ,7.5,9...)

ואז כשהוא רשם הכל PASSED הוא עבר לזכורונות , הוא השלים את המבחן הראשון , אח"כ שני לא יודע אני הלכתי לחדר אחר וכשחזרתי המחשב עשה ריסטרט, לא יודע למה , אולי ככה צריך =\

הנה CPU-Z :

qnjnhg32i0zz.jpg

הרסתי משהו?

אגב, אני יכול להגיע ל5000MHZ? או לפחות 4.5 ככה?

**קירור מעבד ULTRA 120 EXTREME THERMALRIGHT

4870X2

4 GB MUSHKIN RED LINE XP

DFI DK X38-T2RB

תודה רבה!

נ.ב-אני לא יודע אם זה קשור אבל הדפדפן אופרה שלי כל הזמן התחיל לצאת אחר זמן מה OPERA IS NOT RESPONDING או משו כזה...

פורסם

לא הרסת... במצב מנוחה הלוח מוריד את המכפלה של המעבד ל 6... במאמץ התדר יעלה חזרה...

ל 5GHZ אתה ממש לא תגיע... וגם ספק לא קטן אם תגיע ל 4.5... זה תדרים דיי מקסימאלים ( במתחים לא כל כך נחמדים ) למעבד הזה...

פורסם

מועבר לפורום אוברקלוקינג וקירור. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

איך אני עושה שהמכפלה תישאר יציבה? כלומר 9 תמיד? אולי עדיף להגיע בביוס לתדר 4000 עם מכפלה של 6? הזכרונות שלי בעלי מהירות 1000MHZ ולוח DFI DK X38-T2RB שמיועד לOC, וגם הקירור מאפשר לי את זה....אז למה לא להגיע ל4.5? סתם ככה קניתי את כל זה..=\

מה התדר המקסימאלי אליו אני יכול להגיע שהוא יישאר יציב 24/7 ? חשבתי המעבד הזה יכול להגיע יותר רחוק...

אה אולי להעלות את המתח?ואיך אני אמור להגדיר את ההגדרות בביוס? לוחות של DFI מסובכים..=\

זה מה שאצלי עכשיו

ywmmyxwydyoa.jpg

פורסם

פותח התרד שנה את הכותרת בהתאם לחוקי הפורום תודה..

לגבי הOC..

אם אתה מעוניין ב4GHZ קבוע תבטל את הC1E והEIST בביוס..

על מנת להגיע ל4GHZ עם מכפלה של 6 אתה צריך באס תיאורטי של 650+..מה שלא בדיוק ראלי במקרה שלך..גם אם הלוח אם יגיע לזה..הזיכרונות לא..

ככה שתבדוק מה התדר המקסימלי ש אתה יכול להגיע אליו עם מכפלה 9 ואז 8..

כמו כן לגבי הזיכרון אם הוא 1000MHZ...אז אין לך בעיה להגיע עד לבאס של 500..

אם תציין איזה פרמטרים שינת (מתחים וכו) נוכל לעזור יותר..תודה..

פורסם
  • מחבר

אני העלתי את זה ל4.2 ואז המחשב נתקע כשהוא נפעל , נכון יש את המסך השחור כשרק מפעילים את המחשב, איפה שלוחצים DELETE כדי להיכנס לBIOS , אז שם הוא נתקע , נבהלתי רצח , אבל הוצאתי את הסוללה של הלוח אם והכנסתי אותה שוב,והכל הסתדר..למרות שלא כל כך..CPU-Z מראה משהו לא הגיוני עכשיו...בקיצור הורדתי עכשיו דרייבר של הלוח אם.

אגב, פעם אחת ביטלתי EIST והוא קרס לי משום מה כמה דקות אחרי הפעלת המחשב...

עם איזה מכפלה המעבד יכול להישאר בתדר גבוה באופן יציב?

במתחים לא שיניתי כלום...לא יודע איפה ואיך ... אתה יכול לעזור לי בזה?

באס זה DRAM SPEED?

ומה זה TARGET DRAM SPEED? האם יש הגבלה לזה? כלומר האם אני יכול להרשות לעצמי שהוא יהיה יותר מ1000 למשל?

ומה ה CPU CLOCK המקסימלי שאני יכול להגדיר?

תודה רבה לך על העזרה!

*שינתי את הכותרת. מקווה שזה בסדר עכשיו

פורסם

כמו שציינתי אין הגבלה ממשית של מכפלה (מלבד הגדרה של היצרן)..ההגבלה היא בבאס שהלוח אם מגיע אליו..והתדר הסופי..

תישאר על X9 ותראה מה המקסימום שלך..

DRAM SPEED - המחלק/תדר של הזיכרונות...

TARGET DRAM SPEED - התדר בפועל..שכן ביצעת OC..ובמקום באס של 400 אתה עומד על 445 מה שנותן 890+-..

אם הזיכורנות שלך הם 500 אז אין לך בעיה לעבוד מתחת ל1000MHZ...כל עוד הם מקבלים את המתח והתיזמונים לפי היצרן..

ה-CPU CLOCK זה הבאס..מה המקסימום ? תלוי בתדר הסופי של המעבד שלך..

אם קירור נכון אפשר להגיע גם לאזור 4.0GHZ...

ומתחים משנים בתפריט של הVOLTAGE SETTINGS...

מה שכן אני מציע לך להריץ חיפוש גם בפורום וגם בגוגל לראות קצת ביקורות וכו על לוח האם שלך..

ככה תוכל לדעת מה ואיפה נמצא כל דבר..

פורסם
  • מחבר

http://skypc.co.il/pl_product~996593~15~0.htm

אלה הזכרונות שלי...

אז להגדיר את ה CPU CLOCK ל 500

DRAM SPEED ל 400/800 , או 400/1066 ?

מכפלה X9

??

עוד משהו : עריכה:

kniznctzjxzz.jpg

ne2dq44mjtcz.jpg

yjj3z1chnkmw.jpg

מה לשנות פה?וכמובן בעמוד עם הCPU CLOCK וכל זה...

עריכה: התחילה עוד בעיה אחרי שאני משנה משהו בביוס, המסך לא נדלק, יעני הוא כאילו פועל ויש נורית (מהבהבת) אבל לא רואים כלום..

ועכשיו פתאום התחיל שכשאני מפעיל את המחשב אז הוא מראהלי כזה DFI X38 DK SERIES.... זה לא היה ככה..=\

פורסם

את המתח של שהזיכרון תגדיר על 2.1V..תיזמונים תבדוק אם הוא מזהה כרגיל 5-5-5-15..אם לא שנה ידנית..את המחלק תגדיר על 400/800..

לא מתחילים ישר מ500..תגדיר הכל על AUTO..ותתחיל בOC..אחרי שתגיע לחסור יציבות..תתחיל לעלות את המתח למעבד..

אם יציב..מה טוב..תמשיך לעלות את הבאס...אם לא..תעלה שוב למעבד.לא עוזד..תעלה לNB/FSB וכו..

פורסם
  • מחבר

שניה.. מתח זיכרון זה : DRAM VOLTAGE CONTROL? ואיך נקרא מתח המעבד? SB CORE/CPU PLL VOLTAGE?

בתזמונים יש לי הכל על AUTO , לשנות את זה ל5-5-5-15? לפי הסדר ככה? cpu-z מוזר אבל , תראה:

vwmkomgwymwm.jpg הוא מראה 5-5-5-18 - -"

מאיזה מכפלה להתחיל? 9? הרי היא לא נשארת ככה, כשאני נכנס לוינדוס הוא מראה לי ב CPU-Z מכפלה 6. צריך לעשות אותה יציבה כלומר שתמיד יהיה מכפלה 9? או שזה לא טוב? טמפרטורה או כל סיבה אחרת....

NB הבנתי שאתה מתכוון ל NB CORE VOLTAGE

אבל מה זה FSB?

ודבר אחרון...איך אני בודק יציבות? S&M? כאילו להעלות את הבאס(=CPU CLOCK) ב-50 , ולהריץ בדיקת S&M של איזה שעה? האם יש דרך יותר מהירה לבדוק יציבות?

עריכה: מה לעשות עם EIST? לעשות AUTO , ENABLED או כל דבר אחר?

פורסם

מתח זיכרון זה : DRAM VOLTAGE CONTROL? כן...

האופציה הראשונה של DFI CPU VID SPECIAL ADD מאשפרת לך לעלות מתח למעבד..

הSB/NB אלו המתחים של הגשר הדרומי/צפוני..

PLL של המעבד (תלוי בOC..אבל טווח של 1.45-1.65 זה תקין)..

VTT זה לFSB..גם של המעבד...תעלה בהתאם..מתח תקין זה באזור ה1.45-1.55+-..

מכפלה תתחיל עם X9..את הC1E והEIST תבטל.ככה המכפלה לא תרד לך במנוחה..

יציבות תבדוק עם OCCT הגירסה החדשה..יש שם את כל הבדיקות שצריך..

פותח התרד כמו כן להבא פשוט תריץ חיפוש..שכן את כל המידע הזה יש כבר ברחבי הפורום והרשת..תודה..

אם נתקעת במשהו ספציפי..שאל כאן...

פורסם
  • מחבר

החלפתי את כל המתחים , הכל בערך 1.5 ככה, הזכרון 2.1 , תדר 3600 , בהתחלה אבל הוא קרס,מסך כחול , לא יודע למה , קיצר שיחקתי עוד קצת עם המתחים והתדר , המעבד עכשיו על 12.5mV, ובינתיים בסדר עלה . הנה,תראה:

meizmlmzzwyf.jpg

מה לדעתך התדר הסופי שאליו כדאי לי להגיע , בהתחשב בזזכרונות,לוח אם, והקירור שלי?

ועד איזה מתח אני יכול להגדיל את מתח המעבד וכל השאר?

**אני מאוד מאוד מודה לך על סבלנותך ועזרתך!

פורסם

כמו שציינתי כבר תיאורטית עד לבאס של 500 לא תהיה בעיה..

אבל תבדוק טמפ' במאמץ לפני..

למעבד לא הMAX יהיה 1.4-1.45V..

כל השאר כמו שציינתי כבר..

פורסם
  • מחבר

שנייה CPU VID SPECIAL ADD זה מתח מעבד נכון?

עכשיו הוא על 12.5 , כשאני אגיע לבס של 450 ככה והלאה אני אצטרך להעלות את המתח ל25mV?

אגב אני מריץ כרגע OCCT , איך אני רואה אבל פה אם הוא עובר או לא? הוא רק פותח תיקיה של כל מיני גרפים...

עריכה: עשיתי בהצלחה ל3600MHZ , ואז כשהעלתי המסך לא הראה שום דבר, הנורית הבהבה פשוט פשוט והמחשב לא נדלק כאילו, כלום...כיביתי את הספק, הדלקתי שוב, הלכתי לישון בבוקר התעוררתי הדלקתי את המחשב הוא כבר הראה לי משהו אבל הוא אמר שצריך לעשות משהו בביוס , נכנסתי , והכל שם כמו שהיה בהתחלה בהתחלה , כאילו הביוס עשה ריסט , עשה את ברירות המחדל ..=\ מה הבעיה?

פורסם

אתה קורא בכלל את התגובות שלי ?

האופציה הראשונה של DFI CPU VID SPECIAL ADD מאשפרת לך לעלות מתח למעבד..

ואם התוכנה לא הפסיקה או שהמחשב קרס אז הכל עבר תקין..

כמו כן לגבי האיפוס האוטומטי של הביוס..כנראה שהOC לא היה יציב..ולכן המערכת ביצעה איפוס לביוס..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים