עבור לתוכן

מי הגוף שאחראי על מלחמה בספאם (לפי החוק החדש) ואיך יוצרים אתו קשר?

Featured Replies

פורסם

ישנו אתר שנקרא 'סודות' (http://www.sodot.tv/Site/index.asp אם מישהו מעוניין). רשמית האתר הינו בנושאי "יהדות וקבלה", ואני לא ארחיב כאן על מטרותיו בפועל כפי שאני רואה אותן.

בכל מקרה, לאתר הזה יש רשימת תפוצה. כתובת המייל שלי צורפה לרשימה זו ללא הסכמתי וללא שביקרתי בכלל באתר האמור. זה קרה עוד לפני התיקון לחוק - אבל גם לפי הנוסח הישן מדובר בהתנהלות לא חוקית. זו עבירה מס' (1).

כאשר החוק נכנס לתוקף, כל אתר בעל רשימת תפוצה חוייב לבקש הסכמה 'פעילה' מצד הגולשים להמשיך ולקבל מיילים מהאתר. האתר הנ"ל נמנע מלעשות זאת, ובמקום זה נשאר הכיתוב הישן והטוב "אם דואר זה פגע בפרטיותך אנו מתנצלים. להסרה לחץ כאן". זו עבירה מס' (2).

העניין הוא שגם ה"לחץ כאן" הזה לא עובד. לא מדובר לינק אוטומאטי המתקן את רשימת התפוצה - אלא נפתח חלון מייל רגיל. שני מיילים ששלחתי אליהם דרך החלון הזה לא נענו, ואני עדיין מקבל מהם דואר זבל. זו עבירה מס' (3).

למרות שההודעות שהם שולחים מגיעות ממילא לתיקיית הספאם אצלי, נמאס לי מזה שהם מצפצפים עלי ועל החוק. למי פונים?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה.

העניין הוא שלא מדובר במייל "מסחרי". האתר לא מציע לי לקנות כלום או לקבל שירות כלשהו בתשלום. בכתבה בYNET נידון עניין הפיצוי הכספי שאותו אני לא דורש, ואין התייחסות לעצם החוקיות, או העדרה, של הפצת ספאם ארגוני שאינו מסחרי.

פורסם
קיבלתי ספאם פוליטי, עלון מידע מקצועי או בקשה לתרומה לעמותה. האם אני יכול לתבוע?

התשובה היא לא. החוק מכיל חור משמעותי, והוא מקיף רק עסקים מסחריים, ללא ארגונים פוליטיים, שולחי עלוני מידע מקצועי או עמותות. משמעות הדבר היא שאפשר לצפות למתקפת ספאם רצינית לרגל הבחירות הקרובות. אם פוליטיקאי כלשהו או עושי דברו שלחו לכם מייל אחד או אלף שלא ביקשתם, לא תקבלו כנראה פיצוי. נותר רק לזכור את שמו כשמגיעים לקלפי ולהצביע נגדו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים