עבור לתוכן

המלצה לקניית מצלמת דמןיית SLR לחבר

Featured Replies

פורסם

כביכול הוא צלם מתחיל וגם קומפקטית הייתה מספקת אותו נראה לי אבל הוא היה רוצה יותר להתנסות במצלמות החצי מקצועיות כדי להבין את כל יכולות המצלמה

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד ה1500 +טיפה חריגה(אם צריך)

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?באור,בין היתר גם בתנאי אור ירודים אבל בשאיפה ל ISO כמה שיותר נמוך אני לא רואה אותו מצלם בגבוה,חשובה לו איכות התמונה מאוד,הוא מתכוון לצלם חברים,תמונות נוף,תמונות בעלות אור ירוד בשאיפה לבלי פלש חששוב לו מאוד שצילום הלילה יהיה איכותי כמו צילום היום

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).מעדיף בלי פלש כיוון שפלש פוגם בזה שהוא עושה אותך בהיר,אבל אם אין ברירה אז עם

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.בעתיד - כן(כדי לקבל תמונות נוף איכותיות)

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.בגלל הסקרונות שלו לתמונות איכותיות אז כן אבל לא עכשיו(אני לא יודע בכלל אם הוא צריך את זה)

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?כן

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בהאיכות התמונה,במיוחד בלילה שתנאי האור ירודים

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?במסך,אבל אם כבר להדפיס אז אני מאמין A4

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.28 ומטה אבל שיהיה זום נחמד +

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?לא משמעותי העיקר האיכות

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?מהחפירות שלי באתר ראיתי: Canon PowerShot SX10IS,Olympus SPU570UZ,Panasonic DMC-FZ28,Fuji S9100,אבל אם יש מצלמות אחרות יותר טובות בתחום אני אשמח, עוד יותר יהיה טוב אם תעשו השוואה בינהם מי יותר טוב בתכונות מסויימות

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס)חשוב

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה)עדיף שיהיה

o תמיכה בפורמט בשביל תמנות נוף,אני לא יודע אם באמת צריך את זהRAW

o מצב M מלאברור

o אפשרות לפוקוס ידנילא ידוע מה זה

o היסטוגרמה (חיה, וב-נחמד אם יהיהpost-view)

o תושבת לפלאש חיצוניכמו שאמרתי למה לא,אבל אני לא יודע אם הוא יצטרך את זה

o מסך מסתובב

o עינית אופטית או אלקטרוניתלא מבין בזה ככה שזה לא משנה לו

o מצב צילום ווידאו מיוצבזה קרוה המון שעושים זום,אז כן

o כמות פיקסליםכמות מספקת שתהיה בינתיים מספיק גדולה לרזולוציה של FULL HD במחשב שלו יש לו מסך 42 שמתפקד בתור מחשב

o יצרןCANON,FUJI,PANASONIC,OLYMPUS,אם כמובן יש משו יותר טוב תגידו

o האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW?

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי לא מביןpurple-fringing?

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות?חשוב

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפוריבואן רשמי

o תכונות אחרות

פורסם

אם חשוב לו איכויות, אז אין שום דרך אחרת לקבל איכויות טובות תחת תאורת חדר מלבד עם פלאש חיצוני.

ה-SX10 של קנון תתאים לדרישות, אבל המחיר שלה מעט מעל לתקציב. אם החבר שלך לא רוצה לחרוג מהתקציב אז הפוג'י S9100 גם כן קרובה למדי לדרישות (ואפילו כוללת מספר יתרונות משלה, כמו למשל גלגל זום מכאני), אבל יש בה מספר וויתורים - תושבת הפלאש לא תומכת ב-TTL (ניתן להשתמש בפלאש Auto שמעט יותר מסובך לשימוש), התוצאות פחות מעובדות (לא בהכרח חיסרון) והווידאו לא מיוצב.

כדי לקבל ווידאו HD במצלמה מהסוג הזה הוא ייצטרך לעלות משמעותית בתקציב. ה-SX1 של קנון דומה מאוד ל-SX10, וכוללת ווידאו HD. הבעיה היא שהמחיר שלה גבוה מאוד (כמעט 3000 ש"ח) ורחוק מלהיות מוצדק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

אבל אתה בטוח שהוא יהיה שווא רצון מהקנון? מה עם האחרות הם גם נותנות תחרות לא רעה המון אנשים בפורום ממליצים פעם אחד על פנסוניק ופעם אחת על אולימפוס פוגי' וכדומה...לגבי הסוגייה,הקנון תתן איכות טובה משל האחרות,למשל כמו שאמרת תמיד בפורום "אין על פוג'י באיכות תמונה" וS9100 עושה רושם שהיא יותר טובה(למשל בחיישן היותר גדול שלה,מהירות סגר יותר גבוהה)

בוא נעשה את זה קצר וקולע...

אם היית יכול להראות לי יתרונות וחסרונות של המצלמות שציינתי אני אוכל לעזור לו לעשות את הבחירה המושלמת..

תודה

פורסם

אבל אתה בטוח שהוא יהיה שווא רצון מהקנון?

לא. אין דרך להיות בטוח. לא חסרים אנשים שמרוצים ממצלמות גרועות, וכאלה שלא מרוצים ממצלמות מעולות.

מה עם האחרות הם גם נותנות תחרות לא רעה המון אנשים בפורום ממליצים פעם אחד על פנסוניק ופעם אחת על אולימפוס פוגי' וכדומה...לגבי הסוגייה,הקנון תתן איכות טובה משל האחרות,למשל כמו שאמרת תמיד בפורום "אין על פוג'י באיכות תמונה" וS9100 עושה רושם שהיא יותר טובה(למשל בחיישן היותר גדול שלה,מהירות סגר יותר גבוהה)

עם ה-S9100 ניתן להגיע לאיכות תמונה עדיפה על הקנון ע"י שימוש ב-RAW ועיבוד מיומן, אבל כשמשווים קובצי JPEG התוצאות ישר מהמצלמה של ה-SX10 יותר "מוכנות לשימוש" מאשר אלה של ה-S9100. מעבר לכך, ההשהייה בפוג'י לאחר כל צילום RAW (‏7 שניות) הופכת את המצב הזה למתאים רק לצילום נושאים סטאטיים, וגם אז היא די מעצבנת.

היתרונות העקריים של ה-FZ28 ושל ה-SP570 על ה-SX10 הם במימדים ובמשקל, אבל אם הנושא הזה באמת לא משנה לו אז ה-SX10 עדיפה. ל-FZ28 יש אולי יתרון בווידאו (תמיכה ב-HD, אבל סאונד פחות טוב ודחיסה פחות יעילה). מה שצריך להוריד אותה מהפרק הוא העדר תושבת לפלאש. החיסרון הזה הופך אותה למצלמה שלעולם לא תוכל לספק תוצאות טובות באמת תחת תאורת חדר. ה-SP570 פחות נוחה לשימוש מה-SX10, לא כוללת מסך מסתובב (וכך גם ה-FZ28) ונופלת באיכות שלה ב-ISO גבוה מהקנון. בקיצור, ה-SX10 היא הבחירה המתבקשת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי..

אם אתה אומר אז אתה יודע..

אבל שאלה לי אליך

אורן,

תגיד, אם אני משווה אותה באיכות תמונה ל F100FD שעומדת להגיע אליי בקרוב מי ישיג תוצאות יותר טובות באיכות התמונה הכללית ?(יש ביננו התערבות קטנה)?

נ.ב

אם לא הייתי מסתכל על תקציב מה המצלמת דמויית SLR הטובה ביותר בשוק...סתם לידע כללי

פורסם

תגיד, אם אני משווה אותה באיכות תמונה ל F100FD שעומדת להגיע אליי בקרוב מי ישיג תוצאות יותר טובות באיכות התמונה הכללית ?(יש ביננו התערבות קטנה)?

אין צורך בהתערבות. אין ספק שה-F100fd תספק איכות תמונה טובה יותר - גם ב-ISO נמוך וגם בגבוה.

אם לא הייתי מסתכל על תקציב מה המצלמת דמויית SLR הטובה ביותר בשוק...סתם לידע כללי

לאנשים שונים יש צרכים ודגשים שונים, ולכן אין מצלמה שאפשר להגדיר כ"טובה ביותר בשוק". מה שאני יכול להגיד זה שאם מדובר על דמויית-SLR בתקציב לא מוגבל, אז באופן אישי הייתי הולך על הפוג'י S100fs.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים