עבור לתוכן

IR Filter/fisheye screw-on lens על K200

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה לרכוש עדשת פיש למצלמה שלי, הבעיה היא שאין לי מספיק מזומנים לעדשה ראויה, וגם אני לא חושב שהגימיק שווה את הכסף, משום שאני יודע שאני אשתמש בעדשה רק קצת, וגם זה כדי לצלם כמה תמונות יפות בטיולים, והעיקר התיעוד והאפקט, אני לא הולך להדפיס את זה, מקסימום להעלות לפייסבוק.

בכל אופן, כל זה גרם לי לרצות ללכת על עדשה מתברגת, מחירה כ50$ באיביי, היא מתברגת על העדשה הנוכחית ומעוות את התמונה.

לא הצלחתי להדביק את הקישור מאיביי אז הנה הוא:

http://cgi.ebay.com/Wide-Angle-Macro-Fisheye-Lens-for-Pentax-K20D-K100D-K10_W0QQitemZ270342862821QQcmdZViewItemQQptZCamera_Lenses?hash=item270342862821&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2

שאלתי בפורום בחו"ל ואמרו לי שהם חושבים שהמצלמה שלי היא בעלת חיישן קרופ, ולכן אני לא אוכל לצלם כמו שצריך.

אבל לא הבנתי מז"א קרופ, והאם באמת יש לי את זה בחיישן, ומה ההשלכות על התמונות שיתקבלו.

אז כאמור המצלמה שלי היא K200D, עדשת קיט 18-55.

אשמח גם לדעת מה דעתכם בכללי על העדשה הזאת (לאור השימושים שאני הולך לעשות איתה)

והאם אתם מכירים חנות במרכז שמוכרת כאלו (שאוכל לבדוק במקום)

תודה

פורסם
  • מחבר

תודה

אז בעצם בגלל הפקטור העדשה לא תהיה מספיק רחבה כדי ליצור אפקט פיש, או שזה לא קשור?

לא ממש הבנתי איך זה משפיע

פורסם

הקרופ משפיע על עדשות שמתחברות ישירות למצלמה, למשל עדשת ה-17-28 עין-דג של פנטקס, שתוכננה במקור לפילם (קרופ 1.0). הוא לא משפיע על עדשות מתאם קדמיות כמו זו שבמכירה ב-eBay. מצד שני, האיכות של עדשות כאלה בד"כ כל כך ירודה, שגם $20 הוא סכום מוגזם לשלם עבורן. במקרה הזה אני מהמר שהזווית תהיה דומה לזו של עינית הצצה של דלת, וכך גם איכות התמונה ;)

פורסם

בתמונה הזו אתה יכול לראות את אותה התמונה שמגיעה מאותה העדשה על 3 חיישנים בגדלים שונים:

ff-vs-dx.jpg

תמיד אפשר לקחת עדשה רחבה יותר, אבל עדשה רחבה יוצרת עיוותים. אפשר לתקן אותם עם תוכנה במידה מסויימת אבל אין כמו פול פריים.

פורסם

בתמונה הזו אתה יכול לראות את אותה התמונה שמגיעה מאותה העדשה על 3 חיישנים בגדלים שונים:

לא ברור לי איך התמונה הזו רלוונטית לעדשות מתאם קדמיות, כמו זו שבמכירה ב-eBay.

פורסם

היא לא, היא פה רק כדי שיבין בדיוק איך הקרופ משפיע.

פורסם
  • מחבר

תודה על הפירוט, אז גיליתי שאצלי הקרופ הוא 1.5, די הרבה.

מה יקרה באמת אם אני אחבר עדשת אולטרה רחבה כמו הפיש, האפקט לא יראה?

בנוגע לתבריג, בעמוד יש כמה תמונות, חלק עם עיגול שחור מסביב וחלק לא, זה קשור לאורך המוקד?

אני חושב שאני אצטרך לסוע בכל זאת לאיזו חנות (אמרו לי פוטו משהו באנלנבי) עם המצלמה ומחשב נייד, ולבדוק את האיכות.

שאלה אחרונה, מה בעצם אומר אורך המוקד? לדוגמא 500מ"מ, בהתחלה חשבתי שזה המרחק בין העדשות, אבל יש עדשות 500מ"מ קטנות יחסית, ויש כאלו מפלצתיות.

פורסם

תודה על הפירוט, אז גיליתי שאצלי הקרופ הוא 1.5, די הרבה.

נו, ואיך התגלית הזו משפיעה עליך? יש לך עדשות אולטרה-רחבות לפילם שפתאום איבדו את הרוחב שלהם בגלל הקרופ?

מה יקרה באמת אם אני אחבר עדשת אולטרה רחבה כמו הפיש, האפקט לא יראה?

שוב, הקרופ לא רלוונטי בעדשות מתאם קדמיות. אם קוטר האלמנט האחורי של עדשת המתאם מספיק גדול כדי לא ליצור האפלת-פינות בעדשה שאליה מחברים אותו אז ניתן להשתמש בו (אם כי לא בהכרח לקבל תוצאות ראויות). וזה לא משנה אם מדובר במתאם שתוכנן במקור למצלמה עם חיישן קטן או גדול יותר. מה שאתה צריך לזכור זה שהאיכות צפויה להיות גרועה, ושכמעט בטוח שתוכל למצוא דברים מועילים יותר לעשות עם ה-50 דולר האלה ;)

בנוגע לתבריג, בעמוד יש כמה תמונות, חלק עם עיגול שחור מסביב וחלק לא, זה קשור לאורך המוקד?

לא, זה קשור לעדשה שאליה מחברים את עדשת המתאם.

אני חושב שאני אצטרך לסוע בכל זאת לאיזו חנות (אמרו לי פוטו משהו באנלנבי) עם המצלמה ומחשב נייד, ולבדוק את האיכות.

איך? הם מוכרים את העדשה הזו?

שאלה אחרונה, מה בעצם אומר אורך המוקד? לדוגמא 500מ"מ, בהתחלה חשבתי שזה המרחק בין העדשות, אבל יש עדשות 500מ"מ קטנות יחסית, ויש כאלו מפלצתיות.

באופן מעשי אורך מוקד של 500 מ"מ ייתן לך תמיד את אותה זווית ראיה עם חיישן נתון (בהנחה שמעגל הכיסוי של העדשה מסוגל לכסות את החיישן). זה אומר למשל שכל עדשת 500 מ"מ תתן לך זווית של 3.3 מעלות על קרופ 1.5 (APS-C) ושל 5.0 מעלות על קרופ 1.0 (פילם, FF). הגודל החיצוני לא יישנה את התוצאות האלה.

באופן תאורתי אורך המוקד הוא המרחק בין המרכז האופטי של העדשה למישור החיישן או סרט הצילום. לכאורה רעיון די פשוט, אבל ברגע שמכניסים לסיפור עדשות רטרופוקוס, טלפוטו ועדשות מראה, מקבלים מצבים שבהם המרכז האופטי של העדשה לא ממוקם במרחק שבו היית מצפה שיהיה, לעיתים אפילו מחוץ לעדשה. אם הנושא הזה מעניין אותך, תוכל למצוא שפע של מאמרים באינטרנט, אבל הכי פשוט שתתמקד באספקט המעשי של המושג, כלומר איזו זווית ראיה מקבלים עם עדשה בעלת אורך מוקד מסויים, או איזה אורך מוקד דרוש כדי לקבל זווית מסויימת.

פורסם
  • מחבר

נו, ואיך התגלית הזו משפיעה עליך? יש לך עדשות אולטרה-רחבות לפילם שפתאום איבדו את הרוחב שלהם בגלל הקרופ?

לא.. סתם עניין אותי לדעת איזה קרופ פקטור יש לי במצלמה, זה לא מפריע לי (בינתיים...)

שוב, הקרופ לא רלוונטי בעדשות מתאם קדמיות. אם קוטר האלמנט האחורי של עדשת המתאם מספיק גדול כדי לא ליצור האפלת-פינות בעדשה שאליה מחברים אותו אז ניתן להשתמש בו (אם כי לא בהכרח לקבל תוצאות ראויות). וזה לא משנה אם מדובר במתאם שתוכנן במקור למצלמה עם חיישן קטן או גדול יותר. מה שאתה צריך לזכור זה שהאיכות צפויה להיות גרועה, ושכמעט בטוח שתוכל למצוא דברים מועילים יותר לעשות עם ה-50 דולר האלה ;)

התכוונתי בעדשות אולטרה רחבות רגילות, לא בתבריגים

איך? הם מוכרים את העדשה הזו?

ככה הבנתי

באופן מעשי אורך מוקד של 500 מ"מ ייתן לך תמיד את אותה זווית ראיה עם חיישן נתון (בהנחה שמעגל הכיסוי של העדשה מסוגל לכסות את החיישן). זה אומר למשל שכל עדשת 500 מ"מ תתן לך זווית של 3.3 מעלות על קרופ 1.5 (APS-C) ושל 5.0 מעלות על קרופ 1.0 (פילם, FF). הגודל החיצוני לא יישנה את התוצאות האלה.

באופן תאורתי אורך המוקד הוא המרחק בין המרכז האופטי של העדשה למישור החיישן או סרט הצילום. לכאורה רעיון די פשוט, אבל ברגע שמכניסים לסיפור עדשות רטרופוקוס, טלפוטו ועדשות מראה, מקבלים מצבים שבהם המרכז האופטי של העדשה לא ממוקם במרחק שבו היית מצפה שיהיה, לעיתים אפילו מחוץ לעדשה. אם הנושא הזה מעניין אותך, תוכל למצוא שפע של מאמרים באינטרנט, אבל הכי פשוט שתתמקד באספקט המעשי של המושג, כלומר איזו זווית ראיה מקבלים עם עדשה בעלת אורך מוקד מסויים, או איזה אורך מוקד דרוש כדי לקבל זווית מסויימת.

הבנתי.. תודה.

יש איזה נוסחא לחישוב זווית או שצריך למדוד ידנית/להסתמך על מידע שנמצא על העדשה?

טוב אם האיכות תהיה כ"כ נמוכה כמו שאתה אומר, אני אולי אשמור את הכסף ל70-300 שאני מתכנן עליה, או למשהו אחר שיצא עד אז.

למרות שנראה לי שאחרי הכל, אני אבדוק סתם את העדשה אם יצא לי, מענין אותי איך היא.

פורסם
  • מחבר

הקפצה קטנה, חבל לפתוח אשכול חדש על שאלה אחת דומה:

מישהו צילם פעם עם פילטר IR (הHoya RM72 לדוגמא) ופנטקס? איך זה יוצא?

ואיך זה כזה זול? בB&H זה עולה 80$

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים