עבור לתוכן

מבקש חוות דעת על מחשב נייד Sony Vaio (תקציב 4500-5500)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לקנות מחשב נייד, אני הולך לקנות מארצות הברית ככה שהמחירים בארץ לא לכ כך משנים לי .

המחשב מיועד לעבודה יום יומית, לצפייה בסרטים וכמובן חשוב לי חיבור HDMI בשביל זה ודיסק קשיח גדול .

בדקתי בכמה אתרים וכרגע המחשבים שהכי נראה לי הוא sony vaio VGN-Z690 .

רציתי לדעת חוות דעת שלהם בכלל על הסידרה הזאת של מחשבים ?? המחיר יהיה בסביבות 1700$ , האם אתם מכירים מחשב שהוא יותר במחיר הזה ?

בכלל איך המחשביםש לסוני ?? אמינים ?? ישנה אחריות בארץ ?

מחכה לחוות דעת שלכם, תודה .

פורסם

תראה, המחשב הזה לדעתי יקר בצורה מוגזמת בהשוואה למה שהוא מספק. לפחות באופן רשמי (גם על פי סוני עצמה וגם על פי היבואנית המרכזית שלהם כאן - לייף) אין כיסוי בארץ על מחשבי סוני שנקנו בארה"ב.

אכן יש למחשב הזה מספר תכונות ייחודיות. הוא קל בשביל מחשב 13.1", יש לו מסך מאד יוצא דופן (מן שילוב בין מאט למבריק שדווקא מצא חן בעיני), אפשרות לרזולוציה גבוהה מאד בשביל מחשב 13.1", כרטיס מסך היברידי ואיכות הרבה מעל לממוצע. המסך בפורמט רחב מאד שלדעתי לא מתאים למחשבים קטנים אבל זו העדפה פרטנית.

עם זאת, הוא לא מגיע לרמה של מחשבים מקבילים במחיר (או אפילו זולים יותר) כמו ה-E4300 של דל שמספק איכות עסקית, אופציה לאחריות בארץ, חיי סוללה טובים יותר, trackpoint ומקלדת טובה יותר (לדעתי האישית). מצד שני ל-E4300 אין יציאת HDMI או אופציה לרזולוציה גבוהה/ כרטיס מסך נפרד.

השאלה היא מהן התכונות החשובות לך ביותר ואיזו רמה של פרימיום אתה מוכן לשלם בשביל לקבל אותן. אם אני הייתי קונה הייתי נמנעת מה-Sony Z כי לדעתי הוא Overpriced וסובל משירות בעייתי בארץ (גם בתשלום. שירות סוני בארץ אינו מוסדר), הייתי מעדיפה להתמקד במחשבים עסקיים במחיר דומה או במחשבים צרכניים דומים שיתנו מחיר הרבה יותר נמוך (כמו ה-XPS 1340 החדש של דל לדוגמא). זו רק ההעדפה שלי וזה תלוי בך ובמה אתה מעדיף להשקיע.

פורסם
  • מחבר

תראה, המחשב הזה לדעתי יקר בצורה מוגזמת בהשוואה למה שהוא מספק. לפחות באופן רשמי (גם על פי סוני עצמה וגם על פי היבואנית המרכזית שלהם כאן - לייף) אין כיסוי בארץ על מחשבי סוני שנקנו בארה"ב.

אכן יש למחשב הזה מספר תכונות ייחודיות. הוא קל בשביל מחשב 13.1", יש לו מסך מאד יוצא דופן (מן שילוב בין מאט למבריק שדווקא מצא חן בעיני), אפשרות לרזולוציה גבוהה מאד בשביל מחשב 13.1", כרטיס מסך היברידי ואיכות הרבה מעל לממוצע. המסך בפורמט רחב מאד שלדעתי לא מתאים למחשבים קטנים אבל זו העדפה פרטנית.

עם זאת, הוא לא מגיע לרמה של מחשבים מקבילים במחיר (או אפילו זולים יותר) כמו ה-E4300 של דל שמספק איכות עסקית, אופציה לאחריות בארץ, חיי סוללה טובים יותר, trackpoint ומקלדת טובה יותר (לדעתי האישית). מצד שני ל-E4300 אין יציאת HDMI או אופציה לרזולוציה גבוהה/ כרטיס מסך נפרד.

השאלה היא מהן התכונות החשובות לך ביותר ואיזו רמה של פרימיום אתה מוכן לשלם בשביל לקבל אותן. אם אני הייתי קונה הייתי נמנעת מה-Sony Z כי לדעתי הוא Overpriced וסובל משירות בעייתי בארץ (גם בתשלום. שירות סוני בארץ אינו מוסדר), הייתי מעדיפה להתמקד במחשבים עסקיים במחיר דומה או במחשבים צרכניים דומים שיתנו מחיר הרבה יותר נמוך (כמו ה-XPS 1340 החדש של דל לדוגמא). זו רק ההעדפה שלי וזה תלוי בך ובמה אתה מעדיף להשקיע.

כמובן שאני מעדיף לשלם מחיר נמוך יותר ..

אני אשמח אם תוכלי לעזור לי ולתת לי מחשב עם מפרט דומה לZ של חברות אחרות .. פשוט אני לא כל כך מבין בתחום .

חשוב לי שתהיה יציאת HDMI עם כרטיס מסך איכותי, אם את יכולה בבקשה תביאי לי שמות של דגמים של ניידים בערך באותה רמה אם אפשר .

תודה רבה .

פורסם

אם אתה מעוניין בהמלצות אנא הכנס את התקציב לכותרת בהתאם לחוקי הפורום.

למה אתה מעוניין בכרטיס מסך חזק? האם אתה משחק על המחשב?

פורסם
  • מחבר

אם אתה מעוניין בהמלצות אנא הכנס את התקציב לכותרת בהתאם לחוקי הפורום.

למה אתה מעוניין בכרטיס מסך חזק? האם אתה משחק על המחשב?

בעיקרון אני מעוניין לחבר תמחשב גם למסך LCD ואני רוצה לראות במסך באיכות הכי טובה שאפשר .

אני גם משחק לפעמים על המחשב .. לא חושב שהכרטיס מסך יהיה חזק כמו זה של הZ .

פורסם

אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך במלואה, זה מסרבל את הקריאה :)

אם אתה משחק זה משהו אחד, בשביל לראות טוב או לצפות בסרטים אין צורך בכרטיס מסך חזק.

כפי שאמרתי, אני חושבת שה-XPS 1340 של דל יתאים לצרכיך והמחיר יהיה נמוך מזה של ה-Z משמעותית. אני לא בטוחה בכלל שתוכל לקבל אחריות בארץ (אתה מוזמן לקרוא את הסטיקי בנוגע לקניית מחשב בארה"ב בשביל מידע נוסף בנושא). ל-1340 יש כרטיס מסך היברידי גם כן ורמת המשחק האפשרי גבוהה ככל הנראה בהשוואה למחשבי 13.3" אחרים (קצת קשה לעמוד על הביצועים המדוייקים בשלב זה שכן מדובר במערך SLI ולא בכרטיס מסך אחד והקונפיגורציה הספציפית הזו חדשה למדי) אופציה אחרת היא ה-Lenovo SL300 שמציע איכות לא רעה ואחריות בארץ במחיר נמוך. שני המחשבים הללו כבדים משמעותית מה-Z וזה חסרונם המרכזי בהשוואה (ההבדל יהיה משהו כמו 400-500 גרם). כמו כן, הם באים עם מסך מבריק בלבד.

ה-1340 חדש מאד ועוד לא ראיתי אותו או קראתי עליו ביקורות נרחבות אז כמובן שבשלב זה אין התרשמות מלאה מהאיכות/ תכונות של המחשב אבל הוא עושה רושם לא רע בשביל מחשב מסוג זה.

ה-E4300 שציינתי מעולה אך לא מתאים לצרכים של משחק או אם אתה חייב יציאת HDMI (יש לו יציאת DVI/DP אבל רק בתחנת העגינה).

ה-Lenovo Ideapad U330 יכול להתאים גם כן, יש לו כרטיס מסך היברידי והוא זול מה-Z משמעותית אבל לא תקבל עליו אחריות בארץ כמעט בוודאות.

ה-Asus F6 מתאים גם הוא מבחינת מפרט ויש סיכוי לקבל עליו אחריות בארץ.

אם אתה בכל זאת מעדיף לשלם על ה-Z בשביל השילוב הייחודי של התכונות בו אז יש כרגע גם יחידה ב-Newegg ב-OpenBox שנותנת מחיר מאד משתלם (מפרט חזק מהסטנדרט):

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834117772R

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה רבה על ההצעות !

אני אבדוק את הדגמים שאמרת ואני מקווה למצוא משהו במחיר טוב יותר !

תודה רבה על העזרה !

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אין כיסוי בארץ על מחשבי סוני שנקנו בארה"ב.

רק לידע כללי, ישנה אחריות בינלאומית כשרוכשים דרך מחלקת העסקים של סוני . . .

פורסם

יש אחריות בינלאומית, אך ישפאר (היבואן של סוני בארץ) לא מכבדת אותה.

תרשה לי להפנות אותך לחתימה שלי יש לי מחשב כמו שאתה מחפש למכירה..

ואם אתה סתם רוצה המלצות חסרונות ויתרונות אתה גם מוזמן להתקשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים