עבור לתוכן

תפקידים סטייל מצ"ח בצבא?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש תפקידים בצבא שיכולים להיות מעניינים. סוג התפקידים והמקומות שאני נמשך אליהם הם דברים כמו משטרה צבאית חוקרת, קצין ביטחון, ודברים בסגנון. למישהו עולה תפקיד שדומה באופן כזה או אחר למה שציינתי?

פורסם

אם תברר יותר על שירות קרבי,אז תאמין לי שאתה תאהב יותר מאשר להיות מלשין ב-מ"צ.

אם זה לא מפריע לך להיות מלשין ולהתקדם על חשבון אחרים,אז מקומך הוא ב-מ"צ !

זאתי דעתי.

פורסם

להיות במ"צ זה לא בהכרח להיות מלשין.

אני בטוח שהרבה אנשים ששירתו במצ"ח גם לא חושבים ככה ורואים את זה בתור דבר מאתגר וכדומה.

אבל זה רק טיבעי שכול אדם שהיה בחקירה או קיבל דוח שונא וישנא את מ"צ עד סוף ימיו :)

ולשאלה המקורית.

אני יכול להגיד לך על מצ"ח שהדבר היחיד שמעניין אותם זה להרשיע אנשים וממש לא אכפת להם אם הם אשמים או לא.

הם ממש בדיחה בצבא (ואני אומר את זה לא כי אני שונא אותם).

פורסם

זאתי דעתי.

אז אתה טמבל שלא מבין כלום מהחיים שלו !

זאת דעתי.

נמאס כבר שכל אידיוט שרואה כומתה כחולה ישר צועק "מלשין, מלשין!"

(ולא, אני לא במ"צ).

פורסם

לא משנה מה אל תלך למ"צ , שום דבר טוב לא יצא מזה

פורסם

עם אני לא טועה יכול להיות שאני לא רואה טוב אבל הוא רשם מצח ולא מצ

פורסם

משטרה צבאית זה החייל, משטרה צבאית חוקרת היא יחידה בתוך המשטרה הצבאית.

פורסם
  • מחבר

זאתי דעתי.

אתה אידיוט. אתה מודע לכך שמצ"ח חוקרת ומבררת גם לגבי אנשים שמשתמטים מהצבא בתירוצים כמו "אני לא יכול ללכת", ואז תופסים אותם משחקים כדורגל במגרש?

אני לא מזכיר בכלל את החקירות שמתבצעות כנגד אנשים שמוכרים נשקים ואמל"ח צבאי לאנשים שממש לא צריך להיות להם כזה בבית.

שירות קרבי זה משהו שאני מאוד רוצה, אבל בגלל בעיות פרופיל אפשריות יכול להיות שאני לא אוכל לעשות את זה. לפני שאתה פותח את הפה, תזכור שכולנו פה תחת אותו צד.

פורסם

זאתי דעתי.

שני דברים.

1. אני לא בטוח שלמצוא לאן הגיע נשק שמכר חייל (לחמאס?) או לברר איך נהרג חייל - מ"פליטת כדור" או רצח, זה נקרא "הלשנה" על פי אבן שושן.

2. אם אתה בקטע של אקשן, במצ"ח יש תפקידים לא פחות מפחידים מלהיות מסתערב (ואולי יותר). כמובן, זה לא מתאים לכל אחד, אני סתם מציין את זה כאפשרות שמשתווה במתח והפחד להכי קרביים שיש (לא יודע אם זה דבר טוב או לא, אתה תחליט)...

פורסם

בתור חוקר מצ"ח משוחרר (דצ' 08) אני יכול להגיד לך שהתפקיד הזה מעניין אבל שוחק ברמות מטורפות בגלל שאין לך משהו קבוע בתפקיד ואין לך גם יכולת לשלוט בזמן שלך, כל שניה יכול להיות (ויש) בלת"ם ונדפקת (שנה ראשונה כל יום חמישי לפני יציאה לבית זירה...)

אני יכול להגיד שממחזור של 30~35 איש רק 10 מאיתנו שרדו את ה3 שנים 5 מתוכנו הפכו לקצינים

לגבי המ"צ בכלל.

מ"צ זה חיל, אבל הוא מחולק ל4 מגזרים שונים: מעברים, כליאה, מ"צ, מצ"ח. בגדול אין בין שום מגזר למגזר קשר נורמלי

מעברים זה בכלל קרבי (דופקים אותם יותר מדי ולא מכירים אותם כקרביים, בושה מטורפת לצה"ל), מ"צ כפופים לפיקודים שלהם לעומת מצ"ח שקפופים ישירות לאמ"ש. יש הרבה הבדלים במגזרים שלנו.

לגבי הקריאות מלשן, קפצו לי, 3 שנים שמעתי את זה. זה בא בעיקר מטיפשים שלא מבינים את ההבדל בין המגזרים שלנו ואת החיל עצמו. כל אחד שפגשתי אותו מדרגת סגן ועד דרגת תא"ל (תתפלאו אבל החברה בדרגות סא"ל ומעלה הם אחלה אנשים) מבינים מה זה מצ"ח ולמה זה חשוב שיהיה מצ"ח.

פורסם
אז אתה טמבל שלא מבין כלום מהחיים שלו !

זאת דעתי.

נמאס כבר שכל אידיוט שרואה כומתה כחולה ישר צועק "מלשין, מלשין!"

(ולא, אני לא במ"צ).

דעתי שאתה צריך לקבל סטירה כזאת חזקה,שתלמד אותך איך להתבטות !

אני לא יודע עם מי יש לי עסק,אבל נראה לי שאתה ממש טיפש !

יכול להיות שעדיין לא התגייסת,אבל לי יצא לשבת בכלא ולראות את הפוזה של הטמבלים האלו,

באים על אזרחי וחושבים שהם בשב"כ או בFBI.. אז אם אתה מלשין,תתגייס לשם,נראה לי שאתה מתאים !

אתה אידיוט. אתה מודע לכך שמצ"ח חוקרת ומבררת גם לגבי אנשים שמשתמטים מהצבא בתירוצים כמו "אני לא יכול ללכת", ואז תופסים אותם משחקים כדורגל במגרש?

אני לא מזכיר בכלל את החקירות שמתבצעות כנגד אנשים שמוכרים נשקים ואמל"ח צבאי לאנשים שממש לא צריך להיות להם כזה בבית.

שירות קרבי זה משהו שאני מאוד רוצה, אבל בגלל בעיות פרופיל אפשריות יכול להיות שאני לא אוכל לעשות את זה. לפני שאתה פותח את הפה, תזכור שכולנו פה תחת אותו צד.

מי שאדיוט פה זה אתה,עדיין לא התגייסת ואתה מזלזל בדעה עם נסיון ? חבל שאתה מדבר כאילו עברת את זה...

תפסיק לזיין את השכל על מ.צ ! אני מכיר אנשים שסיימו שירות שם והם מצטערים על זה.

אדיוט שכמוך,אני מנסה לעזור לך ואתה קורא לי אדיוט ! מלש"ב חסר שכל... אתה יכול להיות אחלה חוקר,אבל כשיתפסו אותך אחר כך יקרעו לך את הצורה !

פורסם
  • מחבר

בתור חוקר מצ"ח משוחרר (דצ' 08) אני יכול להגיד לך שהתפקיד הזה מעניין אבל שוחק ברמות מטורפות בגלל שאין לך משהו קבוע בתפקיד ואין לך גם יכולת לשלוט בזמן שלך, כל שניה יכול להיות (ויש) בלת"ם ונדפקת (שנה ראשונה כל יום חמישי לפני יציאה לבית זירה...)

אין לי שום בעיה עם מקרים כאלה. אם יש משהו שצריך לטפל בו - זה ככל הנראה יותר חשוב מכמה שעות מנוחה בבית. יש סיכוי שאוכל ליצור איתך קשר כדי לשמוע קצת יותר על התפקיד? :)

דעתי שאתה צריך לקבל סטירה כזאת חזקה,שתלמד אותך איך להתבטות !

אני לא יודע עם מי יש לי עסק,אבל נראה לי שאתה ממש טיפש !

יכול להיות שעדיין לא התגייסת,אבל לי יצא לשבת בכלא ולראות את הפוזה של הטמבלים האלו,

באים על אזרחי וחושבים שהם בשב"כ או בFBI.. אז אם אתה מלשין,תתגייס לשם,נראה לי שאתה מתאים !

מי שאדיוט פה זה אתה,עדיין לא התגייסת ואתה מזלזל בדעה עם נסיון ? חבל שאתה מדבר כאילו עברת את זה...

תפסיק לזיין את השכל על מ.צ ! אני מכיר אנשים שסיימו שירות שם והם מצטערים על זה.

אדיוט שכמוך,אני מנסה לעזור לך ואתה קורא לי אדיוט ! מלש"ב חסר שכל... אתה יכול להיות אחלה חוקר,אבל כשיתפסו אותך אחר כך יקרעו לך את הצורה !

בדיוק. יצא לך לשבת בכלא ובגלל זה אתה רואה אותם כ"מלשנים". במקום לדבר כמו ילד בן 12 ולאיים ש"יפוצצו אותך ויקרעו לך את הצורה", תנסה לחשוב על התמונה הגדולה ותראה שיש סיבה לכך שחוקרים חיילים. כדי שלא יהיו תקריות בצבא של אנשים שגונבים נשק, יורים "לכיף" ביער כלשהו, יורים בחיילים אחרים וטוענים שזאת פליטת כדור, אתה צריך גוף שיגרום להם לחשוב פעמיים לפני שהם מחליטים לעשות את השטויות הללו ולגרום בושה לצבא.

אני מסכים - בהחלט יכול להיות שאנשים יתלהבו מהתפקיד יותר מדי ויחליטו שהם אלוהים וצריך להעיף אותם לכל הרוחות, אבל אל תשכח שצריך לוודא שחיילים נמצאים תחת משמעת כדי שלא יהיה לך צבא כמו של חמאס.

פורסם

מנסיון שהיה לי עם מ.צ ומצ"ח.

כולם רואים את המ.צ שעומדים בתחנה מרכזית ומחלקים תלונות.

חלקם באופן מוצדק וחלקם (יותר מידי לצערי) באים בגישה מזלזלת שרק בגלל הגישה הזו בא לתת להם סטירה ואז שונאים את כול מ.צ .

גם עם מצ"ח יצא לי תהתעסק (חקירות כלליות ותאונה עם רכב צבאי... לא אשמתי. פעמיים...).

ויצא לי לראות חוקרים שממש לא בז*ן שלהם כול העניין הזה אז הם מחרבשים שטויות שיכולות לדפוק את הנחקר אחר כך וגם כאלה שמנסים להלביש עליך דברים סתם כי היה להם יום גרוע.

דוגמאת מישהו פגע ברכב שלי בזמן שהוא נסע ברוורס ולא שם לב. בארץ מי שפגע בזמן שנסע רוורס אוטומטית זו אשמתו, אבל נפלתי על חוקר שניסה להאשים גם אותי. (דביל...)

בגלל דברים כאלה לפעמים החוקרים מוציאים את העצבים שלהם על אחרים. כנ"ל גם סתם מ.צ .

אם אתה רוצה לעסוק בתחום הזה כפי שציינתה, שיהיה לך בכיף.

אבל! קח בחשבן שכול אדם שני יקרא לך מלשין ו"חכה נתראה על אזרחי" ושטויות כאלה.

קח גם בחשבון שכפי iakovl אמר יהיה לך לא כול כך כיף כמו שאתה חושב. זה צבא... בדרך כלל לא כיף.

תתעלם מקריאות של "מ.צ /מצ"ח הם מלשינים" אבל זכור שאתה כנראה תצטרך להתמודד איתן בשירות.

(תתפלאו אבל החברה בדרגות סא"ל ומעלה הם אחלה אנשים)

סא"לים לא. אל"מים ומעלה ;)

פורסם

אחי אל תתקרב למ.צ זה חרא. ולא משנה באיזה מגזר אתה. אם אתה כבר שם אז הכי נורמלי זה מעברים. אבל באמת שזה חרא של חייל ואתה תסבול שם לא משנה איפה.

ואני מדבר מנסיון של 3 שנים

פורסם

^^^^^^^^

רק יכול לחזק, גם את הבחור שמדבר על מלשינים, אולי הוא לא מתבטא נכון אבל אלי באו גם במהלך השהות

שלי בכלא והציעו לי להיות "מודיע", כמובן שהסירוב שלי עלה לי בחופשות וביקורים (הם מנייקים והם יודעים את זה , אפילו אם זה רק משחק).

נכון יש דברים שהם אולי נחוצים בהם אבל אין מה לעשות, יש דברים שלא, אם יש לך אופציה אחרת לך עליה, אתה תהנה יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים