עבור לתוכן

מצלמה קומפקטית עד 1300 ש"ח (מולא שאלון)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, החלטתי סוף סוף לקנות מצלמה במקום ה A710 שנאבדה לי מזמן.

חשוב לי צילום בתנאי אור חלשים ומצב צילום ידני, כל השאר פחות קריטי.

חשבתי על ה F100FD אבל אין לה מצב ידני אז אשמח להצעות אחרות, למרות שלא אפסול אותה לחלוטין אם היא באמת איכותית.

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? סביבות ה 1300 ש"ח

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אנשים ונופים גם בתנאי תאורה חלשים.

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). מתכוון לצלם דיי הרבה ללא פלאש.

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. יש לי חצובת שולחן אבל רוב הזמן אצלם בלעדיה.

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. אין כוונה לרכוש פלאש חיצוני

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? הייתה לי A710 שהלכה לאיבוד הייתי מאוד מרוצה, אם האיכות תמונה ב ISO גבוה הייתה יותר טובה הייתי מרוצה עוד יותר.

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? לצפות במסך

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. לא קריטי, כמובן עדיפות לעדשה רחבה, מכפלת הזום פחות חשובה.

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? לא צריך מצלמת כיס, כל עוד זה פחות בגודל ממצלמות דמויות SLR אז זה בסדר.

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא ממש, מעדיף קאנון או פוגי.

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשיבות בינונית.

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) לא קריטי

o תמיכה בפורמט RAW לא קריטי בכלל.

o מצב M מלא חשוב לי.

o אפשרות לפוקוס ידני לא קריטי.

o היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) נחמד אם יהיה

o תושבת לפלאש חיצוני לא נחוץ.

o מסך מסתובב נחמד אם יהיה.

o עינית אופטית או אלקטרונית לא קריטי.

o מצב צילום ווידאו מיוצב עדיף שיהיה.

o כמות פיקסלים לא משנה כל עוד התמונה טובה.

o יצרן לא קריטי כאמור מעדיף קאנון או פוג'י.

o האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? לא קריטי.

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? עדיף כמובן שלא יהיה משהו מורגש אבל אין כוונה להסתכל על כל תמונה בקרופ בשביל למצוא בעיות...

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות?

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור לא קריטי כל עוד החנות מוכרת.

פורסם

רוב הקומפקטיות מספקות איכות תמונה ירודה ב-ISO גבוה, וגם הטובות שבהן (פוג'י F100, F40 וכמובן ה-F20/F30/F31) לא ממש מבריקות בתחום הזה. התוצאות עד ISO 800 יכולות להראות סבירות בגודל מסך, אבל בהגדלה של 100% צפויה לך אכזבה. הדרך היחידה לקבל מקומפקטית תוצאות טובות באמת בתנאי תאורת חדר היא להשתמש בפלאש חיצוני, אפילו פלאש זעיר כמו ה-20 C-2 של מץ, במצב הקפצה. ואני מדבר כמובן על צילום אנשים, בצילום דוממים אפשר לקבל תוצאות מעולות עם חצובה. הבעיה היא שבמקרה שלך אין ממש מקום בתקציב לקנות מצלמה ופלאש כזה. מה שמחזיר אותנו ל-F100, כאופציה העכשווית היחידה שנותנת ISO גבוה סביר, גודל קומפקטי, עדשה רחבה ועלות של עד 1300 ש"ח.

ל-F100 אין הרבה שליטות ידניות (יש את מה שקריטי - WB, ISO ופיצוי חשיפה), אבל בשביל שליטות כאלה ושיפורים אחרים תצטרך לעלות בתקציב. וגם אז אין לך הרבה אפשרויות אחרות. הפנסוניק LX3 היא הקומפקטית היחידה שתהווה שיפור של ממש על ה-F100 לצרכים שלך. המחיר שלה כמעט כפול מהתקציב, אבל ראיתי בלוח של d-spot.co.il מודעה של מישהו שמוכר LX3 בת חודש ב-1750 ש"ח. אם יש לך אפשרות להמתח לתקציב הזה, אז בהחלט שווה לבדוק אותה.

פורסם
  • מחבר

אולי נשמעתי בשאלון כאילו הדרישות שלי באור נמוך יותר גבוהות ממה שהן באמת.

כמו שאמרתי הייתי מאוד מרוצה מה A710 שלי ואם רק היא הייתה קצת יותר טובה ב ISO 800 אז זה היה מספיק לי.

אני בהחלט חושב על ה F100FD אבל זה בהחלט יציק לי שאין שום שליטה על אורך חשיפה פשוט כי אני אוהב תמונות עם חשיפה ארוכה, על שאר הדברים אני עוד יכול לוותר.

פורסם

אם אתה צריך שליטה ידנית על מהירות תריס בשביל צילומי לילה על חצובה, אז יש ל-F100 אפשרות כזו. במצב צילום לילה ניתן לשלוט על מהירות התריס בין 1 שניה ל-8 שניות.

פורסם
  • מחבר

סבבה אז אני אלך עליה, כמה שנראה לי אין אף מצלמה אחרת שתתאים לי בטווח מחירים הזה...

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים