עבור לתוכן

המלצה למצלמה לצרכי תיירות, עד 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

לפני הכל רק אומר שאני לא מבין דבר בצילום, והמצלמה מיועדת לתמונות בטיולים שלי, לא לצורך תחביב של צילום.

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

עד 2000 ש"ח (אפשר גם טיפה יותר אם זה מה שעוזר), לא כולל כרטיס זכרון (יש לי SD אחד כבר)

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

המצלמה לצורך טיולים בעקרון: תמונות נוף (צריך עדשה רחבה?), אנשים.

גם תמונות בתנאים חשוכים יותר, כשיש עננים, ואפילו בלילה (לדוגמא בנין מואר בלילה מבחוץ).

חוץ מזה מדי פעם אני מצלם גם עצמים קטנים יחסית - פסלים מעניינים וכו'.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

כן. בעיקר בחוץ (איפה שפלאש לא מאוד יעזור), אבל באופן עקרוני מתי שאפשר להשתמש בפלאש אז אני כנראה אשתמש בו.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא, המטרה היא להסתובב עם המצלמה ולסחוב מינימום של דברים. לכן עדיף שתהיה קטנה (קומפקטית?).

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

לא, ראו למעלה.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

כן, די חשוב.

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

השאלתי canon powershot A720 וצילמתי איתה בעבר בטיול או שניים. בגדול היה בסדר, מבלבד בעיה איומה אחת:

זמן הסוללות שלה איום ונורא! אם ה-LCD החיצוני פועל, אפשר לצלם כ-50 תמונות על זוג סוללות! כשמכבים את המסך החיצוני אז המצב משתפר (כ-200 עד 300 תמונות), אבל אז ה-viewfinder שלה ממש לא משהו. מסתבר שהתמונה שהמצלמה מצלמת "שטח" גדול בכ-20 אחוז ממה שרואים ב-viewfinder.

זה ממש ממש לא סביר.

אני רוצה מצלמה שיכולה להחזיק כמות סבירה של תמונות גם כשה-LCD שלה פועל, וגם שה-viewfinder שלה סביר.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

בעקרון מסך. עוד לא יצא לי להדפיס תמונה.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

מאחר שאמרתי תמונות נוף, אני מניח שאני מחפש 28 מ"מ. (האמת היא שתמיד הרגשתי שהקאנון 720 צילמה תמונות קצרות, והיא 35 מ"מ.)

לגבי הצד השני, אני מעוניין לצלם מרחוק, אבל לא אריות, אז משהו באזור ה-200 עד 300 נראה לי סביר.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

משקל הוא לא בעיה גדולה. גודל פיזי זה קצת בעיה.

לא אכ]פת לי להסתובב עם נרתיק קטן למצלמה.

אין לי למה להשוות, אבל נאמר שמצלמות ה-SLR שראיתי היו גדולות מדי בהרבה. ה-canon powershot 720 היתה בגודל נוח, וגם משקל סביר.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

לא, כל עוד זה לא איזה משהו קקיוני. אני מעדיף לשלם יותר מאשר לקנות איזה fujicom.

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

חשובות יותר:

זמן סוללות! אם זה סוללות סטנדרטיות (AA) אז בטח שזה חשוב.

עינית אופטית או אלקטרונית (לא ידוע מה ההבדל, אבל אני מעדיף גם עינית וגם מסך LCD גדול)

כמות פיקסלים: כל דבר סביר (נניח מעל 5 או 6) יהיה בסדר. אין לי כוונה לצלם ברזולוציה של 4000 על 3000.

אמינות: אין לי זמן להתעסק עם שטויות. אני רוצה מצלמה שלא מתפרקת ואני מוכן לשלם יותר (האמת היא שהפעם היחידה שראיתי מצמה דיגיטלית מתקלקלת זה כשהיא עפה שני מטרים ונפלה על אספלט).

תמיכה ב-SD card.

מצב M מלא - אם הכוונה לשליטה בזמן חשיפה וצמצם, אז כן אני צריך.

יצוב תמונות, ואם אפשר אז גם וידאו.

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כן. כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? די חשוב.

לא יודע:

מקרו: אני לא הולך לצלם חרקים קטנים, אבל כן אולי חתולים :) האם אני צריך מקרו בשביל זה?

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? בגדול אין לי שום כוונה לעבור על התמונות אח"כ ולתקן אותן, ולכן אני מעדיף שהתמונות יצאו טובות (או סבירות) מהמצלמה. החדות בפינות? לא ממש קריטי אבל יהיה נחמד.

לא חשוב:

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור: לא ממש קריטי, אלא אם כן מסודבר במצלמה שמועדת לתקלות (ואז אני לא קונה). בכלל חשבתי לקנות בחו"ל (יפאן) את המצלמה.

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס).

תמיכה בפורמט RAW ובעצם כל מה שקשור ל-RAW ממש לא חשוב לי.

אין חשיבות בפוקוס ידני בשבילי.

אין חשיבות להסיטוגרמות.

תושבת לפלאש חיצוני.

מסך מסתובב.

יצרן.

האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? ממש לא מפריע לי.

תודה רבה לעוזרים, וכל הכבוד למנסח השאלון. עצם זה שעניתי עליו עזר לי לחשוב ולבחור מה אני צריך, והלינקים להסברים ודוגמאות היו מעולים.

פורסם
  • מחבר

בעזרת DPREVIEW מצאתי רשימה של מצלמות שנראות לי פוטנציאליות. אשמח לעוד הצעות, וכן feedback על הרשימה:

Canon Powershot SX10

http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_sx10-review/index.shtml

מאוד כבדה, מאוד גדולה, אבל זמן חיי סוללה טוב.

Nikon coolpix P90 (או אולי P80?)

יותר גדולה ממצלמה קומפקטית, אבל נראה שלא בהרבה. לפי מה שהנתי זמן חיי הסוללה לא משהו.

Panasonic Lumix DMC-FZ28

המליצו עליה פה בפורום ראיתי, והיא נראית בסדר, אבל איך היא מול האחרות?

Olympus SP-590UZ (גם 570UZ)

בכל אתר ביקורות כל הזמן ממליצים עליה, וקשה לי להבין מה כזה יותר טוב בה, בהתחשב בכל שהיא עולה הרבה יותר מהאחרות.

אשמח גם להצעות למצלמות קומפקטיות, נראה כאילו קשה למצוא כאלה עם עדשות בטווחים של 28 עד 200... בסה"כ מדובר במצלמה לטיולים.

פורסם

המצלמה לצורך טיולים בעקרון: תמונות נוף (צריך עדשה רחבה?), אנשים.

כן, לנופים חשובה עדשה רחבה.

גם תמונות בתנאים חשוכים יותר, כשיש עננים, ואפילו בלילה (לדוגמא בנין מואר בלילה מבחוץ).

תהיה חייב להשתמש בחצובה או בחצובת כיס. אין דרך אחרת לקבל איכות תמונה נורמלית בצילומים מהסוג הזה.

השאלתי canon powershot A720 וצילמתי איתה בעבר בטיול או שניים. בגדול היה בסדר, מבלבד בעיה איומה אחת:

זמן הסוללות שלה איום ונורא! אם ה-LCD החיצוני פועל, אפשר לצלם כ-50 תמונות על זוג סוללות! כשמכבים את המסך החיצוני אז המצב משתפר (כ-200 עד 300 תמונות), אבל אז ה-viewfinder שלה ממש לא משהו. מסתבר שהתמונה שהמצלמה מצלמת "שטח" גדול בכ-20 אחוז ממה שרואים ב-viewfinder.

זה ממש ממש לא סביר.

אם השתמשת בסוללות AA אלקליניות זה דבר די צפוי. עם סוללות ניקל-מטאל נטענות תקבל הרבה יותר צילומים.

אני רוצה מצלמה שיכולה להחזיק כמות סבירה של תמונות גם כשה-LCD שלה פועל, וגם שה-viewfinder שלה סביר.

אין קומפקטיות עם עינית סבירה. בקומפקטיות עם עיניות חלון אופטיות יש בעיות קשות של חוסר דיוק וחוסר מידע טכני, ובקומפקטיות עם עינית אלקטרונית לא מהנה לצלם (אבל הן עדיין עדיפות בעיני על עיניות חלון). בשביל עינית נורמלית תצטרך מצלמת רפלקס.

מאחר שאמרתי תמונות נוף, אני מניח שאני מחפש 28 מ"מ. (האמת היא שתמיד הרגשתי שהקאנון 720 צילמה תמונות קצרות, והיא 35 מ"מ.)

לגבי הצד השני, אני מעוניין לצלם מרחוק, אבל לא אריות, אז משהו באזור ה-200 עד 300 נראה לי סביר.

אם תוכל להתפשר על 140 מ"מ, אז ה-G10 של קנון תענה לך על רוב הדרישות. אגב, את החיסרון שיש לה באורך המוקד המקסימלי ניתן לקזז במידה מסויימת באמצעות קרופ, בזכות חיישן ה-15 מ"פ שלה שמאפשר לבצע קרופ משמעותי ועדיין להשאר עם תמונה באיכות סבירה.

אם אתה לא רוצה להפשר על אורך המוקד, אז ה-TZ5 של פנסוניק (עם טלה של 280 מ"מ) יכולה להתאים יותר, אבל אין לה עינית, ואיכות הבניה שלה פחות מרשימה מזו של ה-G10. מצד שני, היא הרבה יותר זולה, ונותנת תמורה מעולה לכסף.‏

העדשות של שתי המצלמות מתחילות ב-28 מ"מ.

אין לי למה להשוות, אבל נאמר שמצלמות ה-SLR שראיתי היו גדולות מדי בהרבה. ה-canon powershot 720 היתה בגודל נוח, וגם משקל סביר.

אני מניח שהגודל של ה-G10 ושל ה-TZ5 לא יהווה בעיה במקרה שלך.

זמן סוללות! אם זה סוללות סטנדרטיות (AA) אז בטח שזה חשוב.

זמן הסוללה של ה-G10 נחשב מעולה, אבל גם ה-TZ5 תתן לך כמות סבירה של צילומים לכל טעינה, ובכל מקרה תוכל להוסיף סוללה רזרבית או שתיים. המחירים ב-eBay של סוללות כאלה נמוכים מאוד (כ-50 ש"ח כולל משלוח לארץ).

עינית אופטית או אלקטרונית (לא ידוע מה ההבדל, אבל אני מעדיף גם עינית וגם מסך LCD גדול)

כדאי שתקרא את המאמר הזה, ובעיקר את הטבלה שבסופו.

מצב M מלא - אם הכוונה לשליטה בזמן חשיפה וצמצם, אז כן אני צריך.

וגם את ההסבר הזה...

מקרו: אני לא הולך לצלם חרקים קטנים, אבל כן אולי חתולים :) האם אני צריך מקרו בשביל זה?

לא, לצילום חתולים לא צריך מקרו.

שאר המצלמות שציינת ייתנו לך טווח עדשה גדול משמעותית מזה של ה-TZ5 ועוד יותר מכך מזה של ה-G10. אבל כמובן שאין ארוחות חינם - כולן גדולות וכבדות יותר, וה-SX10 (המצויינת) כבר ממש מגיעה למימדים ולמשקל של מצלמת DSLR עם עדשת קיט ולכן אני מניח שהיא לא רלוונטית עבורך. על ה-SP590 ו-P90 אין ביקורות, כך שהייתי מוריד אותן מהרשימה בשלב הזה. ה-P80 לא מצלמה מוצלחת במיוחד. זה משאיר אותנו עם ה-SP570 וה-FZ28. שתיהן מצלמות טובות מאוד, אבל לצרכים שלך הפנסוניק תהיה עדיפה. באופן אישי הייתי מעדיף את ה-SP570, כי ניתן לחבר לה פלאש חיצוני, ובתנאי תאורת חדר השיפור בתוצאות הוא אדיר, אבל אם אתה משוכנע שאין סיכוי שתרכוש פלאש כזה, אז ה-FZ28 היא האופציה ההגיונית יותר.

אני שמח שמצאת את השאלון שימושי :cool2:

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על העזרה.

נסתכל על הקומפקטיות:

Panasonic Lumix DMC-TZ5

מרווח העדשה מתאים אבל יש לה מבחינתי כמה בעיות:

(אני מסתכל על המידע כאן: http://www.dpreview.com/reviews/specs/Panasonic/panasonic_dmctz5.asp )

* הבעיה הגדולה ביותר היא שאין מצבי priority של זמני חשיפה וצמצם, ושלא full manual. אפילו כמישהו שלא מבין כלום, כבר יצא לי להשתמש במצבים האלה ב-A720, אז נראה לי שזה חיוני.

* אין עינית. מסך LCD זה טוב אבל לפעמים אני מעדיף עינית כי זה נוח יותר (ובטח גם חוסך חיי סוללה), ועוזר כשיש שמש חזקה.

*אם מדובר במצלמת קומפקט, אז אני כבר מעדיף סוללות AA סטנדרטיות שאני יכול לקנות בכל מקום.

מכל הסיבות הללו נראה לי שה-TZ5 לא רלוונטית לי.

Canon PowerShot G10

* הבעיה העיקרית זה הזום המוגבל (טלה 140ממ).

* יש עינית (אבל אופטית עם על החסרונות של זה).

* שוב עם הבטריות הלא סטנדרטיות...

מצד שני , יש לה הרבה תכונות אחרות שאני רוצה (קומפקטית, שליטה בעדיפות, זמן חיים טוב). יש לה גם רזולוציה מטורפת!

למעשה אם אני מבין נכון אז במקרה של קומפקטיות אין לי ברירה אלא להתפשר: אם אני מתעקשה על עדשה רחבה (28) אז הטלה מוגבל או משהו אחר מוגבל.

האם יש לי בכלל סיכוי למצוא מצלמה קומפקטית שתענה על כל הדרישות שלי (נניח שאני מוכן להגדיל את התקציב)?

לגביי המצלמות הגדולות יותר:

נתעלם מנושא ה-flash החיצוני, שבאמת לא חשוב לי. מה עושה את ה-FZ28 יותר מתאימה לדרישות שלי לעומת ה-570UZ? (מלבד העובדה שהיא עולה פחות).

שתיהן נראות לי אחלה ואפילו ל-570 עובדת עם סוללות AA שזה נראה לי יתרון כשאתה מטייל (אולי אני נעול על זה יותר מדי?).

פורסם

Panasonic Lumix DMC-TZ5

מרווח העדשה מתאים אבל יש לה מבחינתי כמה בעיות:

(אני מסתכל על המידע כאן: http://www.dpreview.com/reviews/specs/Panasonic/panasonic_dmctz5.asp )

* הבעיה הגדולה ביותר היא שאין מצבי priority של זמני חשיפה וצמצם, ושלא full manual. אפילו כמישהו שלא מבין כלום, כבר יצא לי להשתמש במצבים האלה ב-A720, אז נראה לי שזה חיוני.

מה הופך את זה לחיוני עבורך?

* אין עינית. מסך LCD זה טוב אבל לפעמים אני מעדיף עינית כי זה נוח יותר (ובטח גם חוסך חיי סוללה), ועוזר כשיש שמש חזקה.

עינית חלון לא יכולה להזיק, אבל השאלה היא האם שווה להתפשר עבורה על דברים אחרים. מבחינתי התשובה היא שלא.

*אם מדובר במצלמת קומפקט, אז אני כבר מעדיף סוללות AA סטנדרטיות שאני יכול לקנות בכל מקום.

סוללות AA מהסוג שניתן לקנות בכל מקום (אלקליניות) לא מתאימות למצלמות דיגיטליות כי הן מספיקות למעט מאוד תמונות. תצטרך להשתמש בסוללות ניקל-מטאל נטענות ולקחת מטען, ואז אין שום יתרון לסוללות AA. למען האמת, יש להן לא מעט חסרונות בהשוואה לשימוש בפאק Li-Ion:‏

http://cliki.site.co.il/LithiumVsAA

Canon PowerShot G10

* הבעיה העיקרית זה הזום המוגבל (טלה 140ממ).

* יש עינית (אבל אופטית עם על החסרונות של זה).

* שוב עם הבטריות הלא סטנדרטיות...

מצד שני , יש לה הרבה תכונות אחרות שאני רוצה (קומפקטית, שליטה בעדיפות, זמן חיים טוב). יש לה גם רזולוציה מטורפת!

למעשה אם אני מבין נכון אז במקרה של קומפקטיות אין לי ברירה אלא להתפשר: אם אני מתעקשה על עדשה רחבה (28) אז הטלה מוגבל או משהו אחר מוגבל.

האם יש לי בכלל סיכוי למצוא מצלמה קומפקטית שתענה על כל הדרישות שלי (נניח שאני מוכן להגדיל את התקציב)?

סוללות AA זה לא יתרון, אם כבר, זה חיסרון (קטן). ברגע שאתה מסיר את הדרישה הזו אז יש אפשרויות נוספות, אבל לא קיימות מצלמה עם זום ארוך, עינית וגודל קומפקטי. תצטרך לוותר על אחת משלוש התכונות האלה (וזה בהנחה שוויתרת על הדרישה ל-AA).

לגביי המצלמות הגדולות יותר:

נתעלם מנושא ה-flash החיצוני, שבאמת לא חשוב לי. מה עושה את ה-FZ28 יותר מתאימה לדרישות שלי לעומת ה-570UZ? (מלבד העובדה שהיא עולה פחות).

שתיהן נראות לי אחלה ואפילו ל-570 עובדת עם סוללות AA שזה נראה לי יתרון כשאתה מטייל (אולי אני נעול על זה יותר מדי?).

איכות התמונה של הפנסוניק טובה יותר, היא מהירה יותר ויש לה יתרונות בממשק המשתמש ובווידאו. שוב, היתרון הגדול של האולימפוס הוא תושבת הפלאש. אם הוא לא חשוב לך, הפנסוניק מצלמה טובה יותר.

פורסם
  • מחבר

OK, תודה רבה על התגובה והעזרה.

שכנעת אותי שלמרות הכל הבחירה הכי טובה בשבילי זה ה-TZ5. אני מעדיף להתפשר על השליטה הידנית ועל העינית, ולקבל מצלמה קטנה, קלה, עם עדשה רחבה וגם זום טוב, וכל זה בכ-1000 שקל. (הלוואי שכל הפשרות בחיים היו כאלה קלות)

ועכשיו שאלות נוספות - ראיתי ב-zap שמוכרים סוללות חלופיות (כלומר לא מקוריות אלא של יצרן אחר) ל-TZ5. האם יש טעם להוציא כסף על סוללה מקורית?

והאם יש טעם לקנות מגן מסך?

פורסם
  • מחבר

כן, והיא בהחלט נראית משופרת על הנייר, אבל אני צריך את המצלמה כבר עכשיו. בכל מקרה ממה שראיתי, עדיין אין שליטה ידנית או עינית, והיא עולה בערך פי 2.

נראה לי שאשאר עם ה TZ5.

פורסם

OK, תודה רבה על התגובה והעזרה.

שכנעת אותי שלמרות הכל הבחירה הכי טובה בשבילי זה ה-TZ5. אני מעדיף להתפשר על השליטה הידנית ועל העינית, ולקבל מצלמה קטנה, קלה, עם עדשה רחבה וגם זום טוב, וכל זה בכ-1000 שקל. (הלוואי שכל הפשרות בחיים היו כאלה קלות)

ועכשיו שאלות נוספות - ראיתי ב-zap שמוכרים סוללות חלופיות (כלומר לא מקוריות אלא של יצרן אחר) ל-TZ5. האם יש טעם להוציא כסף על סוללה מקורית?

והאם יש טעם לקנות מגן מסך?

לי יש את הTZ5 ואני מרוצה ממנה

אל תקנה בארץ סוללות שלא תעיז!

אני קניתי שתי סוללות חלופיות בEBAY ב52 שקלים כולל משלוח לארץ, והם מתפקדות נהדר.

חבל להשקיע 150 בבטריה אחת שאתה מקבל ב50 שקלים שתי בטריות

**עריכה**

הודעה ה1600 שלי

פורסם
  • מחבר

ל-LX3 יש זום מאוד נמוך (60ממ מקסימום), אחרת כבר הייתי לוקח את ה G10.

נראה לי שאני אקנה סוללה כבר בחו"ל אז, אפילו שהיא מקורית ועולה איזה 100 שקל יותר.

למי ששאל לגבי המחיר של TZ7 אז הנה:

http://www.biccamera.com/bicbic/jsp/w/catalog/detail.jsp?JAN_CODE=4984824839984

לעומת TZ5 באותו מקום:

http://www.biccamera.com/bicbic/jsp/w/catalog/detail.jsp?JAN_CODE=4984824807181

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים