עבור לתוכן

סאונד - שאלה כללית

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתעסק בעריכת וידאו ברמת בינונית פלוס מינוס

ושאלה אחת מטרידה אותי כבר הרבה זמן..

סאונד.

איך בסרטים ובסדרות מנהלים את כל העסק של הסאונד?

יש סאונד כל כך מפורט , מדריכת כפות רגליים על הדשא, ועד צליל של נגיעת יד במתכת (צליל שמין הסתם נוסף בעריכה לאחר הצילום..ולא בזמן אמת)

אז:

א) מאיפה הם מביאים את כל הצלילים האלה ?

ב) איזו תוכנה נחשבת למקצועית בתחום ניהול הסאונד ?

ג) בסרטים וסדרות, באיזה מיקרופונים משתמשים בד"כ? והאם רק במיקרופון שטח בודד , או שלכל שחקן יש גם מיקרופון על הבגדים , ומיקרופונים מפוזרים באיזור וכו' ?

אם יש פה מישהו שמבין בדברים האלה, אשמח אם ישפוך קצת אור על הסוגיה

פורסם

שמע אני לא יודע על איזו רמה אתה מדבר, אבל ברמות הגבוהות - אספקט הסאונד בפרויקט סרט הוא לא נחות מהעבודה הצילומית או הגראפית.

יש ממש צוות שלםשאחראי לעשות סאונד באולפני הקלטות. לגבי צלילים ספציפים אז כן מקליטים אותם בכלים ייעודיים. שתבין שמדובר בציוד והפקה (כשזה מגיע לרמות מקצועיות) שהוא לא נחות יותר ולעיתים קרובות יותר אפילו יקר יותר משאר האספקטים בפרויקט.

לגבי איזה מיקרופונים- מכל הסוגים והמינים, תלוי מה אתה מחפש.

לגבי תכנה מקצועית- שמע גם בזה יש אלף ואחת תוכנות, אל תטעה- אני בספק שאתה צריך את התכונה המקצועית ביותר כי אתה אבד בה- זה עולם ומלואו, עולם עם הבנות,תובנות ולימודים משלו.

ליוצר עצמאי בפרויקטים של איש אחד יש לא מעט אתרים שמספקים צלילים (בין אם בחינם או למכירה). אפשרות אחרת היא שתיקח מיקרופםון ותתחיל לבנות לך בנק צלילים אישי ועצמאי. - שוב הציוד לא זול, וכשזה מגיע לציוד מקצועי הוא אפילו מאוד יקר.

בקיצור זה עולם שלם- לא סתם יש "סאונדמן" כמו שיש גרפיקאי, או עורך ווידאו.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

צודק, אבל אותו סאונד מן יושב יחד עם העורך וידאו, שהוא העורך הסופי של הסרט.

בכל רגע נתון יש לך מעל 6-7 שכבות סאונד (ציפורים,אופנוע, מונולוג, רקע ומוסיקת רקע).

בגלל זכויות יוצרים יש לכל אנשי הסאונד מאגר ענק, חלק קנו בכסף, חלק הקליטו לבד.

אם תרצה יש מאגרים כאלה למכירה, גם אני עובד עם כמה כאלה.

לגבי מיקרופונים-

למונולוג משתמשים ב BOOM שזה בעצם מיקרופון "שוט גאן" רגיש + מגיני רוח, יושב על עמוד טלסקופי ומתחבר ליחידה שעל גוף אותו מפעיל (נקרא "בומן"). עשה חיפוש בגוגול תמונות תראה...

בסרטים לא משתמשים במיקרופון על הבגד (נקרא דש / נאק) כי הם בד"כ דינאמיים, וגם יראו אותם ואת החוט וזה לא יאה. זה יותר לאולפנים.

ישנם גם קונדנסרים שמקליטים רעשי רקע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים