עבור לתוכן

זקוקה להמלצה לנייד ב3k+- (לסטודנטית)

Featured Replies

פורסם

שלום שלום

זקוקה למחשב נייד לשימושים כגון: אופיס, פוטושופ (כרגע אין שימוש, שתהיה אופציה לעריכת תמונות בסיסית), תוכנות אינטרנט (IRC, מסנג'ר וכו'), קצת סרטים, המון מוזיקה, שיעמוד ב20 טאבים פתוחים בו זמנית + תוכנה כגון אימיול ברקע (מבלי להאט עבודתו).

מעוניינת שיכלול: צורב דיוידי, מסך לא מבריק (מט), מקלדת ופד עכבר נוחים (שימוש רב במחשב), חיבור לטלויזיה, מאחר והמשקל לא קריטי - עדיף מסך לא קטן..

*שמתי לב שבהמון ניידים יש מאין "קפיצות" של המקלדת או העכבר ללא סיבה נראית לעין - אם זה "באג" שניתן להימנע ממנו בבחירת המחשב, אז גם את זה לקחת בחשבון בבקשה :)

כמו כן, תהיתי אם אכן יש הצדקה בכך שרוב הניידים מגיעים ויסטה ולא עם XP.

יש אולי גם המלצות למקומות קניה? (דרך האינטרנט\באיזור קרית שמונה\איזור המרכז\חולון) או המלצות להימנע ממקומות קניה ספציפים?

תודה :)

פורסם
  • מחבר

אשמח לתגובה בבקשה.. אפילו אם היא חלקית... (ניסיתי לצמצם אפשרויות בחירה - אך הלכתי לאיבוד בין כל האופציות).

פורסם

האמת היא שבתקציב של 3000 אין הרבה אופציות ולכן אין הרבה מה ללכת לאיבוד....

אם את רוצה מסך מאט באמת שאין כמעט מה להתלבט. יש את ה-Vostro A860 של דל ואולי איזה דגם נוסף של Fujitsu שלפעמים זמין עם מסך מאט. לשניהם אין חיבור לטלוויזיה.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=721746

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Vostro+A860.htm

אם את רוצה יציאה לטלוויזיה תצטרכי להתפשר על המסך. ה-N500 של לנובו זה אופציה במחיר עם יציאת HDMI.

קחי בחשבון שכל האלמנטים שציינת בנוגע למקלדת נוחה , Touchpad טוב ואיכות בכלליות הם לא דברים שמוצאים בקלות במחשבים מטווח המחירים הזה. זהו ממש המינימום למחשב נייד חדש וכדאי להנמיך ציפיות.

מבחינת הויסטה/ XP, יש הצדקה - ההצדקה היא שמייקרוסופט הפסיקה מכירה של XP במחשבים סטנדרטיים ולכן אין להם ברירה. גרסאות מסויימות של ויסטה מאפשרות לשנמך ל- XP אבל רוב המחשבים לא מגיעים איתן (הן יקרות יותר).

מקום הקניה אינו קריטי בניידים שכן האחריות היא של היבואן ברוב הגדול של המקרים.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז מה אם באמת אתפשר קצת על מחיר (נגיד עד 3500) - כאשר ווינדוס חוקי כבר יש לי, זה נותן אופציות טובות יותר? זה אפשרי להתקין בניידים את הווינדוס באופן עצמאי אם יש הבנה בסיסית טובה במחשבים? בכלליות מעדיפה להתפשר על חיבור לטלויזיה בשביל נוחות מסך המט מחוץ לבית (רב העבודה היא בתוך הבית, אך מנסיון עם ניידים מחוץ לבית- לא רואים כלום. אם יש לך שיקול טוב יותר לכיוון השני- אני פתוחה להצעות:).

פורסם

עליה ל-3500 נותנת עוד אופציות אבל לא ממש פותחת אופציות עם מסך מאט. מסך מאט זה דבר שקשה היום למצוא במחשבים צרכניים בעלות נמוכה, אישית אני חולקת את ההעדפה שלך למסכים לא מבריקים אבל האופנה היא כרגע מסכים מבריקים וקשה להמנע מזה.

את יכולה להתקין מערכת הפעלה לבד, את רוב המחשבים לא ניתן לקבל ללא מערכת הפעלה כך שזה לא נותן לך יתרון במחיר אבל יש מעטים שכן מאפשרים את זה (מחשבי דל וג'יגבייט בעיקר).

בסביבות ה-3500 אולי תוכלי למצוא מחשב כמו ה-Lenovo R61i שהוא דגם ישן יותר ועם מפרט צנוע אבל באיכות טובה (מקלדת הרבה יותר טובה מזו של האופציות האחרות שהועלו) ועם מסך מאט. כדאי לעשות חיפוש כי זה דגם שנמכר לעתים בהנחות גדולות בהתאם לנסיונות החנויות לנקות את המלאי.

http://www.zol4u.co.il/Product.aspx?ProductID=604

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10332

בטווח הזה תוכלי למצוא גם משהו כמו ה-Dell Inspiron 1525 שיתרונו המרכזי באחריות לשלוש שנים. כמו כן, הוא כולל יציאת S-Video ויציאת HDMI אבל לא מסך מאט.

http://www.fsale.co.il/Htmls/product.aspx?C1010=14248&BSP=13417

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=721223

בסביבות 4000 כבר יש את ה-Lenovo SL500 שמגיע לפעמים עם מסך מאט, יציאת HDMI ונותן איכות טובה מהממוצע אבל כאן מדובר על חריגה לא קטנה מהתקציב המקורי.

פורסם

אני יודע שאני נשמע כמו תקליט שבור...

אני יכול להציע לך משהו יצירתי (מכיוון שהתקציב הוא בסביבות 3.5 K)

קני אחד מה-EEE PC של אסוס (לי יש את ה-1000HD) חברי אליו מקלדת, עכבר, מסך רגילים לעבודה בבית. - אני מאמין שזה בדיוק יוצא בתקציב.

כאשר את הולכת ללימודים זה ממש נהדר לקחת אותו בתיק... ולהקליד בהרצאות (כסטודנט כבר שנים עם כל מני מחשבים זה הראשון שאני מחשיב אותו באמת נייד).

אל תדאגי כל כך לגבי העוצמה שלו - אני משתמש בו לא מעט (לא פוטושופ אני מודה) - ואין לי שום בעיה

אני כבר אמרתי יותר מפעם - אם היה את המחשבים האלו (מבחינת משקל, עוצמה, מחיר) עם מסך 12 אינטש מבחינתי לא היה צריך לחפש עוד שום דבר מבחינת מחשוב נייד.

כל טוב,

גבריאל

פורסם

המלצה - לבדוק על קנייה של מחשב נייד בחו"ל

המחירים ממש נמוכים מהארץ...

אם קונים בארה"ב אפשר להזמין משלוח דרך USHOPS

אני קניתי לפני כמה חודשים דל M1330

יצא לי כולל משלוח מכס מעמ והכל בערך 4000 ש"ח

אני מאמין שתוכלי למצוא מחשב יותר זול מזה שיעמוד בתנאים שלך.

פורסם
  • מחבר

קני אחד מה-EEE PC של אסוס (לי יש את ה-1000HD) חברי אליו מקלדת, עכבר, מסך רגילים לעבודה בבית. - אני מאמין שזה בדיוק יוצא בתקציב.

כאשר את הולכת ללימודים זה ממש נהדר לקחת אותו בתיק... ולהקליד בהרצאות

דווקא לגבי המשקל והניידות אני יותר גמישה מאחר ואני לא מתכוונת לקחת את המחשב איתי ללימודים... הדרישה לניידות נובעת בעיקר בכדי ללמוד במקומות שונים בקרבת הבית - אך לא במקום קבוע (חדרים שונים, מחוץ לבית ובעיקר סתם מהמיטה).

בסביבות ה-3500 אולי תוכלי למצוא מחשב כמו ה-Lenovo R61i שהוא דגם ישן יותר ועם מפרט צנוע אבל באיכות טובה (מקלדת הרבה יותר טובה מזו של האופציות האחרות שהועלו) ועם מסך מאט.

זה שהוא דגם ישן יותר אומר שהוא יחזיק לי מעמד פחות זמן? כי אני בספק אם ארכש מחשב חדש בשנים הקרובות...

ומה את מחשיבה כ"מפרט צנוע"? :)

סופית אני רוצה מחשב רק עם מסך מאט. עולה על שאר היתרונות מבחינתי.

גם הציעו לי מחשב יד שניה (קנו לפני שנתיים) : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF25a/321957-321957-64295-321838-89315-1839146.html

אם כי זה עוד לא סגור סופית, אז עוד אין לי פרטים מלבד זה שהכרטיס זיכרון שודרג ל2.5 RAM

פורסם

הוא לא יחזיק לך מעמד מעט זמן בהנחה שהשימושים שלך לא הולכים להשתנות משמעותית. לצרכים כאלה בסיסיים אפילו מחשב בן כמה שנים יספק תשובה (וה-R61 לא כלכך ישן, הוא פשוט מהדור הקודם). מבחינת עמידות של השלדה דווקא מדובר במחשב שיחזיק מעמד יותר טוב כי האיכות יותר גבוהה.

תראי את הלינק שנתתי, המפרט שם הוא מפרט שאני מחשיבה צנוע. המעבד מסדרה תקציבית, ההארד דיסק קטן יחסית והוא מגיע עם מעט זכרון (זה דבר שניתן לשדרג בקלות ובזול). מבחינת ביצועים הוא יספיק לך, השאלה היא רק אם תצליחי למצוא אותו בקלות. כמו כן, לדגמים מסויימים בסדרה הזו (R61i) אין Touchpad אלא רק trackpoint ויש אנשים שזו בעיה בשבילם.

אם את רוצה מחשב יד שניה ניתן למצוא הרבה מחשבים שיתאימו בתקציב. הדגם שציינת איכותי אבל אפשר להסתכל על משהו חדש יותר ב-3000-3500 ש"ח. תוכלי למצוא דגם כמו ה-Lenovo T61 שיהיה אפילו עדיין באחריות (הדגם הזה נמכר עם שלוש שנות אחריות) ויתן מפרט חזק. ערכי חיפוש באתרי מכירות של יד שניה. אולי גם דגמים מתחרים כמו ה-6910p של HP או ה-D630 של דל יהיו זמינים אם כי מחשבי לנובו בדר"כ יותר נפוצים בשוק היד השניה. המחשבים הללו הם מחשבים עסקיים עם מסך מאט ובאיכות טובה בהרבה מרוב המחשבים החדשים שיכנסו לך בתקציב.

פורסם
  • מחבר

יש איזה אתר בו אני יכולה לסנן מחשבים ניידים על פי מסך מאט? (לראות את כל הדגמים שמגיעים עם מסך מאט)

בנוסף, מה הדעה הרווחת בנוגע לקנית יד שניה של מחשבים ניידים באמת?

יתכן שהטראקפוינט של העכבר דווקא יגרום לפחות קפיצות ומכאן נובע שהוא יותר איכותי? למה רב המחשבים נמנעים ממנו?

עשיתי חיפוש של המחשבים שהמלצת. ה6910 הכי זול שמצאתי עמד על 3900.. והD630 משתנה בין 3000 ל5000, מניחה שבהתאם לדגם הספציפי. אפשר לקבל הכוונה נוספת? על איזה מהמעבדים כדאי להסתכל?

אני מעדיפה שהדיסק קשיח לא יהיה מתחת ל100 מאחר וכמה עשרות ג'יגות ילכו אוטומאטית למוזיקה ותמונות שמתחדשות בתדירות גבוהה יחסית.

וככל שאני משתמשת יותר ויותר במחשבים ניידים של השכנים פה, אני מבינה עד כמה המקלדת והעכבר "הקופצים" קריטים לשימוש יומיומי.

אם הדרישות שלי דורשות לעלות קצת את התקציב, אנסה להתגמש עוד קצת.. בכל זאת הוא הולך ללוות אותי זמן רב בשנים הבאות.

תודה על המענה המפורט :)

פורסם

יש איזה אתר בו אני יכולה לסנן מחשבים ניידים על פי מסך מאט? (לראות את כל הדגמים שמגיעים עם מסך מאט)

לא שאני מכירה. כלל האצבע הוא שמחשבים עסקיים כמעט תמיד מציעים מסך מאט ומחשבים חצי עסקיים לפעמים. מחשבים צרכניים כמעט אף פעם לא.

אם את קונה מחשב מרמה עסקית יד שניה זו אופציה לא רעה כי המחשבים הללו עמידים וניתן לעשות בהם בדר"כ שימוש לאורך שנים רבות. כמובן שיש לקחת בחשבון גורמים כמו מצב המחשב הספציפי ושחיקת הסוללה.

יתכן שהטראקפוינט של העכבר דווקא יגרום לפחות קפיצות ומכאן נובע שהוא יותר איכותי? למה רב המחשבים נמנעים ממנו?

ה-Trackpoint בדר"כ יותר מדוייק וכשלומדים להשתמש בו דורש הרבה פחות הזזה של היד. יש לו מעריצים ושונאים. הסיבה שנמנעים ממנו ברוב המחשבים היא שזו תוספת יקרה ולכן ניתן למצוא אותו כיום בעיקר במחשבים עסקיים.

עשיתי חיפוש של המחשבים שהמלצת. ה6910 הכי זול שמצאתי עמד על 3900.. והD630 משתנה בין 3000 ל5000, מניחה שבהתאם לדגם הספציפי. אפשר לקבל הכוונה נוספת? על איזה מהמעבדים כדאי להסתכל?

זה לא כלכך משנה, הדרישות שלך בסיסיות וגם המעבדים הבסיסיים של הדגמים הללו יתאימו לצרכים. את יכולה לתת לינקים לדגמים שמצאת ואני אסתכל.

אני מעדיפה שהדיסק קשיח לא יהיה מתחת ל100 מאחר וכמה עשרות ג'יגות ילכו אוטומאטית למוזיקה ותמונות שמתחדשות בתדירות גבוהה יחסית.

זה עלול להגביל אותך מאד ברכישה של יד שניה. ניתן להחליף את הדיסק הקשיח אבל מדובר בתוספת לא קטנה במחיר הכולל.

וככל שאני משתמשת יותר ויותר במחשבים ניידים של השכנים פה, אני מבינה עד כמה המקלדת והעכבר "הקופצים" קריטים לשימוש יומיומי.

אם הדרישות שלי דורשות לעלות קצת את התקציב, אנסה להתגמש עוד קצת.. בכל זאת הוא הולך ללוות אותי זמן רב בשנים הבאות.

אני מסכימה ואני תמיד מעדיפה להשקיע באיכות טובה בניידים שלי אבל בשביל לקבל משהו עם איכות טובה באמת תצטרכי לעלות לא מעט בתקציב או לקנות יד שניה כפי ששקלת. ה-R61 שציינתי נותן איכות טובה ואותו תוכלי גם למצוא חדש. ביד שניה תקציב של 3500-4000 יכול לתת לך משהו באיכות מספקת בהחלט.

בסביבות 4000 ש"ח אפשר להסתכל על ה-SL400 של לנובו שהוא מחשב חצי עסקי שלפעמים זמין עם מסך מאט. יש לו trackpoint והוא נותן איכות גבוהה מהממוצע. הרמה שלו לא מגיעה לזו של מחשבים כמו ה-T61 או 6910p אבל הוא חדש יותר, יתן לך חיבור לטלוויזיה, מקלדת נוחה יחסית והארד דיסק יותר גדול. החסרון הוא באחריות לשנה בלבד.

פורסם
  • מחבר

אז יש דרך לסנן מחשבים אולי על פי היותם מחשבים עסקיים? :)

נשמע שמחשב עסקי יתן לי בדיוק את מה שאני רוצה (מסך מט, טראקפוינט, חוזק מבני, מקלדת ועכבר מדויקים יותר).

חיפשתי את הR61 ובכל המקומות המחיר עבר את ה4000 בכמה מאות חוץ מ: http://www.getit.co.il/Prod/49672/12 - שזה קצת מוזר שהמחיר כה נמוך. יתכן שזה לא הדגם המדובר?

מקווה שהלינק יעבוד, אבל לגבי ה6910p יד שניה : http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=50&SalesSubCatID=34&SalesSubCat3ID=0&ManufacturID=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=6910p

וזה של הT61: http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=50&SalesSubCatID=34&SalesSubCat3ID=0&ManufacturID=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=T61&Order=price&Desc=

איך זה שיש יותר מחשבי לנובו יד שניה בשוק?

ידיד הציע לי לקנות ממנו מחשב שקנה לפני שלושה חודשים (ונשאר אחריות לעוד שנתיים ו-9), במצב חדש לגמרי של טושיבה A300 (מעבד t5800, דיסק קשיח 150)) ב3K. האם הוא עומד בדרישות? יש מה לשקול?

פורסם

הלוואי.

לרוב רק מחשבים עסקיים או חצי-עסקיים מגיעים עם מסך מאט. אבל לגביהם זה כמעט מובטח שיש להם מסך מאט.

זה אפשרי בהחלט, ויכול להשתלם. לפעמים אפשר למצוא דילים טובים מאוד על מחשב עם ביצועים גבוהים שעוד נותרה לו אחריות (לפעמים לשנתיים ומעלה). כמובן, צריך תמיד לבדוק את כל הפרטים ולבדוק תקינות מחשב לפני קנייה ודברים כאלה. זה טוב למי שיש לו כוח להתעסק עם זה ומבין מספיק בנושא, ויודע מה הוא מחפש.

הסיבה שרוב המחשבים נמנעים ממנו זה כדי לחסוך בעלויות. אני אישית לא קונה שום מחשב נייד ללא טראקפוינט, אבל לרוב האנשים זה לא עקרוני.
פורסם
  • מחבר

היה כאן איזה פספוס של ההודעה האחרונה שלי? או שזה היה במכוון לתת מידע נוסף? :)

פורסם

היה כאן איזה פספוס של ההודעה האחרונה שלי? או שזה היה במכוון לתת מידע נוסף? :)

אכן. מצטער. :)

נשמע שמחשב עסקי יתן לי בדיוק את מה שאני רוצה (מסך מט, טראקפוינט, חוזק מבני, מקלדת ועכבר מדויקים יותר).

הסדרות העסקיות הפופולריות הן Lenovo Thinkpad, DELL Latitude/Precision, HP Compaq/Elitebook.

חיפשתי את הR61 ובכל המקומות המחיר עבר את ה4000 בכמה מאות חוץ מ: http://www.getit.co.il/Prod/49672/12 - שזה קצת מוזר שהמחיר כה נמוך. יתכן שזה לא הדגם המדובר?

זה הדגם המדובר, פשוט עם מעבד מאוד חלש (משפיע על מחיר יותר מזיכרון, הארד דיסק).

איך זה שיש יותר מחשבי לנובו יד שניה בשוק?

בשוק המחשבים העסקיים הם יותר פופולריים ויצא להם שם יותר טוב (חלקית בצדק, חלקית לא). משום שהמחיר ההתחלתי שלהם גבוה יחסית (לפחות היה בעבר), הם גם שומרים על הערך שלהם יותר טוב.

ידיד הציע לי לקנות ממנו מחשב שקנה לפני שלושה חודשים (ונשאר אחריות לעוד שנתיים ו-9), במצב חדש לגמרי של טושיבה A300 (מעבד t5800, דיסק קשיח 150)) ב3K. האם הוא עומד בדרישות? יש מה לשקול?

זה לא מחשב עסקי. יש לו מסך מבריק, איכות בנייה ממוצעת, אין טראקפוינט. המחיר סביר בהחלט, אבל נראה שזה לא מה שאת רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים