עבור לתוכן

הייתי רוצה לספר לכם על מקרה שקרה לי עם ספקית תקשורת ידועה

Featured Replies

פורסם

אני מחובר לאינטרנט דרך ספקית תקשורת מסויימת ונתתי לאותה ספקית תקשורת את פרטי כרטיס האשראי שלי לצורך הפעלת המנוי .

יותר מאוחר הסתבר לי שהם גובים ממני כספים שלא קשורים להסכם התקשרות האינטרנט שלי איתם .

הם חייבו את כרטיס האשראי שלי על שיחות לחו"ל שהתבצעו מאותו קו הטלפון (הקו רשום בבזק על שם אימא שלי) .

אף פעם לא נתתי להם אישור לגבות מהכרטיס האשראי שלי כסף מלבד הסכום שהוסכם על ידי לגבי האינטרנט .

התקשרתי לברר את העניין וטענו מפני שבאמת אין להם שום תיעוד לכך שאני מאשר עיסקה או מבצע או כל דבר שקשור לשיחות לחו"ל , כלומר שהאישור לגביית הכסף מהאשראי שלי לא ברשותם .

אבל טענו שאימא שלי היא זאת שנתנה אישור .

אני עשיתי בירור עם אימא שלי והיא טוענת נחרצות שלא נתנה אישור לגבות כסף מהאשראי שלי .

היא טוענת שיצרו איתה קשר סוכני מכירות של אותה חברת התקשורת וביקשו ממנה אישור להצטרף למבצע שיחות לחו"ל היא הסכימה למבצע על שמה ועל חשבונה .

בקיצור הם לקחו ממני כסף על שיחות לחו"ל מבלי שאני הסכים ואימא שלי לא נתנה להם אישור שכזה ואפילו טוענת שלא יודעת את מספר האשראי שלי .

למעשה אין להם שום תיעוד ושם כלום שיכול לאשש את הטענות שלהם .

אבל אין להם גם תיעוד שאני אישרתי לגבות ממני סכומים על שיחות לחו"ל .

אז מה דעתכם?

מה אפשר לעשות בנידון ואם שווה לפנות לעורך דין ?

פורסם
  • מחבר

זה דבר אחד .

עכשיו אני מדבר על עניין עקרוני של רמאות ( הכסף של היחות שנגבה כבר הוא לא משמעותי כסכום כי זה עשרות שקלים בודדים )

אבל הרמאות הזאת שהם עשו זה מה שמטריד אותי

והם גם ניסו להתחכם וטענו שאימא שלי נתנה אישור להשתמש בכרטיס האשראי שלי .. דבר שאינו נכון!

פורסם

חוץ מזה שיזכו אותך (ואז הם ישלחו חיוב חדש לאמא שלך) - מה עוד היית רוצה שיקרה? התנצלות בכתב? הכאה על חטא? שיועמדו אל עמוד הקלון בכיכר העיר?

פורסם
  • מחבר

לפחות שיפשטו את הרגל .

פורסם

לא יקרה. הם יגידו שזו טעות תמימה ובזה יסגר העניין (כן, אני יודע שצחקת).

פורסם

תשלח לחברת האשראי שלך פקס בגין הכחשת עיסקה. במידה ונותן השירות לא ידע להמציא אסמכתא המראה כי בעל הכרטיס אישר חיובים אלו, כספך יוחזר לך.

עם זאת, במקרה זה נותנת השירות פשוט תשלח הודעה לתשלום לאמא שלך בעבור אותו סכום. במקרה זה לא מדובר בכך שהם גבו תשלום גבוה מהמותר, חייבו כרטיס אשראי למרות שביקשת לשלם את החשבונית במזומן וכד'. על אף "הגדלת ראש" מצד הספקית אינטרנט/שיחות לחו"ל, לא קופחת בשום צורה, על כן איני רואה טעם לחפור בעניין.

פורסם

החברה במקרה לא נטויז'ן ?

ממליץ כעצת QWERTY, להוציא פקס ובו לכתוב במפורש כי מעולם לא ביצעת עיסקה כזו והחיוב בשגגה יסודו ואין לכבדו.

הוצא פקס מקביל לחברת האינטרנט. ציין כי החיוב נעשה בניגוד לחוק, שלא בידיעת בעל הכרטיס ובוודאי שלא בהרשאתו. הטיעון על הסכמת גורם שלישי (אמא שלך) לחיוב הוא יותר ממוזר וספק אם עומד בגדר החוק, וזה חיוב שעלול לכאורה לעלות לכדי עבירה על חוק כרטיסי חיוב ואחרים. דרוש כי בתוך 10 ימים יזוכה כרטיס האשראי שלך וכי תקבל מכתב מפורש המאשר כי נעשתה טעות בחיוב זה. (הקפד לכתוב "עלול לכאורה" ולא לכתוב קביעה החלטית).

העתק המכתב לחברת האינטנרט צרף לפקס שתשלח לחברת האשראי.

בפקס לחברת האשראי ציין במפורש מה הסכום שאישרת לגבות ובעבור איזה שירות, ומה הסכום שנגבה בעבור שיחות לחו"ל וכיצד זה נרשם בדו"ח שקיבלת מחברת האשראי.

פורסם
  • מחבר

זה בסדר אני יודע שיותר מדי לא יצא לי מהעניין אם אתחיל לחפור.

אבל זה עדיין חוצפה מה שהם עשו .

העניין הכספי פה הוא שולי לא מדובר בסכום גבוה אבל הדרך בה הם נקטו לא מקובלת עלי בשום אופן .

אני בהחלט ארשום מכתב כזה כמו שהמלצת .

דבר עוד יותר ממוזר הם התחילו לטעון שאימה שלי "גנבה" לי את הכרטיס אשראי והיא אשמה

באותו רגע כבר נמאס לי מהם והתחלתי לחשוב מה אפשר לעשות משפטית לגבי העניין הזה.

ברגע שהנציגה אמרה לי שאני צודק שלא אישרתי את העסקה הבנתי שהם רמאים ומנסים לחפר על האשמה ע"י טיעונים שונים ומשונים .

שאלתי לגבי תיעוד של השיחות והם אמרו שאין כזה .

פורסם

אם זו התנהלות הדברים - תדרוש פשוט להתנתק ותעבור לחברה עם תודעת שירות נורמלית יותר.

פורסם

הוט החליטו לגבות ממני כספים כשאני לא לקוח שלהם בכלל, הם טענו נחרצות שלא גבו כלום כשבחיוב אשראי רשום את שם החברה שלהם במפורש. בלי יותר מדי כאבי ראש, התקשרתי לויזה קאל, הכחשתי עסקה, ואני אמור לקבל בחזרה את הכסף בקרוב.

בקיצור, אל תדבר עם אותה ספקית אינטרנט ואל תבזבז את הזמן שלך, תתקשר לחברת האשראי, שהם ישברו את הראש.

פורסם
  • מחבר

בין כה וכה חשבתי להתנתק אז עכשיו יש לי את הגושפנקא .

לא ששירות האינטנרט היה כזה רע פשוט הם ניסו לרמות .

OK תודה לכם :)

פורסם

הוט החליטו לגבות ממני כספים כשאני לא לקוח שלהם בכלל, הם טענו נחרצות שלא גבו כלום כשבחיוב אשראי רשום את שם החברה שלהם במפורש. בלי יותר מדי כאבי ראש, התקשרתי לויזה קאל, הכחשתי עסקה, ואני אמור לקבל בחזרה את הכסף בקרוב.

בקיצור, אל תדבר עם אותה ספקית אינטרנט ואל תבזבז את הזמן שלך, תתקשר לחברת האשראי, שהם ישברו את הראש.

זהו סכום כסף אשר נגבה עבור שיחות לחו"ל. גם אם יזוכה, ידרש לשלם סכום זה דרך חשבונית לתשלום (ובצדק). פרט ל"הגדלת ראש"(חוצפה) של החברה, לא גבו ממנו כספים שאינו נדרש לשלם. פרט להתנתקות מחברה המתנהלת באופן הזה, לא רואה סיבה להתעקש על זיכוי חד פעמי בכרטיס האשראי ותשלום אותו סכום בדואר.

נ.ב

תגיד לנו מי הספקית.

פורסם

למה אתה משתמש במילה רמאות כל הזמן??? :bash:

אמא שלך ביצעה שיחות והם גבו את מחירן ממך במקום ממנה בטעות.... אין פה שום רמאות אלא טעות. כשהם יזכו אותך הם יבקשו את אותו סכום מאמא שלך

הדרמטיזציה שלך לא במקום.

פורסם
  • מחבר

אני כבר התראתי בפניהם על הדבר הזה והם המשיכו בשלהם .

אז זה עדיין טעות ?

זה כן רמאות כי אותי הם רימו בזה שלא שאלו את הסכמתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים